Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Blogkocsma: Denver steak a grillen zöldséges rizzsel

Kedvenc négybetűsöm árult Black Angus Denver steaket, állítólag 30 napig érleltet. A kicsilyány csapott le rá, és hozott nekem is. Ez a rostélyosnak a szíve az ötödik borda előtti szakaszból. Általában rendesen márványos hús, ideális hirtelen sütve. Csak hármat kértem, mert a lányok nem rajonganak az angolosan elkészített húsokért. Szerencsére volt a csodahüttőben sirloin tips (karaj csúcs?), ami ideális szószban pácolva jól átsütve…

KönyvParfé: Barbara Cantini: Halálka

Bár Halloween nálunk nem hivatalos ünnep, mégis egyre nagyobb teret hódít az utóbbi években. Talán az egyik legizgalmasabb időszak ez világszerte, hiszen a rémisztő dekorációk, az ijesztő jelmezek és a világító töklámpások, kellőképp megalapozzák a halloweeni hangulatot. Lehet szeretni vagy nem szeretni, de mi más lehetne a legjobb ilyenkor, mint egy puha takaró alatt, sütőtökös lattét kortyolgatva, a pislákoló gyertyafény mellett horrorfilmeket…

sörfigyelő: Szia Uram! IPA

Illat: citrus, ananász, papaja Hab: rugalmas Szín: sötét narancs  Nyilván már csak ezen a Szia Uram! néven ki lehetne akadni, hiszen szigorúan tekintve a viccesnek szánt nyegle modorosság tipikus esetéről van szó, amit a gyakorlatban jóindulatúan elviselek. Tényleg olyan a stílusa, mintha egy újabb felesleges facebook megmondóoldal futna vele.  Kitöltés után tökéletesen hozza a retro IPA stílust, mind kinézetre, mind illatra. Talán a…

Margit2 blogja: Muruc...

Ezt az egyszerű, de szerintem nagyon finom süti receptet már régen lementettem a netről... A héten kedden került ismét a szemem elé, ahol keresgéltem a receptek között, amiket még nem próbáltam ki. Erre esett a választásom, mert volt a hűtőben egy doboz kefir, aminek épp akkor járt le a felhasználási ideje... Ebbe meg éppen kell... hát megsütöttem. Imádom a kókuszos sütiket. Ízlik is. Teszteltük, ez hidegen szeletelhető szépen, és nagyon finom…

gastrotherapy: 3 klasszikus sütemény, Halloweenre hangolva - linzer, almáspite, brownie

Ha nincs ötleted, hogy milyen édesség kerüljön Halloweenkor az asztalra, ha nincs kedved új receptekkel kísérletezni és bajlódni, akkor érdemes elővenni a nagy klasszikusok valamelyikét (vagy mindegyiket) és  rémisztően cuki, ámde egyszerűen kivitelezhető dekorral feldobni őket. Mindhárom alapreceptem megtalálható a blogon, a képek alá linkelem őket.  Baracklekváros linzer Egy tök formájú kiszúró, némi kézügyesség és máris kész az a…

Csabi Konyhája: Céklás-tonhalas bulgur

Nagyon nagy kedvencem a cékla, ezt a blog rendszeres olvasói biztos jól tudják már, hiszen több burger eseményem főszereplője volt az évek során és itt a blogon is több recept központi eleme volt ez a nagyon egészséges és rendkívül finom zöldség. Gondoltam itt az ideje megint valami céklásat alkotni és hamar összekötöttem a már régóta konyhaszekrényben pihenő tonhalkonzervvel. Elég furának tűnt elsőre ez a párosítás, de én sose szoktam…

Más Tészta: Fogások, csak erős idegzetűeknek

Halloween alkalmából nemcsak jelmezzel ijesztgetnek az ünneplők, hanem gyakran ételekkel is. Vicces vagy kevésbé vicces, félelmetes halloween party falatokkal teszik különlegesebbé a bulikat, de akár a mindennapokat is. A Santa Ana székhelyű Kaizen Shabu étterem tovább ment ennél, és éttermi fogásaikat készítették el horrorisztikus tálalással. Mivel talán itthon ilyet viszonylag ritkán látni, így elhoztunk nektek néhány különleges és…

Városi konyha: Sajttortás brownie

A két legjobb süti csodálatos házassága. Az angol pék, Paul Hollywood egyik legjobb műsora, a City Bakes (A város ízei), amit újra és újra nyálcsorgatva nézek. Elképesztő, hogy a világon mennyi kenyér és sütemény létezik! Teljesen mindegy, hogy Paul Nápolyban, Madridban, Dublinban, vagy San Franciscóban jár, mennék utána és én is végigkóstolnék mindent. A hetekben sokadszorra kattintottam a sorozatra, a New York-i rész pedig ahhoz adott ötletet,…

A Borrajongó: Feind Péter szerint a Balaton - Peter's Balaton trió

A szememet ugyan nem, de a poharamat eddig valahogy elkerülték a Peter's Balaton borok, de a szokásos őszi akciók alkalmával egyből három palack is beugrott a kosárba, amelyeket a szomorkás időt hozó elmúlt hétvégén amolyan nyáridéző jelleggel ki is bontottam. A Peter's Balaton név valójában Feind Péter saját termékcsaládját takarja, aki a családi pincészet árnyékából kilépve 16 hektárról szüretel és készíti külön márkanév alatt futó borait. A…

Winelovers: Boron túl – milyen italok készülnék még szőlőből

Mindannyian tudjuk, hogy a csemege szőlő finom gyümölcs, és a borszőlőkből jobbnál jobb borok készíthetőek. A szőlő felhasználása azonban ennél jóval sokrétűbb. A lehetőségeket és szokásokat ebben a cikkben szeretnénk bemutatni, fő fókuszban a töményebb alkoholos italokkal. Szerző: Szymczak Vince Címlapfotó: www.vitaespirits.com   Párlatok A lepárlás tulajdonképpen egy desztillálási folyamat, amely azt használja ki, hogy az alkohol…

Zamat Mérő: Chili con carne

Ez a mexikói fogás egy igazán jó választás az őszi hidegben, ha felmelegedni vágyunk, ugyanakkor elképesztő gyorsan készül el. Kiadós, laktató fogás az egész családnak! Hozzávalók: 500g darált hús * 1 szál kolbász * 3 szelet bacon * 1 konzerv vörösbab * 1 konzerv kukorica * római kömény, chili, só, bors * sűrített paradicsom 500ml vízben feloldva Elkészítés: A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát feldaraboljuk. Egy magas falú serpenyőbe…

Beers & Books: Kékfény – Soproni Óvatos Duhaj Búza

Na, jó, hát ezzel az Óvatos Duhajjal is úgy jártam, mint legutóbb a Porterrel. Szinte már mindenki itta, értékelte, látom a tévében is a reklámot, próbálom, megszerezni, sőt, kifejezetten hajtóvadászatot indítok utána, de nem lelem. Nem adom fel, természetesen, meg hát, hogy venné az ki magát és egyik reggel elszántan betámadok a Nyugati aluljárójában lévő Sparba, most már biztos lennie kell, mondok. Rikító színe – ami egy klasszikus Warszawa…

Helló Curry!: Pav Bhaji - Mumbai kedvenc street foodja

Kezdjük azzal, hogy mi is ez. A pav a kenyérke, a bhaji pedig a zöldségragu. Indiában a lepénykenyerek a hagyományos kenyerek, de azért ide is eljutott az élesztős, kelt tészta. Ez a tészta kalács jellegű, enyhén édeskés, könnyed, puha. Bukta jellegűen sütve. A zöldségragu vagy szósz pedig a már megszokott erősen fűszeres, vajas csoda, amit az utcán vaslapon sütnek. Kis rutinnal otthon is könnyedén elkészíthető mindkettő, amíg a tészta kel, addig…

Zamat Mérő: DiningCity 2020 - őszi válogató

Csak tavaly bukkantunk rá erre a nagyszerű eseményre. Azóta viszont lelkes támogatói és élvezői is vagyunk a rendezvénynek. Minden évben, általában tavasszal és ősszel megrendezésre kerül az Étterem Hét, melynek keretén belül 3 kategóriában mérkőznek meg egymással az ország legjobb és legnívósabb éttermei. Nekünk pedig ez nagyon jó! Hogy miért? Mert 3 fogásos menüt kóstolhatunk végig az összes étteremben 3.900 / 4.900 / 5.900 Ft-os áron. Igen,…

Ízek nyelvén: Sült céklás hummusz

Újabb szuper hummusz változat, ezúttal céklával. Tökéletes felhasználási módja akár a maradék sült céklának is, de emiatt én simán sütök egy plusz adagot. Vagy fordítva, ha ez készül, akkor sütök egy nagyobb adagot, és ami nem kell a hummuszba, másra használom fel, azaz megeszem magában. :) Lényeg: a sült cékla jó dolog! Nagyon szeretem a céklát, főleg ebben hideg, sokszor borús őszi-téli időben. Bár savanyúságként nem nagyon eszem meg, de…

Szeretem a pulykát: Zöldséges lencsefőzelék füstölt pulykával

Hmm... Egy igazán egyedi lencsefőzelék ötlet, amit akár szilveszterkor is el lehet majd sütni! A pulyka füstös zamata elképesztő ízélményt nyújt a lencsefőzelékkel kombinálva.  Zöldséges lencsefőzelék füstölt pulykával Hozzávalók: 30-50 dkg füstölt pulykahús kockára vágva 2 vöröshagyma vékonyra szeletelve 1 szál halványító zeller apróra vágva 1 kisebb édeskömény vékonyra szeletelve 2 gerezd fokhagyma 1 dl paradicsompüré 20 dkg…

Városi konyha: Sülthús, káposzta, knédli

Puha hús és szaftos káposzta, a knéldi már csak ráadás.   Valószínű az ősz utolsó kellemes napjait választottam ahhoz, hogy leugorjak Balatonra és befejezzem az őszi munkákat, majd lezárjam a házat télre. Olyan izgalmas dolgokat csináltam, mint trágyázás és a vízrendszer leeresztése. :) Visszatérve Pestre mindenképp meg akartam ünnepelni, hogy milyen csodás szezonra zártam rá a kertkaput. A házat tavaly azért vettem, hogy sok időt töltsek ott.…

még több találat...