Négy évszak, egy Balaton és a csodás Balatonalmádi. Ezek a fogalmak minden ősszel összeforrnak, amikor is a vasútállommáshoz közel a Bor és Piac Magazin jóvoltából remek borkóstolón és mesterkurzusokon vehetnek részt az érdeklődők. A széles néptömegek sűrűn forognak a bemutatók asztalai körül és elégedett cuppantások kísérik a kóstolt bor vélemény nyilvánítását.
Jó esték ezek, most is jóestét kívánunk mindenkinek!
A Bor és Piac az „Ősszel is…
A legutóbbi nagy sikerű áfonyás-túrós süti sikerén felbuzdulva egy szintén nemrégiben igen jól sikerült sült zabkása képében született újjá az áfonya és a túró örök barátsága.
HOZZÁVALÓK (28cm tortaformához)
450g túró200g zabpehely (aprószemű)125g áfonya100g cukor100g görög joghurt5 tojás (M)1 citrom reszelt héjacsipet só
Első lépésként egy nagyobb tálban kicsit áttörtem villával a túrót és összekevertem a felvert tojásokkal. Ezután…
A madridi Junk Burger azzal keltette fel érdeklődésemet, hogy 2022-ben megnyerte Spanyolország legjobb burgere díjat a szóban forgó smashed burgerével, ráadásul eddig bármilyen smashed burgert ettem Barcelonában, mindig rendre le lettem nyűgözve, még ha nem is a kedvencem a műfaj. Maga a hely 2020-ban, egy hónappal a COVID előtt nyílt, úgyhogy egy nem éppen egyszerű életutat tudhatnak maguknak, mára viszont már 3 egységgel is büszkélkedhetnek a…
Van, amikor a klasszikus ízeket érdemes újragondolni. Ez a parmezános-tejszínes rakott krumpli például épp annyira otthonos, mint a hagyományos változat, mégis egészen más élményt ad. A füstölt sajt mély, karakteres aromája, a friss spenót üdesége és a krémes tejszín tökéletesen kiegészítik egymást, így egy könnyed, de mégis laktató vacsora születik, amitől az egész konyha illatozni fog.
Parmezános-tejszínes rakott krumpli spenóttal és füstölt…
Hozzávalók az alap tésztához:
2 db tojás
1 db tojássárgája
100 g vaj
100 g cukor
100 g liszt
1 kávéskanál sütőpor
40 g reszelt alma
1 csipet só
Szükséges eszköz: szilikonos madeleine forma
francia apró süti átgondolva
a szezon gyümölcsével bolondítva
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk a mikróban, majd hagyjuk visszahűlni. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. A tojásokat habosra keverjük, majd…
A töltött káposzta nekünk magyaroknak egy alap étel, nem véleltlenül. Blogunkon is sokféle recept található a görög töltött káposztától kezdve a hagyományos, a vega verziókig és füstöltünk halat is, hogy készüljön balatoni verzió, de van töltött lilakáposzta receptünk is, amelynek töltelékében mazsola van és egy kellemes mézes citromos mártás dukál hozzá. Most folytatjuk a nemzetek töltött káposztáival, egy számunkra kicsit fura ízvilágú,…
Az arab világ a mesés kelet ismét. Akik követnek bennünket tudják, hogy ezek az ízek nálunk nagyon sokszor visszaköszönnek, most például ebben a receptben. A töltelékhez készült ragu pedig tésztákra is ideális feltét.
Hozzávalók:
4 közepes padlizsán félbevágva és beírdalva
1 fej vöröshagyma apróra kockázva
3 gerezd reszelt fokhagyma
50 dkg darált marhahús
3,5 dl paradicsomlé
só, frissen őrölt bors
őrölt fahéj
őrölt római…
A lehető legegyszerűbb, ám igencsak ütős spagetti receptjét prezentálom. Mivel imádom a fokhagymát (és frissen szedtem a veteményből), nem álltam meg egy kis csilipaprika nélkül készíteni.
Gyengébb tűrőképességűek kihagyhatják a csilipaprikát ...
Lementem a veteményesbe, mit hozzak fel, és szép paprikákat találtam. Hamár ott jártam zöldfűszereket is szedtem, mert az kell hozzá.
Tányérra tettem, hogy külön lefotózhassam…
Gyerekzsúrra készülsz? Jó hír: nem kell órákat a konyhában töltened ahhoz, hogy a kicsik (és a szülők) is odalegyenek az asztalért. A FANAN hummuszokkal pillanatok alatt színes, laktató és játékos menüt rakhatsz össze, ráadásul a gyerekek is imádják, ha ők maguk kenhetnek, tunkolhatnak, „építhetnek” szendvicset. A FANAN többféle kiszerelésben és ízben érhető el: a 100 g-os FANAN Falat egy „egy gyerek – egy doboz” megoldás, mellette ott a 250 g-os…
Szeptemberben volt pár elrakás még télre, például lecsó... A milánói makaróninak is nagy sikere volt. Aztán sütöttem mandulás tortát is, együtt volt a család.. Na és elkezdtem a jujubát is szedni télre , amit a fagyasztóládába neylon zacskókba rakom folyamatosan, ahogy érik. : :)
Vannak hősök, akik alig várják, hogy világmegmentő küldetésre induljanak. És van Snöfrid, aki inkább teát iszik a kandalló mellett, zabkását főz, és nagyon reméli, hogy senki nem zavarja meg a nyugalmát. Persze, ez szinte garancia arra, hogy valaki hamarosan kopogtat az ajtaján egy sürgős és kalandos ügyben. Andreas H. Schmachtl immár harmadik alkalommal nyűgöz le minket ezzel a szőrös, mogorva, de végtelenül szerethető főhőssel. Az óriásfa…
Első és talán legfontosabb madridi kiszemeltem burger fronton, ami miatt rendesen izgultam, az a NUGU volt. Összesen 4 helyszínen lehet megtalálni a spanyol fővárosban és legnagyobb különlegessége, hogy nincsen zsemle, helyette viszont egyfajta tésztabatyu a végső termék. Mondhatni egy kicsit hasonlít a koncepció az én Wellington burgeremre azzal különbséggel, hogy itt friss, házi tésztába csomagolják az összeállítást, majd kemencében sütik…
Van, amikor egy saláta nemcsak frissítő, hanem igazi ízrobbanás. Az almás kék sajtos diósaláta pont ilyen: az édes alma, a karakteres kék sajt és a pirított dió hármasa tökéletesen egyensúlyozza egymást, a rukkola enyhe csípőssége pedig még izgalmasabbá teszi. Ez a saláta nem köret, hanem teljes élmény. Gyorsan elkészíthető, mégis elegáns, bármelyik étterem menüjén megállná a helyét.
Almás kék sajtos diósaláta (4 főre)
Hozzávalók: • 2 alma,…
Hozzávalók: 1 db édesburgonya1 db répa35 dkg csirkemellfiléliszttojásprézliőrölt chiliolajElkészítése:A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, majd bepanírozzuk úgy, hogy a tojásba teszünk egy kis őrölt chilit.Ezután a felkockázott krumplit, a felszeletelt répát és a bebundázott husit forrólevegősben kisütjük. Jó étvágyat!