Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Dekantáló: Az Év bortermelője: Nyúlné Dr. Pühra Beáta, a Nyakas Pincészet főborásza

December 2-án 12 órakor, a FELIX Kitchen & Bar-ban, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2021” cím, a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi…

Fast Food Central: Idén is felfalhatjuk Rudolfot!

Ha karácsony, akkor a Zingnél felfalhatjuk Rudolfot, ami mondjuk extrán menő lenne, ha a Don Pepe 2015-ös ünnepi Fekete Erdő Burgeréhez hasonlóan szarvashússal készülne, de azért így is remek ünnepi fogásnak ígérkezik. Angus marhával azért így sincs oka szégyenkezni a Rudolfnak, ráadásul a többi összetevő közt találunk olyan karácsonyi hangulatba csomagolt különlegességet is, mint a narancsos-gyömbéres bacon. Ezeken kívül szárított…

Tejturmix: Mogyoróvajas-banános szelet

Ha túl sok banánt vásároltál és már mindegyik fekete, ez a sütemény a legjobb ötlet a megmentésükre. Hozzávalók: 3 db érett banán 130 g zabpehely 40 g természetes mogyoróvaj 1 tk vaníliaesszencia 40 g sütésálló csoki, felaprítva Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki szilikonos sütőpapírral egy banánkenyér-formát. Egy nagy tálban nyomkodjuk össze a banánokat. Keverjük hozzá a zabot, a mogyoróvajat, a vaníliát és egy csipet…

Ínyenc Fenevad: Magyar győzelem a fagylaltkészítő világbajnokságon

Fazekas Ádám, a budapesti Fazekas Cukrászda cukrásza lett a Gelato Festival World Masters aranyérmese "Frutto di Pistacchio" fagylaltjával, maga mögé utasítva a spanyol és olasz fagylaltkészítőket.  A verseny 4 éve kezdődött, több száz helyszínen zajlott 3500 résztvevővel.  A tizenkét órán át tartó döntőben 18 ország 32 fagylaltkészítője vett részt, akik közül Fazekas Ádám került ki világbajnokként a krémes sós pisztáciafagylaltjával,…

Fast Food Central: Frissült a Burger King "King's Selection" kínálata

Egy ment, egy maradt, egy új pedig jött, avagy idén elmarad a sajtos karácsonyi fieszta, ami egyrészt örömteli, mert végre valami újat kóstolhatunk a Burger Kingben az ünnepek alatt, másrészt azért azok is elég jó szendvicsek voltak. Továbbra is két hamburger érhető el tehát a King's Selection promóció részeként, azonban a mustáros-baconös Lord Mustard lelépett a színről, és egy érdekesebb, gombával készülő csemege került a helyére. Mr.…

ÍZcsiklandozó: Gránátalmás kosár mascarponéval

Karácsony közeledtével mindenki sürög-forog a konyhában, igyekszik az ünnepnek megfelelően csodásabbnál csodásabb ételekkel készülni az ünnepre, hogy minden asztalhoz ülő megtalálja a számára legfinomabb, legszeretettebb ízvilágot. Ilyenkor gyakran kerülnek a konyhatündérek időzavarba, amikor már úgy érzik, ez vagy az nem fér majd időben bele az elkészíteni valók sorába.A legtöbben ilyenkor valami csodára, valami helyettesítő receptre, valami…

Zsuzsi mama konyhája: Szombat reggeli családsimogató....

KUGLÓF - Gerbeaud cukrászdából való titkos recept!Azt nem tudom, hogy tényleg onnan való-e, de, hogy pillanatok alatt össze lehet állítani az biztos, s nem mellesleg nagyon finom! Hozzávalók: 10 dkg vaj 3 tojás 10 dkg vaníliás porcukor 1,7 dl tej 20 dkg finom liszt 1 csomag sütőpor holland kakaóporElkészítése: A tojásfehérjét egy fél citrom levével kemény habbá verem A vajat keverem a 3 tojás sárgájával, majd ehhez hozzáadom a…

Zsuzsi mama konyhája: Mákos-cukkinis

Egyszerű, gyors.De lehet fokozni, kettévágva lekvárral megtölteni, csokimázzal leönteni, meggyel/sárgabarackkal/rumos mazsolával megrakva megsütni.Így, önmagában inkább teasütinek mondanám, de így is finom!Hozzávalók:(Ez nagy adag, nagy tepsihez való. Négy személyre, kisebb tepsiben fele mennyiség is elég.) 40 dkg finomlisz 40 dkg mák (darálva) 40 dkg cukor 40 dkg cukkini (reszelve) 1 kávéskanál só 1 csomag sütőpor 1 tk szódabikarbóna 1…

Zsuzsi mama konyhája: Cukkinifasírt

Pofonegyszerű, legalábbis sokkal-sokkal, mint a rántott cukini, s mivel a kalóriák mindenekelőtt! - én sütőben sütöm.Tálalni ugyanúgy lehet, mint a rántott változatot, krumplival, majonézmártással. Vacsorára készítettem, nálam most a krumpli elmaradt, joghurtos tojjássalátával ettük.Nagyjából leírom hogyan készítem, de nem lehet elrontani, a fűszerezés meg teljesen tetszőleges. Én szelíden bánok a fűszerekkel, szeretem, ha érezni az alapzöldség…

Zsuzsi mama konyhája: Meggyes

Valami finomat akartam friss meggyből. Kutakodtam a receptek között a neten, s valamiért - talán a fahéjas-diós kiegészítő hozzávaló miatt - ennél kötöttem ki. Ajánlom mindenkinek! Nem egy mutatós lagzis sütemény,hanem amolyan, igazi házias, nagymama-féle béles, rétesre hajazó... (El fog fogyni, érzem, még ma!)Hozzávalók: 40 dkg finomliszt 25 dkg margarin 3 dkg friss élesztő 0.5 dl tej (langyos) 2-3 ek cukor (kristály) 1 csipet só 1 db…

Zsuzsi mama konyhája: Limonádé tartósítva

Azt hittem saját találmány, de lányom lelohasztott...De nem az a lényeg, hanem az, hogy működik és finom. Mivel én jobban szeretem a friss limonádét, mint a szörpöt, próbálkoztam a tartósításával. Egy "kapszulát" már kipróbáltam, s mondhatni tökéletes! (Arról nem beszélve, hogy pofon egyszerű.)   Recept a következő:3 l-s nagy üvegben 14-16 nagy virágot 1 napig áztatok, nem ízesítem semmivel.- Ezt követően műanyag poharakba szűröm.-…

Zsuzsi mama konyhája: Tarjaszeletek vele sült körettel

Hozzávalók 4 személyre:70-80 dkg tarja (felszeletelve)1 kg burgonya4-5 kisebb lila hagyma2-3 cékla8 gerezd fokhagyma1 ek mustár2 tk grill fűszerkeverékfrissen őrölt borssóétolaj A húst bepácoljuk, tetszés szerint, sütés előtt akár 1-2 nappal. Dupla nejlonzacskóba rakom, lekötöm, s sütésig hűtőbe teszem, s időnként megfordítom a zacskót. A fogyasztás napján egy jénait vagy tepsit kizsírozok, elrendezem benne a megpucolt és felezett krumplit, a…

Zsuzsi mama konyhája: Spenótos nudli fokhagymás csirkemellel

Nagyon finom vendégváró. Bár az előkészület hosszú és macerás, de ha összeállítjuk csak be kell tolni a sütőbe tálalás előtt kb.1 órával. Garantált a siker!(Lehet nokedliből vagy kifőzött tésztával is készíteni, de ha igazán finomat akarok, így készítem!) Először elkészítem a nudlit, én általában előző nap szoktam.1,20 kg főtt, áttört burgonya, 30-35 dkg liszt, 2 kisebb tojás, 1 evőkanál búzadara,3 evőkanál olaj, sóA hozzávalókat…

Zsuzsi mama konyhája: Pozsonyi kifli (Diós és mákos)

Igazi klasszikus, finom, de nagyon-nagyon munkaigényes süti. Sok fortélya van, legfontosabb a tészta és a töltelék pontos kiporciózása. Az én receptem dupla adagos, normál esetben a fele is bőven elég, bár jól fagyasztható.( 2-3 órával fogyasztás előtt kivéve, olyan, akár a frissen sült.)A receptből 56 db pozsonyi kifli lesz, 28 db mákos, 28 db diós.Én az alábbi módon készítem: Az elkészítését a töltelék készítésével kell elkezdeni, célszerű,…

Városi konyha: Csokis-narancsos madeleine

Puha francia desszert sok csokival és naranccsal. Erről a kis desszertről mindig az elegancia jut eszembe. Játékos könnyedség, lágy szellő, csintalan mosoly. Finom, nem tolakodó ízek, puhaság. Gyermeki báj. Ez számomra mind benne van ebben a pár falatban. Nem jártam még Párizsban, de ha beleharapok egy madeleine-be, mindig a Szajna partján érzem magam. Kora ősszel sétálok a hatalmas fák árnyékában.A bakancslistámon ugyan Párizs is szerepel, de…

Sörbúvár: Pannonhalmi Witbier - kamillás belga búza

Nem kellett sok idő, hogy a Pannonhalmi Apátsági Sörfőzde a négy alap belga stílus (Blonde, Dubbel, Tripel, Quadrupel) képviselő söre mellé odabiggyessze az ötödik abszolút belga sörfajtát, a witbiert. A witbier a XX. század közepére majdnem eltűnt a sörtörténelmi színpadról, de a lelkes rajongó tejesemberből sörfőzővé vált Pierre Celis 60 éve "megmentette" az utókornak, és azóta egyre népszerűbb ez a frissítő, fűszeres-narancsos búzasör. A…

Gourmetchef: Ízletes Sertéspörkölt

Ízletes Sertés pörkölt  Kedves Látogatók! Megosztom veletek egyik nagy kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes. A recept 2 adagra 600 gramm sertés comb 4 evőkanál sertés zsír 1 nagy fej vörös hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 teáskanál őrölt kömény Só, bors, paprika, erős pista, ízlés szerint 3 dl víz   Elkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a…

Fincsa-nindzsa: Bejgli élesztő nélkül

Mit is mondjak, ez a bejgli nem lett egy sikersztori. Hozzá vagyok szokva, hogy megsütök valamit, az azonnal jól sikerül és finom lesz és még szép is, viszont a glutén- és cukormentes világban valahogy nem ez a forgatókönyv.  Szabálykövetőként azt gondoltam, hogy ha negyedannyi van az édesítőre írva, akkor tényleg elég belőle a negyedannyi mennyiség, de a biztonság kedvéért kétszerannyi adtam eddig is hozzá. Ez mind addig tartott, amit nem…

még több találat...