Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Dekantáló: Thummerer 92,5 pontos Syrah-ja a világ élvonalába került

Három érmet, köztük két aranyat hozott el a Thummerer Pincészet a világ egyik legnagyobb presztízsű borversenyéről, a Challenge International du Vin 2025-ről. A franciaországi megmérettetésen 21 ország 1928 borát vakteszten értékelte a nemzetközi zsűri.A Challenge International du Vin 1976 óta kerül évente megrendezésre Franciaországban, és mára a világ egyik legelismertebb borversenyévé vált. A tételeket minden esetben vakteszt során értékelik,…

Szöszi a konyhában: Tepsis túrós tészta

A gyors vasárnapi vacsora, ami elég pár további étkezésre is. Szerintem nagyon finom tepsiben készítve is, kap egy más jellegget az étel, a tészta kicsit roppanósabb lesz, ha valakinek szárazabb benyomása támadna, egy kevés tejföllel lehet sikamlósabbá tenni a történetet :) Hozzávalók: -500g 0%-os túró (Lidl) -500g Gluténmentes Fusili tészta - 125g kockázott bacon -140g LM tejföl -só -frissen őrölt bors A tésztát enyhén sós vízben…

Gastro.hu: Készítsünk egészségtudatos Anyák Napi finomságot

2025-ben május 4-én ünnepeljük az év egyik legszebb ünnepét, az Anyák Napját. A napot, amikor a gyerekek gyakran apukájukkal közösen felköszönthetik anyukájukat, kifejezve mennyire szeretik őt. Az érzelmek kimutatása persze tárgyi formában szinte teljesen lehetetlen feladat, mégis minden évben több ízben megkíséreljük. Sokan ismerik anyukájuk kedvenc virágát, parfüm illatát, esetleg csokiját. És ha már az ízek: nem lehetne valami igazán…

Blogkocsma: Well done rozé kacsamell

Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. Az egyiket kitettem a konyhapultra, a másik ment a mélyhűtőbe a társai mellé (valahogy mindig több van, mint amennyit megeszünk). A szokásos összetevő lista: 2 kisebb hájas kacsamell…

ÍZcsiklandozó: Cantuccini...

Ha kisüt a tavaszi, meleget adó nap, én máris a nyarat tervezgetem. Imádom a mediterrán életérzést, a nyári ízeket, illatokat. Többször jártam már Olaszországban, és alighogy eljövök onnan, máris hiányzik. A vidámság, a nyugodtság, az ételek, a tenger... egyszóval minden. Talán nem meglepő, hogy az édességeik a kedvenceim. Történetesen a reggeli vagy a délutáni kávéjukhoz kínált egyszerű "kétszersült" kekszük az egyik favoritom. Kicsit túlzás…

sörfigyelő: Buckskin Kölsch

Illat: kukoricás helles-es Hab: piszkosfehér, paplanos, apró lyukacsos, selymes Szín: világos arany, szalmasárga, szűrt   Amennyire autentikus a märzen-jük, annyira nem hozza ez a tétel a kölsch típust. Mérsékelt helles-es jegyek, enyhe németes malátaédesség, de azon kívül ez csak egy sima ivólager tisztes komlókesernyével. Legalább nem savanyú. Jó kölsch-t nehéz találni. Külalak: Világoskék a szokásos aranypatkóval. Pontszám: 6/10 Ár/érték…

Világjáró cucu: Üdv az Utazómalac világában!

Én vagyok az Utazómalac – az a fajta utazó, aki nem a csillagokat nézi az étterem ajtaja felett, hanem azt, hány helyi nyomta le ott az ebédet. Hiszek abban, hogy egy várost nem csak a múzeumokban, hanem a tányéron lehet igazán megismerni. Nem fancy helyekre járok, nem smúzolok séfekkel – hanem ott kajálok, ahol az illatok becsalogatnak az utcáról, és ahol az étterem tulajdonosa még ad egy grátisz italt, mielőtt még kérhetnél valami…

Fast Food Central: Kacsára bízni a sütőtököt? - Különleges piadina a Don Pepétől!

Igazán különleges piadinával készült a Don Pepe áprilisra, de vajon működik a sütőtök és a kacsahús együtt? Na jó, olyan nagy kérdés azért nincs, hiszen tavaly Halloweenkor is tök jó volt a sütőtökkel készülő pizza, és ez a tavaszi piadina is egész hasonló: sajtkrém, paradicsom, sütőtök, kacsacomb, BBQ szósz, füstölt mozzarella és rukkola kerül bele, illetve jár mellé a szokásos pizzaszósz és a tejföl, mindez 3890 forintért. Az édeskés…

The Dram Diary - whiskyblog: 179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól

2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas, leszámítva, hogy ott nincs füstös tétel). Először is, nem kedvelem annyira a steril, kimért, tökéletesre csiszolt single malt kiadásokat, amiket…

FANAN Hummus: Május 13. a hummusz világnapja! Május a FANAN hummus hónapja!

Közeleg az idei hummusz világnap és ahogy megszokhattátok 2025-ben is készülünk meglepetésekkel és érdekességekkel nektek. A FANAN-nál nem csupán május 13-án ünneplünk, hanem egész májusban hummusz hónapot tartunk! Mit (t)egyek a hummusz világnapon? Nagyon egyszerű: egyél hummuszt! 😊 Ha még nem kóstoltad, próbáld ki; ha már rajongója vagy, ünnepeld a napot hummuszos ételek készítésével, vagy egy olyan hummuszvariációval, amit még nem próbáltál.…

Dekantáló: Grow du Monde - kezdődhet az idei nagy rizlingverseny!

Kedves Borászok! Immár hagyomány, hogy évente megrendezik a Grow du Monde borversenyt, azaz a rizlingfajták "világbajnokságát". Nem lesz ez másképp 2025.sem, olvassák el az alábbi felhívást, és nosza, nevezzenek! Nagy örömünkre szolgál, hogy meghívhatjuk Önöket a 2025-ös GROW du Monde Nemzetközi Borversenyre, amelyet 2025. június 12-én rendeznek Inđija városában, Szerbiában.    A GROW du Monde egy nemzetközi tematikus borverseny, amely az…

SütiSári: Fröccshöz kell a bor és szóda, a cipóhoz meg a bikarbónaFröccshöz kell a bor és szóda, a cipóhoz meg a bikarbóna

Hozzávalók: 250 g teljes kiőrlés liszt 250 g kenyérliszt 1 tk. szódabikarbóna 1 tk. só 400 ml író Elkészítése:   A liszteket, a szódabikarbónát, a sót és az írót egy tálban összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle. Cipót formázunk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a cipót. Lekenjük a tetejét egész tojással. Előmelegített 200°C-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

sörfigyelő: Argus IPA

Illat: citrus Hab: kemény Szín:  félbarnás, narancsos   Ha csak a színe alapján pontoznám, kapna 8/10-et, IPA esetében kifejezetten szeretem a sötétebb, narancsos színt, bíztató egy kézműves sörnél. Most biztosítok mindenkit, ez nem kézműves, nem lelünk fillérekért drágakövet a diszkontban.   Azonban, érezni benne, hogy nem akartak rosszat kiadni a kezükből, fontosnak tartják ezt a szegmenst a palettán. Hiszen már nálunk is mindhárom hazai…

Csabi Konyhája: Burger Mustra #212 - Sportterasz, Sződliget

Már milliószor eltekertem a sződligeti Sportterasz mellett, illetve egyszer megálltam inni egy limonádét is már, most viszont már előre elterveztem, hogy hazafelé tekerve megállok egy jó hambira majd.  Szóval maga a hely nem okozott nagy meglepetést, hiszen már jól ismertem. Egy minden igényt kielégítő multikomplexum strandröplabdázási és strandfoci lehetőséggel, hatalmas vendégtérrel és egy igencsak gazdag étlappal. Sörök terén elég széles…

sörfigyelő: First Dark Oats Cinnamon Edition

Illat: csokis, enyhe fahéj Hab: sűrű, masszív, világosbarna Szín: fekete  Egy hete szereztem be harmadáron a hiperből, pedig a lejárat még fél év. Talán az élesztő, vagy valami más miatt kicsit mozgalmasabb volt a másnapom. Remélem nem valami egyéb étel miatt húzom ezt rá, csak biztosan van valami magyarázat a nagylelkűségre. Amúgy a First stout sörei jóval az átlag felett vannak, emiatt nem paráztam tőle.  A főzde szokásos felsőerjesztésű…

Margit2 blogja: Húsvéti sós kalács, sonka, tarja, kaszinótojással, vega tiramisu, pogácsa, brassói...

Húsvétra megsütöttem a húsvéti sós kalácsot. Vágva is lefotóztam. Nagyon finom volt a Békebeli húsvéti sonkával és tarjával is. A vega tiraisu most sem maradhatott el. Azért a sajtos pogácsát is megsütöttem, hogy ne csak édes legyen, hiszen még a diós töltelékű hókiflik is édesek, kellett a sós süti is... A Brassói pedig most édesburgonyával lett bővítve. Ez is sikeres lett.  :)

Ínyenc Fenevad: Ezért ne bízz a Google értékelésekben

Az étteremlátogatás előtt ma már szinte alap, hogy megnézzük a helyek értékelését: ha valamit nagyon lehúztak a vendégek, akkor azt jobb elkerülni. Ez a nyilvános értékelési rendszer önmagában fantasztikus, hiszen ezzel egyrészt jutalmazhatjuk a kiváló minőséget nyújtó éttermeket, másrészt megbüntethetjük azokat, amelyekben csalódtunk. Magam is rendszeresen ellenőrzöm az éttermeket látogatás előtt, de azért fenntartással kezelem az egyes…

Dekantáló: Fejér megyei és Vörösmarty jubileumi Borverseny

A Szent Benedictus Borlovagrend idén is megrendezi a térség borversenyét, amely a Hegyközségi és Borrendi, valamint ebben az esztendőben a Vörösmarty 225. évi évforduló borvenysenye is lesz egyben. A Borverseny időpontja: 2025. május 9. péntek, helyszíne: Kápolnásnyék, Gárdonyi u. 13. A Borversenyre történő nevezés és versenyborok leadása, a mellékelt anyag alapján április 28 és május 6. között az alábbi helyeken lehet leadni: * KÖFÉM…

Régi és új étkek, mai ízek: Ázsiai zöldséges pulykaragu

Továbbra is haladunk az egyszerű és gyors ételek mentén, probálva egészségtudatosan étkezni. Szerencsére már kezd beépülni a dolog az életünkbe, így most hozunk nektek egy remek gyors és egyszerű fogást. Hozzávalók: 40 dkg pulykamell darabolva 1 ek étkezési keményítő 0,5 dl víz 1 kisebb cukkini 1 kaliforniai paprika 2 szál újhagyma 3 gerezd reszelt fokhagyma só 4 ek világos szójaszósz 3 ek olaj, lehetőleg wok olaj 1 citrom reszelt…

Régi és új étkek, mai ízek: Párolt zöldségek grillezett tofu kockákkal

Ezen a télen sikerült felszsedni néhány kilót, így a vacsorán tudok valamit állítani, hogy megindulhasson a fogyás. Ez az étel is ennek egyik eleme és persze az egyszerű ételeké is. Hozzávalók:  Pácolt tofu 30 dlg vegyes zöldség vaj só A tofut kockázzuk és kevés vaj és olívaolaj keverékén aranybarnára sütjük, ekkor hozzáadjuk a fagyasztott zöldség keveréket és készre pároljuk az ételt, sóval esetleg zöldfűszerekkel ízesítünk. Jó…

még több találat...