Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Helló Curry!: Szuperropogós csicseriborsó snack

Kellenek néha a jó kis rágcsálnivalók és nem árt ha úgy egészséges, hogy közben finom is. Amikor egészséges nasiról hallok, sokszor még nekem is a fűrészporos akármik ugranak be (a zöldségek után). Na ez nem ilyen. Crispy, ízletes, finom, jólesik. Persze nem egy kilót kell belőle megenni :-) Ehhez a recepthez videó is készült -> ITT eléred. Élményfőzés workshopom infói --> indiai élményfőzés Legfrissebb tartalom mindig az…

AI CHEF: Édeskömény: a zöldség, amely új ízt ad minden fogásnak.

Az édeskömény az egyik legizgalmasabb és legsokoldalúbb mediterrán zöldség, amely egyre gyakrabban bukkan fel a modern konyhákban. Jellegzetes, enyhén ánizsos illata sokakat elsőre bizonytalanná tesz, de aki ad neki egy esélyt, gyorsan rájön, mennyire különleges ízeket lehet kihozni belőle. A növény története hosszú időre nyúlik vissza. Az ókori görögök és rómaiak kedvelték, gyógynövényként és fűszerként is számoltak vele, a fennmaradt…

FANAN Hummus: Mikulás-buli újratöltve: cukros nasik helyett zöldség és hummusz

A Mikulás-ünnepség sok helyen ma is egyet jelent egy nagy zacskó csokival, cukorkával, nyalókával. Oviban, suliban, otthon pénteken vagy hétvégén jön a „nagy nap”, a gyerekek pedig napok óta számolják, mennyi édesség vár rájuk. Közben meg pontosan tudjuk: ami ma egyszeri bulinak tűnik, az hosszú távon hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyerekek rossz mintákat tanuljanak, és simán magukkal vigyék a túlsúly, a rossz közérzet és az egészségi gondok…

Csabi Konyhája: Burger Mustra #223 - All Or Nothing, Alicante (Spanyolország)

Alicantei utam előtt lecsekkolva a burgerezőket hamar a már jól ismert "problémákkal" szembesültem, azaz a bőség zavara, na és persze díjnyertes burgerek sora. Azért sikerült így is leszűkítenem a listát, aminek tetején az az All Or Nothing állt, ami többszörösen díjnyertes és a Kanári-szigeteken is van egy éttermük. A design kialakításában a neon feliratok és a különböző színes graffitik a központi elemek, elég egyedi hangulatot adva a helynek,…

SütiSári: Készülhet karácsonyra, sokféle íz és forma, mind az étvágyad oltja

Hozzávalók a tésztához: 800 g liszt 520 g vaj 260 g porcukor 2 evőkanál vaníliás cukor 3 db tojássárgája + lekvár Ízesítések: Mandulás keksz: 70 g darált mandula Mákos linzer: 2 ek. mák Matchás keksz: 2 ek. matchapor Spirál keksz: 1 ek. kakaópor Kakaós linzer: 2 ek. kakaópor Elkészítés A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat. Ezután az egészet sima, egynemű…

sörfigyelő: Azarot Milch Porter

Illat: édes vaníliás kakaós Hab: rugalmas sötétdrapp Szín: fekete  Már az indítás is sokat ígér: a Cadbury valódi kakaós italának illatát idézi, ami tökéletes kedvcsináló egy milk porternél. A korty édes, selymes és telt, ahogy kell, a vanília pedig szépen ellenpontozza a csokoládés alaphangot. A 9% alkohol elegánsan megbújik a háttérben, miközben kifejezetten itatja magát – ez bizony veszélyes kombináció. Ami igazán tetszik benne, hogy nem…

Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban: Csak a nevében somlói - VigVarjú Étterem, Budapest

A cim nem véletlen. Ahogy a képekről is sejthető, ez a desszert elég messzire került az eredeti recepttől. A klasszikus "elemekre bontás" szándéka felfedezhető, de maguk a részek maximum köszönő viszonyban vannak a somlóival. A csoki színéből is látható, hogy inkább édes tejcsoki, mint sötét, kevéssé édes öntöt, A 3 réteg, felső 2 tagja eléggé puding szerű, ami szintén nem somlóis.  A többi element is nehezen volt felismerhető, és a…

sörfigyelő: BYM Small Dreams IPA

Illat: extra citruskoktél Hab: lágy Szín: világos arany opál Megcsinálták ők is a yuzus IPA-t, csak yuzu nélkül. Ez talán így még nagyobb kihívás lehetett. Az íz leginkább citrus, de egészen különleges fanyar változatban. Nekem nagyon tettszett. Alatta kellemesen jóindulatú támogató maláta. Minden csepje kimondottan jó hatással van. És ez csak a kistestvér, kíváncsi lennék a bátyóra is! Külalak: absztrakt minimál a '70-es évek sci-fi…

KönyvParfé: Keszthelyi Gréta Kata: Otthon, ​svédes otthon

Amikor megláttam Keszthelyi Gréta Kata Otthon, svédes otthon című regényének borítóját, még nem sejtettem, hogy azon ritka ifjúsági regények egyikével lesz dolgom, amely könnyed, mégis mély mondanivalóval bír, s egyszerre kedves, ugyanakkor kegyetlenül valóságos is. Ez egy olyan történet, amely mentes a sablonoktól, ám biztos kézzel, hiteles hangon mesél arról, milyen az, amikor egy kamasz élete egyetlen döntéssel teljesen kifordul a sarkából.…

Vegetáriánus és vega ételek: Fűszeres sült Hokkaido tök variációk

1) A megtisztított szeletekre vágott hokkaido tököt 200 fokon sütjük 25-30 percig 2) 1-2 ek paradicsomszósz 1 tk füstölt őrölt paprika 1 tk őrölt kömény 1 tk őrölt koriandermag 1/8 tk ceyloni fahéj 1/8 tk őrölt cardamom 2 gerezd összezúzott fokhagyma Só, zöldbors ízlés szerint 3-4 ek olívaolaj 3) 1 tk só ½ tk bors 1 ek szárított rozmaring (ha friss fűszert használunk, akkor dupla adag) ½ ek szárított kakukkfű 5 gerezd zúzott…

Vegetáriánus és vega ételek: Okonomiyaki (japán palacsinta)

20 dkg káposzta 4 szál újhagyma 3 tojás vagy 3 ek tojáspótló, pl. 3 ek darált lenmag 3 ek vízzel összekeverve 3 evőkanál liszt 2 sárgarépa 2 cukkini 1 evőkanál szezámolaj (lehet más is) 1 evőkanál szójaszósz kevés olaj a sütéshez AZ ÖNTETHEZ: 3 evőkanál ketchup 1 evőkanál Worcestershire-szósz 1 evőkanál méz A káposztát vékonyra szeleteljük. A cukkinit és a sárgarépát megtisztítjuk és a káposztához reszeljük. Az újhagymát…

DiliChef: Édesburgonya csónak

4  személyreElkészítés: 60 perc2 nagy édesburgonya230 g csicseriborsó (előfőzött)1 szár póréhagyma1 db cukkini5 db retek1 nagy marék vegyes magvak1 ek. madras curry1 ek. tandoori massalasó, borsRukkolaEgyszerű és elegáns ez a bárka, s nem mellesleg finom is.Kezdetnek a törzset készítem el, azaz az édesburgonyákat átmosás után kb. 1,5 centis csíkokra szeletelem.Itt érdemes megjegyezni, hogy már vásárláskor törekedni kell a minél szabályosabb és…

RozéKacsa: Gyömbérszörp

Nyáron hideg szódával, jéggel és facsart citrommal, pár citrom- vagy narancskarikával díszítve isteni limonádé lehet belőle. Télen akár teát vagy más forró italt lehet ízesíteni vele. Csatos üvegbe töltve tökéletes karácsonyi gasztroajándék. Minimális munka van vele, könnyen készíthető akár nagy mennyiségben is, és nagyon dekoratív a végeredmény.  Hozzávalók kb. 2 literhez: 1 kg cukor 1 l víz tenyérnyi darab gyömbér 3 db bio citrom A…

még több találat...