Regisztráció Blogot indítok
Adatok
különvélemény2

0 bejegyzést írt és 894 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sok építkezésről van tapasztalatunk, elképesztő, hogy sok helyen mi megy, sokan szidják a kivitelezőjüket. A sok konfliktus egy része azonban nem mindig a kivitelező hibája miatt alakul ki, hanem az építtető keze van a dologban. Kaptunk is egy levelet az egyik kivitelező csoporttagunktól, ezt…..
különvélemény2 2019.03.27 17:18:38
@rockjano:
Hagyjuk már ezt a magas adót, az EU átlaghoz képest csak a minimálbérnek magas az adója, de az sem nálunk magas, hanem máshol kedvezményes.
Átlagfizetésnél a jobbik felében vagyunk, építőipari fizetésnél az első harmadban, több gyerekkel meg a top3-ban az adózás alacsonyságát nézve.

De általában is csökkentek a költségek, nézz meg egy 2010-es bérkalkulátort és egy 2019-est, a munkavállaló és a munkáltató is kevesebbet fizet.
Az okosotthonnal még a lakásbiztosítás is megspórolható? Bár ez még a nagyon távoli jövő zenéje (és ki tudja, nem marad-e meg utópiának), arra azért nyugodtan számíthatunk, hogy az intelligens rendszerekkel felszerelt lakások és házak esetében idővel csökkenni fog a lakásbiztosítás díja...
Miközben a kormány szerint totális a foglalkoztatottság, szárnyal a gazdaság, ennyire még sose volt jó magyarnak lenni, a lakosság kétharmada ezt nem így érzi a saját bőrén. Csupán a magyar 4 százaléka érzi úgy, hogy lényegesen javultak anyagi körülményei...
Hamarosan pecsét kerülhet a CEU-megállapodásra – írja a HVG. Az egész ügy addig volt érdekes, amíg botrányt lehetett csinálni belőle, lehetett harcolni. Most hivatalosan is elismerhetik a vereségüket. Természetesen Sorosnak az egészhez nincs köze, de jó ezzel a propagandadumával cikizni a fideszes…..
különvélemény2 2017.08.10 07:24:23
"a saját maguk által hozott törvényt szegik meg" - a törvényben ez van, értő olvasás javasolt:

"Magyarország Kormánya és a külföldi felsőoktatási intézmény székhelye szerinti állam Kormánya által kötött – föderatív állam esetében, amennyiben a nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismerésére nem a központi kormányzat jogosult, annak központi kormányzatával létrejött előzetes megállapodáson alapuló –nemzetközi
szerződés kötelező hatályát a szerződő felek elismerték"

Itt az előzetes megállapodás az az, hogy az oktatásért a tagállamok felelnek, nem az általad odafirkált demagóg fröcsögés.
Tisztán logikai alapon egyébként nem tagállami, mivel nem végez oktatási tevékenységet a ceu az usában, de a fidesz itt rugalmas volt.

Egyébként az eredeti 1993-as törvényben ez volt, amit az előző mszp-szdsz kormány szedett ki soros nyomására:

110. § (1) Külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon akkor folytathat rendszeres alapképzést, szakirányú vagy doktori képzést (önállóan, más szervezet keretében vagy azzal együttműködve), illetve akkor adhat ki külföldi oklevelet, ha
a) abban az országban, ahol székhelye van, az intézményt hivatalosan felsőoktatási intézménynek, az általa kiadott oklevelet (adományozott fokozatot) felsőoktatási oklevélnek (fokozatnak) ismerik el, és ezt hitelt érdemlően bizonyították;

Ennek sem felel meg a ceu, tehát mindig is törvénytelenül adott ki usa diplomát, csak az mszp-szdsz utólag törvényesítette.

"fideszes gyűlöletpropaganda"
Itt leginkább te gyűlölködsz, meg a követőid, elég végigolvasni a posztodat és a téged támogató kommenteket.
különvélemény2 2017.08.10 09:15:35
@Fergio:
Ha neked nem jön át a gyűlöletpropaganda, akkor nem tudod függetlenül szemlélni az eseményeket.

1993-as felsőoktatási törvényt idéztem fentebb, annak nem felet meg a ceu, de ahelyett, hogy írtak volna egy megállapodást, amit kétlek, hogy sorosnak problémát okozott volna elintézni, inkább kivetették a törvényből, mire a fidesz visszarakta.
Ez a történet.

Tehát abból, hogy a ceu 24 év alatt nem volt képes elintézni egy megállapodást az amcsi diplomájuk elfogadásáról, inkább politikai harcokba kezdett.
Beindult a gyűlöletpropaganda orbán és a fidesz ellen az összes haveri sajtóban, tele hazugságokkal és csúsztatásokkal.
Pl. a fidesz soha sem akarta bezáratni, el is mondták, hogy az amcsi diplomával, amit jogalap nélkül adnak ki, versenyelőnyhöz jutottak a tisztességes egyetemekkel szemben.
A ceu Mo-n akkreditált intézmény, a működését nem fenyegeti a törvény.
Nem a fidesz találta ki a törvényt soros ellen, csak visszaállította az eredeti állapotot, ami a normális állapot, mert az vicc, hogy egy egyetem kiad amcsi diplomát, mert ehhez van kedve, mindenféle megállapodás nélkül.

Na ebből csináltak egy full orbánellenes gyűlöletkampányt.
Pedig a tényeket nézve, csak az egyetem vezetésének mérhetetlen arroganciája látszik a történetben, akik először mézes-mázosan bírták rá törvénymódosításra az előző kormányt, majd agresszív hazugságkampánnyal próbálták rábírni az újat.
Pedig, mint írtam, csak be kellett volna szerezni azt a szaros papírt, ami megteremtené a jogalapját az usa diploma kiadásának.
Előbb a szakácsoknak veszett nyomuk, majd a pincéreknek, végül eltűntek a takarítók is. Dupla órabérét se találni már segédmunkást...
különvélemény2 2017.07.25 11:01:41
A megoldáshoz a problémát kell megkeresni, és az nem az orbán kormány.
Itt van 2 keresés:

Ausztria, Fertő tó:
goo . gl/HxKMiZ
Magyarország. Balaton: goo . gl/CwTMeH

A linkekből törölni kell a szóközöket.

Direkt nem rendeztem semmire, a legnépszerűbbek vannak elöl, nagyjából látszik, hogy azonosak az árak, nincs észrevehető eltérés a szórásban.
A különbség, hogy az egyik egy fejlett nyugati országban van, bejelentett, nyugati fizetésű alkalmazottakkal, a másik meg a lepukkant, lehúzós, feketén dolgoztatós Balaton.

A kérdés, hogy hol van az a pénz, amivel a magyar szállásadó nagyobbat kaszál?
különvélemény2 2017.07.25 13:26:41
@Lacock:
Kihagytad a stadionokat, a lélegeztetőgépet, és korunk népszerű mémjét a minden bokorba új CT-t, valamint a kisvasutat, soros györgyöt, schmitt pált, stb.

Fejlődnöd kell még az értelmetlen, demagóg trollkodásban.
Nem, nem idéztem Németh Szilárdtól. Mielőtt beperelne. De érdekelne a Fidesz-szavazók véleménye a kormánykommunikáció ezen szegmenséről. „Ezen” azt értem, hogy Soros György konkrétan a Sátán, aki el akarja pusztítani Európát. Egy korábbi bejegyzésemben írtam arról, hogy az egyik konzultációs…..
Tisztázzunk valamit: addig nem lenne szabad atomerőművel energiát termelni, amíg minden kockázatot, ami ezzel jár, nem tudunk teljes biztonsággal kezelni és megoldani. Az atomenergia-ipar jelenlegi tudása alapján új atomerőművek építése vagy meglévők további bővítése mindaddig felelőtlenség,…..
különvélemény2 2017.05.19 12:20:36
@molnibalage:
A propaganda az propaganda, mindenki él vele.
Az igazán szánalmas, ha propagandisták vádolnak propagandával másokat.

Kedvencem az orosz propagandától rettegés, itt az indexen is.
Pedig el lehet dönteni elég könnyen, hogy ki folytat propagandát:
Maláj gép:
USA - oroszok/szakadárok voltak
Oroszok - független vizsgálatot akarunk
Hekkelés:
USA, Francia, Dán, stb.. - oroszok hekkelték őket
Oroszok - mutass bizonyítékot
Vegyifegyver:
USA - Assad volt
Oroszok - független vizsgálatot követelünk

Tehát a bizonyítékok nélküli vádaskodás = tény, független vizsgálat követelése = propaganda.

Egyes "liberális" elemek azért kezdték el a propagandától rettegő propagandájukat, mert a fiatalok egyre kevésbé néznek tévét, annál többet neteznek, és az elég nagy probléma a tömegtájékoztatási propagandagépezetben, ha nem a te propagandádat nézik/olvassák.
Ezért kezdődik a facebook szűrés, google szűrés, youtube szűrés, stb, ahol majd erre kijelölt "független" szervezetek megmondják mi a hír és mi az álhír.
különvélemény2 2017.05.19 22:56:20
@Dorottya Veres: "Kis pénz,kis propaganda, nagy pénz, nagy propaganda."

Ez így van.
De ez az, amiért be vannak szarva a nagy pénz tulajdonosai, mert az internet ezt a status quo-t köpi szembe azzal, hogy kis pénzből, sőt ingyen is lehet nagy propaganda, ha "elég jó az írás", most ne menjünk bele az igazságtartalomba, mert az 1000 oldal kommentet jelentene, legyen elég az, hogy hasonló a kamu hírek aránya a fősodorú médiában, mint az internet "sötét bugyraiban", ha csak a politikát nézzük és nem számoljuk az ezotériát és egyéb huncutságokat.
Európa megdöbbent. Hogyan történhetett ilyen borzalom a kontinens kulturális központjában? Hidegvérű gyilkosok szórakozni vágyó, ártatlan fiatalokat mészároltak le. Európa pedig megdöbbent, az emberek megdöbbentek, a politikusok megdöbbentek. Kérdem én: min? Nem számítottak…..
Smoking Barrels Veszettek (2015) 2015.11.06 06:00:00
A magyar film olyan, mint a magyar foci: állandóan a régi sikereket emlegetjük (Mephisto), és időként, amikor sikerül egy Albániát vagy egy Finnországot megvernünk, elhisszük, hogy szintet léptünk és van esélyünk a nagyok között. Persze most az elmúlt évtizedek…..
különvélemény2 2015.11.08 20:17:59
@PongLenis: "ergo hiába nyer egy film sok díjat, ha a közönségnek nem tetszik" "Tanulj meg szöveget értelmezni"

Lásd Liza A Rókatündér aki "megdöntötte Tímeát...", magyarul százezres nézettség felett van.
És még mindig a te "szerencsétlen" jelző illik rád.
különvélemény2 2015.11.08 20:21:43
@PongLenis:
De légyszíves vakítsál még a bársonyszékedből, hogy a magyar film szar, légyszi oktass még, hogy mi nem tudunk eredetit lerakni az asztalra...
Te a kritikusok gyöngye...
különvélemény2 2015.11.08 20:26:07
@Kelly és a szexi dög:
Az megvan támogatás nélkül is, ha jó.
Az Átlátszó Oktatás blog 2013-ban írt a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzati választási csalásáról. Az intézmény jó hírnévhez való jog megsértése miatt beperelte a szerzőt. Első fokon alaptalannak minősítették a keresetet, a másodfokú ítélet azonban…..
különvélemény2 2015.10.25 13:04:34
@MikeBoy:

Módosítok, nem 13 éves, csak 10 éves az értelmi szinted. legközelebb már erre hivatkozz.

És bátran másold csak, magadat égeted vele, minden egyes alkalommal.
"Bevándorlók? Ugyan, ne röhögtess!" Az emberiség jövőjébe bámulni, elmélkedni a lehetséges eljövendőkön szerintem kiválló intellektuális szórakozás. A kiváló szórakozás lehetősége abból is adódik, hogy jövőbe bámulni sokféle időhorizonton és többféle…..
különvélemény2 2015.10.22 09:27:27
@Khonsu: "Az első szuperintelligenciák még ember eredetű poszthumán lények lesznek"

Ez viszont egy lehetséges út, hogy a "feljavított" ember hozza létre az első erős MI-t.
különvélemény2 2015.10.22 09:39:44
@MikeBoy:
Mi van nem bírod ki, hogy nem válaszolok?

Logikai szinted egy 13 éves gyereké, 13 évesekkel meg nem szoktam beszélgetni, tudományról, mert azt produkálják, amit láthatsz saját posztjaidban.
különvélemény2 2015.10.22 09:54:24
@Khonsu:
Nem is írtam, hogy abból következik, ott a "pl.". Az, hogy van már működő, igaz nagyon primitív kvantumszámítógépünk, szerintem nagy lépés az MI felé.

A lemásolással gondjaink vannak, egyelőre azt sem értjük, hogy mit kellene lemásolni és akkor a hogyanról még nem is beszéltünk.
Vagy például hogy szimuláljuk az ingerületátvivő anyagokat, azok szabályozását, mert az nem "hardver", mint a szinapszisok.

És ott van még a mire? kérdés.
Szíriában immáron négy éve zajlanak harcok. A szíriai háború várható kimeneteléről Sógor Dániel történésszel, Közel-Kelet szakértővel beszélgettünk. Államnak tekinthető-e még Szíria? A legteljesebb mértékben. A szíriai kormányzat és az államigazgatás működik, az…..
különvélemény2 2015.10.19 09:59:48
@pityókabor sommelier:

A 24/7-ben folyó amcsi propaganda mellé kell ilyen is.
különvélemény2 2015.10.19 16:49:32
@pityókabor sommelier:
Akkor jöjjön itt egy rád jellemző idézet:

"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senkit sem érdekel a másé. "
különvélemény2 2015.10.19 20:40:24
@exterminador:

A tényeket is tudod támadni, vagy csak a személyét tudod diszkreditálni jó libsi módra?
Magyari Péter már évtizedek óta része a hazai újságíró szakmának, jelenleg a 444-nél dolgozik. A sajtópiac hazai helyzetéről, a válság okozta nehézségekre adott válaszokról és a menekültkérdés itthoni feldolgozásáról kérdeztük. „2014 nyarára kiderült, hogy a…..
különvélemény2 2015.10.16 11:03:40
@Mészáros Laci:
Persze, most is fizetek jópár tartalomért.
Nekem az megérné, hogy ne kelljen állandóan 4-5 mások oldalt elolvasni, hogy kiderüljön mit hallgatott el, vagy csúsztatott az aktuális magyar médium az adott témával kapcsolatban.
Nem túl gyakran írok ennyire friss, gőzölgő kupac szar fölött, de most... Deutsch Tamás makog a tévénkben, a nappalinkban. Esküszöm, a két kutya vonyít. Az állatok sokszor okosabbak, mint a politikusok. Mindig. Mint egy felhúzható pléh majom, Tamáska úgy nyomja. Levegőt sem…..
különvélemény2 2015.10.06 22:24:14
A magát „nem demokratikus” pártként definiáló Jobbik, ha úgy vesszük, az egyik legsikeresebb politikai alakzat a kétezres évek Magyarországán. Ugyan kénytelen (még?) ellenzéki pozícióval megelégedni, és az önkormányzatokban sem ért el egyelőre túl sok sikert, azért…..
Az orosz elnök az ENSZ Közgyűlése előtt elmondott hétfői beszédében közös fellépésre szólította fel a nyugati államokat a szír polgárháború megoldásában. Putyin közel-keleti politikai manővereinek fókuszában azonban valójában az ukrán helyzet és országa hanyatlásának…..
különvélemény2 2015.09.29 18:48:56
@exterminador:
Értem, tehát Putyin uszítására tüntettek Janukovics ellen.
Minden nap tanulok valamit...
különvélemény2 2015.09.29 22:34:16
@exterminador:
"Joguk volt tüntetni Janukovics ellen"
"De amit utána Kelet-Ukrajnában kezdtek"

Látod a kettős mércét?
Tehát Janukovics ellen lehetett, Porosenko ellen nem lehetett.
Minden modern népfelkelés csak addig legitim a média által megbabonázott tudatlanok szemében, ameddig azt a "nagy és bölcs nyugat" támogatja.
Amint megválasztanak egy nyugatcsicska oligarchát, rögtön terrorista lesz aki TOVÁBB tüntet.

Ha Assad nyugatbarát lenne, a "Nyugat" leverne minden "terrorista lázadót", aki ellene harcol.
A másik példa Koszovó: a koszovói albánok túlszaporodtak a térségben, erre a "Nyugat" úgy gondolta, adjuk már ezeknek a jöttmenteknek Koszovót és verjük le a csúnya oroszbarát szerbeket. Erőszakkal kiszakítottak egy országrészt egy államból. Ez pont ellentéte az ukrán helyzetnek, ott az oroszok vannak többségben a térségben és nem azért, mert szaporodnak, mint a tudjukkik, mégis ott mégsem bombázza le Ukrajnát a NATO, felszabadítva szegény orosz "kisebbséget".
különvélemény2 2015.09.29 22:53:45
@D/Csepregi Zsolt:

Ja, mindegyik gittegylet, akik "állítanak" dolgokat.
Hitelesebb nemzetközi szervezetek sehol sincsenek, ha tényekről kell beszélni.

Nem azt mondom, hogy Assad egy szent, mert nyilván irtotta az ellenzéket, mint minden jó diktátor, de ezeket a gittegyletes számokat nyugodtan oszthatod x-el.

Ami viszont tény, hogy Assad alatt több, mint négyszereződött a szír GDP.

Ha össze akarjuk hasonlítani mennyi kárt okoz egy diktátor erőszakos eltávolítása, arra jó példa bármelyik háború, amit az USA indított, ahol százezrekben mérjük az áldozatok számát és csak káosz marad utána még több áldozattal.
Az ember azt hinné, egy évben csak egyszer kell megküzdenie a NAV-val, az adóbevallás elkészítésekor. Nemrég azonban ismét arra kényszerültem, hogy meglátogassam honlapjukat, mivel be kell jelentenem egy adatváltozást. Konkrétan azt, hogy mostantól egyénileg, csekken szeretném…..
  Anglia. Soroljam a szokásos, sokat hallott közhelyeket? A kutyák nem ugatnak.Nincs kutyaszar  sehol. /lásd .fotó: Southampton, tengerpart,saját kép/ Weston-super Mare,turisták által igen kedvelt kisváros utcáján....és nem kellett nagyon keresgetni ..(saját kép) A bolti…..
különvélemény2 2015.09.25 20:53:54
@GERI87: "Szerintem a mai Amerika az utolsók egyike ahol ilyen faji megkülönböztetést hosszú ideig lehetne palástolni!"

Az első színes bőrű női főszereplő Emmy-díj megvolt?