Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

sörfigyelő: SØRT. Andalusian Sour

Illat: igencsak sós paradicsomlé, de utóbbi nem annyira intenzív Hab: hamar leapadt teljesen Szín: echte gazpacho. ubival és paprikával higított parilé   Szerintem ez marha jó lett. Végre egy jó gose, ami ráadásul közkedvelt ízt, egy mediterán ételt kísérel meg visszaadni. Eredetileg bazsalikom nem kell a gazpacho-ba, itt gondolom mindenképpen akartak egy zöld aromatikájú fűszernövényt a paradicsom mellé. A teste közepes, ezért inkább késő…

DiliChef: Frittata

4 személyreElkészítés: 50 perc                                                                  8 tojás30 ml tej40 ml tejszín 20%30 g reszelt parmezán80 g spenót1 db cukkini1 fej lila hagyma10 db koktélparadicsom4-6 aszalt paradicsomsó, borsOlaszok, tészta nélküli, tojásos lepénye ez. Amit valószínűleg sokkal többen csináltak, mint azt valaha gondolták volna. Akár egy buli után összedobva mindent a hűtőből egy serpenyőben, akár maradékok…

Bűnös élvezetek: Tonkababos keksz

Hozzávalók (kb. 70 db): 100 g hideg teavaj200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt30 g porcukor1 csipet só1 egész tojás1 csomag vaníliás cukorharmad tonkabab Elkészítés: Összeöntjük a dobókockányi darabokra vágott vajat a liszttel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a sóval, majd pár nyomással morzsásítjuk. Hozzáreszeljük a harmad tonkababot, hozzáadjuk az egész tojást, gyors kézzel összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle. Liszteuett…

Bűnös élvezetek: Szőlős-mascarponés pite

A recepthez az ihletet az üres szomszéd telken lévő és a kerítésen átnyúló érett szőlőfürtök adták. Otelló szőlő, és minden évben megdézsmálom. Az édesítő az én ízlésemnek egy kicsit sok lett, legközelebb 50 g elég lesz a tésztába.  Hozzávalók (12 szelethez): Tészta: 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt100 g búzaliszt150 g teavaj1 evőkanál eritrit1 db tojás1 csipet só Töltelék: 250 g mascarpone2 dl habtejszín90 g eritrit1 nagy fürt…

Champagne Club: Moet & Chandon és Dom Perignon pezsgős vödrök a hatvanas évekből

Hogy legyen elképzelésünk ezeknek a pezsgős vödröknek az áráról, lássuk most 2022 októberében mennyiért szerezhetnénk meg magunknak egy ilyen csodát. Ha ügyesek vagyunk, akár 200.000 forint körül is elcsíphetünk egy-egy darabot. Már ha sikerül ... Ha biztosra akarunk menni, lélekben készüljünk fel az 5-600.000 forintos vételárra is! Persze ezek találomra pár perc alatt az internetes oldalakról összekapkodott példák. Igazi elszánt…

sörfigyelő: Augustinerbrau Oktoberfest Bier

Illat: lopakodó fémsség Hab: normál Szín: arany  Voltaképpen ez a sima Augustinerbrau Helles ügyesen felturbózott változata, ami ugyan kevés festbier érzést ad, de legalább nagyon finom. A teltsége jó, a szénsavassága optimális, Nagyon jól itatja magát. Az illatban érződő fémesség az ízben már nem jelentkezik. Talán némi gyógynövényeség lehet a trükkje, de ezt csak gyanítom. Enyhe citrus teszi könnyedebbé. Az utóíz lehetne tartósabb is. Meg…

Városi konyha: Fűszeres sütőtökkrémleves

Pikáns és melengető. Nagyon sokáig nem bírtam az erősen fűszerezett ételeket. Chili, erős paprika, az intenzív ízű fűszerkeverékek nem kaptak helyet a konyhámban. Eddig. Néhány éve vettem észre, hogy néha bizony megkívánom a pikáns ízeket és megjelentek új fűszerek, fűszerkeverékek is a kis fűszeres polcon. Teljesen természetesen, hogy az ember ízlése folyamatosan változik. Bizonyos ízekre pedig szerintem meg kell érni. Valahogy így vagyok az…

Gulyás Konyha: Karfiolleves sajttal és kolbász chips-szel

KARFIOLLEVES SAJTTAL ÉS KOLBÁSZ CHIPS-SZEL   KARFIOL? JA, TÉNYLEG!   Vannak alapanyagok, amelyek egyszerűen nem jutnak eszembe, ha éppen azon agyalok, hogy mit ennék, pedig tulajdonképpen szeretem őket. Az egyik ilyen alapanyag a karfiol, amit amúgy szívesen készítek burgonya helyett pürének, szívesen eszem roston-, illetve csőben sütve, vagy akár rántva... ...és mint ahogyan a fent mellékelt ábra mutatja, levesben is. Általában amikor…

VegaLife: Tejszínes tökfőzelék gombapörkölttel (vegán)

A tökfőzeléket többféleképpen szokták a háziasszonyok elkészíteni. Van, ahol ecettel, van, ahol paprikásan, van, ahol tejföllel stb. Én már nyers verziót is készítettem. Bizonyára a tökfőzelékről is elmondható, ahány ház annyi szokás. Legutóbb kaporral, fokhagymával és tejszínesen készítettem, de nálam is van, amikor paprikásan készül. Angliában a főzőtök, nyári tök, annyira nem jellemző. Legtöbb ember nem is tudja, mire és hogyan lehet…

Nagy Limonádéteszt: San Benedetto ZERO Limone

Az olasz gyártó egy duci palackban ZERO néven árulja a hozzáadott cukrot nem tartalmazó limonádéját. Mondjuk a tipográfia azt sugallja, hogy „zero limone”, azaz hogy a citromot hagyták ki, de ez szerencsére nem igaz: valójában 10% citrom és 2% grapefruit van benne. Az apróbetű azt is kihangsúlyozza, hogy alkoholmentes.Kitöltve a fehéresen átlátszatlan italt, egyből megcsap a finom citrusos illat. Nem túl erős, de érezni, hogy dolgoztak rajta. Az…

Régi és új étkek, mai ízek: Részeges karaj mákos gnochival

Sokat gondolkodtunk, hogy a szüreti időszakhoz méltó receptet készítsünk-e még és arra jutottunk, hogy blogunkon található 5-6 igazi szüreti recept az eme időszakához méltatlanul kevés, így idén kettő ilyen recepttel bővítjük oldalunk. Így kikerestem, lefőztem ezt az ételt. Szerintem a család kedvence lesz, nem drágább, mint más, csak az elkészítés különböző a hagyományos ételeinkhez képest. Íme a recept. Hozzávalók: 4 szelet karaj (kb 50 dkg…

Pasztellbarokk: Csőben sült kelbimbó gombával és GoPink kampány

Mielőtt belecsapunk a receptbe, jöjjön egy olyan jó ügy, amelyet szeretnék itt is megosztani veletek. Lejjebb pedig érkezik a recept ChefGomba gombából készítve. A rózsaszín csomagolású termesztett gombatermékek eladásából befolyt összeggel idén is a daganatos betegek gyógyulását és együttesen a Szent János és Szent Margit Kórház mellrák ellenes munkáját segíti a Bio-Fungi Kft. A magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft.…

még több találat...