Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

5 hozzávaló: Unicef vászontáska rendelésedet rögzítettem:

Megrendelt termék: 1 db türkiz vászontáska (méret: 38 x 42 cm), 2.490 Ft, melynek 60 %-a az UNICEF-nek kerül adományként átutalásra+ szállítási ktg 999 Ft A szállítás Foxpost automatákba (vagy egyedi kérésre házhozszállítással) történik, a fizetés előre utalással lehetséges! Kérlek, hogy a csomag árát utald át az alábbiak szerint:Kedvezményezett neve: Szabó Judit egyéni vállalkozóBankszámlaszám (OTP Bank): 11711065 21449651-00000000Összeg: 3…

5 hozzávaló: Egyedi, limitált, nyomott vászontáska, mellyel most az UNICEF munkáját támogathatod

Régóta szerettem volna egy olyan kezdeményezésnek a részese lenni, amivel fontos kérdésekre hívhajuk fel a figyelmet, egy igazán jó cél érdekében. Ezért is örültem nagyon, hogy 2019-ben csatlakozhattam az UNICEF Bajnok csapatához! Bővebben erről itt olvashatsz!   Az UNICEF bajnok programhoz készítettem egy egyedi mintás, limitál vászontáskát, mely megvásárlásával az UNICEF munkáját támogathatod. Így közvetve Te is tehetsz a gyermek…

5 hozzávaló: Unicef vászontáska rendelésedet rögzítettem:

Megrendelt termék: 1 db türkiz vászontáska (méret: 38 x 42 cm), 2.490 Ft, melynek 60 %-a az UNICEF-nek kerül adományként átutalásra+ szállítási ktg 999 Ft A szállítás Foxpost automatákba (vagy egyedi kérésre házhozszállítással) történik, a fizetés előre utalással lehetséges! Kérlek, hogy a csomag árát utald át az alábbiak szerint:Kedvezményezett neve: Szabó Judit egyéni vállalkozóBankszámlaszám (OTP Bank): 11711065 21449651-00000000Összeg: 3…

Ízvilágom: Csicseriborsós csirke curry

Volt itthon csicseriborsó konzerv. Nagyon szeretem a humuszt, de most nem ezt készítettem belőle. Mivel voltak itthon olyan fűszerek is, melyek egy kicsi indiai kultúrák használnak, ezért gondoltam, amolyan rögtönzött curryt készítek. S a végeredmény a vélemények szerint finom lett. Bár szó, ami szó, a Cayenne bors nem viccelt most sem :) Adag: 4 fő Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók: 2 közepes csirkemell 1 kk. római kömény 1 kk. madras…

Húsimádó: Bakonyi húsgolyók

A karantén előtti hetekben a Dunántúlon voltunk értékbecsülni Eszteremmel, amikor útközben megálltunk ebédelni egy kamionos, autós kifőzdében. Sok klassz készétel volt a kínálatban, többek között bakonyi húsgolyókat is láttam - és ez a fogás nekem már látványra be is jött. Rendeltem egy adagot, majd az ebéd végeztével el is döntöttem, hogy fogok itthon is készíteni - mert milyen jó és tartalmas étel ez. Miközben autóztunk, eszembe villant, hogy…

Ezt ettem ma — karantén ételnapló: Pesztós rizottó

Hozzávalók a rizshez: 1 fej vöröshagyma 220 g rizs (kerekszemű lehetőleg) 800 ml víz vagy alaplé 2 ek olívaolaj 35 +45 g vaj 75 g sajt (nálam ezek a maradékok a hűtőből) Tetejére pesto reszelt sajt pirított tökmag (az eredetiben szeletelt mandula) A 35 g vajon és 2 evőkanál olajon megpirítom a hagymát majd hozzáöntöm a rizst és jól összekeverem őket. Ezután elkezdem hozzáadni az alaplét a rizshez. Folyamatosan kevergetem és…

Városi konyha: Almás burgonyaröszti

Egy klasszikus új köntösben.   Biztos mindenkivel előfordul, hogy lapul otthon néhány elfeledett szem alma, ami épp csak annyira fonnyadt, hogy ne legyen kedvünk megenni. Ezekből általában almáspite, vagy kompót készül. Most mutatok egy olyan megoldást, ami egy klasszikus kicsit felrázott változata. Így igazán finom reggelit/vacsorát készíthetsz. Hozzávalók - kb. 15 db-hoz6-8 szem burgonya (kb. 40 dkg)2 alma1 tojás4 dl görög joghurt5…

Blogkocsma: Sült töltött kelkáposzta

Vendégposzt Fenchurch68  tollából   Erről az ételről évekkel ezelőtt olvastam, azóta piszkálja a fantáziámat, csak a recept szerint paradicsomoszószban sülnek a kelkáposzta-töltelékek, és hát az feltűnően hasonlít a pk-ra, tehát tabu. Viszont most helyzet van, kell a hely a pici fagyasztóban, ki kell szórni a még december óta ideiglenesen ott állomásozó darált húst, a kelkáposzta még nincs aranyárban, viszont a főzelék és a rakott kel unalmas,…

A Borrajongó: Tegnap ittam - Losonci Syrah 2018

Losonci Bálint vörösborai közül az alap pinot noir az állandó vendége a tegnap ittam rovatunknak, 2014-től 2017-ig minden évjáratáról született bejegyzés (a 2018-as beszerzése is megtörtént már), most viszont egy másik vörösbor került a mikroszkóp alá Bálint gyöngyöspatai pincéjéből. A 2018-as Syrah szűztermés, a pince első bora a fajtából, de már annyi jót hallottam róla megbízható forrásokból, hogy muszáj volt beszereznem egy palackot. Nem is…

sörfigyelő: Carlsberg Dán Pilsner

Illat: Lengyel malátás Hab: Full vegyszeres, nagy lyukú, de szerencsére el is tűnik Szín: Pécsi APÁ-ra emlékeztet, világos Dánia legnagyobb tava az Arresø, és az északi elhelyezkedéséhez képest eléggé hasonlít a mi Balatonunkhoz. Hogy mire akarok kilyukadni? Biztosan kitalálják. Tulajdonképpen minden ízében vegyszeres, valószínűleg erre érthették a kiegyensúlyozottságot. Szénsavas mint állat, óriási buborékokkal. Meglepően híg, szinte…

Ízvilágom: Tűzdelt csirkemell

Szokásomhoz híven ismét egy egyszerű, gyors, megfizethető, finom, a hűtőből és/vagy fagyasztóból összeállítható ételt készítettem. Végtelenül egyszerű, mégis finom és tulajdonképp minden olyan alapanyagot felhasznál, melyek egyrészt bárki hűtőjében megtalálhatóak, másrészt pedig olyan alapanyagokat is fel lehet hozzá használni, melyet korábban beszereztünk a „rosszabb időkre”. Nos, ez az idő elérkezett… Tulajdonképp, ha másra nem is hát arra…

Bátor nyúl konyhája: Csirkecombok karfiollal, holland módra.

Csirkecombok karfiol rózsákkal, holland módra. A csirke és a karfiol nagyon jó párost alkot ebben a receptben, az elkészítése roppant egyszerű, a végeredmény kiváló.   Hozzávalók 4 személyre: 8 csirke felsőcomb vagy 4 egész comb, 50 dkg karfiol (tisztán mérve), 10 dkg füstölt szalonna (kolozsvári), 1 fej vöröshagyma, negyed kápia vagy kaliforniai paprika, 5 szelet zöldpaprika, 3 evőkanál olaj 2 dl tejszín vagy tejföl, 1-2 evőkanál…

A bor meg én: Mátyás András Pincéje, Rajnai Rizling 2016

Mátyás András Pincéje, Rajnai Rizling 2016Mátyás András a felvidéki, pontosabban kisújfalui bioborairól korábban már írtam itt és itt. A 2016-os rajnai rizling is az Öreghegy termése, ahol 1 hektárnyi rajnai zöldell. 500 literes hordóban, spontán, nagyon lassan erjedt, majd további három hónapot a hordóban pihent.Már a 2017-es évjárat van a piacon, de a 2016-os szerintem most van csúcsközelben. Kellemes, összetett illatában méz, virágpor,…

Ezt ettem ma — karantén ételnapló: Reggeli: amerikai palacsinta

Ebből nagyon nagyon sokféle receptet találni, én általában a Varga Gábor félét használom, de keverek bele mindent, amit otthon találok. Pl amikor nincs 500 g joghurt, akkor kiegészítem tejjel vagy tejföllel.  Hozzávalók 500 g natúr joghurt (nekem itt most fele tejföl) 200 g liszt 9 g sütőpor 4 g só 40 g cukor 4 ml olaj A tojásfehérjéket kemény habbá verem, a tojás sárgáját meg összekeverem a többi hozzávalóval. A végén hozzákeverem a…

Gyors és finom receptek: Töltött lilahagyma

Szuper ebéd és egyben maradékmentés is lehet. Hozzávalók: 8 db közepes lilahagymarizses hússó, borsolaj A hagymákat óvatosan meghámozom, egy keveset levágok az aljukból, csak annyit, hogy biztosan megálljanak. Egy olajozott tepsibe ültetem őket, és alufóliával lefedve, 180 fokon sütöm. Kb. 35-40 perc, míg megpuhul.Addig el lehet készíteni a tölteléket. Nekem most volt egy kis maradék zöldséges-rizses húsom, abból lett a töltelék. Lehet bármi…

A Borrajongó: Rejtőzködő borvidékek: Traisental - Weingut Markus Huber

A "Rejtőzködő borvidékek" aktuális részében Ausztria egy kevésbé ismert és - legalábbis hivatalos eredetvédelmi szempontból - viszonylag újabb borvidékével és egyik legtehetségesebb fiatal borászával, Markus Huber-rel és boraival lehet megismerkedni. Traisental 1995-ben történt bejegyzésével Traisental Ausztria egyik legfiatalabb eredetvédelmet élvező bortermelő régiója, noha a régészeti leletek arra utalnak, hogy már i.e. 2000 előtt is…

Gourmetchef: Csicseri borsó pörkölt

Csicseri borsó pörkölt Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc kímélő receptemet, ami egyszerű, nagyon finom. A recept 2 adagra : Hozzávalók: 2 nagy fej lilahagyma 30 dkg főtt csicseri borsó 40 dkg csirkemell   Só, bors, édes fűszerpaprika, köménymag ízlés szerint 2 evőkanál kókuszolaj vagy sertés zsír vagy olaj ízlés szerint Elkészítés: Megpucolom a hagymát, felkockázom. Előveszek egy nagy serpenyőt, beleteszem a…

BorvidékMánia: Szezámmagos, fűszeres csigák - mert megérdemeljük

Kelt tésztával dolgozni pofonegyszerű, sokan mégis ódzkodnak tőle, és előbb állnak neki valamilyen bögrés süteménynek vagy muffinnak, mint mondjuk egy kalácsnak vagy buktának. Igaz, maga az elkészítés - a kelesztés miatt – jóval tovább tart, mint egy sütőporos süteménynél, ám a munka jóval kevesebb benne. Nem kell például külön tojáshabot verni, vagy krémesre elkeverni ezt meg azt, egyszerűen csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, és már lehet is…

még több találat...