Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FidelGastro

3 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kísérletet teszek egy leegyszerűsített kovászos kenyér recept leírására. Ha van egy működő kovászunk, amiről az előző posztban írtam, nekikezdhetünk a kenyérsütésnek. A kezdeti kudarc borítékolható. Vannak viszont olyan alapszabályok, amelyeket már próbálkozásaink kezdetén célszerű beépíteni a…..
FidelGastro 2017.04.02 12:55:39
@martineden: A hosszú előkelesztés, időnkénti "hajtogatással"(stretch&fold) kiváltja a szó hagyományos értelmében vett dagasztást. A nedvesebb tészták esetében ilyen-olyan alternatív dagasztási módszereket szoktak alkalmazni. A kérdés egyébként jogos, mivel itt egy nagyon alap receptet akartam leírni, erre nem akartam részletesebben kitérni.
FidelGastro 2017.04.02 13:39:34
@Lousha: köszi, kijavítottam, már működik.
Nekem ez bevált így, persze szoktam változtatni, tesztelgetni különböző arányokat.Köszi az infókat. :)
Aki szereti a Marvel-képregényeket ÉS a harcművészeteket, az már régóta vágja a centit a Vasököl miatt, aki a Marvel második vonalbeli szuperhős brigádjának, a The Defenders (A védelmezők) nevűnek a tagja Luke Cage., Jessica Jones és Daredevil (na jó, Elektra is lesz benne)…..
FidelGastro 2017.02.08 13:24:12
@Bruti: nekem a Daredevil uncsibb volt valahogy. Jessica volt az igazi.
FidelGastro 2017.02.08 21:14:25
@Equinoxe: igen, Fisk jó volt, a második évadot viszont egy rész után abbahagytam mert elegem lett az ügyvédtársából. De akkor ezekszerint megérte kivárni a fejleményeket.
Kicsivel több, mint egy éve próbálkozom otthoni kovászos kenyérsütéssel, ezért lehet, hogy néha lesz a blogon ezzel kapcsolatos poszt. Ebben a bejegyzésben magáról a kovászról, arról az élőlényről lesz szó, amitől a kenyér megemelkedik és igazán különleges aromájú lesz. De mégis mitől más ez a fajta…..
Hol is kezdjem? Első találkozás? Nem, nem inkább a második érdemel figyelmet. Az volt a mindent elsöprő...2011-et írtunk. Tél volt és egy gömbölyödő pocak nehezítette mindennapjaimat. Nem voltam igazán kívánós, de azért néha lecsúszhatott volna egy-egy vanília fagylalt meg dinnye, de ezeken kívül…..
FidelGastro 2017.01.30 20:25:53
Vasárnap van, kint hideg, ilyenkor minden jóérzésű ember egy tál forró húslevesre vágyik. Otthon se csont, se hús, se zöldségek. Mit lehet tenni? Vagy megadjuk magunkat a kanapé ölelésének és szomorkásan várjuk a hétfő eljövetelét, vagy kitörünk a vasárnapi hangulat szorításából és addig megyünk,…..