Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GreenEyes

459 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új magyar musical bemutatójával kb. két hónapja találkoztunk először a Ram Colosseum szórólapján, illetve az épületben kihelyezett plakáton, majd némi gondolkodás után október közepén jegyet is vettünk rá. Az alkotók közül, Szomor György neve látatlanul és mindenféle információ nélkül is…..
A mai nap is úgy alakult, hogy este itthon néztem az X-Faktor műsorát. Kis kitérőként megemlítem, hogy a COOL TV jóvoltából délután megnéztem az amerikai X-Faktor első élő showját. Végighallgatva a 12 versenyzőt, megállapítottam, hogy a mi versenyzőink is legalább olyan jók (ha nem jobbak :)), mint…..
Délután 5 órára Fekete Nándor lemezbemutató koncertjére mentünk el a pakonyi református templomba, ahol a művész – ahogyan az a plakáton is olvasható – Európa legmodernebb digitális orgonáján játszotta el híres zeneszerzők még híresebb és sokak által kedvelt műveit.…..
Nagyon nyugtalanul aludtam az éjjel, teljesen felkavart az Apollo23 kiesése az X-Faktorból. (Emlékeim szerint legutoljára kb. 10 évvel ezelőtt volt ilyen éjszakám, amikor az argentin Chacón a hatodik menetben padlóra küldte Kokót, aki ezzel elveszítette világbajnoki övét.) Akárhányszor felébredtem,…..
A héten keringő hírek és álhírek ellenére, legnagyobb örömünkre a ma esti X-Faktor változatlan fényével és pompájával zajlott le, ám a múlt hétnél még nagyobb izgalommal ért véget. A versenyzők hete a feldolgozások jegyében telt, amely akadt, akinek jobban, és akadt, akinek még jobban sikerült.…..
Nos, kérem szépen, aki ez idáig még nem volt Musical Pluszon, vagy csak tervezgette, hogy egyszer majd eljön, illetve különböző okok miatt a mai Halloween Musical Pluszra nem tudott eljönni, nagyon-nagyon bánhatja és sajnálhatja! Mary (a rendezvény szervezője) világszínvonalú…..
Az X-Faktor soron következő adását itthon néztem végig, ami azt (is) eredményezte, hogy a műsor közben is és a végén is írtam a magam kis beszámolóját, ma pedig – egy-két nappal később – még újabb és újabb gondolatok jutottak eszembe a versenyzőkkel és a produkcióikkal kapcsolatban, így most…..
Elnézegetve és hallgatva az egymás után fellépő versenyzőket megállapítottam, hogy mindenki valamivel halványabb teljesítményt nyújtott a múlt hétvégéhez képest. Többeknél a dalválasztást sem tartottam szerencsésnek. Baricz Gergő pl. igencsak megijesztett a hangi teljesítményével, ugyanakkor Bagosi…..
Emlékmorzsák Ördöglakat 2011.10.19 19:00:00
A színházba rendben megérkeztünk. Belépve a Thália kapuján el is foglalhattuk helyünket az emelet baloldali 2-es páholyában. Miközben várakoztunk az előadás kezdetére, figyelgettük az érkező vendégeket. Ahogyan így nézelődtünk, egyszer csak ismerős arcokat véltem felfedezni…..
Ezzel a hétvégével kezdetét vette az X-Faktor 2011 versenye, ahol az élő adásba jutott 12 versenyző mérte össze a tudását, képességét, és hát, valljuk meg őszintén, a nézőkből kiváltott szimpátiáját. Végignézve és hallgatva a dalokat arra kellett rádöbbenem, hogy többé-kevésbé mind a 12 versenyző…..
Az ExperiDance eddig látott – Ezeregyév, Esszencia, Forrás és Boldogság 69:09 – előadásai után a Nagyidai cigányok című műsorukat néztük meg. Arany János vígeposzáról valamikor ugyan tanultunk az iskolában, de az igazat megvallva, ebből már nem sok mindenre emlékeztem. Így hát, vettem a fáradságot…..
Emlékmorzsák Csoportterápia 2011.10.05 19:00:00
A Madách Színházba rendben megérkeztünk, ahol mihamarabb elfoglaltuk helyünket a baloldali emeleti ülés első sorában. Személy szerint én már nagyon vártam, hogy láthassam ezt az előadást, mert amikor majd’ egy évvel ezelőtt hírül adta a Madách TV, majd júniusban ízelítőt…..
½ 3 után átsétáltunk Cilivel a Patakyba, azaz bocsánat, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központba, hogy felhőtlenül szórakozzunk egy újabb (sorrendben a 32.) fergetegesnek ígérkező Musical Pluszon. A rendszeres (és kedvelt) fellépők – Egyházi Géza, Mihálka…..
Emlékmorzsák Miss Saigon 2011.09.17 15:00:00
Hat nap híján egy éve voltunk előadáson az Operettszínházban – az akkori őszi évad újdonságát, a Rebeccát néztük meg. Most, egy évvel később, ismét egy (régi)újdonság került fel a színház repertoárjára, ez a Miss Saigon. Július közepén vettem meg a jegyeket az…..
Cilivel a ¼ 7-es vonaton találkoztam, így már együtt igyekeztünk „az év legfontosabb eseményére, a Vámpírok báljára”. A színházhoz érkezve megnyugtatott a bálozók sokasága, már csak azért is, hogy az iszonyú hőségre való tekintettel, még csak véletlenül sem marad el…..
A RaM Colosseumba 7 óra után indultunk el. A Dózsa György úttól ezúttal trolibusszal utaztunk – amúgy is jött éppen, no meg a hőségben sem volt nagy kedvünk sétálni.Megérkezve átvettem a jegyünket a pénztárban, majd vártuk, hogy beülhessünk a nézőtérre. Elfoglalva…..
Amikor pár hónappal ezelőtt kezembe került a RaM Colosseum szórólapja, csak sejtettem, hogy mihamarabb ellátogatunk ide (is). Ez a sejtésem június elején csak megerősödni látszott, amikor jegyeket vettünk az ExperiDance FORRÁS című ma esti előadására. :)Némi túlzással lassan…..
A vonat rendben jött, így semmi akadálya nem volt, hogy útban a Magyar Színház felé, beugorjak a Madáchba visszaváltani a holnap esti Száraz Tamás – Tóth Attila koncert jegyeit. Nem tudom milyen okok miatt maradt el a koncert, de az utolsó pillanatig reménykedtem benne, hogy…..
Cilivel ¾ 2-kor indultunk el a Patakyba, a 31. Musical Pluszra. Megérkezve a helyszínre, már foglalhattuk is el a helyünket.Az előzetes tervekhez képest történt egy kis változás a fellépők névsorában, ugyanis Csengeri Attila és Nagy Balázs lebetegedtek :(, s helyettük Száraz…..
Elöljáróban csak annyit, hogy pár héttel ezelőttig azt gondoltam, a PETRA egy női név, még a szó jelentését sem ismertem. Később megtudtam, hogy erre a névre hallgat egy amerikai keresztényzenekar is, akik május 5-én a Petőfi Csarnokban lépnek fel, és akik előtt a Cornerstone Club lesz az…..
A történet ott kezdődött, hogy munka után el kellett utaznom Felsőpakonyra egy ügy elintézése céljából. Az irodából időben el tudtam jönni, ennek megfelelően a zuglói vonatállomásra is rendben kiértem, csak éppen a lajosmizsei vonat késett kb. 15 percet – amúgy…..
  Andrea és Zoltán egy pár…boldog házasok közel 20(!!!) éve, és mindketten a kollegáim. A HIT Gyülekezete tagjai, ami semmi több mint puszta ténymegállapítás, úgy ahogyan az, hogy én világi ember vagyok, s ami a harmonikus kollegiális kapcsolatunkat abszolút nem befolyásolja. Zoli zenél is –…..
Az esti Kings On Ice jegyeket sajnos, nem sikerült eladnom, így hát, Cili nélkül, de elmentem az előadásra, hogy ne vesszen kárba mindkét jegy… A Sportaréna előtt szembe jött velem az a pasi, aki a Rhoda-Xavér koncert előtt is, azt szajkózva, hogy „jegyet veszek”. Gondoltam, megkérdezem, mennyiért…..
AZ ORGONÁK CSATÁJA: RHODA SCOTT és VARNUS XAVER  KONCERTJEKét élő legenda, két generáció. Varnus Xaver hét esztendős volt, amikor a fiatal, de már akkor világhírű Rhoda Scott felvillanyozta elbűvölő orgonajátékával Magyarországot.Az egykori kisfiúból is orgonista…..
Emlékmorzsák József 10. 2011.03.17 19:00:00
A Nagyitól karácsonyra kapott Madách-bérlet harmadik és egyben utolsó előadása a József musical volt. E téren biztosak voltunk benne, hogy nem ér minket csalódás, hiszen láttuk már a darabot jó néhányszor! A történet tökéletesen ismert volt előttünk, s amikor a pontos napi…..