Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

világevő: Fúziós japán miniétterem, ahol a legkevésbé számítanál rá

A kőbányai Chinatown egyre inkább kivívja az egzotikus konyha rajongóinak figyelmét, de lesz-e nekünk egyszer Kis Tokiónk? És ha igen, hol?   Nem, nem várható, hogy Kis Tokiónk legyen egyelőre, de ha mégis, akkor sem Budaörsön lesz, az biztos, viszont ez a mini étterem egészen izgalmas adalék a hazai japán gasztronómiához! Kicsit Budaörs, kicsit Buda(pest), pont a határon található, az 1-es úton az Icon Buda. Budának Budaörs, Budaörsnek…

Szivarozok tehát vagyok!: Hogyan szivaroznak a profik?

A retrohaling, vagyis a retrolégzés az a folyamat, amely során a füst az orron keresztül távozik. A légzés kifejezés kicsit megtévesztő lehet, hiszen a cigarettával ellentétben, a szivarnál a füst sohasem jut el a tüdőig. Mi is a retrolégzés? A szivarkészítők már régóta tudják, hogy a szivar íze jelentősen megváltozik, ha a füstöt a száj helyett az orron keresztül fújjuk ki. Ahogyan az ételeket sem lehet teljesen kiélvezni az aromák nélkül, úgy…

esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog: Mi lesz veled, rozé? – trendek, előrejelzések

Mindenki, főleg a rozét készítő borászok, előszeretettel mondja, hogy a rozé töretlenül népszerű, és évről évre nő ennek a borstílusnak a rajongótábora, ezzel együtt pedig az eladási számai is. Vajon igaz ez? És milyen irányzatokra kell odafigyelnünk, ha lépést akarunk tartani a trendekkel? Az International Wines and Spirits Record (IWSR), a nemzetközi bor- és párlatpiac kutatására specializálódott cég elemzői a legfrissebb, 2019-es adatokat…

Más Tészta: Nyári karfiolsaláta

Nincs is jobb egy könnyű, de ízletes, és főleg egészséges salátánál. A citrom savanykássá teszi, a tojás teltebbé, a zöld fűszerek és a sonka fűszeresebbé, ízletesebbé. Szerintem még ma készítsd el. :) Fotó: KockacZukor Hozzávalók: 2 db Gyermelyi tojás fél fej karfiol 1 szál újhagyma 1 db vöröshagyma 4 szelet feketeerdő sonka 3 ek teavaj 1 doboz tejföl fél-1 citrom leve ízlés szerint só petrezselyem Elkészítés: A tojásokat…

A Borrajongó: Pannonhalmi új hullám - Herold Pince Charlotte Chardonnay 2017

Tavasszal a pannonhalmi közösségi bor, a PH-Érték kapcsán már írtam egy talán kevésbé közismert, új generációs pannonhalmi borászatról, a Hangyál Pincészetről. Közben folytattam az ismerkedést a borvidék szereplőivel és ma a Herold Pince lesz a fókuszpontban. A pincétől kóstoltam már egy remek sárgamuskotályt, legutóbb pedig a Charlotte névre keresztelt chardonnay-t bontottam ki. A tulajdonos Herold Ádám bevallása szerint gyermekként…

Modern háziasszony: Tartalmas zöldbableves

Szezonja van a zöldbabnak, és mert Anyukám termesztett belőle bőven, kaptam én is jócskán. Mivel nem vagyok főzelékes, levest főztem belőle. Az alapot a lencselevesünk adta, ahhoz hasonlóan füstölt hússal készítettem el. Jó sok zöldséget is tettem bele, hogy gazdag legyen. A fűszerezés azonban eltérő lett. Mindenesetre egy nagyon finom leves született, és sok is, három napig ettük, de nem bántuk, mert valóban nagyon ízletes…

Tejturmix: Pálmalevél recept

A klasszikus pálmalevél talán a világ legegyszerűbb sütije. Na persze, ha bolti tésztából készül. A tésztán kívül alig néhány alapanyagra és egy szabad fél órára van szükség és kész is ez a ropogós, vajas finomság. 18-20 darabhoz: 1 cs (400 g) friss leveles tészta 30 g olvasztott vaj 100 g kristálycukor 2 tk őrölt fahéj 1 db tojás A leveles tésztát konyhapulton hagyjuk kiengedni 10-15 perc alatt. A vajban elkeverük a fahéjat és…

sörfigyelő: Zirci Apátsági Promus

Illat: enyhén helles-es Hab: rugalmas Szín: világos arany  Fanyar savanykásság, enyhe keserű, érezhető élesztősség a fő jellemzői. Pár perc után bomlanak ki a helles-es, virágos ízjegyek. A maga módján zamatos, de azért a HP Münich Gold marad nálam a helles király. Viszont egy előrelépés a főzdétől, hogy a pils helyére ezt rakta az állandó kínálatba. Amire biztatásként ugyan többet adtam, de a jó anyagok ellenére sem állt össze egyéniségnek.…

Szeretem a pulykát: Tadaaammmm

Hölgyeim és Uraim, mai ajánlatunk a következő:) Spenótos pulykamell saláta Hozzávalók személyenként: 20 dkg apróra vágott pulykamell 1 marék friss spenót só őrölt bors a sütéshez: olaj a tálaláshoz: főtt tészta + buggyantott tojás + friss saláta A húst az olajon pirosra sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a spenótot és pár percig főzzük, amíg a spenót össze nem esik. A tésztát belekeverjük a spenótos húsba.Tányérra szedjük a…

Városi konyha: Farfalle saláta chilis királyrákkal

Könnyű tésztás saláta a legforróbb nyári napokra. Az elmúlt napok hőségében szinte csak jól behűtött görögdinnyén éltem. Igazából nem is vágytam másra, csak hideg falatokra. De, azért van, aminek sosem tudok ellenállni, mégpedig a tenger finomságainak. Ha tengerparti városba születtem volna, egy nap sem telne el úgy, hogy ne ennék valamilyen halat. Mert a friss halnak nincs párja. Ahogy a friss tésztának sem. Ha pedig a kettő találkozik, na az….…

Édes pofa: Pisztácia jégkrém beépített vitaminokkal

“A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt.” Együttéreztem anno Johnny Firpóval, mert a pisztáciafagyi a kedvencem. Miért nem a most érő, klassz, nyári gyümölcsökből keverek pálcás jégkrémet? Legtöbbször azokból szoktam, banánnal, idényekkel, bogyósokkal, magokkal, egy kevés kókuszkrémmel, vagy házi rizskrémmel, de a pisztácia a gyerekeknek is nagyobb kuriózum. Két trükkje van: egy avokádó ad neki volument (ami szintén ritkán szerepel nálunk),…

Lollipop: Ne csak edd, hanem kend is a csokit

És most nem a Nutellás kenyérre gondoltunk, hanem arra, hogy a csokoládé rendkívül jól alkalmazható a szépségápolásban is. Ha te is a natúr kozmetikumok híve vagy és nem veted meg az otthoni kencézéseket és különböző katyvaszok készítését, akkor ezt a receptet neked is ki kell próbálnod. A csokoládét ezúttal nem megesszük, hanem felkenjük majd arcunkra és nyakunkra, ugyanis pakolást készítünk belőle. Nem találtuk fel a spanyol viaszt, az…

sörfigyelő: Paulaner Weissbier

Illat: savanykás-élesztős Hab: sok, piszkosfehér, paplanos Szín: sötét arany, zavaros Most ősrégi tartozását egyenlíti ki a blog. Kicsit csalódás. Pedig tökéletes hőmérsékletre hűtöttem le. Nem számítottam rá, hogy ennyire vizes és semmilyen lesz. Telt, de a búza savanykásságán kívül mást nem nagyon érez az ember. Üres a malátája. Picit citrusos, felmelegedve előjön egy kis édes banánosság. Még komló sincs, ami vigasztaljon. Szerintem lehetne…

Húsimádó: Két gyönyörű nap Tallinn belvárosában, majd ismét 1700 km autózás, immáron haza

Végre ismét együtt a család, várt ránk két teljes nap Tallinnban - de most nem fogok annyira elmélyülni a helyszínekben, az eseményekben, mert ez a város számunkra egyszerűen az együttlétről, a sétálásról, a nézelődésről, a jófajta, jéghideg sörökről szólt. Nekiindultunk úgy random a történelmi belvárosban, majd hagytuk magunkat elcsábítgatni az utcák és a látnivalók által.  Persze ittunk egy pár korsó Saku sört a város…

Pasztellbarokk: Cookies & cream fagyi

Keksz és fagyi, fagyi és keksz. Csak jók lehetnek együtt, ugye? Ráadásul cukorral sem kell teletömni a fagyialapot, az érett banán eleve szuperül édesít. Szóval cookies & cream, de picit másképp, házi tönkölykeksszel, mézzel és nádcukorral (az édesítőket persze módosíthatjátok is kedvetekre). És még egy dolog: ha betartjátok a 30 percenkénti átkevergetést, fagyigép nélkül is krémesre fagy. Hozzávalók (6 nagyobb vagy 8 pici…

Csabi Konyhája: Grillkolbászos, tojásos lecsó

Már számtalan formában szerepelt itt a blogon valamilyen lecsó, kezdve a nálam nagy alapvetésnek számító tarhonyás verzió, de csináltam brutál csípős csirkemájas, vagy egészen extrém padlizsános lecsót is. Most, a tomboló nyár kellős közepén ismét lecsófőzésre adtam a fejem és egy mondhatni pofonegyszerű összeállítást dobtam össze, a végeredmény viszont  összességében így is egészen elképesztően finom lett. Tipikus "megúszós" étel,…

A Borrajongó: Paloznaki panoráma - A Homola Borteraszon

Az idei nyári balatoni bortúra-sorozat Paloznakon folytatódott, a Csopakkal szomszédos községet a hazai bor- és gasztrótérképre felhelyező Homola Pincészet boraival. Paloznakra a baráti társasággal szinte minden évben ellátogatunk kicsit kiereszteni a gőzt, tavaly viszont valahogy nem jött össze a szokásos paloznaki hétvége és úgy egyáltalán a településre sem jutottam el. Idén egy fél napos kitérőt már sikerült beilleszteni a programba, és…

még több találat...