Regisztráció Blogot indítok
Szex

A nagyi kedvelt receptjei: Fácánmell birsalmával

5 db fácánmell, 5 dkg mandulabél, 20 dkg v aj, 25 dkg birsalma, só, bors, babérlevéll, kakukkfű, curry-por, petrezselyem zöldje, 1 dl száraz bor, 1 dl konyak. A fácán mellehúsát lefejtjük a csontról, tóiba tesszük, megsózzuk, borsozzuk, rámorzsolunk babérlevelet, 1 csokor kakukkfüvet, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, meghintjük 1 csipet curry-porral, adunk hozzá fél dl bort. A mandulát forrásba levő vízbe tesszük, majd belőle…

Filmbook: Max vs. Max filmklub: Vicky Cristina Barcelona (2008)

Filmklubunkban Scal és Santino egymásnak ajánlanak filmeket, majd közösen megvitatják, hogy miért volt - vagy nem volt - érdemes rászánni az idejüket. Ezek a közös filmklubos írások mindig erősen SPOILEResek. Mostani választásunk Woody Allen 2008-as filmje. Ha még esetleg nem láttátok, azt javasoljuk, hogy előbb nézzétek meg, aztán gyertek vissza ide, és írjátok meg kommentben, mit gondoltatok róla. Santino: Két amerikai turista, a megfontolt…

Csillag M. Gyöngyi versei: Jöjj el te fiú...

Jöjj el te fiú...   Láttam egy fiút s annyira megfogott, Csillogó fekete szeme, csak úgy ragyogott. Oda nézett hirtelen s rám mosolygott, Majd mosollyal az arcán elrobogott.   Jöjj el te fiú hozzám, vágyok rád, Álmaimban oly sokszor ölelsz át. Kínoz az az érzés, nem hagy békén, Akarlak téged s belehalok a végén.   Őrület, még a nevedet sem tudom, Várlak még, de az idő ólom lábakon. Tudom merre szoktál járni, figyeltem, S akikkel…

Kőkirálynő a betondzsungelben: Segíts, ha tudsz

Nap és árnyék cikcakkjában sírásra lettem figyelmes, odaleptem hamarjában: no, mi lelte, kedves?   Kevés örömem van, kezdett bele a néni, reggelente magányomban az erkélyen kávézni, és most elvették ezt tőlem, közvetlenül az erkély alá szarnak, ablakot se nyitok már esős időben, mert penetrál a szarszag, és dühös vagyok és tehetetlen, és félek, hogy nem marad már semmim, az évekkel minden mást elvesztettem, s most már ez a kevés…

A nagyi kedvelt receptjei: Eszterházy rostélyos

5 db rostélyosszelet, 10 dkg olaj, 5 dkg vaj, 30 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, fél citrom, liszt, só, bors, babérlevél, kapribogyó, mustár, petrezselyem. A rostélyosokat kissé kiveregetjük, sózzuk, borsoz- zuk és egy serpenyőben a forró olajban midnkét oldalát elősütjük, és egy lábasba félre tesszük. Ugyanabban a serpenyőben a zöldség egyharmadát karikára végva megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük, felöntjük…

A nagyi kedvelt receptjei: Észt gombaleves

5 dl csontleves, 10 dkg krumpli, 5 db gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 liter tej, só, kapor. Az észt konyhákban a leggyakrabban előforduló ételek halból, tejből és krumpliból készülnek. A húsok közül a sertéshús a legnépszerűbb. Főzéshez alig használnak fűszert. Az egyik kedvelt ételük a gombaleves .Először csont levest készítünk, (sertéscsontból).A gombát (bármilyen lehet) serpenyőben forró zsíron a krumplival és a vöröshagymával megpirítjuk.…

A nagyi kedvelt receptjei: Erőleves

50 dkg marhahús, 1 db tojás, 1 zeller, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 db karalábé, 3 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, bors, só,gyömbér. Az erőleves majdnem úgy készül, mint a marhahúsleves, annyiban tér el, hogy a sovány marhahúst meg kell darálni, a paradicsompürével és tojás fehérjével el kell keverni, a főzése pedig hosszadalmas.A darált marhahúst egy tojásfehérjével és egy kevés paradicsompürével jól elkeverjük,…

A nagyi kedvelt receptjei: Erdélyi savanyú vetrece

80 dkg birkahús, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, majoránna, 2 dl fehérbor, babérlevél, 2 dl tejföl, liszt, mustár, citrom leve, tarhonya. Birkalapockából, kicsontozott nyakrészből készül. Először a húst vágjuk kockákra vagy csíkokra. A szalonnát vékonyabb csíkokra metéljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az olajat serpenyőben megfő másítjuk, a szalonnát rádobjuk, és kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a…

A nagyi kedvelt receptjei: Erdélyi rakottas

8 szelet sertéscomb, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, bors, majoranna, só A szalonnát vékonyan fölszeleteljük, két szeletet félreteszünk, a többivel kibéleljük a tepsit. A hússzeleteket vékonyra verjük, 4 szeletet a szalonnára fektetünk, meghintjük borssal, majoránnával, és befedjük a megtisztított, cikkekre vágott gomba felével. Erre egy sor karikára vágott hagymát teszünk, majd hússal, gombával, hagymával folytatjuk a…

Csillag M. Gyöngyi versei: Te és én

Te és én   Jó barátok vagyunk, te és én, Talán éppen a világ közepén. Téged dobtak, engem elhagytak, Mindkettőnket csúnyán becsaptak!   Szomorú szívünkkel próbálunk bízni, Míg egymásban megtanultunk hinni. Jöhet eső, tombolhat szélvihar, Bennünket a szeretet összetart.   Van olykor megfeledkezünk s vidáman, És jókedvvel, hahotázunk harsányan. Van az, hogy csendben egymás mellett, Üldögélünk, s tán felidézzük a kedvest.   De itt…

még több találat...