Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Gourmetchef: Sütőtök krémleves sajtal

Sütőtök krémleves Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy. A recept 4 adagra: Hozzávalók:  80 dkg sütőtök ,1 fej vöröshagyma, 2 db közepes burgonya ,1,5 liter víz, 1,5 dl főzőtejszín ,1 db erőleveskocka Só, bors, szerecsendió, gyömbér és egyéb fűszerek ízlés szerint , 1 ek vaj,3 evőkanál méz   A levesbetéthez: 2 evőkanál pirított tökmag ,1 evőkanál apróra…

Sörbúvár: Monyo Hungarian Terroir - Spontan Merlot 2018

A sörök fahordós érlelését Magyarországon már 4 éve engedélyezték, meg is jelentek a whiskey-s, rumos-, konyakoshordós Russian Imperial Stoutok és persze a klasszikus boroshordóban, spontán érleléssel készülő brettes sörök. A Monyo a Hungarian Terroir-sorozatban Sopron, Tokaj és Szekszárd után ismét visszatért Villányhoz, a Syrah után Lelovits Tamás pincészetével és egy Spontan Merlot-val. A Merlot A Merlot Magyarországon főleg a délebbi…

Csabi Konyhája: Félig burger, félig hot dog, félig pizza

A múlt havi HamHotBurDogger diadalmas visszatérése után talán nem is olyan meglepő módon, a hónap extra pizzájaként folytatódik a rendkívül finom és szerethetően eklektikus őrület, ami vegán verzióban is elérhető a kínálatban. És bár első hallásra rögtön egy jó értelemben vett túlzásba vitt kompozíciót vizionáltam, első olvasatra és a promo fotót elnézve is egy inkább letisztult összeállítás elevenedett meg előttem. Pizzaszósz, lilahagyma,…

Más Tészta: Gluténmentes, paleo, vegán sütőtökös süti

Sütőtök igen, én már alig vártam a szezonját, úgyhogy most kiélvezem. :) Ezúttal paleo, gluténmentes, vegán, alacsony cukortartalmú édességet rittyenthetünk sütés nélkül, mindössze három hozzávalóból, amelyek:  uszkve 300 gramm sütőtök (megsütve és pürésítve) kábé 1 csésze kókuszliszt kókuszpálmacukor Pontos arányokat azért nem írok, mert én is hasra ütöttem, felhasználtam hozzá egy közepes méretű sütőtököt, ehhez adtam a kókuszlisztet…

A Borrajongó: Elfér-e az egész borvilág egy könyvespolcon?

Elfér. Ezt a tényt több tucatnyi szakirodalom, színes-szagos atlasz, enciklopédia és kézikönyv igyekszik bizonyítani. Miközben a kínálat széles, a magyar nyelven elérhető anyagok között sokszor futhatunk bele hiányos és/vagy idejétmúlt kiadványokba, de a kevésbé sikerült fordítások sem ritkák. A bor világatlasza ebben az útvesztőben igyekszik iránymutatást kínálni már 1971 óta. Ez a sztori érkezett most el a nyolcadik, borítója szerint teljesen…

Más Tészta: Koktél sütiben, csészében: ízutazás gin-tonikkal

Bizony, a gin-toniknak is van ünnepe, mégpedig egy floridai hölgy emlékére, aki élete végén teáscsészéből kortyolgatta a kórházba legnagyobb diszkrécióval becsempészett kedvencét. Íme, a gin-tonik története, tökéletes receptje, izgalmas variációi, gasztrokalandoroknak pedig egy fergeteges koktélsüti őszi napokra. A gin-tonik világnapot egy brit-amerikai házaspár, Jayne Withers és Michael Clifford alapította barátjuk, Mary Edith Keyburn…

5 hozzávaló: Sütőtökös gofri, egy igazi őszi finomság

Mi gyakran eszünk gofrit, akár reggelire is, de uzsonnára vagy csak úgy sütemény helyett. Leginkább almásat és túrósat szoktam készíteni, de amint megérkezik a sütőtök szezon, nem hagyjuk ki a gyerekkel ezeket a narancssárga finomságokat. S ha máshogy nem is tudjátok megetetni a gyerkőcökkel a sütőtököt, hát így biztosan sikerülni fog! Sütőtökös gofri Elkészítési idő: 45 perc előkészítés, a sütőtök sütése + 25 perc…

Szivarozok tehát vagyok!: Hogyan tartsd a szivart a szádban?

Sok minden múlik azon, hogyan tartod a szivart a szádban, különösen meggyújtás közben. Lehet, hogy túl egyszerűnek hangzik, de rengeteg embert láttam már úgy szivarozni, hogy nem megfelelően pöfékeltek. Ne legyél szégyenlős. Az elején sokkal agresszívabban kell pöfékelni, de miután felmelegedett a dohány, már lehet lazábban szívni. A legtöbb kezdő fél, hogy belélegzi a füstöt, ami érthető, hiszen sokan irtóznak a cigarettától. Helyezd az…

Szivarozok tehát vagyok!: Az Oliva a NUB és a Caine márkák 2016-ban kerültek a J. Cortés kezébe

Még 2016-ban történt az akvizíció, amikor is az Oliva szivar vállalatot felvásárolta J. Cortés Cigars N.V. egy európai családi vállalkozás. A Cortés cég központja Belgiumban, Moen-ben található, és főleg géppel gyártott szivarokkal foglalkoznak, 5 márkanév alatt, ezek a következők: J. Cortés, Amigos, Neos, Country és a Calvano. A céget itt ismerheted meg részletesebben: >>> J. Cortès is a family run company with a passion for…

A bor meg én: Hazai Grenache

Szende Pince, Kis Szende 2016Hazánkban alig ismert fajta, a grenache, amelyet Szende Gábor Villányban 2010-ben 0,35 hektárra telepített. Azóta kóstolható volt fajta tisztán és házasítás részeként is. Ez a bor 100% grenache, amely 14 hónapos hordós érlelés után került palackba. Téglavörös színű bor, amely sok izgalmas fűszer illatát hordozza, amelyet piros bogyós gyümölcsök, aszalt szamóca, némi fa, pici füstösség egészít ki. A korty még…

Fast Food Central: Duplázd az élményt a Mekiben

Eléggé radar alatt érkezett meg a Meki új promóciója, mely kizárólag a "Jövő Élménye" éttermekben érvényes, viszont egész jól hangzik. Hiszen három szendvicsben is ráduplázhatunk a húsra, és ez alól nem kivétel a Big Mac sem, így az ikonikus hamburgerből négy húsos monstrumot tuningolhatunk, egyetlen gombnyomással, hiszen a promóció csak azokban az egységekben érvényes, ahol digitális rendelésfelvétel működik. Az éttermek listáját itt…

Városi konyha: Pane alla zucca

Olasz sütőtökös kenyér Ez a puha, kicsit kalács szerű, fűszeres sütőtökös kenyér Gennaro Contaldo Italian Bakery című szakácskönyvében található. Évek óta megsütöm, de még egyszer sem sikerült olyan szép tök alakúra formázni, mint Gennaro könyvében. Erről egyébként a technika órák tehetnek, ahol már csak azért sem olyan lányosabb dolgokkal foglalkoztuk, mint ajándék doboz, vagy csomagolás készítés, szalagból szép masni kötés, vagy hasonlók. Nem.…

Blogkocsma: Leveles fejes káposzta

A szakállas ember tavaly is hozott Karácsonyra mindenféle magot. Volt köztük egy fura káposztaféle. Százados asszonnyal - aki nagy kertész - nézegettük, végül arra jutottunk, hogy afféle leveles fejes káposzta lehet. Tehát olyan fejes káposzta, ami nem fejesedik. Gondoltam, egy próbát megér, vetettem pár magot egy ládába, aztán a palántákat kiültettem. Elég csenevészek voltak, de mind megeredt. Nyáron öntözgettem néha, ahogy arra jártam, de hamar…

A Borrajongó: Folytatás - Tokaj Nobilis Barakonyi Hárs és Furmint vertikális

Az idén 20 éves Tokaj Nobilis Szőlőbirtok számtalanszor örvendeztetett meg minket remek borokkal, a bodrogkeresztúri családi pince Barakonyi-dűlőből készített furmint, illetve hárslevelű borai pedig az eddigi tapasztalataink alapján a borvidék legjobban érlelhető és legszebben is érő száraz borai közé tartoznak. Néhány évvel ezelőtt már megleptük magunkat egy vertikális hárslevelű sorral, majd rá egy évre megismételtük ezt a furmintokkal is.Azóta…

5 hozzávaló: Házi vaníliás mogyoróvaj

Ehhez a recepthez csak egy erős robotgépre, és 5 hozzávalóra lesz szükségetek, hogy elkészítsétek! S bár sokan azt gondolják, hogy nehéz elkészíteni, én most megmutatom, hogy nem igényel túl nagy tudományt a házi mogyoróvaj. Ez a verzió ráadásul egy ízesített, vaníliás lesz, ami az én kedvencem.    Házi vaníliás mogyoróvaj Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók:- 15 dkg sótlan pörkölt földimogyoró- 1 kávéskanál vanília őrlemény- 1 csipet…

Külvárosi konyha: Szombati piaci bevásárlás

Még lehet kapni paradicsomot, de már nem is kell annyira. Itthon őrzök még a korábbi vásárlásokból, szerencsére jól bírják. A salátaparadicsom lilahagymával megy sajtos burekhez, a főzőparadicsomból pedig forró paradicsomleves készül. Persze fóliások. A mezei szegfűgombából leves lesz. Amúgy jó tojással is, de petrezselyem nélkül nem ér semmit. Nem szedtem, vettem. Miután az eső szerdára sem állt el, és a piacra is ernyő kellett, így legfeljebb…

Kata konyhája: Csirkés-sajtos leveles

Ha valaki nem tudna mit kezdeni a vasárnapi sült csirke maradékával, nekem van egy jó ötletem.  Egy kis leveles tésztával, sajttal és tejföllel új formába lehet önteni és kitűnő vacsora vagy akár másnapi ebéd is kerekedhet belőle.   Hozzávalók (4-5 személyre): 1 kisebb sült csirkemell (filé) 2 csomag friss leveles tészta 10 dkg szeletelt sajt (pl. edami) 15 dkg reszelt füstölt sajt 2 kis pohár tejföl só tojás A friss leveles tésztát…

még több találat...