Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

A Borrajongó: Házibajnokság II. - Egy pár Sabar olaszrizling

Tavaly nyáron a Sabar Borház két 2017-es rajnai rizlingjét eresztettük egymásnak egy barátságos mérkőzés erejéig, amiről aztán egy négykezes megemlékezés is született. A történelem (majdnem) ismétli önmagát, ugyanis a sors úgy hozta, hogy idén júniusban a pince két 2018-as olaszrizlingje került egymás mellé az asztalra, ezúttal pedig én vállaltam magamra a rövidke négykezes kóstolójegyzetek formába öntését. Sabar Birtok Olaszrizling…

Szivarozok tehát vagyok!: A Magyarországon kapható Ramón Allones szivarok ára

Ezek közül Magyarországon a Secially Selected-et lehet kapni - ha találsz valahol ..., melynek hivatalos ára a dohányboltokban: 5.200.-Ft/szál. Külföldön a Specially Selected ára általában 10 euró körül van, ami ma 3.530 forintot jelent. Nézd meg lentebb, hogy 2019 szeptemberében mennyibe került, akkor 330 forint volt az euró. További információk a Ramón Allones szivarokról: A Ramón Allones Magyarországon kapható Specially Selected…

Szivarozok tehát vagyok!: Por Larrañaga - Por Larranaga szivarok kiskereskedelmi ára a trafikokban

2020-ban ezeket a méretű Por Larranaga szivarokat gyártják Kubában: A Magyarországon kapható Por Larranaga kubai szivarok ára: Por Larranaga Panatelas méretű szivar 1.500.- Ft/szál Külföldön a Panatelas ára általában 3,6 Euró körül van, ami ma 1.270 forintot jelent. Por Larranaga Picadores méretű szivar 4.000.- Ft/szál Külföldön a Picadores ára általában 9,2 Euró körül van, ami ma 3.250 forintot jelent. A Picadores jelenleg nincs…

Winelovers: A borkóstolás ideális körülményei

Az érzékszerveink csalókák. Hányunkkal történt meg, hogy egy kedvenc dalunkat a Balaton partján lábunkat a stégről a vízbe lógatva hallottuk meg először, miközben a koraesti szél cirógatta a combunkat, egy badacsonyi rozéval a kezünkben? Milyen lehet ugyanaz a badacsonyi rozé a karácsonyi vásár cudar szelében, amikor az alsó ajkunkat nem a nyári szél, hanem a gyapjúsálunk cirókálja? Szerző: Kis Hajnalka Címlapfotó: Winelovers 100 / Szmodits…

Fast Food Central: Chicken Parmy Carbonara Burger

Egész sor érdekes újdonság került be júliusra a Don Pepe kínálatába, melyek közül igencsak nehéz volt kiválasztanunk, mivel is kezdjük a kóstolás sorát. Régen ettünk már hamburgert náluk, ráadásul a csirkés variánsok rendre egészen jól szoktak sikerülni, így nem meglepő, hogy végül a Chicken Parmy Carbonara Burger került a tányérunkra. Az ízletes csirkés hamburgerek sorát pedig ez sem szakítja meg a lánc kínálatában, azonban mielőtt erre…

Hobbiszakács / Skandikamera: Pepszi és a körte

Pepszi a szomszéd kutyája. Amíg a gazdi a kórházban volt, addig én ügyeltem rá. Kaptam mellé egy listát a kedvenc fogásairól. – Mire hazajön a kórházból, addigra a kutya a körtét is meg fogja enni – nyugtattam a gazdit. Pepszi morgás nélkül lemondott a közös ágyról, de az étrendjében beállt változás miatt húzta a tömpe orrát. Nehezen szokott rá az áztatott kenyérhéjra. Ha megette, körtét kapott desszertként. Jó volt a körtetermés az idén. A…

Szotyi művek: Bellini koktél jam

Nagyon szeretem az alkoholos lekvárokat, hiszen a húsok mellett, a gyümölcsök ízéhez is sokat adnak hozzá. Elég csak a gyümölcsös koktélokból kiindulni ;) Ehhez a recepthez is egy olyan koktél adta az inspirációt, egész pontosan a Bellini koktél, amit eredetileg száraz pezsgőből, és őszibarack likőrből készítenek. A hagyományos őszibarack helyett inkább a nektarint választottam, mert nem szerettem volna meghámozni. Egy részt azért,…

Motoros konyhája: Fűszeres halpogácsa paradicsom salsával

Nyár van, nyár! Végre jó az idő, így jöhetnek a könnyedebb, egyszerű, de mégis pikánsabb fogások. Imádjuk a halat, és most egy finom halpogácsára esett a választásunk. Persze van már fent a blogon halpogácsa receptünk (ITT lehet elolvasni) , de most egy ennél jóval egyszerűbb és gyorsabb ételt szeretnénk bemutatni.Fűszeres halpogácsa paradicsom salsávalHozzávalók:30 dkg tőkehalfilé10 dkg füstölt lazac15-20 dkg főtt krumpli (oké, burgonya)2 szál…

Csabi Konyhája: II. Csabi Konyhája & Chili House Burger Party @ Nagymegyer, Szlovákia

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt volt először Csabi Konyhája Burger Party a nagymegyeri Chili House-ban, ami a mai napig az egyik legdurvább, legpörgősebb események egyike volt és nagyon nagyon sok jó élménnyel gazdagodtam, gazdagodtunk, így aztán nem is volt kérdéses a folytatás! Ezúttal is egy korábban már többször nagy sikerrel elkészített burger csodával készülök, amibe természetesen azért most is kerül majd némi újdonság, egy kis…

Blogkocsma: Mártogatós

Ilyen is volt már egyszer. A kertben és az erkélyen most virítanak legszebben a fűszernövények, kellett valami könnyű, friss étel, amibe beletehettem őket.Rikotta lett volna az ideális választás az alacsony zsír és fehérjetartalmával. Csak hát... A Gici rikotta eltűnt mostanában, a Csarnokban lévő tejboltban meg aranyárban mérik. Vérlázító, hogy a túró/sajtgyártás melléktermékéből nyert végtermékért ilyen összegeket mernek kérni. Persze érthető,…

Ízvilágom: Dinnyehéj savanyúság

Idehaza sem számit már kirívóan újnak, pláne manapság a környezettudatos életmód. Akár ebbe az életszemléletbe is beleillik a jelenlegi savanyúság. De akár visszatekinthetünk nagyszüleink idejére, mikor mindent felhasználtak, semmit nem hagytak kárba veszni, csak akkor még nem volt a jelenségnek divatos neve, pusztán figyeltek a gazdaságosságra az emberek. Mindenesetre lényeg a lényeg, hogy én most egy ausztrál séftől kaptam az ihletet, hogy ha…

Szivarozok tehát vagyok!: Aki még nem szívott igazi havannát, az csak fél ember!

Aki még nem szívott igazi havannát, az csak fél ember. Olyan, aki még sohase ivott pezsgőt, sohase evett osztrigát, sohase csókolt asszonyt, sohase olvasott könyvet. ... Mint a bornak, a dohánynak is vannak áldott földjei. A kecskeméti homokban nem fog tokaji aszú teremni, a Hegyalján pedig a csiger is nektár. Havanna a dohány Hegyaljája. Ami ott nő, csupa illat, csupa zamat. Erő és báj együtt; Herkules és Vénusz. ... Részlet Kálnoki…

világevő: Bárcsak ilyen vendéglőkkel lenne tele az ország! Elérhető, érthető, otthonos.

A hazai étteremkultúrának több súlyos baja is van, és ezúttal a járványra nem is gondolok, egyszerűen kevés az elérhető, érthető és otthonos kisvendéglő, ahol a tömegek megszerethetnék és megtanulhatnák az éttermezés lényegét. Itthon valahogy mindenki azonnal az ország legjobb éttermét akarja megnyitni, szentjakab kagylóval és tengeri halakkal, na meg kaviárral a kóstoló menüben, ahelyett, hogy házias, finom, vonzó ételeket tennének az…

Más Tészta: Paradicsomos-sajtos tökspagetti

Tart a tökszezon, aminek örülök, mert télen mindig sóvárgok utána, és sajnos a boltokban kapható mirelit gyalult töknek se íze, se bűze nincs soha, ha abból főzök. Így tehát még óriásboldogság van, hogy elérhető a piacon, és hetente kétszer biztosan az asztalra kerül valamilyen formában. Főleg, hogy a gyerekem az elmúlt hónapokban iszonyú válogatós lett, és a tökfőzeléken kívül nagyjából 3 étel van még, amit hajlandó megenni. Na de ez a szám most…

Citromdisznó: Tonhal ajváros gnocchival

Ez a recept nagy büszkeségünk. Amikor vendégeket várunk, akkor mindig a listán szerepel valamilyen formában, mint a menü egyik lehetséges fogása. Ennek oka, hogy igen összetett étel az ízek és az állagok tekintetében is, igazán nagy élmény elfogyasztani.   Hozzávalók: a gnocchihoz: 1400 g püréhez való burgonya (sülve és pucolva 1000 g)170 g liszt (BL55) + egy kevés a szóráshoz a gnoccik formázásakor1 db tojás (M)só a mártáshoz: 1 üveg…

A Borrajongó: Tegnap ittam – Tornai Prémium Juhfark 2019

A helyzet az, hogy Somló fogyasztási értelemben a mostanában fennálló időhiányom áldozatává vált. Pedig készülnek arrafelé érdekes, sőt, finom borok is, némelyiket pedig hétköznapi értelemben is elérhető áron lehet beszerezni. A Tornai Pincészet már évek óta számít stabil kedvencemnek ebben a kategóriában, ugyanis kifejezetten ízletes és szerethető somlói fehérborokat készítenek az alap- és prémiumszegmensben egyaránt. A koncepció…

Tejturmix: Egyszerű csoki trüffel

A házilag készített trüffelgolyó alig pár alapanyagból áll, mégis minden csokiimádót levesz a lábáról. Kevés munkával elbűvölő bonbonokat varázsolhatsz az asztalra. Celofánba csomagolva remek ehető ajándék is lehet belőle. 28 golyóhoz: 340 g étcsoki 45 g vaj 80 g habtejszín 50 g rum/brandy 2 ek holland kakaópor 2 ek porcukor 1 marék pirított dió, apróra vágva A csokit összeolvasztjuk a vajjal. Elkeverjük benne a tejszínt és az…

még több találat...