Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gitár János

267 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eighteenth Street Lounge Music, 2006C+Bulizene szuperturmix, stíluskavalkád. Csöndben teszem csak hozzá: nem oly rég az ilyesmit hívtuk big beatnek. (Na de arra is milyen jól lehetett ugrálni.)U. 1000 igen nagy becsnek örvend felvilágosult exotica-körökben, részben nyilván azért, mert…..
Bár a zenéhez ennek már sok köze nincs, íme, a South Park vs. szcientológia meccs legújabb fejleménye: a rajzfilmsorozat 10. évadjának első része (bemutató helyi idő szerint szerda este) The Return of Chef címmel pont arról a szereplőről szól, akitől Isaac Hayes vallásgyalázás…..
Quart.blog Styx: Big Bang Theory 2006.03.20 19:35:00
Universal/New Door, 2005DRégen, amikor még minden máshogy volt, a rockzenekarok előbb feltűntek, esetleg sikereket arattak, majd pedig feloszlottak és/vagy más módon eltűntek a kopaszodás, drogok, ügyetlen stílusváltások és névhasználati perek szomorú útvesztőjében. Ma meg,…..
Deutsche Grammophon, 2005EHa jazz-klasszikusokkal meg lehetett csinálni (lásd Verve//Remixed-sorozat és sok egyéb), meg lehet csinálni klasszikus-klasszikusokkal is. Logikusnak tűnő gondolat, de el kéne törni a kezét mindenkinek, akinek köze volt ahhoz, hogy ez az album elkészüljön és…..
Virgin America/Pointblank, 2001B+John Hammond az egyik legnagyobb élő+fehér bluesénekes, többnyire jó régi számokat énekel akusztikus gitárkísérettel. Ezen az egyszer-az-életben kategóriájú albumon viszont elektromos a gitár és - a záró spirituálét kivéve - Tom Waits a dalok…..
"A pénznek ehhez semmi köze" - jelentette ki Morrissey, amikor a texasi SXSW zenekonferencia sajtótájékoztatóján elmesélte, egykori együttese, a Smiths (élt 1982-1987) visszautasította a Coachella fesztivál szervezőinek 5 millió USD-s reunion-ajánlatát. A bizonyos körökben…..
Helyi idő szerint ma este iktatják a Rock and Roll Hall of Fame idei tagjait New Yorkban, a Waldorf Astoria szállodában. Az ellentmondásos megítélésű intézmény most kerít sort a Sex Pistols kanonizálására, John Lydon (Johnny Rotten) azonban idejekorán leszögezte: a zenekar…..
A rajzfilmsorozat tíz évvel ezelőtti indulása óta Chef hangját alakító funkénekes többé nem adja hangját a mocskosszájú negyedikesek szex-szakértő cimborájához (CNN). A műsorban eluralkodott a "nem odaillő vallás-kifigurázás", jelentette ki a döntést indokló…..
A tavaly agyműtéten átesett ősz mester egyik (legnagyobb) ságere nyomán Heart of Gold címet viselő, a country-főváros Nashville-ben forgatott alkotás a leírások szerint klasszikus koncertfilm, semmi csicsa, csak a zene és a zenészek.Demme leginkább A bárányok hallgatnak…..
Quart.blog Sergio Mendes: Timeless 2006.03.08 11:51:00
Concord, 2006DA szórakoztató, ám igényes napfény-bossa idősödő atyaúristene és a Black Eyed Peas producere, Will.i.am annyira jóban vannak, hogy csináltak egy albumot. Nem kellett volna: lakodalmas arenbí erőszakolja meg az ártatlan brazil dallamokat, melyeket nagyon híres…..
Mali fővárosában, Bamakóban elhunyt Ali Farka Touré gitáros-énekes, akinek zenéjén keresztül európaiak és amerikaiak százezrei szereztek személyes élményeket a nyugat-afrikai zene és az amerikai blues szoros kapcsolatáról.Gyakorlatilag egész életében muzsikált (pedig, mint…..
Mole/Listening Pearls, 2005C-Olyan ez a lemez, mint egy ponty a parton. Hideg, szürke, érdektelen, élettelen, néha kicsit csapkolódik, de világos, hogy nincs remény. Háttérzenének túl nagyképű, műalkotásnak viszont túl invenciótlan, tánclemeznek túl gitáros, rocknak viszont túl…..
Domino, 2006B+ A Beatles óta nem volt ilyen, úgy fogy ez a lemez. A fiatalos brit újságok (NME) odavannak, az öregesek (Mojo, Uncut) is odavannak. A legöregebb ember a zenekarban 20 éves. A Jam és a Fall és a Smiths és a Strokes egyszerre. Kérdés: ezúttal higgyünk-e a hype-nak? Hát…..
Quart.blog Couldcut: Sound Mirrors 2006.03.04 11:55:00
Ninja Tune, 2006A-A mixkultúra öreg forradalmárai 9 év után, új albummal. Torzított gitár, bhangra-ritmusok, soulos house, chill és seggrázós poszthiphop, talált hangok és génmanipuláció. Szokás szerint minden úszik mindenben. Az évtized első/legjobb…..
Kislemezen és a Silvertown albumon, Silvertone, 1989200 év története egyetlen dalba desztillálva: a cím Turner festményét idézi, azon keresztül az ipari forradalmat, azt a kort, amikor a Brit Birodalom (és nyomában az egész művelt világ) szilárdan hitt abban, hogy a szövőgépek,…..
"Régi vágya teljesült Gönczi Gábornak, aki gyerekkora óta szeretett volna eljutni az Eagles együttes egyik slágerében szereplő legendás Hotel Californiába. A Fókusz műsorvezetője éppen Mexikóban nyaralt, mikor kiderült, hogy a nevezetes szálloda csupán kétórányi autóútra van…..
St. Martin's Griffin, 2003BA hagyományos (fekete) hanglemezek megszállotjairól szól ez a riportkönyv. A szerző lemezbuzi, nem komoly gyűjtő bár, de olyasvalaki, aki lenézett abba a szakadékba, ahol az igazán súlyos esetek élik az életet. "A gyűjtők 85 százaléka futóbolond és a…..
That's Why There's Chocolate and Vanilla, 2005A A zseniális, flúgos, megalkuvást nem ismerő ír asszony reggae-lemezt csinált, mert ez a kedvenc zenéje, és akkor már rendesen csinálta. Klasszikus dalok, klasszikus hangszerelés és zenészek, a producer a jamaicai legenda-páros, Sly és…..
Quart.blog Walk The Line 2006.02.21 07:07:00
20th Century Fox, 2005 B+ Sok minden kimaradt a történetből, sok minden érthetetlen marad (mondjuk hogy June miért éppen akkor és éppen úgy adja meg magát John ostromának ott, Las Vegasban), de ha az ember másnap meghallgatja June Carter és Johnny Cash egy duettjét, úgy érzi, még…..
Quart.blog Ray Barretto, 1929-2006 2006.02.20 15:31:00
Elhunyt a latin jazz történetének egyik legnagyobb alakja, Ray Barretto kongás. Zenekarvezetőként, session-muzsikusként, laza tánclemezek alkotójaként és elmélyült, improvizatív játékosként is meghatározta az elmúlt 50 esztendő latin muzsikáját. Úgy hívták: "King of the…..
Quart.blog Sheffield United 2006.02.19 21:00:00
A lemezről majd valamikor, de az a sor, hogy "there's only music so that there's new ringtones" ("csak azért van zene, hogy legyenek új csengőhangok") már megéri az egész Arctic Monkeys-őrületet...
Verve, 2005A Nehéz, szomorú időkben Charlie Haden és Carla Bley kifeszíti a LMO transzparensét, összegyűjt alá egy tucat perzselő szólistát és alkot valamit, ami szavak nélkül is többet mond, mint akárhány programbeszéd. Minden idők legnagyszerűbb agit-jazz-globál big bandje…..
Verve, 2005B- John Scofield leereszti a haját (khm, khm) és hátradől a funk-vonaton. A vokális számokban szupersztárok segítenek, de a legjobb az, amikor megszólal a jó öreg Hammond. Ray Charles r&b-je nem a mai arenbí volt, de az ő számaira is milliók rázták a csípőjüket.…..