Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

sörfigyelő: Zirci Alevation ABA

Illat: szolid, csokis, savanykás Hab: drapp, rugalmas Szín: vöröses sötétbarna  Név alapján egy könnyű, kicsit barnás, kicsit savanykás, enyhén vizes sört vártam. A gyenge alkohol és az alacsony anyagtartalom is erre utalt. Talán a készítők is így tervezték, de aztán valahogy megszaladt a bringa menet közben. Olyan pörkölést kapott, hogy az egy masszív barnának is becsületére válna. Ezt kiegészítendő, a komlókkal sem fogták vissza magukat.…

Más Tészta: Jeges joghurtpettyek gyereknapra

Tulajdonképpen egyetlen hozzávaló is elegendő ehhez a gyereknapi fogáshoz: joghurt. Annyira egyszerű, és általában a legegyszerűbb dolgok lesznek a legjobbak, így idén gyereknapkor mindenképpen be kell vetni!  Finom, hideg és mutatós nassolnivaló, már csak szép időben kell reménykednünk hozzá. :) Hozzávalók (sűrűbb, zsírosabb fajtát válassz): epres joghurt banános joghurt narancsos joghurt Csak töltsük habzsákokba a joghurtokat, és…

esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog: Szigliget fejlesztésekkel készül a nyárra

Szigliget nagy erőkkel dolgozik azon, hogy ha újból megnyithatja kapuit, még több látnivalóval, még színvonalasabb, igényesebb körülmények között várhassák a turistákat. Pályázati forrásból fejlesztik a strandot és a várat, saját erőből utat, járdát építenek, és szépítik a közterületeket. A szigligeti önkormányzat számára rendkívül fontos, hogy értékeit megőrizze. A vár fénykorában a végvárrendszer egyik fontos bástyája volt, később elveszett…

Ez nem a Le Cordon Bleu: Alternatívák reggelire, az Avokádókrém

Amikor kardiózok a teremben, előszeretettel nézek sorozatokat, hiszen úgy az egy óra gyorsan eltelik. Az Ételünk és Életünkben előszeretettel merülök el.  Azon kívül, hogy megveszem az avokádót és hogy Mexikóban a legnépszerűbb nem tudtam róla túl sokat, így nagy érdeklődéssel néztem az Avokádóháború című sorozatot a Netflixen. A beszerzése meg egy újabb érdekes sztori. Az Aldit és a hipereket nem szeretem, mert miután megveszem, még két hétig…

Makronauta: A karantén feloldása, mint pünkösdi élmény

Beszélgetés Martin Keizerrel A járvány időszakának egyes szakaszai szinte egybe esnek spirituális ünnepeinkkel. Amikor a karantén elkezdődött, a húsvét előtti böjtben éltük, most pedig, amikor – a te szavaiddal élve – lassan kibújunk a karantén-köpenyből, a pünkösdre készülünk. - Néhány hét bezárkózás után úgy érezzük, sok minden változott és még mindig van bizonytalanság körülöttünk, bennünk. Az egészségügyi, gazdasági szempontok mellett…

esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog: A béka, aki még franciaságában sem arrogáns

Languedoc, Dél-Franciaország, Paul Mas Borászat: itt leledzik nem csupán megjelenésében, hanem nevében is kissé különc békás borunk az Arrogant Frog, mely igaz, hogy sok mediterrán jegyet hordoz magában, viszont igencsak újvilági, és ezt nem is szeretné tagadni. Egy igazi különc francia. Nincs is ezzel baj, sőt. Évek óta kóstoljuk, megszokott minőség, biztosan nyúlhatunk a palack után.  Laza dandy stílusával több mint 5 millió palackban készül,…

A Zöldséges: 5 epres finomság gyereknapra

Hamarosan újra itt a gyereknap, és nem lenne az igazi az ínycsiklandó sütemény illat nélkül. Mivel javában tombol az eperszezon, ezért összegyűjtöttük a kedvenc epres finomságainkat, hogy maximálisan ki tudjuk használni a friss gyümölcsöket.   1. Csokis eper Hozzávalók: 1 kg eper 10 dkg tejcsokoládé 10 dkg fehér csokoládé Elkészítés: Az epreket megmossuk, majd szárazra töröljük őket. (Így tud csak megtapadni rajt a csoki.) Az…

Csabi Konyhája: Burger Mustra #165 - Dzsinn Grill Büfé, Martfű

Nemrég Martfűn jártam egy baráti látogatás kapcsán és kifejezetten kértem, hogy látogassunk el majd egy burgerező helyre is, ami végül a szóban forgó Dzsinn Grill Büfé lett, amiről már amúgy korábban is hallottam pár jó szót. A hely nevéhez hűen egy igazi klasszikus, kissé retró jellegű büfé, ahol a napi menü mellett a hamburgereké a főszerep! Igen tekintélyes a burger választék, már-már túlzás, de mégis kellően érdekes és izgalmas az…

esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog: Ha Badacsonyba vágysz, nyomozz velünk

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület és a Nyomozz Velünk (AR/VR Game Flow  Kft.) csapata 2020. május 18-tól 4 héten keresztül tartó nyereményjátékot hirdetett „Ha Badacsonyba Vágysz, Nyomozz Velünk!” címmel.  A játék célja, hogy ismertté tegyék Badacsony festői szépségű környezete mellett a környéki vállalkozásokat, a kitűnő borokat, a különleges vendéglátó, és szálláshelyeket, valamint idevonzzák a lehető legtöbb látogatót.  Az online…

KönyvParfé: Czernák Eszter - Rátkai Kornél: Sárkányovi

Valljuk be, az óvoda-, és iskolakezdés sosem egyszerű egy családban. Alaposan fel kell rá készülni, és nem elég, hogy beszerezzük a szükséges eszközöket, de a gyermek lelkét is érdemes erősíteni egy picit. Czernák Eszter Sárkányovi című vidám mesekönyve az óvodakezdéssel kapcsolatos szorongások ellen próbálja felvértezni a kicsiket, nem is akárhogyan! Történeteinek főszereplői nem embergyerekek, hanem varázslények: trollok, manók, jetik,…

Pasztellbarokk: Köleses-tonhalas töltött paprika LEGJAVA Csípős Paprikakrémmel

2019 őszén kezdtem el dolgozni a LEGJAVA termékekkel. Azóta nagyot fordult a világ a bordányi Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Üzemével, azaz a termékcsalád gyártójával, hiszen a Hungaricool by Spar innovációs verseny egyik győzteseként 3 LEGJAVA íz is bekerült a Spar kínálatába. A Csípős Paprikakrém, a Borsos-mentás Eperszósz és a Pezsgős Őszibaracklekvár valamennyi INTERSPAR üzletben, valamint a Spar online…

Városi konyha: Shakshuka

Fűszeres, zöldségragu Izraelből. Izraeli lecsónak is nevezik, de szerintem ez legalább annyira rossz elnevezés, mint a mi lecsónkat magyar ratatouille-nak hívni. Szóval, a shakshuka, az shakshuka: jó sok zöldséggel, fűszerrel és tojással készül. Ha otthon támad kedvem bruncholni, vagyis egyben letudni a reggelit és az ebédet, amikor későn sikerül csak felkelnem, szívesen készítem ezt, mert késő délutánig kihúzza vele az ember. Most Balcsin is…

Citromdisznó: Gluténmentes gyümölcstortácska, szifonos eperhabbal töltve

Kevert tészta alkotja a kosárkát, ami szinte elronthatatlan, még gluténmentesen elkészítve sem jelent nehézséget, a szifonos habok is elég megbízhatóan tudják a dolgukat, kevés munkával remek eredményt produkálnak. Az epret nem főztem fel, így teljesen megőrizte az aromákat, ízeket. Szerintem így a legfinomabb. A friss gyümölcs a tetején tovább élénkíti az ízélményt. A szifonból a habot közvetlen a tálalás előtt érdemes a tortácskákba tölteni. A…

Ez nem a Le Cordon Bleu: A nap fix pontja - A Reggeli

Nem arról vagyok híres, hogy gyakran válogatom a reggelijeim ötletét, de szuperboldog voltam az elmúlt 5-7 évben is, amikor szinten tényleg minden reggel rántottával indítottam a napot. El tudjátok képzelni, hány tojást ettem meg!? Átlagosan napi kettőt, hármat. Apróbb fejszámolással is legalább négyezret, és bevallom jól esett. Akkor is ez a kedvenc eledelem, leginkább rántotta formájában, mert a tükörtojástól speciel hamar megéheztem. Egyelőre…

A Borrajongó: Egy mátrai „garázs” klasszisai – Hoop Wines

A Gyöngyöspatán tevékenykedő, jelenleg már kétszemélyes projektnek tekinthető Hoop Wines viszonylag új névnek számít még a műértő fogyasztók körében is. A kisvállalkozás jelenleg két fő pillérre építkezik: a kékfrankosra, mint fajtára, valamint a pét-natra, mint borkészítési módra. Előbbire azért, mert képes tartalmas, de legalább annyira életteli bort is adni, melyhez a Mátra ideális helyszínt biztosít a klímájával, utóbbi pedig régi szenvedély,…

DRAMS: 89. Ardbeg Uigeadail

Ardbeg hét a Drams blogon! Az Ardbeg saját kis "klubja", az Ardbeg Committee huszadik évfordulóját ünnepli idén és a koronavírusos helyzet ellenére is bemutatják az ilyenkor szokásos új, limitált palackozást az Ardbeg Day alkalmából. Ennek apropóján mi is Ardbeg hetet tartunk, a sokak kedvence 10 éves után más alapsori palackozáson is végigmegyünk, hogy megérkezhessünk a limitált dolgokhoz. Az utóbbi hetekben, hónapokban meg tudtam kóstolni az…

Winelovers: Bortárolás otthon, egyszerűen, akár nulla forintból

A bontatlan üveg bornak 4 nagy ellensége van. Ezek egyszerű otthoni pratikákkal „legyőzhetők”, nem kell hozzá speciális eszköz vagy anyagi áldozat. Szerző: Kis Hajnalka Fotó: Winelovers 100 A bevásárlásból hazatérve végre leteszed a szatyrokat a pultra, és elkezdesz kipakolni. Mindennek megvan a helye: mirelit borsó - mélyhűtő, tojás - hűtő tojástartó, tartóstej - konyhaszekrény alsó polc. Na és a bor? A bort hova teszed? Ha aznap este vagy…

még több találat...