Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

KönyvParfé: Andreas H. Schmachtl: Az ​óriásfa teljesen fantasztikus titka (Snöfrid Virágvölgyből 3.)

Vannak hősök, akik alig várják, hogy világmegmentő küldetésre induljanak. És van Snöfrid, aki inkább teát iszik a kandalló mellett, zabkását főz, és nagyon reméli, hogy senki nem zavarja meg a nyugalmát. Persze, ez szinte garancia arra, hogy valaki hamarosan kopogtat az ajtaján egy sürgős, lehetetlen, kalandos ügyben. Andreas H. Schmachtl immár harmadik alkalommal nyűgöz le minket ezzel a szőrös, mogorva, de végtelenül szerethető főhőssel. Az…

Csabi Konyhája: Burger Mustra #218 - Nugu, Madrid (Spanyolország)

Első és talán legfontosabb madridi kiszemeltem burger fronton, ami miatt rendesen izgultam, az a NUGU volt. Összesen 4 helyszínen lehet megtalálni a spanyol fővárosban és legnagyobb különlegessége, hogy nincsen zsemle, helyette viszont egyfajta tésztabatyu a végső termék. Mondhatni egy kicsit hasonlít a koncepció az én Wellington burgeremre azzal különbséggel, hogy itt friss, házi tésztába csomagolják az összeállítást, majd kemencében sütik…

AI CHEF: Almás kék sajtos diósaláta

Van, amikor egy saláta nemcsak frissítő, hanem igazi ízrobbanás. Az almás kék sajtos diósaláta pont ilyen: az édes alma, a karakteres kék sajt és a pirított dió hármasa tökéletesen egyensúlyozza egymást, a rukkola enyhe csípőssége pedig még izgalmasabbá teszi. Ez a saláta nem köret, hanem teljes élmény. Gyorsan elkészíthető, mégis elegáns, bármelyik étterem menüjén megállná a helyét. Almás kék sajtos diósaláta (4 főre) Hozzávalók: • 2 alma,…

A Két Cica Konyhája: „Konyhából nem lehet éttermet csinálni” - 7 éves a Gléda vendéglő

A Deli János vezette Gléda Vendéglő idén ősszel már 7 éve, hogy jelen van a budai gasztrokörforgásban. Bár két évvel ezelőtt kívül-belül újjászületett, mégis hű maradt önmagához és a hozzá járó törzsközönséghez. Továbbra is az őszinte, igazi budai vendéglátásban hisznek, ahol nem csak az ételek, de a környezet igényes kialakítása, a vendéglátás minősége és a házigazda személyes varázsa is hozzájárul a vendégélményhez. Mi a tanulsága 7 évnek a…

Régi és új étkek, mai ízek: Tofu pörkölt

Ismét egy kis vegán vonal, hogy láthassuk, a húson túl is van laktató fogás. Ismét hangsúlyozzuk, nem térítünk senkit sem, nem vagyunk vegánok, sem vegetáriánusok, a húsról, sonkáról és társairól sem mondtunk le, hanem alapértékünk a változatos és egészséges étrend, ehhez igazodunk elosztva a dolgokat, egyensúlyban tartva. Ez a recept a házias vonást probálja a magyaros konyhát vinni. Remélem tetszeni fog. Hozzávalók: 36 dkg natúr tofu 36…

Régi és új étkek, mai ízek: Fetás húsgombóc

Még mindig bennünk él a görög nyár, pedig lassan egy hónapja hazaérkeztünk. Az emlékeket jól meg lehet idézni az ételekben az ízekben. Miután ellátogattunk kint egy feta üzembe, készítettünk tegnap egy is igazi fetás-oregánós ízutazást. Szerintem tetszeni fog. Hozzávalók: 50 dkg darált hús( a legjobb vegyesen, ideális birka agy kecske) 15 dkg fetasajt 2 szelet rozskenyér frissen őrölt bors ízlés szerint róma kömény szárított…

Régi és új étkek, mai ízek: Air fryerben sült töltött burgonya

A könnyű fogások jegyében készült ez az étel, amely önmagában fogyasztva egy kis fokhagymás tejföllel is kitűnő, de remek köret is tud lenni egyben. Hozzávalók: 4 db nagyobb sárga burgonya (kb 1,2 kg) savanyú káposzta szeletelt bacon só, bors, füstölt paprika tejföl olívaolaj Az egész borsot a füstölt paprikával, sóval egy mozsárban összedolgozzuk. Közben a krumplikat jó alaposan mossuk meg, majd főzzük puhára. Az air fryert…

A Két Cica Konyhája: Megvan Budapest legjobb rántottája!

A tökéletes rántotta nyomában – a világ körül és Budapest szívében Hungry Mama néven új kedvenc fogás csábítja Budapest kedvenc brunchozójának vendégeit, de a tojásételek mögött jóval több van, mint elsőre hinnénk. Tojásból rántottát készíteni egyszerű dolognak tűnik – aztán megkóstolunk egy igazán jól elkészített, krémes, friss, ízes fogást, és rájövünk, azért ez egy külön műfaj. A rántotta a világ egyik legelterjedtebb reggelije, minden…

KönyvParfé: Miklya Luzsányi Mónika: Ezerszer ​Júlia - Szendrey Júlia eltitkolt élete

Vannak nevek, amelyek hallatán szinte automatikusan megjelenik előttünk egy másik név is. Rómeó és Júlia, Antonius és Kleopátra vagy épp Petőfi Sándor és Szendrey Júlia. Ez utóbbiak a magyar kultúrtörténet elválaszthatatlan párosaként élnek, még akkor is, ha kettejük története tragikus véget ért, és ha a nőalak sorsa mindmáig egy kissé árnyékban maradt. Miklya Luzsányi Mónika regénye, az Ezerszer Júlia, épp ezt az árnyékot oszlatja el, vagy…

Blogkocsma: Császárgombás tojás

Tudom, hogy már védett gomba, de azért két darabot már had egyek meg a gombák császárából! Kedves díleremnek is van egy gombadílere,(aki termeszt is ritka gombákat), ahonnan az ilyen ritkaságok érkeznek. Most kaptam egy kicsit (ennyi még nem büntetendő!). Persze olyan elkészítést terveztem, ami a legjobban adja vissza ennek a gombának az aromáját, és még a színével is harmonizál: Gombás tojás :) hozzávalókért se kellett a világ végére…

A Két Cica Konyhája: Indul Magyarország első bútormentő szolgálata: ingyen mentik a régi bútorokat a lakosságtól

Évente megdöbbentő mennyiségű, átlag 43–59 ezer tonna fabútor-hulladék keletkezik Magyarországon. A statisztikák szerint ennek jelentős része nem kerül vissza a körforgásba: 3–5 ezer tonna a lerakókban, további 14–19 ezer tonna pedig égetőkben végzi. Ez nemcsak környezeti, hanem gazdasági probléma is, hiszen a hazai faipar évek óta alapanyaghiánnyal küzd, miközben értékes, akár több évtizedes faanyagok válnak végleg hulladékká. Erre a kihívásra…

AI CHEF: Pirított gombás–árpagyöngy leves rozmaringgal és fehérborral

Van benne valami vidéki otthonosság, mégis egy csipetnyi éttermi elegancia is. A pirított gombás–árpagyöngy leves pontosan az a fogás, amely egyszerre idézi fel az erdő illatát és az otthoni ebéd meghitt hangulatát. Az árpagyöngy (vagyis gersli) selymesen omlósra fő, mégis tartja az állagát, a gomba pedig mély, diós ízével tökéletesen kiegészíti. Pirított gombás–árpagyöngy leves rozmaringgal és fehérborral (4 főre) Hozzávalók: • 250 g barna…

A Két Cica Konyhája: Közönségtalálkozók, sztárvendégek a hamarosan kezdődő 14. Szemrevaló Filmfesztiválon

Hat közönségtalálkozó színesíti az október 9-én kezdődő 14. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL programját. Az idei Berlinalén Guild Film Prize különdíjjal elismert Marielle mindent tud nyitja a fesztivált, kivételesen a Puskin moziban. A vetítés után a közönség találkozhat az egyik szereplővel, Mehmet Ateşçivel. A fesztivál vendége lesz Németország Oscar-nevezettje, az idei Cannes-i Filmfesztiválon a zsűri díját elnyert A zuhanás hangja…

Csabi Konyhája: Csabi Konyhája X Zabáljcsak X Ázsiai Pacal Projekt

Tavasszal volt utoljára Csabi Konyhája X Zabáljcsak BBQ közös esemény, most pedig egy brutális fogással rúgjuk be az ősz ajtaját! Már a legutóbbi kooperálás közben beszéltük, hogy legközelebb valami nagyon extrém dologgal rukkoljunk elő és hát elég hamar meg is lett a közös nevező, ami a PACAL! Gyorsan eljutottunk a kettes szintre, miszerint vigyük el az egészet ázsiai irányba. Hogy ebből mit hozunk ki, mindenki megkóstolhatja október 11.…

DiliChef: Sajtos-sütőtökös burgonya gratin

4  személyreElkészítés: 110 perc60 dkg krumpli60 dkg sütőtök200 g füstölt tofu2 fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma150 gr reszelt sajt (vegán)500 ml vegán tejszín (Vemondo)1 ek. juharszirup1 ek. morzsolt kakukkfű1 tk. őrölt pirospaprika1 csipet szerecsendió1 tk. só1 csipet borsHa eljön az az időszak, hogy nem tudsz úgy belépni egy boltba, hogy ne akadjon meg a szemed az őszi dekoráción és kínálaton, akkor biztos, hogy tök is van valahol.A gartin…

SütiSári: Ez a szelet nem tökkel ütött, hanem tökkel sütött

Hozzávalók: 300 g liszt 100 g kristálycukor 2 tk sütőpor 1 tk fahéj ½ tk só ½ tk szódabikarbóna 200 g sütőtökpüré 4 db tojás 1 dl olaj A krémhez: 250 g habtejszín 250 g mascarpone 180 g porcukor 2 tk vaníliakivonat A rétegek közé: lekvár Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát. A tojásokat a kristálycukorral habverő segítségével kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az…

Csabi Konyhája: A nagy montenegrói gasztrotúra

A blog rendszeres olvasóinak nem lesz újdonság ez a bevezető, amiben azt ecsetelem, hogy montenegrói utam előtt jó szokásom szerint rendkívül alaposan felkészültem nem csak a látványosságokból, hanem a különböző gasztró helyekből is. Fekete öves burek rajongóként már alig vártam, hogy napi szinten tömjem magamba ezt az egyszerű de nagyszerű finomságot, de persze burger és tradicionális fronton is szép számmal voltak kiszemeltjeim, a kraft…

KönyvParfé: Emily J. Taylor: The ​Otherwhere Post – A Világjáró Posta

Emily J. Taylor The Otherwhere Post - A Világjáró Posta című könyve egy izgalmas, varázslatos utazásra invitálja olvasóit, ahol a megszokott világ határvonalai elmosódnak, és egy új, felfedezésre váró világ tárul fel. Az írónő nem csupán egy mesét ad a kezünkbe, hanem egy komplex, több szálon futó narratívát is, amelyben a kaland, a titkok és a barátságok keverednek. A történet olyan tematikákat érint, mint a felfedezés vágy, a kapcsolatok…

X88 How: X88 How – Siêu Nền Tảng Cá Cược Trực Tuyến Đẳng Cấp Quốc Tế

X88 Lạm thi hội nào hội hội đếm tụ đểm trò chơi phong phú cá cược giải trí nhất hội nay: thịo thao, casino live, ức định cá hội tụm, lô hội, slot game , địc hạn định định độc độc. X88 How mang Động cho người kết đến đồng xu trí trí mà, toaan và trí trí. 👉 Đường dẫn ngay https://xx88.how/ Đội tị nạn định nghĩa tải xuống và ứng dụng định cư các quốc gia tuến X88 How! Tuếng Hợp Link Truy Gảp Chính Thức X88 How Hiện nay, có rất nhiều trang web lừa…

még több találat...