Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

sörfigyelő: De Dolle Stille Nacht

Illat: erősen pincés, élesztős Hab: sűrű, krémes Szín: hazy, arany, szép   Ezért szeretem a belga söröket. Az intenzív és komplex ízvilághoz nem kell barnának lennie, sőt ezek tekintetében a legtöbb barna sört veri, de a legtöbbször kell test és anyagtartalom a mélységhez. Ez pedig bőven van neki, 12%-ra lőtték be. Mindeközben az arányokat megtartja. Ott van a pezsgős, belgás, melengetően alkoholos buké, a jóféle savanyság, miközben piszkosul…

SütiSári: Babona, répa, lencse, így jön el a szerencse!

Lencse leves   Hozzávalók: 1 db vöröshagyma 2 tk. füstölt fűszerpaprika 200 g füstölt sonka só, ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma 3 db sárgarépa 150 g zellergumó 2 ek. olaj 1 tk. fehérbors 2 l zöldség alaplé 1 db marhahúsleves kocka 3 db babérlevél 150 g lencse +tejföl a tetejére Elkészítése:   A hagymákat egy kevés vajon lepirítjuk és hozzáadjuk a sót és a fűszerpaprikát. Hozzáadjuk az alaplevet, az előző este…

Bűnös élvezetek: Almás rétes

Hozzávalók (18 darabhoz): 1,5 kg alma200 g dió100 g cukor150 g búzadara450 g rétestészta2 mokkáskanál fahéj1 bio citrom1 db tojás Elkészítés: Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, és a darált dióval, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a búzadarával összekeverjük. A réteslapokat széthajtogatjuk, kenőtollal egyenként vékonyan megkenjük olvasztott zsírral, elterítjük rajta a tölteléket, majd egy konyharuha segítségével…

A Két Cica Konyhája: Pohárkrém gesztenyével és forralt boros fekete cseresznyével

Nemcsak az ivástól lehetünk másnaposak: a túlevés, pláne késő este ugyanilyen rossz közérzetet hoz magával. Ezért mára ezt a selymes, savanykás pohárkrémet időzítettem az ebéd végére – eredetileg jött volna rá egy réteg csoki, de a tegnapi csokitorta után ezt most nem kívántuk. Érdemes elmenteni – igazi mentő recept hasonló alkalmakra!   Elkészítés: 15 perc + hűtés Nehézség: 1 Hozzávalók (6 adag): 250 g fagyasztott fekete cseresznye 250 g…

sörfigyelő: St-Feuillien Cuvée de Noël

Illat: pörkölt maláta belga apátsági jegyekkel Hab: cappuccino, selymes, tartós Szín: mahagóni barna   Ez egy jó sör, precízen beállított arányokkal. Nem túl karakteres, ezért lehet ajánlani nem csak első karácsonyi sörként, de akár első, nem világos belga sörként is. Lehetne fűszeresebb is, ha már karácsonyi, én nagy nehezen a fahéjat, szegfűszeget és koriandert érzek ki egy csipet szerecsendióval az utóízében. Közepesen testes, kifejezetten…

Gourmetchef: Karácsonyi Zserbógolyó

Karácsonyi Zserbógolyó   Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon gyorsan elfogy. . A recept 4 adagra   Hozzávalók 30 dkg darált háztartási keksz 30 dkg darált dió 30 dkg baracklekvár 4 evőkanál porcukor A bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé 1,5 evőkanál étolaj Elkészítés: Az első lépés, hogy egy tálban összekeverjük a kekszet, a baracklekvárt és a diót és a porcukrot. Amikor…

Gourmetchef: Karácsonyi Sült Kacsamell

Karácsonyi Sült Kacsamell Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom étel. A recept 2 adagra:  A hozzávalók:  2 db ( 40-50dkg)  kacsamell, só (és egyéb fűszerek ízlés szerint ), mi csak sóztuk,  3 evőkanál zsiradék  12 dkg barnarizs 1 ek liszt 50 dkg gomba 1 db lilahagyma 1 dl tejszín  Elkészítés: A két darab kacsamellet megsózom és borsozom. A kacsa: A két darab kacsamellet…

Gourmetchef: Karácsonyi Halászlé

Karácsonyi Halászlé  Kedves Látogatók!   A mienk egy tradicionális halászlé recept. Fogadjátok szeretettel. Valamint ez úton kívánunk  Kellemes Karácsonyi Ünnepeket.   A recept: Hozzávalók: leveshez 2 kg ponty 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma  3 ek zsír ,2 liter víz  Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint  2 db  halászlé kocka Elkészítés:  A leves:  A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a…

Gourmetchef: Ünnepi Gyümölcskenyér

Ünnepi Gyümölcskenyér Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon finom. A recept 4 adagra: Hozzávalók: 18 dkg margarin 4 db tojás 18 dkg liszt 15 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg kandírozott gyümölcsök vegyesen. /pl: ananász, narancs, mandarin, mangó, dió, stb./ 5 dkg mazsola / ízlés szerint  Díszítés:  Tejszínhab Koktél cseresznye vagy egyéb gyümölcs ízlés szerint.   1…

Pöttyök - falatok - adagok: Bábeli harmónia - Babel Budapest

Idén nem néztük meg a Diótörőt. Későn eszméltünk és már nem tudtunk jegyet venni rá.A névnapi herendi teadélutánon bár nagyon finomakat ettünk, de a kiszolgálás messze elmaradt attól amit egy ötcsillagos hoteltől elvárnánk, így kicsit rossz szájízzel indultunk haza.Aztán a héten sehol nem kaptam kacsamellet, így elkeseredetten törni kezdtem a fejem mit készítsek a megálmodott karácsonyi vacsora helyett.Amikor beugrottam a közeli kis pékségbe,…

SütiSári: Süti Sári így díszítette, mézikét tett a tetejére

Hozzávalók: 1 csomag ostyalap (5 db 37X28 cm) 250 g cukor 3 dl tej 250 g margarin 500 g darált keksz  2 evőkanál nutella 2 evőkanál kakaópor A cukrot, a kakaót, a nutellát és a tejet egy nagyobb lábasban összeforraljuk. Mikor 1-2 perce forr, hozzáadjuk a margarint hagyjuk felolvadni és simára keverjük. Levesszük a tűzről. Beleforgatunk a darált kekszből 200 g-ot. Mivel a keksz a nedvességet magába szívja nem szabad a teljes…

A Két Cica Konyhája: Forralt boros csokitorta (mindenmentes változat)

Ez a recept hagyományos feldolgozásban szerepelt már a blogon, de annyira "karácsonyi" és olyan jól illik a forralt borhoz, hogy megsütöttem tej-, tojás-, liszt-, és cukormentes változatban is.   Elkészítés: 70 perc (+ a cékla sütése) Nehézség: 4 Hozzávalók (12 nagy szelet): 350 g sült cékla (tisztítva) 150 g mandulaliszt 150 g rizsliszt 50 g cukrozatlan kakaópor 50 g méz 150 g étcsoki 150 g kókuszkrém 2 dl forralt vörösbor 1 narancs…

A Két Cica Konyhája: Szilveszter a Dunakanyarban

Ha ilyen csodás ételeket akartok enni két vagy három napon keresztül, még foglalhattok helyet a Rosinantéban: megjavíthatjátok a múlt évet és szuperül indíthatjátok a következőt! Náluk 2024. december 29-től 2025. január 2-ig tart a buli (lehet 2 és 3 éjszakára is foglalni) - bármelyik megoldást választjátok, remek ételekkel és emberekkel búcsúztathatjátok az évet. Szilveszteri csomagjukk tartalma: 2-3 éjszaka szállás fürdőszobás,…

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek: Gyors kifli

Hozzávalók (8 kiflihez): 340g liszt (fehér kenyérliszt, vagy 50-50 % fehér kenyérliszt és teljes kiőrlésű liszt, én a Garat malom lisztjeit használom)240 ml tej1 mokkáskanál cukor42g friss élesztő (ezek azok a kisebb csomag élesztők, amiket pl a Lidl-ben lehet kapni)1 teáskanál só24g olaj (én olivát használok)+ kis tej (kevesebb, mint fél deci elég) kenéshez   Elkészítés:A tejet a cukorral elkeverve meglangyosítom, belemorzsolom az…

sörfigyelő: Pöhjala Öö

Illat: kávé, csoki, pörkölt maláta Hab: kevés Szín: fekete   Amikor valaki elkezd ismerkedni a minőségi sörökkel, eljön a pillanat és szembetalálkozik a Pöhjalával. Ha a barna söröket kedveli és mondjuk ízlett a Pardubicky Porter, akkor idővel rászánja magát, hogy megkóstolja a Pöhjala alap baltic porterjét, ha már annyiszor hallott róla. És tényleg nagyon jó lesz, mondhatni emlékezetes.     Már az illata is invitál, bíztat rá, hogy…

Régi és új étkek, mai ízek: Zabpelyhes fasírt

Keressük a lehetőségét annak, hogy egészségesebben tudjunk étkezni és a meglévő állapotot megőrizzük. Így sokszor készül főzelék nálunk valamilyen formában, amelyhez kell feltét, hogy teljes legyen az étkezés. Így készült e szénhidrátban kevésbé erős fasírt sütőben sütve. Sajnos tálalt és elkészült kép nem sikerült, mert hamar elfogyott, de a recept működik. 1 adag: 303 kcal, fehérje 29,2 gramm, szénhidrát 19,2 gramm, zsír 11,7…

Régi és új étkek, mai ízek: Hagymás bab gyorsfőző készülékben

Karácsonyi ajándéknak érkezett a gyorsfőző, de persze ki kellett próbálni, ehhez kerestünk egy gyors receptet, erre esett a választás. Későbbiek során majd lesz poszt a készülékről, most csak annyi, hogy Tesla ár-érték arányban a legjopbb a piacon, ennek van legnagyobb főzőüstje 6,5 liter ebben a kategóriában. Tesla a meleglevegős fritőzünk is, mindkét terméket ajánlani tudjuk tapasztalataink alapján. 1 adag 1162 kcal, fehérje: 59 gramm,…

Régi és új étkek, mai ízek: Mediterrán csirkecomb sütőtök pürével

A sütőtök püré az egyik kedvencem és nagyon jól passzol ehhez az ételhez, így nem bírtam ellenállni és ez lett hozzá. Közben pedig köztudott, hogy a mediterrán jellegű ételek is a kedvenceink, tehát ami volt itthon abból gyorsan meg kellett csinálni. Hozzávalók: -Sütőtök püré: 1,5 kg sütőtök 2 fej vöröshagyma friss zálya és rozmaring só, frissen őrölt bors pár gerezd fokhagyma olívaolaj -Combokhoz: 4 alsó comb 4 felső…

még több találat...