Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

A Két Cica Konyhája: Hiszünk nektek - filmajánló

A 75. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon különdíjjal jutalmazott Hiszünk nektek (belga tárgyalótermi dráma) magyarországi premierjére a II. BIFF – Budapest Nemzetközi Filmfesztiválon került sor. A film főszereplője, Myriem Akheddiou kiemelkedő alakításával elnyerte a BIFF szakmai zsűrijének legjobb színésznőnek járó díját. Akheddiou a filmben Alice-t alakítja, akinek gyermekeinek jövője forog kockán, amikor megkérdőjelezik gyámságát, ezért a…

sörfigyelő: HopTop Barrel Pig Liquid Cinderella

Illat: tőzeges, stout-os Hab: barna, aprószemű, krémes Szín: pokolfekete   Ha van a pokolban tó, akkor az ebből van. Bugyog át a szúrós szénsav a krémes, sűrű étcsokoládé tőzegen. Ilyen tömény (balling: 578) sört is ritkán találni, még külföldön is. Ekkor jön ki, hogy mennyire anyagszegény söröket tesznek le elénk mind a nagyüzemiek, mind a kisüzemiek. A korty vége felé megjelenik a whisky hordóban érlelt sörökre jellemző savanykásság, persze…

SütiSári: Ehhez a szalámihoz nem kell kenyér, egy kis türelem, és mindenki dicsér

Hozzávalók: 2,5 dl tej 180 g vaj 180 g porcukor 50 g kakaópor 200 g háztartási keksz 200 g darált háztartási keksz 100 g pörkölt dió 100 g aszalt áfonya 3 evőkanál birsalma lekvár 2 teáskanál vaníliaaroma   Elkészítés: A kakaós alap készítése: A tejet, a porcukrot, a vajat, a kakaóport és a vaníliaaromát egy lábasban összekeverjük. Folyamatos keverés mellett felmelegítjük, amíg a vaj teljesen el nem olvad, és egynemű, fényes…

A Két Cica Konyhája: A feltámasztott Notre-Dame - dokumentumfilm

A kihívásnak eleget tettek: öt év restaurálás után a párizsi Notre-Dame katedrális újra megnyitja kapuit. 2020 és 2024 között a NOTRE-DAME FELTÁMADÁSA című film a katedrális restaurálásában részt vevők munkásságát követte nyomon. A munkálatokhoz való kiváltságos hozzáférést élvezve, több mint 350 órányi, korábban nem látott felvétellel és közel harminc interjúval, a munkások, a cégvezetők, a történelmi műemlékek főépítészei és a Notre-Dame…

FANAN Hummus: Kevesebb konyhai robot: hummusz a karácsonyi és szilveszteri vendégváráshoz

Az ünnepi paradoxon: pont akkor fogy el az energiád, amikor az élmény jönne Karácsonykor és szilveszterkor sokszor az történik, hogy a nap legszebb része a konyhában telik el. Keverés, sütés, mosogatás, még egy kör, még egy tepsi, közben pedig menne a társasozás, a gyerekekkel a játék, egy séta, vagy egy gyors hóember-építés, ha az idő is kedves. Az ünnep attól lesz jó, hogy jelen vagy benne, és ehhez a vendégvárást érdemes olyanra hangolni, ami…

A Két Cica Konyhája: VERMIGLIO – A HEGY MENYASSZONYA - filmajánló

Az Alpok festői szépségű, csendes falujában, Vermiglióban keres menedéket a második világháború elől bújkáló szicíliai katona, Pietro. Megérkezése felforgatja az egyébként zárt közösség, különösen a helyi tanító családjának mindennapjait. A családfőnek határozott elképzelései vannak lányai jövőjéről, de Pietro megjelenése ezzel ellentétes láncreakciót indít el. A legidősebb lány, Lucia, beleszeret a múltját titkoló fiúba. Maura Delpero Ezüst…

Szeretem a pulykát: Reels videó recept: karácsonyi pulyka sült

Már javában folyik a gondolkodás, hogy mi legyen a karácsonyi menü vagy éppen már talán főztök is....  Ha tetszett, amit láttatok a rövid videónkban, akkor itt találjátok a teljes receptet:) A karácsonyi egész bébi pulyka hozzávalói: 1 db bébipulyka  2 fej vöröshagyma 1 db sárgarépa 1 fej fokhagyma 4 babérlevél 1 kis csokor friss kakukkfű 1 kis csokor friss petrezselyem 2 db citrom 40 dkg vaj Só Fekete őrölt bors  A sütés: A…

Gastro.hu: rekordhónap a prémium boltoknál

A prémium élelmiszerek és ajándékmegoldások iránt soha nem látott kereslet alakult ki – a karácsonyi szezon látványosan megmutatja, hogyan alkalmazkodnak a magyar fogyasztók a tartós költségnyomáshoz. A magyar háztartások idén karácsonykor nem mondanak le az ünnepről, de újrarajzolják a költési térképet: kevesebb impulzus, több megfontolás, ritkább étteremlátogatás, ugyanakkor célzottan magasabb minőségű termékek az ünnepi alkalmakra. Ez a…

sörfigyelő: Van Pur Lager

Illat: kicsit lengyeles eurolager Hab: gyári fékezett habzású Szín: halványabb arany   Eléggé semmilyen, nagyon eurolageres, szóval nem értem a 0,33-azást és az üvegezést, mert semmi prémiumot nem ad. Van Pur esetében a többi ocsmánysághoz képest esetleg jó, de ugyanezért a pénzért, ugyanilyen kiszerelésben 1500 Ft-ig belgaverő apátsági sört is tudnak ők legyártani, méghozzá ugyanennyiért, gondolok itt főleg a tripel-re. Szóval ez skippelhető,…

A Két Cica Konyhája: KONTINENTAL ’25 - filmajánló

Kolozsvár, 2025. Egy román hajléktalan öngyilkosságot követ el, miközben egy magyar végrehajtó (Orsolya – Tompa Eszter) próbálja rávenni, hogy hagyja el a jogosulatlanul használt pincét, aminek a helyére egy új luxushotelt akarnak építeni. Orsolya összeomlik, lelkiismeret furdalástól hajtva járja a várost. Újra és újra előadja történetét kollégáinak, barátainak és ismerőseinek. A helyenként abszurd találkozókból egy feszültségekkel teli…

Anyukám Főzte: Gombás lecsó

Hozzávalók: 3 paprika, 3 közepes paradicsom,1 nagy fej vöröshagyma,pirospaprika, chili, só, zsiradék, 30 dkg gombaElkészítés:Az apró kockára vágott  hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk, majd a felkarikázott paprikát és a felkockázott paradicsomot hozzátesszük.Sózzuk, jól összeforgatjuk, majd 15 perc után a felcsíkozott gombát is hozzátesszük.Együtt készre főzzük (ízlés szerint tehetünk bele chilit), körítése lehet: rizs,…

Csabi Konyhája: Cheeky's Deli, Budapest

Már egy ideje a listámon szerepelt a Cheeky's Deli, ha jól emlékszem anno egy spéci heti ajánlatos pacalos szendvics kapcsán vettem fel a letesztelendő helyek végtelen listájára, aztán nemrégiben úgy alakult, hogy pont a környéken kerestem valami harapnivalót, így aztán nem is gondolkoztam egy másodpercet se, tudatosan irányba tettem magam! A hely koncepcióját tekintve legjobb, ha a saját szavaikat idézem: "Ha egy igazán jó szendvicsre vagy…

A Két Cica Konyhája: Új fejezet Újpest gasztronómiájában

A Központ Bisztró és a Calavera az Eventrend Group üzemeltetésében folytatja tovább Új mérföldkőhöz érkezett Újpest gasztronómiai élete: a Központ Bisztró és testvérhelye, a Calavera az Eventrend Group üzemeltetésében működik tovább. A cégcsoport a magas kategóriájú, ikonikus vendéglátóhelyeiről ismert, mégis különösen fontos számára, hogy a „mindennapi” vendéglátás területén is új minőséget, új gondolkodásmódot mutasson meg. Az Eventrend neve…

Gastro.hu: Süti helyett fehérje: ezt tedd a testépítő szerint, ha nem akarsz pluszkilókat

Rigó Richárd testépítő és erőemelő az ünnepi időszakban is odafigyel az étkezésre, hogy elkerülje a hirtelen súlygyarapodást. Fehérjedús fogásokat fogyaszt, a szénhidrátot főként estére szorítja vissza. Tapasztalatai alapján a húsos ételek nem terhelik meg a szervezetet, ezért ezekre építi a karácsonyi menüt is. Tojásfehérje-alapú, gyorsan elkészíthető alapanyagokat használ, hogy maradjon ideje a pihenésre is. Azt mondja, pár napnyi lazítás még…

A Két Cica Konyhája: ELEANOR, A LENYŰGÖZŐ - filmajánló

A 94 éves Eleanor Morgenstein (June Squibb) szellemileg friss, magabiztos és életvidám nyugdíjas, aki legjobb barátnőjével, a holokauszt-túlélő Bessie-vel (Rita Zohar) él. Bessie halála, valamint egy költözés után Eleanor váratlan módját választja annak, hogy életben tartsa a barátnője emlékét: sajátjaként kezdi mesélni Bessie élettörténetét, ezzel pedig felhívja magára egy fiatal újságíró, a holokauszt témáját kutató Nina (Erin Kellyman)…

SütiSári: Így készül a mikulás csodája, finom minden morzsája

Hozzávalók a tésztához 500 g búzaliszt 30 g friss élesztő 5 g só 60 g kristálycukor 10 g méz 100 g vaj 2 db tojássárgája 200 ml tej A töltelékhez 30 g olvasztott vaj 100 g aszalt vörösáfonya   Elkészítés   A tészta összetevőit egy nagy tálba mérjük, majd addig gyúrjuk, amíg sima, rugalmas kelt tésztát kapunk. Letakarjuk, és kb. 50 percig kelesztjük. A tésztát kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal, és rászórjuk az…

A Két Cica Konyhája: Blue Moon - filmajánló

1943. március 31-én este a legendás dalszövegíró, Lorenz Hart a törzshelyén, a Sardi’s bárban néz szembe megtört önbizalmával, miközben egykori alkotótársa, Richard Rodgers épp az Oklahoma! című, korszakalkotó musicalje premierjét ünnepli. Hart alkoholba fojtja bánatát, a nagy hatású alkotásokról (például Molnár Ferenc Liliomja) és saját szorongásairól folytatott kocsmai beszélgetések során pedig feltárul egy zseniális, mégis komplexusokkal teli,…

Régi és új étkek, mai ízek: Spagetti aglio, olio e peperoncino

Városunk egyik ikonikus olasz éttermében ettem egyszer ezt az ételt. Nagyon egyszerű dologról van szó, ugyanakkor határozottan finom is, így tegnap este elkészítettem páromnak is. Fogadjátok szeretettel. Hozzávalók: 25 dkg friss házi durum spagetti  4 gerezd fokhagyma lövésre reszelve vagy zúzva Nagy csokor petrezselyem  1 friss Csíki vagy szárított ízlés szerint Só  Olívaolaj  Ha nincs házi tészta jó a bolti, de házi mindig finomabb…

A Két Cica Konyhája: Új téli menüvel ünnepel a VIRTU Restaurant

Idén télen különleges időszakot ünnepel a MOL Campus 28. emeletén működő VIRTU Restaurant: a budapesti panorámát modern magyar gasztronómiával ötvöző étterem két éves lett. A VIRTU ez idő alatt stabilan a főváros egyik legkülönlegesebb fine dining élményévé nőtte ki magát, és mára az a hely lett, ahová az emberek ünnepelni érkeznek – családi eseményekre, évfordulókra, különleges alkalmakra, vagy épp elegáns céges estekre. A jubileum alkalmával…

még több találat...