Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Pasztellbarokk: Cookies & cream fagyi

Keksz és fagyi, fagyi és keksz. Csak jók lehetnek együtt, ugye? Ráadásul cukorral sem kell teletömni a fagyialapot, az érett banán eleve szuperül édesít. Szóval cookies & cream, de picit másképp, házi tönkölykeksszel, mézzel és nádcukorral (az édesítőket persze módosíthatjátok is kedvetekre). És még egy dolog: ha betartjátok a 30 percenkénti átkevergetést, fagyigép nélkül is krémesre fagy. Hozzávalók (6 nagyobb vagy 8 pici…

Csabi Konyhája: Grillkolbászos, tojásos lecsó

Már számtalan formában szerepelt itt a blogon valamilyen lecsó, kezdve a nálam nagy alapvetésnek számító tarhonyás verzió, de csináltam brutál csípős csirkemájas, vagy egészen extrém padlizsános lecsót is. Most, a tomboló nyár kellős közepén ismét lecsófőzésre adtam a fejem és egy mondhatni pofonegyszerű összeállítást dobtam össze, a végeredmény viszont  összességében így is egészen elképesztően finom lett. Tipikus "megúszós" étel,…

A Borrajongó: Paloznaki panoráma - A Homola Borteraszon

Az idei nyári balatoni bortúra-sorozat Paloznakon folytatódott, a Csopakkal szomszédos községet a hazai bor- és gasztrótérképre felhelyező Homola Pincészet boraival. Paloznakra a baráti társasággal szinte minden évben ellátogatunk kicsit kiereszteni a gőzt, tavaly viszont valahogy nem jött össze a szokásos paloznaki hétvége és úgy egyáltalán a településre sem jutottam el. Idén egy fél napos kitérőt már sikerült beilleszteni a programba, és…

Szubjektiv Pipa Klub: Klasszikus amerikai OTC pipadohányok - Half and Half

Half and Half - gyártó: Scandinavian Tobacco Group Lane Ltd.(STG), enyhén aromatikus burley-virginia keverék ánizs likőr, kardamom, koriander, szerecsendió ízesítéssel. Szubjektivpipás index: ***+ (a max. 5 csillagból) A Carter Hall után jöjjön egy másik amerikai OTC klasszikus, a Half and Half. Ugyanabban a ligában játszanak - ez is egy nagyon régen piacon lévő, enyhén aromás, az USA-ban mindenhol elérhető keverék, burley és virginia…

Szeretem a pulykát: Ez nem négysajtos, hanem 3 hagymás:)

De nem pizza, hanem pulyka. A hagyma gyakorlatilag elengedhetetlen tartozéka a magyar konyhának, OK, a beiglibe nem teszünk, de kb. mindenbe. És ezt még fokozni is lehet:) Méghozzá, ha több hagymával főzünk. Nekünk ez most az aktuális kedvencünk lett, próbáljátok ki Ti is:) Háromhagymás pulykamell Hozzávalók: 50 dkg pulykamell csíkokra vágva 1 vöröshagyma felszeletelve 1 csokor újhagyma felkarikázva 2 dl tejszín só őrölt bors olaj a…

Lollipop: BodyART - Eddz úgy, mint a sztárok!

Vajon mi lehet a közös Madonnában, Adam Levine-ban, Kate Hudson-ben és Jenny McCarthy-ban azon túl, hogy jól néznek ki, sikeresek és kőgazdagok? Mindegyikük a jóga különböző válfajaira esküszik, melyek a legújabb irányzathoz, a BodyArthoz állnak a legközelebb. Ezzel teremtik meg maguk körül a harmóniát és a nyugalmat, hogy a sokak által irigyelt sztárélet stresszes mindennapjaival meg tudjanak birkózni. S hogy miért áll közelebb az általuk…

VegaLife: Amiről nem igazán beszélnek...

Többé kevésbé két ország híreit tudom és próbálom követni: Magyarország hírei anyanyelvemből adódóan valamivel könnyebben és gyorsabban találnak meg és Anglia, ahol akár nyelvtanulásnak, de munkahelyi/ismerősi beszélgetések alapjául is szolgálhatnak a hírek. Nem vagyok „hírkutató”, inkább csak csemegézek abból, ami érdekel, ami cím alapján felkelti az érdeklődésem. Mindemellett persze rádiókból is eljut hozzám is a propaganda, a 2 méteres…

Margit2 blogja: Ribizlik, karalábé, stb... télre..

A fekete ribizli leszedése után végre a piros is beérett, az is leszedésre került július végén. Nagyon szép nagy szemű fürtös, meg vagyok elégedve vele! Aztán karalábét is tettem el a fagyasztóládába már: Természetesen az uborkát 2 naponta leszedjük, már 14 db 1,5 literes üveggel tettem el télre. Na és a kovászos uborka is folyamatosan készül, napi szinten esszük. Ja és a saláta ugye nem maradhat el az ebédek mellett.Tegnap pedig a…

Gyors és finom receptek: Túl a húsos melegszendvicsen

Friss, zamatos, zöldséges zsemle reggelire vagy vacsorára. Hozzávalók:4 zsemle25 dkg gombapici hagyma1 sárgarépa1 paradicsom1 paprika10 dkg sajt1 tojásvajsó, bors, kakukkfű A zsemlék tetejét levágom, a közepét egy kiskanállal kivájom. A zöldségeket kis kockákra aprítom, a sajtot lereszelem. A zöldségkeveréket sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és kevés olajon megpárolom. Leveszem a tűzről, belekeverem a sajt felét, a tojást és a…

Más Tészta: Mennyei tíz perces kagyló

Amikor a kisfiam hajnali ötkor már csiripel, akkor kilenc óráig jellemzően minden házimunkát elvégzek, és közben főzök is valamit. Ugye, ismerős? :) Nyilván nem egy hosszú főzést igénylő marhának állok neki, vagy egy pepecselős tortát készítek, de biztosan valami jót. :-) A finom ebéd után pedig csak a fiamé vagyok, irány a természet, egy klassz játszótér (például a Kalóz Játszótér Csepelen ;-) ), de legalább is a nagyszoba…

Blogkocsma: Francia hagymaleves, ahogy az USA-ban készül

A kinn eltöltött közel egyötöd évszázad alatt volt alkalmam rengeteg ételt megszeretni. Ezek egyike volt ez a hagymaleves, aminek az erőssége az egyszerűsége. Egy fontos szabályt tanultam meg: nem szabad szétfőzni a hagymát, legyen kicsit roppanós a végére! Mivel egyszerű étel, nem kell sok dolog hozzá kb. 2 liter leveshez: 4 közepes vereshagyma 1 lilahagyma 1 salottahagyma 1 arasznyi póréhagyma (ha van. Most nem volt.) 2 girizd…

Winelovers: Tramini (Gewürztraminer), a talányos szőlőfajta

Egy szóban megfogalmazva, a tramini egy talány.  Tipikusan olyan borról beszélünk, amit vagy szeretni vagy utálni szoktak. Ami nem meglepő, ha tisztába jövünk sajátosságaival. Szerző: Hajdú Ferenc Címlakfotó: Wikipédia A tramini ízvilága meglehetősen eltér az erősen virágos, gyümölcsös és fűszeres illataitól; így az első korty finoman szólva is sokkolhatja az ízlelőbimbóinkat. Ez véletlenül sem azt jelenti, hogy ne lenne nagyszerű bor;…

Fast Food Central: Szörnyű név, korrekt megvalósítás - Avokádó Békön

Múlt hónapban került be a Zing kínálatába ez a meghökkentő néven futó szendvics, melynek különlegessége, hogy néhány szelet avokádóval dobták fel az amúgy nem túl feltűnő összeállítást. Megnéztük, hogy működik. Hát az avokádó nem igen, bár ehhez az egyén ízlésének is köze lehet. Számomra ez a gyümölcs eléggé vízízű, a guacamolénak sem vagyok annyira nagy barátja, bár úgy még elmegy kategória. Inkább az erőteljes ízek lágyítására érzem…

Más Tészta: Gyors és könnyű snack: cukkini chips

Sós ropogtatnivalók. Általában mind hizlal, mert szénhidrátban, zsírban, sóban gazdag rágcsákról beszélünk. Na, de most itt egy kímélőbb alternatíva; cukkini rajongók előnyben. ;) A minap feküdt két kisebb példány a hűtőmben, és épp valami tévézős nasira vágytam, az egyik kedvenc sorozatom, A mentalista új epizódjának kísérőjeként. A reklámszünetben gyorsan megmostam a cukkiniket, majd hajszálvékony szeletekre vágtam uborkagyaluval, és…

Lollipop: Ez a fügés panini lesz a koraősz sztárja

A panini az olaszok legkedveltebb szendvicsféléje, amit milliónyi változatban lehet elkészíteni. Ízlésünk szerint tehetünk bele sonkát, szalámit, sajtot, vagy akár gyümlcsöt is, a lányeg, hogy a finomságokal megpakolt bucit grillsütőbenn vagy hagyományos sütőben pár perc alatt összesüssü, hogy aztán melegen fogyaszthassuk. Én ezúttal a szezonálisan most termő fügét használtam fe egy igazán tartalmas reggeli elkészítéséhez. Hozzávalók:-…

ÍZcsiklandozó: Hideg gyümölcsleves egyszerűen

Nyáron, ha a melegben igazán üdítőleg hatnak a gyümölcsök, akár frissen, önmagában fogyasztva, akár levesként, turmixban, mártásként, fagyiban, de még sütiben is.Gyümölcsimádóként minden nap fogyasztok belőle valamilyen módon, olvashattátok már több receptemet, amiben a gyümölcsé volt a főszerep, többek között hab formájában, sütés nélkül, frissen-nyersen, de töltve, sütiben (pl.: galette, tejes pite, cobbler, morzsasüti/crumble, torta ), de…

A Borrajongó: Lassú víz partot mos - Páger Pince Feketeleányka 2017

A Páger Pincéről egyrészt a kékfrankosuk, másrészt egy VinoPiano-ban tartott kötetlen kóstoló okán is írtam a közelmúltban, a feketeleánykából készült boruk azonban arra késztetett, hogy újra billentyűzetet ragadjak és egy teljes posztot szánjak a tételnek. A fekete leányka, vagy románul feteasca neagra egyébként őshonos erdélyi fajta, ma is Románia fő autochton szőlőfajtája, de Moldovában szintén nagyon elterjedt. Magyarországon is leginkább a…

Külvárosi konyha: Füves padlizsánkrém

Nem, nem a gyeptéglákat keverjük be, hanem egészen konkrétan FŰ-szereket használunk. Padlizsánkrémet pedig ízesíteni kell, mert magában elég semleges ízű, ami előnye is egyben. Lehet füstölt paprikás - diós, tahinis, és még számtalan más, a hagyományos zakuszkákról nem is beszélve. Még nemigen akad kápia paprika egy rendes zakuszkához, anélkül kell ellavírozni, ha padlizsánkrémet akarunk.Nemrég hozzájutottam, egy közepesen csípős, erősebben…

még több találat...