Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GreenEyes

459 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékmorzsák Eseménynaptár 2024.05.01 00:07:00
  Esemény időpontja Esemény megnevezése Esemény helyszíne 2023. december 1. 19:00 VARNUS XAVER Karácsonyi Orgonakoncertje Liszt Ferenc Zeneakadémia 2023. december 7. 19:30 HAVASI SYMPHONIC Aréna Show 2024 Papp László  Budapest…..
GreenEyes 2009.09.14 13:22:19
@Bibliofilia:
Kedves Tamás!

Örülök, hogy rátaláltál a blogomra és hasznodra lehet. :)
Az Abigél előadással kapcsolatban valóban csak egyszer láttam, s az nem igazán nyerte el a tetszésem. Annak idején a filmsorozatot láttam a TV-ben, ami nagyon-nagyon tetszett; valószínűleg hasonló hatást vártam a musicaltől is, de az sajnos, nem következett be. Talán a színpadra vitelével volt bajom, nem tudom... :( Mindettől függetlenül el kell mondanom, hogy a színészek előadásával semmi probléma nem volt, sőt... Nekem összességében "nem jött be" a darab, de ez ízlés és tetszés kérdése, hisz' ha megnézzük a jegyeladást, akkor változatlanul teltházak mellett megy, s a fórumokon is azt olvasom, hogy nagyon kedvelik! :)

Amiket pedig ajánlottál az oldallal kapcsolatban, nagyon köszönöm, meg is fogadtam! :)

Üdv, Roni
A HAVASI Symphonic idei felvonásában folytatódott a hihetetlen zenei utazás. Amint az a koncertajánlóban olvasható a modern klasszikus zeneszerző műveire épülő koncertshow 2009-ben mutatkozott be a Zeneakadémia nagytermében. Az évről évre fejlődő produkció azóta már 25 alkalommal töltötte meg a…..
Erről a különleges előadásról a Madách Színház július közepén érkezett hírleveléből értesültem, amelyben az állt, hogy megismétlik a 20 éves Fantom jubileumi előadását a nagy érdeklődés miatt. 2023. november 3-án volt Az Operaház Fantomja 20. születésnapja, amely előadásra nagyon gyorsan elfogyott…..
A legújabb, 2023. május 13-ai Hollywood az Arénában – Filmzene koncertre februárban - köszönhetően a szervező TraumLive-nak - Valentin-napi kedvezménnyel vettem meg a jegyeket. Május 5-én azonban az alábbi e-mail érkezett a jegyirodától: Tájékoztatjuk Tisztelt Közönségünket, hogy megváltozott a…..
Erről a koncertről – szokatlan módon – hírlevélből értesültem, és nem közvetlenül Xavertól egy koncerten). Siettem is a jegyvétellel, mert Xaverról lévén szó, könnyen lemarad(hat) az ember. Bár, voltak még szabad helyek, azért elmolyoltam az online jegyoldalon, hova is vegyem meg a jegyeket. Miután…..
Újabb megnézésre kinézett ExperiDance produkció – FERGETEGES–Sissi legendája – jött „házhoz” a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ színháztermében, amelyre kb. 1 hónappal ezelőtt vettem meg a jegyeket a 3. sor közepe környékére. Már évekkel ezelőtt a RaM Colosseumban, illetve legutóbb…..
Majd’ egy évvel ezelőtt (2022 decemberében) figyeltem fel a Two Steps From Hell koncertshowjára, amikor is belehallgatva a turné előzetesébe, úgy éreztem, ott a helyünk. Meg is vettem a jegyeket… Ez év szeptember elején érkezett egy infó az Eventimtől, miszerint, technikai okokból át kellett…..
Dés László Duett Koncertjére elsősorban Cili szeretett volna elmenni, de persze, szívesen csatlakoztam én is. Január elején meg is vettem a jegyeket, ám április 28-án a jegyiroda arról értesített e-mailben, hogy a DÉS LÁSZLÓ - DUETT KONCERT új időpontban kerül megrendezésre, és továbbította a…..
Egyik reggel útban a melóhelyre felfigyeltem a Gyöngyhajú lány című musicalt hirdető plakátra, amely szerint egy júniusi estén, a pár lépésre lévő Kőrösi Művelődési Központban vendégszerepel. Amint lehetőségem adódott, utána néztem a dolgoknak, majd informáltam Cilit a lehetőségről, aki…..
Egy április végi hírlevélből értesültem VARNUS XAVER ÉS MUZSIKUSBARÁTAINAK JÓTÉKONYSÁGI KONCERTJének lehetőségéről A "KAPASZKODÓ" GYERMEKPROGRAM JAVÁRA. Tudván, hogy Xaver megmozdulására szempillantás alatt elkelnek a belépő jegyek, mihamarabb cselekedtem jegyvásárlás ügyben. Kellemes tavaszi nap…..
Amióta Szabó P. Szilveszter a musicalszínpadról – színészként és rendezőként is – áttért a prózai színpadokra, jó ideje terveztük, hogy szívesen megnéznénk őt valamelyik darabban. Amikor kb. egy hónappal ezelőtt hírlevélben olvastam a Művészetek Völgye és az Art-Színtér közös produkciójáról, Peter…..
Amint augusztus elején értesültünk az újabb HOLLYWOOD AZ ARÉNÁBAN koncertről, azonnal megváltottuk rá a jegyeket. Talán a majd’ féléves várakozás volt az oka, de érthetetlen módon egy órával elnéztem (pontosabban meg sem néztem) a program kezdését, így 18 óra helyett 19 órára mentünk a Budapest…..
Tekintettel, hogy közel féléves lemaradásban vagyok a koncert- és színházélmények beszámolójának megírásával, gondoltam, ha már ennyire felkapott az AI (Mesterséges Intelligencia), nosza, én is kipróbálom ezt a technikai újdonságot! Szóval, az alábbi beszámoló megírásában az AI közreműködött és volt…..
Amikor hozzákezdtem e beszámoló megírásának, eszméltem rá, hogy 10. éve van HAVASI Symphonic az Arénában, ráadásul elmondhatjuk magunkról, hogy mindegyiken ott is voltunk. Az idei koncertre egy évvel ezelőtt vettem meg a jegyeket, egész pontosan, a 2021. évi koncert után hazafelé a vonaton! Kicsit…..
Emlékmorzsák IL DIVO 2022.10.28 20:00:00
A COVID-okozta programelmaradások, illetve programeltolások a világhírű angliai crossover kvartett, az IL DIVO 2020.10.29-ei koncertjét is érintették - a jegyiroda az alábbi értesítést küldte 2021.07.15.-én: Kedves Vendégeink! Az IL DIVO a kialakult járványhelyzet miatt a teljes európai turnéját…..
Gondolom, mondanom sem kell, hogy ha Varnus Xaver koncertet ad Budapesten, akkor nekünk ott a helyünk! Most sem volt ez másként! A jegyeket már márciusban megvettem, s amikor egy-két hete megnéztem, már teltházat jelzett a Művészetek Palotája oldala! Annak kapcsán, hogy milyen gyorsan elkelnek a…..
Amikor márciusban értesültünk az újabb filmzenekoncertről, nem volt kérdés, hogy részesei leszünk a Hollywood az Arénában címet viselő előadásnak. Döntésünk ezúttal is tökéletes választásnak bizonyult. A legnagyobb zeneszerzők legnagyobb filmzenéi a Győri Filharmonikus Zenekar és a VoiceStation…..
Valamikor ez év elején tudatosodott bennünk ennek a koncertnek a lehetősége, s miután hatalmas R-GO rajongó voltam fiatallány koromban ;), no meg januárban ünneplem a név- és szülinapomat, Cili tökéletes ajándékként úgy gondolta, koncertjeggyel ajándékoz meg engem a Szikora Róbert és az R-GO 40…..
Emlékmorzsák 2CELLOS 2022.05.11 20:00:00
Amikor 2021 októberében olvastam a jegy.hu hírlevelében a 2CELLOS 2022. májusi koncertjéről, illetve arról, hogy a duóformációnak a 2022-es turné lesz az utolsó, úgy éreztem, erről nem kéne lemaradnunk… ráadásul az európai turné első állomása: Budapest! Cilit sem kellett sokáig győzködnöm, így…..
Amikor idén februárban egy hírlevélben rátaláltam a Budapesti Operettszínház Jekyll és Hyde előadására, azonnal úgy éreztem, ezt a musicalt mihamarabb látnom kell. Ezúttal a szereposztás másodlagos szempont volt. A jól ismert dalok már régóta kíváncsivá tettek a darab iránt, de az ajánló videó csak…..
Kb. 3 hete böngészgettük a lehetséges zenei programokat, amikor a MusicalPlusz kínálatára is rákattintottam. Örömmel láttam, hogy Férfikiadás V. alcímmel, nagy-nagy kedvencek részvételével április elején lesz a soron következő. Annak pedig még inkább örültünk, hogy még jegyet is sikerült vennünk rá!…..
E hétvégére és a mai napra/estére jutott még egy program, amire ugyancsak kb. két héttel ezelőtt bukkantam, nevezetesen egy Jótékony célú hangverseny az ukrán háború menekültjeinek javára a Budapesti Fasori Evangélikus templomban. Hiába próbáltuk az FCSM Nyílt nap után sétálással,…..
Kb. 1 hónappal ezelőtt munkából kifolyólag utánanéztem valaminek a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. oldalán, amikor felugrott egy ablak, miszerint a Szolgáltató 2022. március 19-én, szombaton Lakossági Nyílt Napot tart a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepén (1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.). Nagyon…..
Egy március elejei hírlevélben bukkantam rá Lucas és Arthur Jussen – A zongora kétszer 2022 címet viselő koncertjére, amely a Zeneakadémián került megrendezésre. 2020 júniusában már adott volna koncertet a holland testvérpár, a jegyünk is megvolt rá, de sajnos, a Covid19 tett róla, hogy…..
Emlékmorzsák A muzsika hangja 2022.02.26 15:00:00
A Gyerekektől kaptuk Karácsonyra a Magyar Színházba szóló színházjegyeket A muzsika hangja című musical előadásra. A darab nem volt ismeretlen számunkra, mert a filmváltozatot (Julie Andrews és Christopher Plummer főszereplésével) régebben már láttuk, de az igazat megvallva, a történetre már nem…..