Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tesz-vesz

1908 bejegyzést írt és 23788 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt érzem mindig, ha Kemény István verset olvasok, hogy nem őszinte, szerepet játszik. Akár ironikus, akár melankolikus hangja, van közöttünk – szerző és olvasó között – egy közvetítő közeg. A vers anyaga. A sokszor álnaív, szándékosan lebutított, tiszta rímekkel megszólaló sorok dallamosak,…..
tesz-vesz 2021.11.11 23:11:51
Egy egész hetet úsztunk meg Sas Józsi nélkül, nem is tudjuk, hogyan bírtuk ki. Most azonban viszontláttuk a Mokka reggeli adásában, ahogyan nem szűnő derűvel és életvidámsággal, öniróniával mesélt viselt dolgairól. Ha-ha, nem börtönviselt, csak felfüggesztett dolgairól. Mert…..
tesz-vesz 2021.11.09 20:41:54
@Nyomek: ez vicces :D
legújabban ez a nyomorult 4K kampányol ezzel. szánalmas hogy azt hiszik, hogy ettől már mindjárt fényre derül a haza is.és most a kétfarkú kutyás Kovács Gergi mondta a Partizánban, hogy legalizálná a füvet, azokután már nem szavaznék a viccpártra, hogy fűpárti és elbontaná a kerítést, értelmes ember…..
Mivel a bbjnick nick nicktolvajlás áldozata lett, enyhén torzított formá(k)ban (pld. bbĵnìcĸ), hitelrontásra használták, visszaéltek vele, ezért nagyon szomorúan bár, de kénytelen vagyok bejelenteni, hogy nincs többé. Mint a nick szülőatyja kijelentem, hogy a továbbiakban a bbjnick nick név (és…..
tesz-vesz 2021.10.30 05:46:30
Hosszú hetek óta tartanak már az egészségügyi óvintézkedések. Hogy mennyi  a járványból a hiszti, mennyi a valóság, kinek mekkora politikai, gazdasági érdeke fűződik az elbagatellizáláshoz, vagy felnagyításhoz, most nem érdekes. Bizonyára mindenki kellően alá tudja támasztani az álláspontját olyanok…..
tesz-vesz 2021.10.28 21:36:41
@F.M.J.: nem feltételezem a szmogot, csak felvetem. ha nincs szmog, az ellen is védekezhet úgy is, ha nincs, mert ő azt hisze, van vagy lesz. amúgy ha pl asztmás és így jobb neki, kinek mi köze hozzá?

azért a vírusrettegők se az életerős fiatalok közül kerülnek ki, hanem pl a potenciális áldozatok közül, így k -ra nem vethetők össze tanulatlan analfabétákkal. de te tudod...
Avagy szubjektív értelmezés Isten természetéről.   Mindenek előtt tisztáznám. Ateista az, aki nem hisz istenben. Nem a keresztényekében, egyikben sem. Az ateista számára a világ fizikailag, kiszámíthatóan, és megfelelő feltételek véletlenszerű együttállása okán létrejött, alakult, ennek a…..
tesz-vesz 2021.10.28 21:18:30
@F.M.J.: isten létét cáfolja, hiszen isten létét a VALLÁSOK VETTETTÉK FEL!

hiheted ezekután hogy te vallások nélkül is gondolhatsz istenre, csak az nem lesz igaz! vallások nélkül ugyanis eszedbe se jutna. vagy ha igen, ugyanolyan bornírt gondolat lenne, mint ahogy a tanulatlan ősember felvettette annakidején hasára csapva.
illetve a sámán a törzsben.

nem gondolkozol, csak a szót szaporítod.
van akinek felesleges továbbtanulni, és gondolkozni, könyveket, nyelveket megtanulni, csak még nem jött rá arra hogy a fejét is kéne használnia.

A vallás vagy az istenbe vetett hit ua. hiába is nem szeretnél egy gyékényre kerülni egy analfabétával, azért sikerül, tudom.h nem szeretnéd, de ez nem kívánságműsor

ez a legbarátságosabb elmebetegség, szolid agyi programhiba.
A gondolkodás és az identitás hibás működése, illetve hiánya.

Egyáltalán miért vehető számba az az opció, hogy ma is "létezik" valaki, akit a primitív ember kitalált, mert nem tudta mitől ég a Nap, mitől nem esik az eső? Sokkal bonyolultabb struktúra lehet egy olyan lény, aki csak úgy létrehoz a semmiből életet, bolygókat, fekete lyukakat, Einsten-Rosen hidakat (matematikailag létezhet), mint az ősrobbanás elmélete. Egy kicsivel megbonyolítja az univerzum történetét, mert akkor Isten történetét is ki kéne találni. Isten keletkezésének még csak elmélete sincsen, de bizonyára a primitív ember, ki még a vírusokról se tudott, se arról, hogy a föld gömbölyű, aki még se az asztrológiát, se az asztronómiát nem választotta széjjel, bizonyára teljes hitelességgel meg tudja mondani ki alkotta a fekete lyukakat is, úgy hogy még azt se tudja: mi a fekete lyuk. csodálatosak ezek a vallásos emberek..... kicsit szégyen hogy létezhet még ilyen, aki ilyet gondol.

A vallásosok szerint nem jöhetett létre a világ a semmiből, az ősrobbanással (az ősrobbanás előtt nem semmi volt, hanem egy nagyon sűrű anyag amúgy). De Isten mégis a semmiből hoz létre dolgokat, eszköz, szerszám, műszer nélkül: a semmiből semmivel! Bravó.

A hangya, ki társadalomban él, számára az ember és tevékenysége olyan komplex, mintha mi istenek lennénk hozzá képest. mégis mindkettőnknek van agyagcseréje, ekképpen aki azt állítja hasracsapva hogy van olyan értelmes, létező lény, akinek nincs anyagcseréje, halhatatlan, mindenható, a semmiből alkot valamit, na az aki ilyet állít akármilyen bizonyíték nélkül, az teljesen elmebeteg! gyermeki tudatlan fantázia gondolhatja, hogy van egy lény, aki csodákat hoz létre, életben marad az űr hidegében, vákuumában, és a semmiből valamit tud teremteni.

vagy te szeretnéd ha lenne egy szupererejű pártfogód? vagy csak hagyomány miatt vagy istenhívő (ez a vallás)

Mi értelme olyan istenhez imádkozni aki szabad akaratot ad a bűnözőnek, tehát nem véd meg senkitől, értelmes ilyen képzeletbeli baráttal barátkozni? beszélgetni, imádkozni, hinni neki?
tesz-vesz 2021.10.28 21:20:18
@F.M.J.: továbbá

nagyon is lehet bizonyítani hogy nincs isten, kb olyan könnyű, mint megcáfolni hogy a Harry Potter nem varázsolgat valójában.

egy agnosztikussal már lezongoráztam a bizonyítást, nem akarok ismételni, csak az idő megy vele feleslegesen:

kkbk.blog.hu/2021/08/25/tudomany_es_termeszetfeletti_vita_az_agnosztikus_kacsaval
tesz-vesz 2021.10.28 21:28:34
@F.M.J.: továbbá

nem leszünk isten, mert istennek mi azt hívjuk, aki a világunkat alkotta.
ebben minden vallás egyetért. és a legtöbb def. is.
felesleges infantilis módon istennek hívni a nagy tudású embert, a hangya is alkot várakat, a madár is fészkel, az alkotás, létrehozás természetileg elismert folyamat.
Vörösmarty amúgy találóan megfogalmazta: az ember félig isten, félig állat.

"Mi van, ha az emberi elme egyes személyeknél bizonyos esetekben képes materiális energiákat akár tudattalanul is úgy formálni, hogy megmagyarázhatatlan jelenségeket okozzanak?"

túl sok volt a fantasy, ugye? ezt úgy hívják hogy csoda/természetfeletti. láttál már ilyet? ha nem, minek veted fel mint egy tanulatlan kiskölyök? nekem is élénk volt a fantáziám gyerekkoromban, de eszembe nem jutot komoly beszélgetésben gyermeteg dolgokat állítani eshetőségként.

az ateizmus nem vallás, k fárasztó már ez baszod. szedd már össze magad.
a nem bélyeggyűjtés is hobbi? ha venni akarok 10 autóból egyet, és végül mégse veszek, akkor autótulajdonos vagyok?
tanulj már meg olvasni
kkbk.blog.hu/2019/07/07/az_ateizmus_apologiaja

neked még nem szabad írnod. neked még olvasnod kell. vagy nem, nem mindenkinek használ. az se mindegy h mit olvasol
Magán-galaxisom Elmagyarázom II. 2021.04.28 11:28:20
Gázolás helyszínénél jártam. Nem akartam, de így alakult. Vonat ütött el egy gyalogost. Nem először fordult már elő ezen a helyszínen hasonló eset. Mondhatni rendszeresen. Látszik a sok mécsesből, virágokból, tákolt keresztekből, de mindez nem számít. Jön a következő, az azt követő, és így…..
 Karácsony visszalépésével eldőlni látszott az előválasztás második fordulója, melyről mellesleg az AHang kijelentette, hogy az voltaképpen csak listavezető választás. Tehát egyáltalán nem a miniszterelnök-jelöltre szavaznak. Ez a tényeknek megfelel, de nem úgy néz ki, mintha a szavazók valóban…..
tesz-vesz 2021.10.19 12:59:28
@megamovieboy: szavazzák meg -szimbolikusan! gondolkodj már egy kicsit, akkor mi a fenéért mennénk el szavazni, mint szavazópolgár?!
minek írsz le felesleges dolgokat?
tesz-vesz 2021.10.19 13:01:03
@megamovieboy: magyar györgy eléggé dk-s, mszp-s holdudvar korruot tagja. nem kéne reklámozni
KKBK Gróf Esterházy Péter 2010.11.10 19:25:00
1991. szeptember 9. hétfő Este bejött hozzám a fehérházba Kiss Irén (írónő, Filó Kati barátnője) és letett az asztalomra egy csomó újságcikket. Különböző magyargyalázó írásokat gyűjtött egy csokorba. Ajánlotta, hogy csináljunk valami bíróság-félét ezeknek a…..
tesz-vesz 2021.10.02 16:49:50
@Alfőmérnök: honnan tudod? ki volt ő? és veled mi van? mit gondolsz az előválasztásról?
tesz-vesz 2021.10.15 22:56:44
tesz-vesz 2021.10.19 11:53:01
@Alfőmérnök: sokkal jobb
Rövid leszek. Amióta ez a blog indult, egy dolog vezérel: se Orbán, se Gyurcsány. Ennél magasabb labdát nem lehet kapni. Akkor MZP, most...
tesz-vesz 2021.10.12 23:52:50
tesz-vesz 2021.10.12 23:53:31
tesz-vesz 2021.10.16 16:40:55
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: hogy hazudik? attól lesz profi? figyelj én tudom hogy elmebeteg vagy, de lehet az összetett mondatok segítik a megértést.
Azt hiszem, ez a lesz az a poszt, amely jobban megteremti a nemzet egységét mint Janó elnök a legszebb napjaiban. Kéz a kézben fogják elküldeni a szerencsétlen posztolót a Viktor hívek és a Fletó rajongók a büdös 'csába. Pedig emberként semmi bajom Dobrev Klárával, okos, felkészült hölgy, aki más…..
tesz-vesz 2021.10.08 11:41:16
@alöksz róz: ezt leírjam mégegyszer?@tesz-vesz:

neked mindent 2x-3x kell leírni?
lehet hogyha többször olvasol valamit akkor megérted ám, egy jó tipp.
ingyen volt.
tesz-vesz 2021.10.09 17:56:12
@6.Lenin: mi a bajod ? de konkréten te proli. ÉRVELJ!
tesz-vesz 2021.10.13 00:01:21
@6.Lenin: miért nincs logika?
ahogy egy fideszes mérnöknek mondtam volna, akinek fogalma nem volt a közéletről, hogy az ő szavazása olyan, mintha én mennék oda büszkén és gőgősen hidat építeni. fogalmam nincs hozzá, mégis beleszólhatnék okoskodva?

Ne csináljunk már úgy mintha bármelyik választás legitim lenne, ha síkhülyék is szavazhatnak, és az emberek többsége ha nem is síkhülye, de alapvető politikai ismerete nincsen meg. ez nem demokrácia, hanem ochlokrácia, csőcselékuralom.
A tudatlanok bátorsága, Dunning–Kruger-hatás: nem tudom, mit nem tudok, de határozott véleményem azért van!

mi lenne, ha a vezetést nem kötnénk kreszhez, és engedélyhez, jobbak vagy rosszabbak lennének a baleseti statisztikák, vagy a közlekedési kultúra?
ha a szavazást nem kötjük kötelezettségekhez, akkor a szavazás eredménye sem lesz mérvadó, nem egy tudatos döntés eredménye, hanem inkább a káoszé és érzelemé, ami irányítható a nagytőke vagy épp az oligarchák által, erre még tán a jenkik tanították meg az elitet a rendszerváltáskor. ugyanúgy lehet finom diktatúra demokrácia látszatában.

elkezdet lef*szozni, leköcsögözni, aztán meg én lennék az öntelt? arra gondoltált már buzikám, hogy normálisan szólíts meg?

arra gondolok hogy ÉRDEMBEN reagálj a proli k anyádat, mint egy ember, és érvelsz, ha kérdeznek, vagy legközelebb ki se nyisd a pofád. értelmes ember érdemben kommunikál, van egy olyan szellemi igényessége, nem úgy mint egy troll. akihez inkább hasonlítasz

a szavazó nem szól bele igazán a saját sorsába, marketinggel csak reklámozva van, hogy beleszólhat. a beleszólás illúziója van meg, de mindegyik kormány 90 óta neoliberális gazdaságpolitikát folytat, nincsenek elszámoltatások. és még valamit akartam írni.
Kövér László somorjai beszéde a magyar kitelepítés emléknapján szerintem igen precízre sikerült. A szlovákok inkább elfelejtenék a sztorit, a hazai - jellemzően ellenzéki - kommentelők pedig autofire módban lőnek Kövérre. Nem kellene, most nincs igazuk. Véleménycikk. Mielőtt a minapi somorjai…..
Archiregnum MB1-es exjobbikosok 2020.07.24 14:07:58
Valamiért nálunk iszonyúan megy ez az önjelölt szakértőség. Nem baj, ha a világon semmit nem értél el, bőven elég ha ott vagy a kialvó tűz körül, néhányszor próbálkoztál, és minden kudarcod után rá tudtál mutatni valakire. Ezután már magabiztosan ki lehet állni a nép elé, előadni, hogy te aztán…..
tesz-vesz 2021.10.09 17:44:46
@Tata86: aztán hova költözöl és miért? felülsz te is a hisztivonatra?

mondjuk érdekelne hogy lehet expotrálni a blogot máshova, elvileg lehetséges.

ne feledjük hogy tiborut az előző régi indexes gárda üldözte el, és nem tudom amúgy hogy ezt a blog.hu-s gárdát lecserélték-e?
Archiregnum Amerika választ 2020.11.03 12:21:31
Amíg még van egy kis(?) idő, összefoglalom mit is gondolok az amerikai elnökválasztásról, és jósolok valamit, hogy legyen min izgulni. :D   ..
tesz-vesz 2021.10.06 14:01:19
@Tata86: a jobbik most már csak dobrev utasításait és érdekét követi, hála a vidéki tanulatlan bugris imidzsét felvevő patkány jakabnak
Daniel Craig éppen 15 éve kezdte meg 007-es karrierjét a Casino Royale című James Bond-filmmel. Craig utolsó, ötödik filmje egyben a franchise 25. epizódja is, így minden szempontból kiemelt figyelem övezte. Mint minden új Bondot, Craiget is gyanakodva nézték a rajongók, hiszen az általa alakított…..
tesz-vesz 2021.10.05 22:35:06
Ezt a filmet kínszenvedés végignézni egy felnőtt, értelmes, kiforrott ízléssel rendelkező embernek. olyan mintha gyerekek írnák a forgatókönyvet. Agyatlan mint egy marvel-film. Klisé klisé hátán, őrült tudós saját szigeten, és a "halálból" feltámadó bérgyilkosok. Bár jól játszik Rami Malek, jó lett a szinkronja is, nem ő tehet róla, hogy hülyeségeket adnak a szájába és felszínes a szerepe. Az elején eszembe jutott az Austin Powersből az a rész, hogy "az emberek nem is hinnék, hogy egy bérgyilkos családjában is lehet tragédia."
www.youtube.com/watch?v=6b697xqxcPg

Ne költsön rá senki pénzt.

az elején még az hittem, hogy végig lehet nézni, egy-két jó akciójelent lehet, szép tájak, szép az olasz város az elején, gondoltam ilyen látványos lesz végig, hát nagyon nem, akció alig van, emlékezetes akció meg nincs is, a motoros lehetett volna jó, de túlságosan megvágták, és nagyon rövid az is. értelmetlen filozofálgatás, és unalmas felszínes lelkizés viszont annál több.

konkrétan hányingerem lett egy jelenetnél, amikor a néger a rasszista beszólása
[spoiler]
után belerúgja a súlytalan mellékszereplőt a savas vízbe. hogy lehet egy ilyen vérgőzös fasisztikus jelenetet kitalálni és elfogadni a 21. században? a rasszista is ember, főleg ha látszik, hogy nagyon ki akarták már írni a történetből azt a kolonc tudóst. mit csináljunk elvtársak? szóljon be egy csúnyát! hogy meg lehessen ölni és az óvodás értelmű nézők jót kacaghatnak elégedetten, hogy megérdemelte ! nem baj hogy sehogy nem jött az előző mondatához és hogy pedagógiailag ez lehúz, nem. de még jó hogy nem a melegekre mondott csúnyát! akkor mi lett volna! még meg is kínozzák a 007-esek. pedig hogy büszkélkedett az irritáló néger új 007-es, hogy ő nem olyan mint a régi ügynök. nem öl csak úgy. csak úgy nem, valóban. tetszettek volna szépeket mondani az afrikaiakról. értjük ugye? a rasszizmus ROSSZ! most mondjuk együtt! a szánkba van rágva, nem, nem tudjuk maguktól, köszönjük multicégek, hogy megtanítotok minket hogyan kell késsel-villával enni, de lefogadnám, hogy a bond-film egy-két szponzora, reklámozója között biztos találnák olyat, ha jól megkapargatná valaki, valami ruha, vagy cipőszponzort, akik Ázsiában gyerekmunkásokat robotoltatnak, de hé, a probléma nem ez.
ha beszól a rasszista, gyerekek, akkor nem megölni kell, hanem visszaszólni neki, értem? az az adekvát lépés. miféle bírósági és ítélkezési gyakorlat lehet a Bond-univerzumban?

nem értem miért kell farm amúgy nanorobotokhoz. és a halála Bondnak is olyan tényleg mintha csak egy gyerek találta volna ki, meghal a rakétáktól... semmi eredetiséget, semmi emlékezetest nem mernek berakni a filmbe, pl hogy Rami Malek öli meg, vagy akármi. vagy ketten együtt akkor már. abba már bele se megyek, hogy hogyan lehet egyszemélyben Q a tudomány atyaúristene, és mindenhez is ért, az orvostudománytól a műszaki dolgokig. gyermeteg ez is. ha ő kijelenti hogy nem lehet kiszedni a nanorobotot akkor az úgy is van, lehet a rasszista tudós jobban értett volna a témához, de c'est la vie, a néger d*bella sajnos nem bírt a vérével. pech. ha Q kijelenti hogy soha nem lehet kiszedni, akkor tegye le minden orvoskutató a ceruzát! Q a jövőbe is lát! nemcsak a tudományhoz, de a természetfelettihez is ért. Q jós is! Bondnak meg se fordul a fejében, nem is menekül, mert Q-nak mindig igaza van! infantilis. önsajnáltató szentimentalizmus.

letagadja hogy a lánya, aztán meg nem tagadja le, hanem azt mondja tényleg Bond lánya lehet a kislány, mint egy tini agyú hisztizős. miért nem lehett először megmondani hogy tényleg bondé a lány? mint egy felnőtt ember.
elképesztő, hogy lehet egy párkapcsolatot ilyen együgyűen megjeleníteni a 21. században, kirúgja a csajt, holott sok oka nem volt rá (mennyire logikus, hogy a rosszak feldobják a csajt, ha az nekik dolgozik? semmennyire), aztán újra összejönnek.
az incelek meg a lelkibeteg nők szeretik ezt nézni, ahogy bond bánik a nőkkel, micsoda önsajnáltató szentimentalizmus, hogy csak úgy felrakja vonatra, és nem lehet már elérni. "kemény". nem lehet megbeszélni, elgondolkodni, hogyha beköpte, akkor mit keres még mindig a szállónál a csaj? rengeteg embert odavezényelnek bond megülésére, de sajnos egyik se tudná értesíteni az emberüket, hogy bond épp menekül előlük.
[/spoiler]

ja és ahogy előhozzák Waltzot, abból is lehetne egy paródia, vagy ez már önmagában az volt. így is volt vagy 5 perc csak az a mozzanat, hogy egy gép előhozza a főgonosz rabot. tiszta Hannibal Lecter, csak ott volt feszültség, hitelesség, itt meg csak komikus paródia és unalom jutott.

nagyon nézhetetlen ez a gyerekes fixáció már egy szuperhős és egy főgonosz között, inkább hallgassunk Miike Snowtól - Genghis Khant.
www.youtube.com/watch?v=P_SlAzsXa7E
kicsit oldja ez a szám a bornírt infantilis kliséket.
Darázsfészekbe nyúlok. Ahogy mindenki, aki az utolsó erejével próbál becsületes és független lenni a politikai árukapcsolással megfertőzött vadászati világkiállítás megítélésével kapcsolatban. Le lehet-e minket nyűgözni egyáltalán?..
tesz-vesz 2021.10.05 21:26:41
@matyas.kiraly: mennyibe került, és mennyit lophattak el abból a 70 milliárdból? a felét?
Márki-Zay nem hisz abban, hogy Dobrev esélyes Orbán ellen. Nem véletlenül inkább Karácsonyt támadta a Fidesz – hívta fel a figyelmet a polgármester, aki szerint a DK jelöltje a kormánypártnak „nagyon jó jelölt” lenne. A visszalépés kérdése így mindenképpen felmerül Karácsony és Márki-Zay között a…..
    Sándor LichtmannEngem pl. nem zavar sem a rasszizmus, sem az álkereszténykedés, ha a négy fal közt csinálják. Ja, várjunk csak; az most a ,,normalitás". Még az a szerencse, hogy a fidesz nem akarja uniformizálni a társadalmat. Tesz- VeszHa a hisztis genderideológia nem rontja meg a…..
Tudomány és természetfeletti - vita az agnosztikus Kacsával    vita a videó szerzőjével a kommenteknél:     Tesz- Vesz3 héttel ezelőtt (szerkesztve) a "létező", mese szerinti Mikulás fiktív személy, ezért cáfolható. nem cáfolhatatlan. ellentmond a gravitációnak, időnek, sebességnek,…..
TELJES KÖTET Ne félj... 2021.07.14 23:02:00
Aki még nem látta, az sürgősen nézze meg ezt a dokumentumfilmet, akár az HBO GO-n akár máshol, nemcsak a román egészségügyről szól, hanem az egész román politikai elitről.mondanám, hogy itthon azért jobb a helyzet, de Magyarországon is sok a kórházi fertőzés, és nálunk SOHA nem raknának egy ilyen…..
Patricia Imolya, a Semmelweis Egyetem ötödéves orvostanhallgatója 2021. március 22·  A covid kórképe   Úgy kezdtem a mai műszakot is, ahogy minden eddigit. Átöltöztem a mosdóban, mert máshol már nem nagyon lehet, majd elindultam a konyha felé, ahol a…..