Már hagyományosan az imrehegyi Káptalani Majorban kerül sor a félévzáró rendezvényre.
Az időpont: 2025 07 18 18.00.
A gasztro:
Kézműves pogácsák;
Hagyomány Tisztelő Alföldi Birkapörkölt főtt krumplival;
Sült Sertésoldalas hagymás tört krumplival;
Házi készítésű sütemények, rétes, fagyi;
A borsor:
Szászi Birtok Gyöngyözőbor 2024 - https://szaszibirtok.hu/
Dűne Borbirtok Generosa 2023 - https://duneborbirtok.hu/
Szászi Birtok…
Platán Gourmet, Tata
Országos gasztrokörutazás a Dining Guide Top100 Étteremkalauzzal
A gasztronómia egy igazi utazás, egy felfedezés, ahol minden falat új történetet mesél el. Hazánkban ráadásul olyan szerencsések vagyunk, hogy nem csak a fővárosba koncentrálódnak a legkiválóbb éttermek, hanem jócskán akad belőlük vidéken is, sőt! A Dining Guide Top100 Étteremkalauz legjobb vidéki éttermeket felvonultató listája igazi gasztrokörutazásra…
Egy igazi baráti összejövetel lényege nem a tökéletes teríték vagy a milliméterre kiszámolt ültetési rend – hanem az, hogy együtt legyetek. Beszélgetés, nevetés, közös élmények… és persze valami finom, amit jólesik tunkolni, mártogatni, kenni, kanalazni – bárki bárhogy szereti.
Csakhogy, ha egy nagyobb társaságot vársz vacsorára vagy épp grillpartira, a menü összeállítása igazi logisztikai bravúr lehet. Gluténérzékeny barát, tejmentes étrendet…
Csongrádi csípős tekercs
· Hozzávalók 4 személy részére:
·
· 60 dkg csont nélküli sertés karaj
· 10 dkg füstölt szalonna
· 20 dkg vöröshagyma
· 20 dkg lángolt kolbász
· 1 db csípős zöldpaprika
· só, bors ízlés szerint
· 3 ek liszt
· 2 tojás
· 10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A töltelékhez a szalonnát üvegesre…
Ahogy nálam gyakran elõfordul, megéheztem és nem volt fõtt étel (feleségem utazott).
Irány a "csodahüttõ", ahol mindenféle alapanyagot szoktam találni. Most éppen egy bõ kilós oldalast egyben. Ez jó lesz mára, jönnek a kicsilyányék látogatóba.
Ez már a végeredmény a tányéromon:
Összegyûjtöttem hozzá mindent, amit beleképzeltem:
1+ kg vastag, enyhén zsíros oldalas (enyhén fûszerezve volt lefagyasztva)
1 tálca szép baconszelet
2 fej…
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó blogolást!A blog.hu csapata
Hozzávalók a tésztához:
400 g liszt
150 g laktózmentes vaj
150 g porcukor
2 db tojás
1 kiskanál vaníliapaszta vagy 1 evőkanál vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál méz
Elkészítés:
A lisztet és a porcukrot szárazon elkeverjük, majd a felkockázott vajjal elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a mézet, a szódabikarbónát, a vanília aromát és a tojásokat. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát letakarva legalább 30…
Egy soknevű szőlő fajta Németh Márton háromkötetes „Ampelográfiai album” cím átfogó m vében (Bp., 1967–1975) az olvasható, hogy a Raksz l ’convar. pontica subconvar. Balcanica provar. mesocarpa subprovar. macedonica’ ismeretlen eredet , többen magyar fajtának tartják. A filoxéravész el2tt nagyon elterjedt volt (erre utal nagyszámú társneve is). Újabban term2területe er2sen csökken, Romániában (Erdélyben) még nagyban termesztik ezt a sokmagvú,…
A görögdinnye nem csupán hűsítő nyári csemege, hanem valódi íz- és tápanyagbomba, amely számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Lacházi Pál dinnyeszakértő segítségével bemutatjuk, miért érdemes ezt a csodálatos zöldséget beépíteni az étrendedbe.
Az olyan nemesített görögdinnyefajták, mint a Mirto és a Rubin különösen lédúsak és frissítő ízvilágukkal tűnnek ki, tökéletes választást jelentenek a nyári felfrissüléshez és hidratáláshoz. A…
A legutóbbi újragondolt céklás burger után most egy teljesen új összeállítással, egész pontosan egy ízig-vérig olaszos burgerrel készülünk a 15. Csabi Konyhája X Chili House Burger Party alkalmából.
A jól ismert és szeretett pirított buci aljára kerülni fog a Chili House háziszószból, majd némi jégsalátával, rukkolával és lilahagymával, valamint szárított paradicsommal ágyazunk meg a 160g marhahúspogácsának, amire mozzarella sajtot…
Augusztus 16-án Itália a Rosinante kertjébe költözik!
Ezen a szombaton két időpontban is várják azokat, akik egy napos nyaralásra vágynak, tökéletes olasz hangulattal és olasz specialitásokkal:
11:00-15:00 és 18:00-21:00 között!
A két turnus között ők is sziesztát tartanak, ahogy déli kedvenceinknél is megszokott, de természetesen antipasti tálakkal, házi grissinivel, csodás kávéval, üdítőkkel, habzókkal ekkor is szolgálnak.
Idevarázsolják…
Ha valaha is volt szerencséd egy igazi japán késhez, akkor tudod, milyen hihetetlenül éles és pontos tud lenni. Ezek a műalkotások nemcsak szépek, de a megfelelő használattal forradalmasíthatják a konyhai munkádat. De mi is a titka a helyes használatnak, és miért van az, hogy nem mindegy, hogyan nyúlunk hozzájuk? Ugyan minden japán késre igaz, de nézzük meg ezt a Satake kések tükrében, hiszen már úgyis nálunk jársz!
A japán kések különleges…
A Satake által forgalmazott késeket ezen az oldalon érheti el:
https://www.satakeknives.com/
Ismerje meg a Satake Japán Konyhakések Kiválóságát!
Üdvözöljük a Satake Cutlery Mfg. Co., Ltd. világában, ahol a japán konyhakés gyártás remekművei kelnek életre. Fedezze fel a Satake késeket, amelyek a precizitás és a hagyomány ötvözetét képviselik!
A Satake Hagyomány: Minőség és Innováció 1947 Óta
Alapítás és Elkötelezettség: Az…
Ismét egy a magyarok által kedvelt üdülőhelyre megyünk, amely azért hazánk történelme szempontjából is meghatározó, ez pedig nem más, mint Törökország🇹🇷
Bármilyen hihetetlen, de Törökország is pulykahús fogyasztó nemzet 🇹🇷🦃
Elsőre bizonyára a gyros, vagy inkább a kebab elnevezés ugrik be mindenkinek, ha Törökországról van szó, holott rendkívül színes és változatos a török konyha. Személy szerint rajongok az édességekért, de ezt most hagyjuk,…
A nyár közepe nem szokott jó alkalom lenni whiskykóstolásra, hacsak nem egy jól légkondicionált lakásban élsz. Most viszont az idő kegyesebb, így a hűvösebb estéket kihasználva előkerül egy-egy minta (vagy több) esténként.
A WhiskyNet évtizedes munkájának köszönhetően nem ritkák a Tokaji hordós whiskypalackozások a hazai piacon. Ezúttal is egy ilyen tételt vizsgálok meg, méghozzá a kereskedőcég legújabb ilyen kiadását. Több szempontból is…
Mi teszi a japán késeket annyira különlegessé? Nem csupán egy éles pengéről van szó, hanem évszázados hagyományról, precizitásról és a folyamatos megújulás szelleméről. Merüljünk el együtt a japán késgyártás lenyűgöző világába, a múltból a modern jelenbe!
A késgyártás bölcsője: A múlt hagyományai
A japán késgyártás története szorosan összefonódik a szamuráj kardok, a katanák készítésével. Gondoljunk csak bele: az a tudás és technika, amivel…
A Szupermenta program terméktesztjén ezúttal rumokat elemeztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az összehasonlító vizsgálatba 20 rum – 11 gold és 9 dark – került be, amelyek hatósági, laboratóriumi és kedveltségi vizsgálaton is részt vettek. Egy termék esetében jelölési hibát tártak fel a szakemberek, míg egy, a tesztből kizárt fehér rum esetében élelmiszerminőségi probléma miatt intézkedtek. A hatóság mindkét…
Az elmúlt időszakban szárítottunk citromfüvet, már a dobozban is van a helyén... de majd még kell levágni... és szárítani, mert nagyon szeretjük a teáját! Házi készítési fagyi is készült, nagyon finom is lett! A krémes is már szója tejjel készült.. A gofri is mindig kapós, na és a hókiflik előre elkészíthetők... most is így volt. Aztán sajtos pogikat is sütöttem, szív formával is szaggattam a tésztából. Meg rakott kifliket is csináltam, az is…
A legutóbbi cukkinis csirke recept után gondoltam itt az ideje egy újabb édességnek, hiszen tavaly már készítettem egy eszméletlenül finom kakaós cukkinikenyeret. Ahogy a cékla, úgy a cukkini is kiváló alapanyag desszertekhez, bár a céklával ellentétben a cukkininek nincs igazán karakteres íze, így igazából az tényleg csak rajtunk múlik, hogy végül milyen lesz az ízvilág. Ezúttal egy kicsit visszafogottabb fűszerezéssel dolgoztam, de a…
Kissé késve, de megismertetjük Önöket, a borbarátokat a június 26-án megrendezett, az esztendő legfontosabb boreseményével. Mert: megrendezték az idei országos borversenyt! Sok részvevő még több kiváló nedűvel jelentkezett a legnagyobb hazai megmérettetésre. Sokan szereztek arany- és ezüstérmet, a többségük ismert borász, de szerencsére találhattunk új borászatokat, és fiatalokat is a méltán büszke érmesek között.
Ami Fejér megyét illeti. A…