Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BucketWorld

6 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utazás megszervezésekor sokan elveszünk a részletekben, hogy most akkor melyik országba milyen dokumentumot is kell pontosan magunkkal vinnünk. A probléma nagyon is létező, hiszen a majdnem 200 országgal meglévő magyar és EU-s megállapodásokban kiigazodni nem mindig könnyű. Ebben szeretnénk most…..
BucketWorld 2018.08.20 02:05:01
@sz.s.: interaktív, lehet mozgatni, nagyítani. Kicsit eltűnt, de ott van az. :)
BucketWorld 2018.08.20 02:06:54
@roli101: köszi, ez jó tipp, legközelebb már ez is rajta lesz a térképen. Nézz vissza később is! :)
BucketWorld 2018.08.20 02:08:16
@maritimer: nem kell Jamaikába vízum 30 napnál rövidebb látogatásra. Aki pedig ismeri az USA nagykövetségét és a szokásos eljárást, annak szerintem igenis könnyebbség az online ügyintézés. ;)
Gondolom te is sokalltad, hogy eurós bankszámla nélkül külföldön mekkora átváltási költségek árán tudsz csak vásárolni, a készpénzfelvételről nem is beszélve. Hála a fintech cégeknek ez ma már azonban nagyrészt kiküszöbölhető. Most bemutatunk neked egy megoldást, ami hazánkban még kevésbé elterjedt,…..
Még mindig él az a tévképzet, hogy külföldre (értsd: az Adriától távolabb) utazni valami úri hóbort, mert egy hosszú hétvége a Balatonnál 100 ezerbe, egy barcelonai hét meg akár fél millióba is belekerülhet. Ha leragadunk ennél és az egyetlen megoldásnál maradunk, amit ismerünk, mert az már egyszer…..
Általánosságban mi magyarok nagyon szeretünk kényszerből vagy anélkül is spórolni, hogy aztán nyáron 1-2 hétig viszonylag emelkedett színvonalon tölthessük el a nyaralásunkat akár itthon, akár külföldön. Mi történne, ha teljesen máshogy állnánk hozzá, tudatosan, előre eltervezve (persze nem…..
Ha kellően nyitott vagy rá, az utazásodból sokkal többet is ki tudsz hozni, mint ahogy azt általában gondolnád. Most az olcsó repjegyeken, szállásokon túl és azok helyett inkább erről a "többről", az emberekkel való találkozásokról, valamint az inspirálódásról, pontosabban ezeknek az egyszerűbb…..
BucketWorld 2018.07.19 23:27:21
@Szandi118: Igyekeztem direkt az otthon kevésbé ismerteket összegyűjteni. ;)
Mindannyian szeretünk utazni, ez nem is kérdés. Abban is talán mindenki egyetért, hogy rendkívül sok új tapasztalatot ad akár csak egy-egy út is, pláne, ha úgy döntesz, hogy egyenesen nekiindulsz a nagyvilágnak. Most megtudhatod, hogy 25 éves fiatalként melyik az a 25 lényeges dolog, amit…..
Ma korán indulunk, mert Muxia messze van és szeretnénk ott tartalmas időt tölteni (=forgatni). 6:30-kor már az első nagyon király bárban isszuk a (most figyelj!) CORTADO GRANDE kávét! Hogy ezt miért az utolsó 3 napban kellett megtudnom nem értem, pedig tök egyszerű, dupla eszpresszó kis tejjel...
  Hosszú prológ, unalmas előkészületekkel, felelőtlen beteggel, repüléssel, stb. Ugorjátok át nyugodtan! Nos megint nem vitorlázás jön. A tavalyi Grönlandi kajaktúra után idén British Columbia, Vancouver Island a cél. Kevesebben megyünk, így talán jobban tudunk majd alkalmazkodni egymáshoz. Nincs…..
BucketWorld 2018.07.22 10:08:12
Ipolytarnócra, Nógrád megye legészakibb településére érdemes legalább egyszer ellátogatni. Nem csak azért, hogy megcsodáljuk a pici falut körülvevő tájat – az is gyönyörű –, hanem azért is, mert bámulatos pontossággal és részletességgel rekonstruálták a miocén kori élővilágot. Amikor elkezdtem…..
BucketWorld 2018.07.22 00:55:36
Sokéves izlandi utazási tapasztalataink alapján összeírtuk -  a teljesség igénye nélkül - azokat a programokat, amiken már részt vettünk / szerveztünk - javasolva a kipróbálását vagy épp elkerülését. Bálnales Az Izlandra utazónak az egyik leghőbb vágya, hogy befizessen egy bálnalesre. Sajnos azt…..
BucketWorld 2018.07.22 00:50:18
A hosszú utazástól és a hóakadályok leküzdésétől kimerülten érkeztünk meg Kotorba egy március végi estén. Bár nem volt könnyű a bérelt autóval átjutni a hófödte hegyeken, mégis örültünk, hogy tengerparti szállást foglaltunk már az első éjszakára. Így egy kicsivel többet (na jó, a vártnál jóval…..
BucketWorld 2018.07.22 00:41:19
A téli városnézéshez nagyon elszántnak kell lenni. Különösen, ha elhagyjuk a történelmi belvárost és szétnézünk a környéken. Villák, kolostorok, különleges házak egy ugrásra Firenzétől...
BucketWorld 2018.07.22 00:34:30
Noha valószínűleg már többször is süttetted a hasad Siófokon, akadhat néhány dolog, amit talán nem tudtál e Balaton-parti városról. Például a következő igencsak izgalmas, érdekes 5+1 tényt...
Kosz és bűz: Mikor leszálltunk a transzferről a Termini állomásnál nem hittem a szememnek, hogy ez egy főváros. Rengeteg hajléktalan az utcákon, mindenféle eldobált szemét (megdöbbentő mennyiségű használt koton…) és ezt még fokozta a szaganyag. El kell ismernem, ezek az elemek főleg a keleti…..
Utazások Európában Kotor csodái 2018.07.21 12:02:44
Podgoricából Kotorba busszal érdemes elmenni. Rengeteg busztársaságnak vannak járatai, a https://busticket4.me/EN/ oldalon lehet előre is venni, de arra figyeljetek oda, hogy nem érdemes a visszaútra egyben megvenni, mert az csak annak a busztársaságnak a járatára érvényes, de még ahhoz is kell…..
BucketWorld 2018.07.22 00:01:03
Arany város, száztornyú város, városok királynője nem lehet más, mint Prága (Praha). Nevét állítólag azokról a zúgókról (práh) kapta, amelyeken nagy robajjal folyt át a víz. A cseh főváros az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, nem hiába foglal el előkelő helyet a turisták célpontjai közt.…..
A főszezonban talán már nem variálnak többet a szabályokkal a fapados szolgáltatók, nem árt összefoglalni, kinél mi az ábra. Az utasoknak leghúsbavágóbb szabályokat szedtük össze, ezeket ajánlott ismerni repülőre szállónak, sőt, foglalás előtt is jó velük megismerkedni, a nekünk legjobb szolgáltató…..
BucketWorld 2018.07.16 23:24:46
Sziasztok:) Következő 4 hetünket Argentina egyik legnagyobb mászóparadicsomában töltöttük, amit Piedra Parada-nak (Álló kő) hívnak. Ez onnan kapta a nevèt, hogy kb. 50millió évvel ezelőtt egy vulkáni kitörés következtében a beszakadt vulkáni kúp (kaldera) fala az évmilliók alatt teljesen lepusztult…..
A Krk sziget a Magyarországhoz legközelebb eső mediterrán sziget. Budapesttől 500. míg a letenyei határtól 270 kilométerre járunk. A Krk sziget Budapesttől számítva 6 órás vezetéssel könnyen elérhető. Egész végig autópályán haladhatunk. Rijekánál véget ér a horvát autópálya itt van néhány kilométer,…..
BucketWorld 2018.07.16 23:01:48
Hol is tartunk? Ott hagytuk abba blogunkat, hogy megérkeztünk a Szahara peremére Dél-Marokkóban. Midelt nem sok látnivalót tartogat, viszont a város peremén hatalmas ásvány és fosszília-gyűjtemények vannak kipakolva, amiket nem hagyhattunk ki. A puccosabb boltok mellett beszabadultunk egy…..
Barcelonáról először mindenkinek a napfény, a tengerpart, a Sagrada Família, a buli és a szórakozás jut eszébe. A katalánok fővárosa valóban a világ egyik legizgalmasabb és legsokszínűbb helye. Nincs olyan ember, aki ne találná meg benne a szépet, az izgalmat és a kedvérevalót. Sokan a világon…..
Új cikk-sorozatomban 4 közlekedési módot (autó, busz, repülő, vonat) hasonlítok össze különböző szempontok szerint. Mivel nagyon messzire egyértelmű, hogy verhetetlen a repülő (3-4 ezer kilométerre felesleges összehasonlításokat készíteni), nagyon közelre meg értelemszerűen nem igazán rúg labdába (…..
Az elmúlt években a diszkont légitársaságok árversenyének hála fillérekért lehet eljutni Európában és Ázsiában szinte bárhova. Az olcsójánosok és filléreskedő mucuskák számának mennyiségi megugrása következtében az online világában megdöbbentően fejfájdító, de egyben szánalmasan vicces posztok és…..
Róma = Colosseum, Vatikán, Spanyol lépcső, Piazza Navona, Angyalvár, világszerte ismert nevezetességek sora. Egy hosszú hétvége biztos nem elég az összesre, de talán még egy hét se. Többségük szép és érdekes. Vannak azonban legalább ilyen szépek, sőt szebbek és érdekesebbek is! Ezekből mutat be…..