Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

FANAN Hummus: A FANAN-ra a farsangi bulikon is számíthattok

Minden családi vagy baráti összejövetelnél az egyik legfontosabb kulcselem az étel. Azonban nem könnyű eldönteni, hogy mit tálaljunk az asztalra a vendégek számára, amilehetőleg gyorsan elkészíthető, mindenki szereti, és az is egy plusz pont, ha egészséges. A jolly joker megoldás a FANAN ízletes finomságai a farsangi bulikon is. Termékeink között találsz gluténmentes, laktózmentes és hozzáadott cukor mentes terméket is, illetve mindegyik…

A Két Cica Konyhája: A nyár utolsó napja

A téli szezonban annyi jó filmet, megragadó emberi történeteket, maradandó alkotást láttam, hogy nem is tudnám rangsorolni. Szerencsés vagyok, ahogy mindenki az lehet, ha csak annyit tesz, hogy végignézi a Cirkogejzír forgalmazásában érkező filmeket, netán vesz egy bérletet is a moziba.  Mindemelett, ha a legszerethetőbb film díját kellene kiadnom, nem haboznék - kétségtelenül ez a spanyol alkotás kapná meg az elismerést. A nyár utolsó napja…

Teakonyha: A 10 legjobb mesekönyv óvodásoknak

Egy jó mese értékes kincs, ez vitathatatlan. De vajon mi számít jó mesének egy kis óvodás számára? Két - egy hajdani és egy gyakorló ovis - gyermekemnek felolvasott sokszáz órányi mesével a hátam mögött arra jutottam, hogy ebben a korban még azok a könyvek aratják a legnagyobb sikert, amikre formailag igaz, hogy: - egyetlen történetet mesél el, - nagyjából 10-15 perc alatt elolvasható (Miattunk! Persze olvashatunk több mesét, de így mese…

Partizan BBQ: Steak, steak, steak

Itthon is egyre könnyebb jó minőségű marhahúshoz jutni, ez által a steak komoly népszerűségre tesz szert.  Még emlékszem hogy 15-20 évvel ezelőtt szinte csak bélszínt sütöttek az éttermekben azt sem a legprofibb módon, természetesen voltak kivételek. A megvásárolható húsok sem voltak a legjobb minőségűek. Mára ez  már sokat változott. Napjainkban szinte csak pénz kérdése és a legjobb minőségű Japán wagyut is meg lehet vásárolni.                 …

Dekantáló: Sajtimádók Világnapja és Pezsgős Reggeli a Taste Balaton 2025 keretében

A Káli Art Inn, amely messze földön híres vendégszeretetéről és gasztronómiai élményeiről, 2025. március 16-án különleges alkalomra invitálja a látogatókat: ezen a napon a szállóvendégek számára évek óta elérhető, legendás pezsgős reggeli nyitottá válik mindenki számára.A pezsgős reggeli immár tíz éve meghatározója a Káli Art Inn reggeleinek. Ezen a különleges napon azok is részesei lehetnek az élménynek, akik nem szállóvendégek.A reggeli…

A Két Cica Konyhája: Nemsokára kezdődik a 15. Frankofón Filmnapok!

Talán a megszokottnál is színesebb és élvezetesebb programmal érkezik évem egyik kulturális fénypontja, a frankofón filmnapok: a nyitófilm a lenyűgöző látványvilágú "Az isteni Sarah Bernhardt" lesz Sandrine Kiberlain főszereplésével, de lesz Leos Carax retrospektív, jön az Emilia Perez, ami az idei díjátadók egyik legnagyobb sztárja és sok kincset érő, szép, bensőséges alkotás.  Érdemes időben megvenni a jegyeket! Program: Program | 15.…

Hol lehet olcsón ázsiai élelmiszereket vásárolni o: Hol lehet olcsón ázsiai élelmiszereket vásárolni online?

Az ázsiai konyha egyre népszerűbb világszerte, és Magyarországon is egyre többen keresik az autentikus ázsiai alapanyagokat. Ha Te is szeretnél otthon elkészíteni egy finom pho levest, sushi-t vagy egy ízletes curry-t, akkor biztosan felmerül benned a kérdés: hol lehet olcsón ázsiai élelmiszereket vásárolni online? Ebben a blogbejegyzésben bemutatunk néhány megbízható webáruházat, ahol kiváló minőségű termékeket találsz megfizethető áron. 1.…

A Két Cica Konyhája: Leos Carax francia filmrendező Budapestre érkezik a 15. Frankofón Filmnapokra

Premier, retrospektív vetítések, közönségtalálkozók és mesterkurzus Leos Carax a kortárs film egyik legizgalmasabb, legkiszámíthatatlanabb figurája. Legújabb, kísérleti önéletrajzi filmje, a Leos Carax: Ez nem én vagyok hazai premierjére Budapestre érkezik a február 27-én kezdődő 15. Frankofón Filmnapokra. Ehhez kapcsolódóan a Magyarországi Francia intézet, a Cinema Niche és a Puskin Mozi február 28-ától március 2-áig retrospektív…

mákvilág: Lencsesaláta recept pirított fehér mákkal és mentával:)

Egy formabontó recept a fehér mák felhasználásáról. Mert új ízeket megszeretni jó! A fehér mák nálunk ismeretlen, de például  az indiai konyhában pirított formában a sósételekben is helyt kap. A száraz serpenyőben való pörkölés (vigyázni kell, mert gyorsanodakap) az aranybarnára változó fehér mákszemekből kihozza az extra zamatot. A most elkészített lencsesalátába pont az így felerősödő, szezámra hajazó íze szépen belesimul,mivel az étel fő…

Anyukám Főzte: Kefíres lángos

Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 nagy kefír (330g) 2 tojás 5 dkg élesztő 1 teáskanál só Tálaláshoz: tejfölreszelt sajtsó Elkészítése: A hozzávalókat egy tálba tesszük, jól összekeverjük - a kefír miatt "könnyű" lesz a tészta. nem üli meg a gyomrunkat.Bekeverés után tegyük 2 órára hűtőbe pihenni a tésztát. Az idő letelte után, melegítsünk egy serpenyőbe olajat, majd ha megfelelő, helyezzük bele a kezünkben kinyújtogatott lángost. A kívánt lángos…

Fast Food Central: Februári újdonságok a Don Pepében

Már eléggé benne járunk az év legrövidebb hónapjában, de arra gondoltam, mégis érdemes lehet még elővenni a Don Pepe havi extráit, hátha sikerül meghozni a kedvetek valamihez. És azért február akciós pizzája például elég ínycsiklandónak tűnik: cheddar sajtszósz, lilahagyma, paradicsom, csemege uborka, mozzarella, és a lényeg: kacsacomb kerül rá! 3290 forintért mondjuk kicsit erős akciósnak nevezni, de feltétezését figyelembe véve ez azért…

Csabi Konyhája: Slambuc

Az az igazság, hogy én nagyon sokáig csak hírből ismertem a slambucot. Aztán tavaly nyáron a komáromi erődnél volt egy főzőverseny, ahol meg is lehetett kóstolni a különböző ételeket és az egyik ilyen pont a slambuc volt és hát én azonnal óriási rajongó lettem, illetve el is határoztam, ezt majd egyszer nekem is el kell készíteni! Persze tudom jól, hogy az igazi slambuc bográcsban készül, így előre is kérném mindenki megértését, hogy jelen…

SütiSári: Mindenki csak habzsolja, így készül ez a marlenka

Hozzávalók a tésztához: 3 ek. méz 200 g kristálycukor 100 g vaj 2 db tojás 1 kk. szódabikarbóna 1 kk. ecet 450 g liszt 1 csipet só Hozzávalók a töltelékhez:   397 g sűrített tej 4 dl tej 40 g vaníliás pudingpor 140 g vaj 6 ek. karamell öntet 100 g darált dió +szeder lekvár 40 g étcsoki+ 1 ek. tej   Elkészítése:     A mézet, a cukrot, a vajat és az ecetet felmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet, a sót és a…

The Dram Diary - whiskyblog: 175. Ardnamurchan 10 - jubileumi megjelenés a Highland nyugati széléről

Azt gondolom, hogy mindenki tapasztalja valamilyen formában, hogy gyorsan telik az idő. Elmennek a hétvégék, a nyaralások. Felnőnek a gyerekek. Céges jubileumokat ünneplünk. Ha valaki mégsem tapasztalná az idő ilyen mértékű múlását – de követi a whiskyvilágot, ahogyan én is – akkor jó emlékeztető lehet a lepárlók whiskyjeinek korosodása, amit ha akarunk, ha nem, biztos, hogy észreveszünk. Az idő múlását sokszor szenvedve, fájdalmasan fogjuk fel,…

Régi és új étkek, mai ízek: Borsófehérje fasírt

Ígéretünknek igyekszünk eleget tenni ezzel a recepttel. A Veganuár véget ért és írtuk, hogy próbálunk néhány kevésbé ismert alapanyagot is. Ezt történt most. EGy könnyű finom fasírt került asztalra egy kellemes főzelék mellé. Hozzávalók: 10 dkg borsófehérje granulátum 2 ek zabpehely 3 dl meleg víz 5 ek liszt +0,5 dl víz 1 tk só 1 ek világos szójaszósz 1 ek osztrigaszósz 1 tk fokhagyma granulátum 1 tk vöröshagyma granulátum 1 tk…

Régi és új étkek, mai ízek: Zablisztes-tökmagos pogácsa

A magya konyhára jellemzőek a pogácsák, a német-osztrák hatás maradvényaiként váltak kedvencé e sós ropogtatni való falatkák. Oldalunkon is már többféle olvasható, most is jön egy, amely az egészségtudatos konyhába jól passzol. Szerintünk ez is tetszeni fog. Hozzávalók: 20 dkg zabpehelyliszt 20 dkg teljeskiőrlésű liszt (búza, tönkölybúza) 15 dkg túró 12,5 dkg juhtúró 1,5 dl tejfől 2,5 dkg vaj 1 maréknyi aprított tökmag 1 csomag…

Anyukám Főzte: Töltött paprika

Hozzávalók: 50 dkg darált hús 8 paprika 2 dl rizs 1 fej vöröshagyma 1 gerezd reszelt fokhagyma 1 tojás2 teáskanál pirospaprika sóbors7 dl paradicsomlé1 szál zeller 4 evőkanál olaj 3 evőkanál liszt 1 teáskanál pirospaprika (a rántáshoz) cukorElkészítése: A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk, félretesszük, közben a rizst félig megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.Ezután a darálthúshoz hozzáadjuk a rizst, tojásokat, sót, borsot, a vöröshagymát, a…

mákvilág: Gluténmentes liszt? Mákliszt! Az meg micsoda és mire jó?

Egészségtudatos vagy? Vagy csak szeretnél egy új ízt? Elmondjuk miért jó máklisztet használni! A mákliszt egy egészséges és ízletes alternatíva a hagyományos búzaliszttel szemben, különösen, ha különféle diéták vagy egészségtudatos étkezési szokások (gluténmentesség) követése a cél. Íme néhány ok, amiért jó mákliszttel sütni: 1. Magas fehérjetartalom A mákliszt gazdag növényi fehérjében, így kiváló választás azok számára, akik növelni…

még több találat...