Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

A Két Cica Konyhája: 8 hétig a zöldség és a gyümölcs kapja a főszerepet Jamie Oliver éttermeiben!

Jamie Oliver rengeteg energiát és időt fordított a vegetáriánus étkezés tanulmányozására és vegetáriánus ételek fejlesztésére az elmúlt két évben. Idén megjelenő könyve, a Vega is erről tanúskodik.  A brit sztárséf budapesti éttermeiben csodálatos vegetáriánus ételekkel várják a könyv megjelenését, és természetesen a vendégeket.   A Budavári Jamie Oliver’s Italian és a pesti belvárosi Gozsdu udvarban található Jamie Oliver’s Pizzeria az ősz…

Bor és vállalkozás: Sziegl Balázs hajósi borász kedvence a kövidinka és nem fél használni

Balázs bevallása szerint bolyongó lélek, össze-visszaszárnyaló gondolatokkal. Miután megtalálta útját a szőlészetben és borászatban az iskolák – Soós István Borászati Szakiskola és az Ő idejében még Villányi úton székelő Kertészeti Egyetem – segítették kordában, ill. irányban tartani gondolatait. Azonban a kísérletező és az új iránti nyitottságát megtartotta. Szívesen vág bele az újdonságok megismerésébe, kipróbálásába. Igazi innovatív…

KönyvParfé: Carl-Johan Forssén Ehrlin - Agócs Írisz: Bátor ​Borka mindent megold

Számos vizsgálat és tanulmány hívja fel a figyelmet arra, hogy az óvodáskori problémák nem hatékony kezelése nemcsak az óvodai évek alatt, hanem később is jelentős gondot okozhatnak. Beilleszkedési és magatartási zavarok, valamint hangulat ingadozások jellemezhetik ezt az időszakot, de ha odafigyelünk a kicsikre és megmutatjuk nekik, hogyan kell elsajátítani a problémák megfelelő kezelését, sokat segíthetünk, hogy a mindennapi életben előforduló…

gastrotherapy: Darált hússal töltött cukkini rozmaringos krumplival

Töltött cukkini. Könnyen, egyszerűen, gyorsan, mi így szeretjük .  Hozzávalók (4 személyre) 4 db közepes cukkini40 dkg darált hús3 ek. főtt rizs2 egész tojásfél csokor petrezselyem2-3 tk. zsemlemorzsa4 tk. hétfűszeres paprikaszósz1 kis fej vöröshagyma1/2 gerezd fokhagyma1-2 mk. pirospaprika2-4 evőkanál tejföl1 közepes fej paradicsom20 dkg sajtsó, bors ízlés szerint Elkészítés Mossuk meg a cukkinit és hosszában vágjuk ketté őket. A…

Iszunk: Szuperprémium márkákat vásárolt a Campari-csoport

A cégcsoport mexikói vállalkozóktól vásárolt irányító részesedést az Ancho Reyes fűszeres likőrt, illetve a Montelobos mezcalt gyártó cégekben. A két szóban forgó vállalat a Licorera Ancho Reyes y CIA S.A.P.I. de C.V. és a Casa Montelobos S.A.P.I. de C.V. Az Ancho Reyes egy természetes, hagyományos likőr, amely a Puebla vulkáni talaján termő poblano és ancho (szárított poblano) chilivel készül, és innovatív koktélok kedvelt alapanyaga. A…

Blogkocsma: Elrontott csilis marha puliszkával

A receptből a bab kimaradt, mert eredetileg csak síma tokányt terveztem, így ez chilli con carne lett bab nélkül. Én kihagyom a - jó magyar módra - csilibe épített kukoricát, köretnek eszem hozzá. Nincs itthon a feleségem, ezért felhoztam két szép Angus osso bucco szeletet, hogy most azt főzök. Igenám, de a hozzávalók begyűjtése során belebotlottam szárított Ancho Gigantea-ba (amit ebben a formájában már szabad anchonak hívni:), amit vagy két…

A Borrajongó: Tegnap ittam - Györgykovács Imre Sárgamuskotály-Tramini 2016

Magyarország egyik legkisebb és legegyedibb borvidékén, Somlón éppen egy generációváltás végéhez érünk. A "Hegy" hírnevét megalapozó nagy öregek egy része a pince nevével együtt átadta a stafétabotot és a háttérbe vonult (Fekete Pince), más borvidéken folytatja a borászkodást (Hollóvár - Takács Lajos), vagy lassan előkészíti a visszavonulást (Györgykovács). Persze maradtak a régiek közül, és érkeznek az ifjú titánok is, de azért kicsit fáj az…

Pasztellbarokk: Serpenyős burgonya birssel, sonkával, kelbimbóval

A legutóbbi Kiskertpiacon végre vettem egy nagy-nagy csomag mikrozöldet a Mikrozöldben makroíztől, valahogy ősszel annyira kellenek a friss ízek. A mikrozöldeket azért szeretem nagyon, mert amellett, hogy rendkívül egészségesek, a fenti szlogen egyáltalán nem túlzás, valóságos ízbombák, szuperül feldobják a szendvicseket, salátákat (édesburgonyával és sütőtökkel, illetve céklával mindenképpen próbáljátok ki), de persze krémlevesek tetejére is…

Szivarozok tehát vagyok!: Híres emberek, akik szeretnek dohányozni, és imádják a szivart

Adeel Khalid - Egy pakisztáni úriember így szórakoztatja magát Amitabh Bachchan szivarozik Sir Anthony Hopkins szert füstölögni Arnold Schwarzenegger kedvencei a Hoyo de Monterrey és a Romeo y Julietas Benedict Cumberbatch mindig Szivarozik BONO - Szivarozó Világsztárok Bruce Willis - Szivarozás Cary Grant - Stílus és Dohányzás Ernesto CHE Guevara Szivarozik Compay Segundo a legendás kubai zeneszerző és énekes imádott szivarozni Így…

sörfigyelő: Soproni Porter

Illat: telt, enyhén édes Hab: krémes, rugalmas, drapp Szín: sötétbarna  Már terjengett, hogy a Soproni Sörverseny nyertes söre nagyon jó lett, ezért is várta fokozott várakozás. A gyár ígéretének megfelelően ősz közepére meg is érkezett a boltokba, már amelyikbe.  Ha feltételezem, hogy a versenyre kisebb mennyiségben főzött valamennyivel jobb volt, mint a gyári, akkor annak nagyon jónak kellett lennie. Sajnos én azt nem kóstoltam, de ez a…

Városi konyha: Sütőtökös-almás pite

Őszi ízek egy pitében A balatoni birtokon rettentő furcsa almák teremnek, színre és alakra, mint a gála alma, ízre viszont a túlérett starking. Mivel ezt a kásás állagot nem igazán szeretem, sütikbe kerülnek ezek az almák. Így viszont roppant finomak, és egy okkal több, hogy mindenfélét süssek. :)Sütőtökkel keverve nagyon jó kis pitekrém lett belőle, és a nem létező művészi hajlamaimat is kiéltem a pite díszítésére készült tésztafonatok…

HENI SÜT NEKED: Brokkolikrém, fűszeres túróval

Brokkoli. Nem csak a gyerekek körében megosztó étel. Tény és való, hogy az általános elkészítési módja (párolva) nem valami fantázia-, vagy ízdús megoldás. Sajnálatos módon szinte csak így készítik el legtöbben. Pedig annyi felhasználási módja van még! Annyi íz, aroma teheti igazán kívánatossá a brokkolit. Lehet sütni, levesként vagy épp kencének elkészítve fogyasztani. Ez a recept pont ilyen. Kenyérre kenve reggelire, uzsonnának, vacsorára vagy…

Fast Food Central: Érdemes volt váltani? - Tüzes Grillcsirke San Francisco tésztával

60 év után váltott receptet a Pizza Hut néhány hete, amikor lecserélte tésztáját az új, San Francisco névre keresztelt variánsra. Megkóstoltuk, méghozzá az egyik új feltétkombinációval, a Tüzes Grillcsirkével! 1958 óta változatlan receptúra alapján készültek a Pizza Hut hagyományos tésztái, most azonban úgy érezték, eljött a váltás ideje. Az 1849-ben San Franciscóban, egy helyi pék által először elkészített, egyedi élsztővel készülő tésztát…

Falatom: Kínai tojáscseppleves, sült wonton tésztával

A kínaiak egyik legkedveltebb levese a tojáscseppleves, amely tökéletes választás őszi-téli nyirkosabb napokra. Sokféle változata van, de ez a recept egy klasszikus, amelyet otthon is könnyen elkészíthetünk.   Hozzávalók: 1 l csirke alaplé 1/2 teáskanál szezám olaj 3/4 teáskanál só 1/8 teáskanál cukor 1/8 teáskanál fehér bors 1/2 teáskanál kurkuma 3 evőkanál kukoricakeményítő 3 tojás Mogyoró, apróra vágva   Elkészítés: Egy…

A bor meg én: Ezredforduló Egri Bikavére

Az Ezredforduló Egri Bikavére, Egri Bikavér 19971998 decemberében hirdették ki, hogy 119 termelő 11 ezer 369 liter borából elkészült az Ezredforduló Egri Bikavére. Ebből 12 500 palackot töltöttek le az Egervin pincészetében, Gál Tibor, Lőrincz György, Thummerer Vilmos és Vincze Béla borászok szakmai felügyelete mellett. Két óra levegőztetés után kóstoltuk a 22 éves bort. Korát meghazudtolóan gyümölcsös és kifinomult illatú. Érett fekete…

Eddi konyhája: Szűzérme sörös barnamártással

Ha szeretitek a sört, akkor ezt a kaját is imádni fogjátok! Intenzív ízű, sörös barnamártás, omlós szűzérme. Kevés alapanyagból, viszonylag rövid idő alatt elkészíthető ez a remek étel, amit feltétlenül ki kell próbálnotok. Hozzávalók (4 adag): - 500 g szűzérme (karaj is jó) - 1 nagy fej vöröshagyma - 2 tk cukor - 2 gerezd fokhagyma - 1-2 ek mustár (ízlés szerint) - 2-3 ek liszt - étolaj - 3 dl sör (alkoholmentes is jó) - 1 tk őrölt…

még több találat...