Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Csabi Konyhája: Áfonyás-túrós süti

Nagy rajongója vagyok a túrós édességeknek, én magam viszont viszonylag régen alkottam ebben a műfajban, így aztán gondoltam, itt az ideje valami ütős finomságnak! Valami nagyon könnyed kis desszert volt az elképzelés, hamar össze is állt a recept, a végeredmény pedig minden előzetes várakozásomat felülmúlta. Csak azt sajnáltam, hogy nem nagyobb tepsivel sütöttem... HOZZÁVALÓK (24x28cm tepsihez) 450g túró200g görög joghurt150g áfonya100g…

AI CHEF: Paradicsomba sült tojás mozzarellával és bazsalikommal – mediterrán reggeli újragondolva

A reggeli sokszor a legegyszerűbb étkezés: egy gyors pirítós, egy pohár kávé, és már indul is a nap. De miért ne lehetne néha ünnepibb, különlegesebb? Ez a paradicsomba sült tojás épp ezt az élményt kínálja: látványos, ízletes és könnyed fogás, amely már az első falatnál elrepít a napsütötte Mediterráneumba. A titok az egyszerűségben rejlik. Friss, érett paradicsomok adják az alapot, amelyeket megtöltesz lágy tojással és krémes mozzarellával. A…

A Két Cica Konyhája: Bonzsúr, Svájc - filmajánló

Szeptember 4-étől az Uránia Film forgalmazásában látható a hazai mozikban a többszörösen díjnyertes Bonzsúr, Svájc (12) című, eszement svájci-olasz vígjáték. A végtelenül szórakoztató, mégis mély szatírában Svájcban döntött a népszavazás: vége a nyelvi keveredésnek és ezentúl egy hivatalos nyelv létezik. Természetesen nem mindenkinek tetszik az új törvény, ezért az ellenállókkal szemben a rendőrséget is be kell vetni. Főhősünknek, Walternek…

Szeretem a pulykát: Irány Bulgária!

Irány Bulgária!:)🇧🇬 Folytatódik sorozatunk, amelyben külföldre kalauzolunk Benneteket, hogy megmutassuk hol milyen pulykahúsos🦃 ételek vannak. Most a nem is messzi Bulgáriába🇧🇬 utazunk:)  Bulgáriában is szeretik a pulyát, sőt, fontos helyet kap ez a hús a gasztronómiában, méghozzá nem is akárhol, hanem Karácsonykor:)  De azt is tudni kell Bulgáriáról, hogy nem is olyan rég, 4 évvel ezelőtt a magyar baromfiexport jelentős része Bulgáriába ment,…

AI CHEF: Pesztós tészta grillezett csirkével

Van néhány alapanyag, amit mindig érdemes a kamrában tartani, mert pillanatok alatt megmenthetnek egy rohanós hétköznapot. A pesztó pontosan ilyen. Ez a bazsalikomos, fokhagymás, parmezános és olívaolajos szósz igazi mediterrán varázslat, amely a legegyszerűbb tésztát is éttermi élménnyé emeli. Ha van otthon egy üveg pesztó, pár perc alatt ínycsiklandó vacsorát készíthetsz belőle. Elég kifőzni egy adag tésztát, hozzáadni a pesztót, és máris kész…

FANAN Hummus: FANAN a Pozsonyi Pikniken – és hamarosan a Csak a Mentes Fesztiválon!

Szeptember 6-án Újlipótváros legnagyobb közösségi eseményén, a Pozsonyi Pikniken találkozhattatok velünk a rakparton. A standunknál egész nap nagy volt a nyüzsgés: sokan megálltak kóstolni, beszélgetni, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Rakparti hangulat, FANAN-módra A Jászai Mari tér és a Szent István park közötti szakasz megtelt színházi előadásokkal, koncertekkel és gasztro-élményekkel. Mi pedig büszkén mutattuk meg, hogy a FANAN…

A Két Cica Konyhája: Különleges Negroni kóstolómenü a Spago Budapestben

Édes, mégis kesernyés, mélyvörös klasszikus koktél narancsszelettel a tetején – a Negroni. Aligha van, aki ne ismerné, hiszen a világ egyik legnépszerűbb italáról van szó. Idén szeptember 22–28. között ismét megrendezik a Nemzetközi Negroni Hetet, amelyhez a Spago Budapest is csatlakozik. Egy héten át a vendégek egy különleges Negroni Menüt élvezhetnek, amelyben Wolfgang Puck kedvenc változata és limitált kiadású Negroni-kreációk is helyet…

A Két Cica Konyhája: Egy fényképész napja - filmajánló

A fényképész, Peter Hujar és Linda Rosenkrantz író 1974-ben folytatott beszélgetése bepillantást enged New York pezsgő művészvilágába és egy rendkívüli művész életébe.   Ira Sachs filmje a Berlinalén mutatkozott be Rebecca Hall és Ben Whishaw főszereplésével.   Részletes ajánlóimat a GLAMOUR+-on olvashatod, ha IDE kattintasz.    Egy fényképész napja előzetes (16) - indavideo.hu Rendező: Ira Sachs Forgatókönyvíró: Ira…

AI Chef: Kókusztejes-mangós granita lime-mal

Van, amikor egy desszert nem csak hűsít, hanem elrepít egy trópusi szigetre. A mangó édes zamata, a kókusztej selymessége és a lime üdítő savanykássága együtt olyan, mintha koktélt kortyolgatnál a tengerparton, csak éppen kanállal. Ez a granita a legegyszerűbb luxus, amit otthon megalkothatsz. Kókusztejes-mangós granita lime-mal (2 főre)(hűsítő, jeges desszert, különleges állaggal, turmix és fagyasztó kell csak hozzá)Hozzávalók:• 1 érett mangó•…

AI Chef: Granita: a szicíliai jeges desszert, ami meghódította a világot

A mediterrán nyarak forróságában az emberek mindig is keresték a legegyszerűbb, mégis különleges módját a hűsölésnek. Szicíliában erre született meg a granita, amely nem csupán egy desszert, hanem az olasz gasztronómia egyik ikonikus darabja. A granita hagyományosan jégből, cukorból és gyümölcsléből készül, és bár első pillantásra hasonlít a fagylalthoz vagy a szorbethez, mégis teljesen más élményt nyújt. A titok az állagában rejlik: a…

Ínyenc Fenevad: Balatoni étterem a csárdák minden bajával

A Balatonon járva az embernek valahogy mindig nagyobb kedve van magyaros étteremben fogyasztani, mint az év többi szakaszában, én legalábbis így vagyok vele. A vendéglátósok operálnak is erre, ugyanis a Balaton mellett rengeteg magyaros étterem van, és ez így van jól. Az már kevésbé, ha ezek a magyaros éttermek a szerethető népies giccsek mellett a csárdák rossz szokásait sem tudják levetkőzni. Még augusztus végén tekertem körbe a Balaton…

Bűnös élvezetek: Epres-banános smoothie jégkrém

Hozzávalók (8 darabhoz): 2 db banán200 g földieper1 csomag vaníliás cukor1 evőkanál eritrit1 teáskanál citromlé Elkészítés: Meghámozzuk a banánt, felkarikázzuk, megtisztítjuk az epret, összevágjuk. Az összes gyümölcsöt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citromlevet, és botmixerrel áttörjük. Beletöltjük a kis jégkrémformákba, betesszük a fagyasztóba pár órára. 1 darab tartalmaz: energia: 35 kcalszénhidrát: 8 gfehérje: 1 gzsír:…

Margit2 blogja: Beré, palacsinta, paradicsomlé főzés, szőlő, almás pite, egybesült fasírt...

Gyerekkorom nagy kedvence, a beré is sütésre került. A gyerekeknél is sikert aratott, mint a palacsinta is, de az gyakori nálunk. Főztünk egy adag paradicsomlét is. Sajnos az idén nincs sok a kertben...  A szőlő is kevesebb, mert a darazsak és a rigók is rájárnak... de nagyon finom édes már. Almás pitét is sütöttem, kedveljük azt is. De csak 1 almafánk van már csak, azon is kevés alma volt... Ezért vettünk is, szerencsére akciós volt, 545,-…

A Két Cica Konyhája: Egy fényképész napja - filmajánló

A fényképész, Peter Hujar és Linda Rosenkrantz író 1974-ben folytatott beszélgetése bepillantást enged New York pezsgő művészvilágába és egy rendkívüli művész életébe.   Ira Sachs filmje a Berlinalén mutatkozott be Rebecca Hall és Ben Whishaw főszereplésével.   Részletes ajánlóimat a GLAMOUR+-on olvashatod, ha IDE kattintasz.    Egy fényképész napja előzetes (16) - indavideo.hu Rendező: Ira Sachs Forgatókönyvíró: Ira…

Ínyenc Fenevad: Tűzgyújtási tilalom: amit senki se tud, és amit mindenkinek tudnia kell

Amint beüt az első 30 fok feletti hőmérséklet, Magyarországon elrendelik a tűzgyújtási tilalmat, amelynek hatására még szeptember közepén sem lehet az ország minden pontján az erdőben bográcsozni – az utóbbi pár évre legalábbis ez volt a jellemző. A szabad téri sütögetés kedvelőinek nagy csapás, hogy egész nyáron esély sem volt a bográcsozásra a tűzgyújtási tilalom miatt, de nem lehet mit tenni, egy erdőtűz még nagyobb csapás lenne. De miért…

Lepcsánkparty: Évike citromos parmezános csirkéje

Délelőtt 10-kor megérkeztem, leültünk beszélgetni, röhögni, vihogni, elmélkedni. Aztán olyan 1/2 4 körül megállapítottuk, hogy ideje lenne valami főtt kajának, úgyhogy ittunk még egy kávét, rágyújtottunk, megváltottuk a világot és 40 perc múlva neki is fogtunk a főzésnek. Évi vezényelt, én csináltam, mint szorgos kis kukta. Felhevített vajban megsütöttem a citromkarikákat, majd kiszedtem őket egy tányérra és a forró vajba a sózott-borsozott,…

KönyvParfé: Kertész Edina: Magda ​menekülése

Mostanában sokat gondolkodom a családom női felmenőiről. Rengeteg kérdés van bennem és kíváncsiság, hogy milyen volt az életük. Hogyan éltek a mindennapokban és milyen gondolatok foglalkoztatták őket? Sajnos már senkit sem tudok megkérdezni, pedig jó lenne tudni, hogyan élték meg a tinikort, milyen volt az első nagy szerelem és miként gondolkodtak az anyaságról, a gyermeknevelésről. Jó lenne tudni, hogy mit tanácsolnának a mai világ szülötteinek,…

A Két Cica Konyhája: “A jövő termőföldje ma készül”

A BioFer fementált szervestrágya a hazai mezőgazdaság növekedését célozza A magyar mezőgazdaságban az egyik legnagyobb kihívás a talaj minőségének megőrzése, miközben a gazdák a terméshozamot és a gazdaság fenntarthatóságát is szeretnék növelni. A Master Good cégcsoport, a BioFer granulált, fermentált baromfitrágya révén olyan megoldást kínál, amely egyszerre szolgálja a talaj egészségét, csökkenti a környezeti terhelést és a gazdák…

KFJOGO CASINO: Bem-vindo ao KFJOGO – Descubra um Mundo de Diversão

Bem-vindo ao KFJOGO, a plataforma que redefine o conceito de entretenimento online e transforma cada clique em uma oportunidade de emoção, conquista e diversão inesquecível. Jogar no KFJOGO ONLINE é mergulhar em um ambiente vibrante, seguro e dinâmico, onde as melhores promoções estão sempre ao alcance dos jogadores e onde prêmios incríveis esperam por aqueles que aceitam o desafio de se aventurar em seus diversos jogos. Logo de início, o…

A Két Cica Konyhája: 10 hely, amely kiemelkedő alkoholmentes italkínálattal vár

Frissítők új szintre emelve a Dining Guide listáján Az utóbbi években nagy lendületet kapott az alkoholmentes italok világa: ma már nemcsak a sofőrök vagy az egészségtudatos vendégek választása, hanem valódi kulináris élmény is lehet egy gondosan elkészített mocktail, házi szörp vagy kreatív üdítő. A vendéglátóhelyek egyre bátrabban kísérleteznek szezonális gyümölcsökkel, fűszerekkel és új technikákkal, így az alkoholmentes italok kínálata…

még több találat...