Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Csabi Konyhája: Citromos-mákos muffin

A nemrégiben készített meggyes-mákos rakott tészta recepttel egy időben újra fellángolt a mák iránti határtalan szeretetem, így aztán csak idő kérdése volt a következő finomság. Örök kedvencem, a muffin került újra terítékre, a végeredmény pedig még engem is meglepett, illetve maximálisan elvarázsolt ízre és állagra egyaránt. HOZZÁVALÓK (12db) 150g lisztcsipet só100g cukor12g vanillin cukor12g sütőpor40g mák2 tojás (M)100g…

A Két Cica Konyhája: Különleges szakácskönyvek a karácsonyfa alá

Az utolsó ádventi hétvégét még kihasználhatjuk arra, hogy a gasztronómia rajongóinak beszerezzünk egy új könyvet, melyből ihletet meríthetnek - akár a két ünnep között is. Az alábbi ajánlatban szereplő kincsek beszerezhetők az ország bármely pontján, bármelyik könyvesboltban: Horváth Judit: Nagyszüleink kenyere mentesen A mentes kovászműhely legjobb receptjei Mi a kívül ropogós, belül foszlós mentes kenyér titka? Lehet-e a gluténmentes…

sörfigyelő: Taiwan Beer Premium NEIPA

Illat: üde, frissítő Hab: sok, fehér, rugalmas Szín: masszív őszibaracklé   Aztamindenit. Az hagyján, hogy leesett az állam, amikor megpillantottam a 7-11-ben, de arra a legkevésbé sem számítottam, hogy ilyen karaj lesz. Olyan testes, mint egy felsőkategóriás magyar craft NEIPA. Sűrű, mint egy 100%-os baracklé, az ízintenzitása is kifejezetten magas. Citra, Centennial és Amarillo komló van benne, nem kevés és ezen kereteken belül igencsak…

DiliChef: Könnyű-gyors ebéd

2 személyreElkészítés: 25 perc 420 g baked beans paradicsomos mártásban180 g vegan sausage (Vemondo)1 bögre bulgur1 fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma20 g bébi spenót1 ek. paradicsompüré1 tk. őrölt kömény1 bögre zöldségalaplésó,bors Úgy hozta a sors vagy csak a naptár bejegyzés félrenézésed, hogy meg kell oldani az ebédet gyorsan. Ami, akkor már legyen fehérjében rém gazdag.Nem a gasztró csúcsának megmászása lesz ma, de kellőképp finom.Fel is…

Anyukám Főzte: Töltött cékla

Hozzávalók:4 db kisebb 2 db főtt tojásmajonézsó5 dkg durvára darált dió vagy mandula5 dkg reszelt sajt3 db csemege uborka2 gerezd fokhagymapetrezselyemzöldElkészítése:A céklákat héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd vékony karikákra szeleteljük.Ezt követően elkészítjük a tölteléket: az uborkákat apró kockákra vágjuk, a főtt tojásokat, sajtot, fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük, beletesszük a majonézt, sót, reszelt sajtot, majd a durvára…

FruzsiFitt: Fehércsokis Mézes Puszedli - Karácsonyi süti 2.

És akkor jöjjön meg egy jó kis karácsonyi süti, ami szintén sokáig eláll, akár még márciusban is lehet tolni a reggeli kávé mellé egyet-kettőt :) Hozzávalók: - 180g méz - 40g zsír Ezeket egy tálba öntöm, majd mikróba teszem és összeolvasztom, kapok egy sűrű masszát, amelybe a következő hozzávalókat teszem: - 2 tojás sárgája - 2 tojás - 80g laktózmentes vagy vegán tejföl - 120g poreritrit - kevés vaníliaaroma (opcionális) Ezeket…

sörfigyelő: Hegemón Dubbelwit

Illat: élesztő, citrus, enyhe banán észter Hab: lágy Szín: világos opál  Mivel belga duplabúzáról van szó, részemről az objektivitás már repül is ki az ablakon... Friss citrusos búza, a kötelező savanykás élesztővel. Duplának kissé kevésnek érzem. De aztán rájövök, milyen lassan fogy, mert minden korty után kellemesen elmerengek. Meg mintha az alkohol is több lenne a jelzett hatosnál. A frissesség mögött van egy háttérben rejtőző banános íz,…

Mit főzzek holnap?: A tökéletes mézeskalács

Nem az én érdemem, de jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a receptet, mert egyszerűen tökéletes :) Hozzávalók: 45 dkg            virágméz,15 dkg            cukor5O dkg           vaj1 kg                 liszt (fele sima, fele rétes)2 csom.          sütőpor vagy egy kiskanál szódabikarbóna3 db                tojástetszés szerint fűszerek :   fahéj   ( 1-2 zacskóval, ízlés szerint),  szegfűszeg ( 3-5 kiskanállal, ízlés szerint, kakaó ( 2…

A Két Cica Konyhája: Designjurta a Cserhát szívében

Az ünnepek mindenhol szépek, ahol azok vesznek körül bennünket, akik igazán fontos szerepet játszanak az életünkben, de karácsony után sokan keresnek kikapcsolódási lehetőséget a városon kívül, ahol a természet közelségét élvezve regenerálódhatnak és készülhetnek fel az új év kihívásaira. Farkaskútvölgy tökéletes úticél és most egy új, különleges szálláshellyel gazdagodott. Ezt látnod kell Magyarország rejtett kincse, Farkaskútvölgy egy újabb…

The Dram Diary - whiskyblog: 172. BREAKING: az amerikai single malt whiskey hivatalos kategória lett

Jelentős mérföldkő még karácsony előtt: az elmúlt napok egyik legfontosabb whisky témájú híre kétségkívül az amerikai single malt kategória hivatalossá válása. Az Egyesült Államokban az utóbbi 10 évben óriási főzdeboom zajlott le, a kisebb-nagyobb lepárlók száma átlépte a kétezret. Már nemcsak a bourbonről szól az amerikai whiskey: a hagyományos kategóriák, úgy mint bourbon, rye mellett az amerikai single malt is egyre jobban teret nyert az…

Dekantáló: Páholyban a fehérvári Borklub!

Székesfehérváron a "Pánczél-művek" a rendszerváltás után "született", de mégis régi intézménynek nevezhető a vármegye székhely boros világában. A Pánczél József által létrehozott Páholy Borklub az indulás után hamar népszerűvé vált a székesfehérvári borkedvelők körében. Amellett, hogy csemegézhették a finom borok sokaságát, közösséggé is vált a csapat, hiszen nagyrészt a "klubtagság" látogatta a minden hónap második szerdáján a klubesteket, de…

sörfigyelő: Szent András Esthajnal '24

Illat: bogyós gyümölcs, csoki, kávé Hab: masszív, drapp Szín: fekete  A tavalyi újbóli lefőzés kitérő után, ismét itt a vadiúj Esthajnal. Ez egy fantasztikus hagyomány, mely legalább tíz éve tart. Nem is tudok róla, bárki más főzne idehaza ilyen tematikus sorozatot.   Aki a juharszirup miatt vetné rá magát, annak rossz hír, hogy különösebben nem érezni. Nálam ez nem volt probléma. A szokásosan kiváló barna sörhöz természetesen passzol a kávé.…

A Két Cica Konyhája: Luxusvacsora, kabaré és koktélok

Szilveszteri ragyogás a Matild Palotában A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest a 2024-es év búcsúztatásához is különleges élményeket kínál. A szálloda elegáns tereiben és lenyűgöző helyszínein minden adott, hogy méltóképpen köszönthessük az új esztendőt. Akár egy exkluzív vacsorát, hajnalig tartó koktélozást, vagy egy izgalmas kabaré showműsort keresünk, itt garantáltan megtaláljuk, amit hangulatunk kíván. Felejthetetlen…

FruzsiFitt: Csokis Gyömbéres karácsonyi keksz - Karácsonyi süti 1.

Minden évben elkészítem, és márciusig esszük, sokáig eláll, finom, fűszeres és egészséges karácsonyi kekszek, amik a sütis tálon is jól ellesznek, de kávé-tea mellé is pompás opciónak ígérkeznek, én egy lezárt fémdobozban szoktam őket tárolni, és márciusban is pihe-puha, igazi aranytartalék! Hozzávalók: -200g zabpehelyliszt -200g barna riszlizst -10g szódabikarbóna -1 GM sütőpor (12g) -150g eritrit -200g vaj -28g méz -1 zacsi őrölt…

The Dram Diary - whiskyblog: Villámjegyzet #2 - Meikle Tóir The Chinquapin One (48%)

Billy Walker a GlenAllachie-val nemcsak a hordóvariációk felé ment el, hanem szerencsére a peated irányba is. A 4 éves, Future Edition kiadásnál egy új, izgalmas arcát ismertük meg a párlatnak, a Meikle Tóir szériával pedig meg is kaptuk a futószalag tőzeges GlenAllachie-t. Igaz, ez nem az Original (merthogy ebben is vannak variációk), hanem a szűz Chinkapin tölgyhordóban utóérlelt változat, de ismerkedésnek a szériával ez is megteszi. Ne…

SütiSári: Számtalan mákos és diós kifli egy sorba, mennek mind a gyomromba

Tészta: 500 g liszt 200 g vaj 2 dl tej 1 ek. cukor 15 g élesztő 1 csipet só 4 db tojás Mákos töltelék: 250 g mák 150 g cukor 1,3 dl víz 1 darab citrom 1 ek. baracklekvár Diós töltelék: 250 g darált dió 150 g cukor 1,8 dl víz 1 darab citrom   Elkészítés: A lisztet a hideg vajjal gyors mozdulatokkal morzsoljuk el.   A langyos cukros tejben az élesztőt futtassuk fel, majd 3-5 perc után adjuk hozzá lisztes…

A Két Cica Konyhája: Pohárba zárt ünnepi varázslat

Borok és pezsgők az ünnepi asztalra Az ünnepek közeledtével elérkezik az a különleges időszak, amikor végre lelassulhatunk, és megadhatjuk a módját az együtt töltött pillanatoknak. Ebben az időszakban egy-egy kiváló bor vagy pezsgő nemcsak emeli az ünnepi asztal fényét, de hozzáad valami igazán különlegeset a gasztronómiai élményhez. A friss Bib Gourmand és Michelin - Év Szervíze díjas N28 Wine & Kitchen üzletvezetője és sommelier-je,…

még több találat...