Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Fast Food Central: Óriás csirkeszendvics - Fried Chick & Sandwich

Ettünk már méretes dolgokat az elmúlt évek folyamán, nem egyszer pont a Don Pepében, de csirke témában azért eddig nem vitték túlzásba az óriás ételeket. Eddig. Mert a Fried Chick & Sandwich egy hatalmas csirkés szendvics lett, ami akár két embernek is elég lehet. A tartalom sem rossz, hiszen pikáns, ropogós cornflakes kabátban rántott csirkemell csíkok mellé főtt tojás, csípős kentucky szósz, paradicsom,…

SóBors: 5 szuperélelmiszer, ami megment téged és a Földet is

A klímaváltozásnak át kell alakítania a táplálkozási szokásainkat is, erről már többször írtunk. Most a BBC szedett össze öt olyan élelmiszert, ami valószínűleg nem csak menő, de hasznos és egészséges is lehet a jövőben. Évente előkerül egy-egy olyan alapanyag vagy élelmiszer, ami a világ egy bizonyos pici pontján alapvető, de senki más nem ismeri, majd egy csapásra őrületesen népszerű lesz. Ilyen volt…

SóBors: Fűszeres, töltött avokádó: laktató, mégis könnyű vacsora

A vacsora számomra nagyon sokszor jelent gondot. Egyrészt kifogyok az ötletekből, másrészt nem szeretném nagyon megterhelni a gyomrom estére. De mivel az esetek nagy részében farkaséhesen esem haza a munkából, muszáj ennem valamit. Nagy kedvencem az avokádó, amelyet rengetegféleképpen lehet elkészíteni. Ha kencét készítünk belőle, akkor pirítóssal vagy tortillachipsszel isteni mártogatós, de ehetjük simán…

Más Tészta: Gesztenyés, szezámos tészta

Emlékszem, hogy amikor kicsi lány voltam, Apukám a cukrászdában mindig gesztenyepürét vásárolt nekünk. Ez egy édes gesztenye desszert volt hatalmas adag tejszínnel. Erre emlékezve készítettem most nektek egy finom tésztaételt gesztenye, szezámmag és vörös áfonya hozzáadásával. Fotó: KockacZukor Hozzávalók: 150 g Gyermelyi VitaPasta szarvacska 100 g főtt szelíd gesztenye 1 dl (laktózmentes) tejszín 2 ek kókuszolaj 4 ek agavé szirup 3-4…

SóBors: Omlós, bögrés citromos-mákos piskóta: 30 perces sütemény

A mákos sütemények eléggé addiktívak. Nemcsak nekem, hanem a baráti körömben szinte mindenkinek. Ennek ellenére nyáron valahogy nem tartok otthon mákot, így alapanyag híján sütik sem készülnek.  A másik probléma a sütő bekapcsolása. A legnagyobb kánikulában a legutolsó tevékenység, amihez kedvem van, az a sütés. Márpedig süti nélkül nem tudok sokáig létezni. A héten egész sokat hűlt az idő, már-már fáztam, így nekiálltam palacsintát sütni. Nem…

SóBors: Húsmentes, de isteni: kölesfasírt, ami pompás feltét is lehet

Régen a kölesről a madáreledel jutott az eszembe, és valljuk be, nem ez a legnépszerűbb ételünk. Pedig érdemes adni egy esélyt ennek a gabonának és beiktatni az étrendünkbe, mert elképesztően egészséges.  A kölesnek nincs íze, így sokféle gabona helyettesítésére használható. Bármilyen rizsalapú ételt készíthetünk belőle, legyen az rizottó, esetleg édes vagy sós köleskása. Fasírtba vagy töltelékként is használható.  Főzés előtt a kölest többször…

ÍZcsiklandozó: Kókuszlikőrös görögdinnye sorbet málnával

Nyári hőségben mi mást is szeretünk a legjobban, mint a jéghideg, gyümölcsös finomságokat. Levesként. fagyiként vagy akár sorbetként. A sorbet tulajdonképpen a fagylalt őse, friss vagy fagyasztott gyümölcsből elkészíthető édesség. Kizárólag gyümölcspüré, némi cukor és esetleg kevés alkohol képezi, ezért igazán praktikus desszert. Hazánkba valószínűleg a törökök hozták be, így azt hiszem, méltán…

SóBors: Paradicsomtények: minden, amit a kacifántos nyári kedvencről tudni kell

A paradicsom íze fenségesen édes, a héja roppanós és olyan lédús, hogy folyik a szánk szélén, mikor esszük. Hogy a nyári paradicsom maga a csoda, ahhoz nem fér kétség. Van azonban egy-két furcsaság a piros bogyós terméssel kapcsolatban. Ott van például a már unásig ismételt kérdésfelvetés, hogy akkor a paradicsom most zöldség vagy gyümölcs. Hogy egyáltalán kinek jutott eszébe feldobni ezt a kérdést és miért. A válasz rendkívül egyszerű és a…

Csíkos Cukkini Blog: Hogyan gyógyultam ki az endometriózisból?

Teljesen rendhagyó téma, de valahol mégis kapcsolódik a környezetünkhöz, és manapság annyi embert érint, hogy úgy érzem, megér egy posztot. Az endometriózis egy olyan betegség, ami nőknél fordul elő, a méh nyálkahártyája, valamiért nem kifelé ürül a menzesszel, hanem befelé a hasüregbe a petevezetőkön keresztül. A méhszövet aztán vándorútja végén letelepszik, és egy un. csokicisztát képez, és belekezd egy saját működésbe, mint egy külön álló kis…

Fast Food Central: Közben elindult a Mekiben a házhozszállítás

Nagyon csendben, közösségi médiát is elkerülve indult el a hazai McDonald's házhozszállításos szolgáltatása. Ezek és a lefedettség alapján egyelőre tesztüzemnek tűnik a dolog, na de a KFC is így indult két éve, most pedig majdnem az egész fővárosban házhoz jön a csirke. A kínálat limitált, tölcséres fagylalt vagy kávé például sehonnan sem rendelhető, és egyébként is a Netpincér felületén lévő ételek közül tudunk csak válogatni, de egy gyors…

FerMentor Blog: Ginger bug (gyömbérkovász)

Számos nyári fermentált üdítőital receptjében találkozhatsz különféle 'bug'-okkal. Ez a rejtélyes hozzávaló végtelen variációban készülhet, legismertebb verziója talán a 'ginger bug', vagy magyarul gyömbérkovász*. * Egy cikkében Slavic Andrea egyenesen gyömbérlávának keresztelte, ami kiválóan szemlélteti a matéria erjedésének hevességét. Gyümölcsökből készítve sokan használják lisztkovász indításához vagy közvetlenül kenyérsütéshez is, ilyenkor…

SóBors: Hogy találd meg a legfinomabb bolti pestót?

A pesto a családunkban és sok más kisgyerekes életében a legnagyobb segítség, az étel, amit minden gyerek bármilyen körülmények között megeszik, csak két darab összetevő kell hozzá, ezek közül pedig mindkettő korlátlan ideig eláll.  Persze a hűség kedvéért itt meg kell azonnal jegyeznem, hogy az az igazi, ha házilag készítünk pestót, mozsárban, friss bazsalikomból. Viszont az embernek erre egyáltalán nincs mindig - nem is egyszerűen - ideje,…

Sörbúvár: Holdraszállás - holdas sörök

Tudom, tudom, mert nekem mindenről nem AZ, hanem a sör jut az eszembe, mégis összegyűjtöttem néhány HOLD-as sört a nagy évfordulóra, hogy ha nem is szállunk oda vele, de legalább kiülve a teraszra álmodozhassunk egy sör mellett a holdfényes éjszakában. Az USA-ban mindjárt több főzde is szembetűnik. A Blue Moon a MillerCoors egyik craftosított leányvállalata, akik kényszerből vették fel a holdas nevet, mert a korábbi Belgian White-elnevezést a…

még több találat...