Hozzávalók:
600 g finomliszt
3,5 dl víz
1,5 tk. só
1 tk. kristálycukor
9 g instant élesztő
3 ek. olíva olaj
Elkészítése:
A lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük a dagasztó edényben.
Hozzáadjuk a vizet és az olíva olajat a száraz alapanyagokhoz.
Dagasztó gépben kidagasztjuk a tésztát.
Meleg helyen 1 óráig kelesztjük a tésztát.
A tésztából rudakat sodrunk .
A bagett sütőformába helyezzük bagetteket.
Meleg helyen lefedve a…
A mák magjai különösen gazdagok különféle tápanyagokban, és az egészségre gyakorolt hatásaik széleskörűek. Elmondjuk miért:
A mák magjai különösen gazdagok különféle tápanyagokban, és az egészségre gyakorolt hatásaik széleskörűek. Az ún. orvosi mákot a mai napig használják fájdalomcsillapításra (morfint nyernek ki belőle), az étkezési mákok esetében azonban ez a hatás nem jelentkezik.
Nyugtató és relaxáló hatás: A mák magjai, különösen a…
Illat: üde, friss, gyenge malátásság
Hab: szép, apró buborékos, fehér, rugalmas
Szín: hazy arany
Talán jobb, mint a sima, de nekem nem az esetem. Ha nagyon akarnék magyar vonatkozásokat mondani, akkor az a Szalonra hasonlít a leginkább, a Double Hops a Borsodi Hoppy-ra, ez pediglen a Pécsi szűretlen pils-re. Nem túl testes, talán még az eredetinél is vékonyabb, a malátája kicsi helles-es beütéssel bír, de alapvetően egy üde sör, mert azért…
4 személyreElkészítés: 50 perc 240 g vörösbab (1 konzerv nettója)140 g csemege kukorica400 g darabos paradicsom konzerv2 fej lilahagyma8 gerezd fokhagyma2 db kápia paprika1 db kis chili paprika2 szár zeller (angol)1 csésze bulgur5 dl zöldség alaplé1 ek. őrölt oregánó1 ek. őrölt római kömény1 ek. őrölt madras curry (érős)1 tk. chili pehely1 tk.…
Az Újév alkalmából sokan fogadkoznak, hogy mostantól környezettudatosabb életmódra térnek át. De vajon hogyan lehet a mindennapokban valóban zöldebb alternatívákra váltani, miközben még mindig él az a tévhit, hogy például az öko tisztítószerek hatékonysága elmarad hagyományos társaik mögött és túlságosan drágák is. Ezekre adhat megoldást az ÖkoBrill, amely nemcsak a tisztaság, hanem a fenntarthatóság terén is új mércét állított fel.
Nagy Gábor…
Egyszerúű, gyors, önnyű fogások jegyében indult az év, e gyorsan kitalált maradékmentő fogásunk remek ízeket tesz az asztalra.
Hozzávalók:
20 dkg kelkáposzta apróra vágva
30 dkg kockázott bacon
4 db újhagyma karikázva
2 gerezd reszelt fokhagyma
32 dkg tészta
2 dl tejszín
só, őrölt fehérbors
aprított petrezselyem a tálaláshoz
A kockázott bacont pirítsuk le, majd adjuk hozzá a hagymakarikákat, később ehhez adunk 1-2 ek olívaolajat és…
A korhely saláta finom fogás, mégis kevesen készítik. Mi ennek most a lencsés verzióját készítettük el az év végére, de bármikor felszolgálható lencsés és alap verzióban is a friss íze üdítőleg hat.
Hozzávalók:
25 dkg lencse előző este beáztatva
1 babérlevél
só, bors
5-6 db salátaburgonya karikázva, megfőzve
3 pár virsli karikázva
25 dkg lecsepegtetett megvágott savanyú káposzta
3 ek mustár
1 kis pohár tejföl
1 tojásból késuzült házi…
2025-ben becsatlakoztunk a Veganuár kihívásba, igaz csak részlegesen, mert teljesen nem hagytuk el a húsos fogásokat, hanem 7 napból egy halas nap, egy húsos, a többi pedig zöldséges nap nálunk. Ezen kihívás ideje alatt számunkra sok új alapanyagot is kipróbálunk, ilyen a most következő recept is. Félve álltam neki, de megéri.
Hozzávalók:
10 dkg tápióka gyöngy
3 dl tej (lehet növányi tej is) az áztatáshoz
1 tk vanília örlemény
6 dl tej…
Skóciában gazdag sokszínűséget mutatnak a lepárlók. Nemcsak a tulajdonviszonyokban, hanem az elhelyezkedésben, méretben, külsőben, működésben is. Vannak nagy, már-már ipari jellegű monstrumok, kis farmlepárlók, közepes méretű termelőegységek. Vannak kétszáz évesnél öregebb és pár évnél is fiatalabb desztillálók. Mindez szétszórva, hegyek és völgyek között, városokban, falvakban, minden elképzelhető helyen. Viszont csak egyetlen olyan főzde van,…
Írja alá a Vitævino Nyilatkozatot!Minden csepp számít!
Bővebb infók és aláírás itt!
Autentikus görög alapanyagok: Kizárólag eredeti görög termékekkel dolgozunk
Házi készítésű szószok eredeti görög joghurtból: Frissen készített krémeink – a krémes tzatziki, a lágy fetakrém és a különleges füstölt sajtos répasaláta – minden falatot még ínycsiklandozóbbá tesznek. És a legjobb? Alapból járnak minden pitához és tálhoz!
Csípős ízek felár nélkül: Ha szereted a pikáns ízeket, kérd csípősen gyrosodat! Ebben az esetben a fetakrém…
Szombat este rendezték meg Székesfehérváron a Mercure Hotel Magyar Királyban a jubileumi, tizedik Nagy Fehérvári Bormustrát. Akkor és ott adták át a Magyar Borszakírók Köre Magyar Bor Nagydíját is.
Már a kezdéskor, délután négy órakor jöttek a borbarátok, hogy aztán megteljen a nagy terem, illetve az oldalhajóban található összenyitott termek borászokkal, finom borokat kedvelő hölgyekkel és urakkal. Az egyik falon a Fejér Vármegye borászai…
Illat: belgásan árpamalátás
Hab: sűrű, tömör, selymes
Szín: borostyánba hajó arany
Első korty első felében belövöm a pontszámát 8-as alá: ennél sokkal erősebb füstre számítottam. Ugyan szokásosan telt és lágy Gulden Draak malátásság jön, ami 500-600 Ft-ért verhetetlen. Azonban ez ugye nem része a Lidl belga pakkjának, így ahhoz képest drága pénzen árulják, de Tajvanon nem drágább, mint Magyarországon. Alapvetően édeskés, karamelles…
Az elmúlt évek során többen is kértétek, hiányoltátok, vártátok, most pedig megcsináljuk! A méltán híres spéci chilis bab receptemen csavarunk majd néhányat és egy semmi máshoz nem hasonlítható ultrabrutális formában prezentáljuk majd Nektek! Utoljára 2017-ben volt Chilis Bab Party még a Hostel teraszon, úgyhogy én magam is rendkívül izgatottan várom, hogy újra rotyogjon a szakanyag! Aki annak idején kóstolta, azért, aki pedig nem, hát azért…
Hozzávalók:1 csomag leveles tésztakevés vaj20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:Ez a gyors ropogtatni való levelestésztából készült, amit kiolvasztottunk, majd kinyújtottunk.Ezt követően a kókuszreszeléket kevés vajjal összekevertük, majd rákentük a leveles tésztára.
Ezután feltekerjük és 1 cm-es tekercseket vágunk belőle, amit 20-25 perc alatt készre sütünk sütőpapírral bélelt tepsiben. Jó étvágyat!
Hozzávalók a krémhez:
250 g mascarpone
200 g tej
1 csomag expressz zselatin
100 g kristálycukor
20 g vaníliás ízű pudingpor
3 kk. vanília paszta vagy aroma
piros ételfesték pár csepp
Hozzávalók a piskótához:
5 db tojás
5 ek. liszt
4 ek. kristálycukor
1 csipet só
Elkészítése:
A sót és a lisztet egy tálban összekeverjük.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá…
A sok hús és édes sütik után már sósra is vágytunk... A bableves után jól esett egy kis szilvás gombóc... de elsokalltam a tésztát, ezért egy kis bucinudli is készült... Na és nem maradhatott ki az olajban kisütött krumplis pogácsa sem! Ezt nagyon kedveljük. :)
Illat: ünnepi fűszeres pörköltmalátás, pincés
Hab: krémes, sűrű, sok, csipkés
Szín: közepesen sötét barna
Téli sörnek jó, de karácsonyinak túl savanyú, szóval inkább egy decemberi dubbel-ként definiálnám. Amúgy meg minden más stimmel, ez a röhej. Kellemesen és minőségi értelemben édeskés a malátája, aminek ráadásul átjön a pörköltsége és még elég pincés is. Nem túl intenzíven, de vannak benne fűszerek és a szokványosak nekem megfelelnek. A…
2 személyreElkészítés: 35 perc 2 db 25 cm-es baguette 225 g jackfruit (1 konzerv nettója)2 db nagy narancs1 db lime100 g füstölt tofu5 szelet vegán felvágott (Viodeli)5 szelet vegán sajt (Vemondo armonatic)7 gerezd fokhagyma1 fej lilahagyma1 ek. őrölt kakukkfű1 ek. őrölt oregánó1 ek. őrölt kömény1 tk. só1 tk. bors2 ek. szójaszószDijoni mustárCsemege…