Banánkenyér
mediterrán kréker - ez tényleg finom és ropogós
házi levendula szörp
Könyv: Powerless 2. rész
Csokis-céklás kuglóf
török tea
gluténmentes palacsinta - tényleg működik
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Villa Gyetvai Borbirtok azzal, hogy idén nyáron bemutatja tradicionális készítésű pezsgőjét, a Belvedere-t. A pezsgő furmintból készült, és az egy hónapig tartó Belvedere Premier keretében ismerkedhetnek meg vele a Balaton rajongói.
Igazi balatoni pincészethez hűen mikorra is időzíthették volna pezsgőnk bemutatását, mint az év legpezsgőbb időszakára, a nyár közepére? Az egy hónapig tartó Belvedere Premier az 57.…
A japán késkészítés mélyen gyökerező, évezredes történelemmel büszkélkedhet, amely egészen a szamuráj kardok művészi kidolgozásáig nyúlik vissza. E gazdag örökség egyik legkiemelkedőbb és legikonikusabb eleme a Tsuchime (槌目) kovácsolási technika, valamint az általa létrehozott egyedi és funkcionális mintázat. Nem csupán egy esztétikai részlet, hanem egy olyan eljárás, amely a penge teljesítményét és használati értékét is jelentősen növeli.
A…
Az egyre mellőzöttebb színész, Stéphane társulatával együtt érkezik az Avignoni Fesztiválra, hogy egy könnyed vígjátékot adjanak elő. Itt találkozik Fannyval, az ünnepelt színésznővel, aki azonnal elbűvöli. Egy félreértést kihasználva próbál közelebb kerülni a nőhöz, ám ezzel egyre mélyebb hazugságspirálba keveredik, amit kénytelen fenntartani a fesztivál végéig. Az irányítás hamar kicsúszik a kezei közül…
Részletes ajánlóimat a GLAMOUR+-on…
A nyár a szabadságról, mozgásról és felfedezésről szól – ilyenkor nincs is jobb program, mint egy kirándulás a közeli erdőben, egy napos túra a hegyekben vagy akár egy hosszabb hétvégi túra a Balaton-felvidéken. Az ilyen kalandokhoz nemcsak jó társaságra, kényelmes cipőre és egy jól megpakolt hátizsákra van szükség, hanem olyan finomságokra is, amik feltöltenek energiával, mégsem terhelik meg a gyomrod. Pontosan ilyenek a FANAN hummuszok,…
A Nébih Maradék nélkül programja új, a fenntartható étkezést és a pazarlásmentes konyhát középpontba helyező kiadványt tett közzé. A Menütervezés maradék nélkül című útmutató könnyen alkalmazható gyakorlati tanácsokkal segíti a háztartásokat abban, hogyan főzzenek tudatosabban, használják fel kreatívan a maradékokat, és alakítsanak ki fenntartható rutint mindennapjaikban. Az érdeklődők ingyenes online előadáson is részt vehetnek, ahol a…
Valaha mindenki azt hitte, hogy ő lesz a leggyorsabb: Sonny (Brad Pitt) a Forma I. nagy ígéreteként kezdte a versenyzést, de egy hatalmas karambol során megégett és kiégett. Ma már egy furgonban él, iszik és szerencsejátékozik. Valami mégis lehet még benne, mert egy nehezen boldoguló F1 csapat főnöke, Ruben (Javier Bardem) váratlan ajánlattal keresi meg: még egyszer, utoljára próbáljon szerencsét, térjen vissza a nagy versenyhez, és nem utolsó…
Hozzávalók:2 db közepes cukkini 3 db tojásliszt5 dkg reszelt sajt8 dkg rizs6 dkg kukoricasóolajElkészítése: A megmosott rizst megfuttatjuk olajon, hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk és a rizs kétszeresének megfelelő vízzel felöntjük.Forrás után kis lángra kapcsoljuk, így 20 percig főzzük, utána elzárjuk és hagyjuk fedő alatt kihűlni. A cukkinit megmossuk, hosszúkás szeletekre vágjuk, lesózzuk, majd állni hagyjuk.Ezt követően leöntjük róla a vizet,…
Nos últimos anos, os cassinos online passaram de uma curiosidade digital para um fenômeno global. Com a crescente digitalização do entretenimento e a busca por alternativas convenientes ao lazer tradicional, plataformas como o 700JOGO conquistaram o público por oferecerem uma experiência de jogo envolvente, segura e acessível a qualquer momento e lugar.
.Uma Interface Moderna, Intuitiva e Acessível
A primeira impressão de um cassino online…
A nyers hal ma már nem egzotikum, hanem a tudatos, minőségi étkezés része. Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik. De mitől lesz valóban jó egy sashimi? Milyen halból készül, hogyan vágják, és mitől válik autentikus japán fogásból modern gasztronómiai élménnyé? Ebbe avat be Schreiner Gábor, a NOBU Budapest executive séfje, aki több mint 25 éve…
Michelle békés nyugdíjas éveit éli egy burgundiai faluban. Amikor a lánya elviszi hozzá a fiát, hogy az unoka az iskolai vakációt a nagymamájával töltse, Michelle tévedésből mérgező gombát szolgál fel ebédre. A lánya gyorsan felépül, de megtiltja az anyjának, hogy lássa az unokáját. Michelle magányosnak és bűnösnek érzi magát, és depresszióba esik, ám egy nap egy közeli barátnőjének a fiát kiengedik a börtönből.
A Ha megérkezik az ősz…
A Don Pepe júliusi újdonságai közt szerepel egy teljesen új termékcsoport, nevezetesen a BBQ PANINERIA KÉZMŰVES SZENDVICS négyféle verzióban (4590.-), tarjával, csirkével, camembert sajttal és tofuval. Első olvasatra és a promo képeket nézve is rögtön felcsillant a szemem és végül a tarjás verziót próbáltam ki, szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendelve.
A hivatalos leírás szerint a rusztikus lepénybe cheddar sajtkrém, karamellizált…
4 személyreElkészítés: 45 perc4 nagy portobello1 közepes cukkini150-200 g füstölt vagy natúr parenyica1 fej nagy vöröshagyma6 gerezd fokhagyma200 g érett koktélparadicsom1 darabos paradicsom konzerv1 tk. majoranna, kakukkűSó, bors
Meglepően finom étel, jóféle ízkombinációkkal. Némi kézügyesség kell azért hozzá, ha szép formákat szeretnénk. Nomeg egy jóbarát, aki isteni kézműves parenyicával lát el. Javaslom, ha tehetitek, akkor, ha sajtról van…
A CPI Hotels új Mamaison szállodája megnyitja kapuit Budapest szívében
A CPI Hotels, Közép-Európa egyik vezető szállodalánca tovább erősíti jelenlétét a magyar piacon, új egységgel bővítve portfólióját: megnyitotta kapuit a Mamaison Hotel Chain Bridge Budapest****Superior.
Varró Zoltán, a VARRODESIGN alapítója, nemzetközileg elismert belsőépítész álmodta meg ezt az exkluzív, kizárólag lakosztályokat kínáló szállodát, mely néhány lépésre…
Párizs, 2024-es Olimpia. A 30 éves Blandine (Blandine Madec) Normandiából utazik a fővárosba, hogy megnézze az úszószámokat. Teljesen ismeretlen számára a hely, csak kiskorában járt ott egyszer apukájával. A város nyüzsgésével nem tudja felvenni a ritmust, ráadásul vidéki lányként a helyi szokások is sokkolóan hatnak rá. Miután még a szerencse is elpártol tőle és semmi nem úgy történik, ahogy eltervezte, csak bolyongani kezd. Ekkor felveszi a…
Mostanában nem szívesen eszem konkrétan húst. S bár ennek az alapjában ugyan van szalonna, de mégsem töményen húsos étel. S ez természetesen ki is hagyható. Többek közt ezért - s mert a kertben gyakorlatilag a mángoldon kívül minden más kiég ebben a melegben - készült ez a gyors vacsi.
Hozzávalók: 2 főre
Fél csomag tészta (nálam most gluténmentes hosszú metélt)
250 g gomba (nálam most laska gomba volt itthon, de izlés szerint bármi…
Megvolt a nyaralás? Megfürödtél a tengerben, megmásztad a kilátót, megetted a város legjobb fagyiját? Remek, most pedig irány haza! Na de mi vár otthon? Egy kiürült hűtő és az örök kérdés: mit fogsz enni, mire kipakolod a bőröndöt?
Van egy jó hírünk: nem kell már a hazafelé úton sem ezzel bajlódnod! A FANAN termékeket ugyanis kényelmesen, pár kattintással megrendelheted a kifli.hu-ról – akár útközben is. Így mire hazaérsz, már csak ki kell…
Digó Pizza
A Dining Guide idén felkutatta az ország legjobb pizzáit is! Íme a lista!
A pizzázás ma már jóval több, mint egy gyors harapnivaló. A tökéletesre kelesztett tészta, a minőségi alapanyagok, a kreatív feltétek, a precíz sütés egyszerre teszik komfortétellé és kulináris kalanddá. Felismerve a hazai pizzakultúra látványos fejlődését, a Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz idén először külön toplistán rangsorolta Magyarország TOP 50 legjobb…
Ki ne álmodott volna már arról, hogy egyszer kilép a komfortzónájából és valami egészen újszerűbe kezd bele. Én, és valószínűleg sokan mások is gondoltak már arra, hogy de jó lenne egy saját kert ahol zöldséget és gyümölcsöt termesztenék. Szinte láttam magamat ahogy kis kosárban gyűjtöm a termést és abból készítek remek ételeket. Mindig ami éppen megterem. Persze ez megmaradt csak álomnak, és csak nyáron a teraszon nevelgetek fűszernövényeket és…
Hozzávalók:
11 dkg diabetikus piskóta liszt
4 dkg negyedannyi édesítőszer
6 db tojás
cseresznyelekvár
porcukor helyettesítő
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasszzuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Az édesítőszert a sárgával jól felverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabot és óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd rákenjük a tésztát. 180 fokos sütőben készre sütjük. Még melegen leszedjük róla a…