Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Csabi Konyhája: Chimichanga Party 2025

A tavalyi első közös esemény, egy burger party és a legutóbbi chilis bab fieszta után most ismét egy régi kedvenc kerül terítékre, ami nem más mint a chimichanga! Még a hosteles őskorban fejlesztettem ki sokatok legnagyobb örömére és azóta több helyszínen, többféleképpen is újra lett már gondolva. Ezúttal se lesz másképp, hiszen a jól bevált alapreceptet ezúttal némi Zabáljcsakos csavarral csibészeljük meg ezen a hétvégén, március 22. szombati…

mákvilág: Lány fülbevalóval c. festmény és a mák...ööö...mi?:)

Mi az összefüggés Vermeer csodálatos festménye és a mák között?:) Van! És a mai napig használják, kinyitjuk a titkok ládikáját... A kulcs: a mákolaj. A mákolaj nagyon jó a bőrnek, nagyon egészséges belsőleg, de legalább ennyire fontos volt anno, mint a festéshez használt adalék. Vermeer biztosan használta a mákolajat a világhírű Lány fülbevalóval c. festményéhez. De miért is?:) A mákolajat többek között a reneszánsz és a barokk művészek…

Gastro.hu: Boldogok a sajtkészítők

Érett sajtok, éretlen kamaszok. A zűrös életű Totone pontosan ugyanarra vágyik, mint bármelyik vidéki francia tinédzser: felelőtlenül bulizni, motorozni és csajozni. Korlátlan szabadsága azonban egyik pillanatról a másikra véget ér, amikor egyedül marad hétéves húgával, vállán a megörökölt sajtkészítő műhellyel. A hirtelen családfővé váló Totone és barátai 30.000 euró nyeremény reményében belevágnak a lehetetlenbe: elkészíteni a tökéletes Comté…

A Két Cica Konyhája: Az első csillag örökké ragyog

Costes Restaurant: 15 év gasztronómiai öröksége Budapesten A budapesti Costes Restaurant nemcsak Magyarország, hanem az egész közép-európai gasztronómia számára is mérföldkővé vált, amikor 2010. március 16-án megszerezte az ország első Michelin-csillagát. Ez a történelmi pillanat nem csupán az étterem csapatának szenvedélyét és kitartását testesítette meg, hanem a hazai fine dining kultúra elismerését is jelentette egyben. Miguel Rocha Vieira,…

Gastro.hu: Brand Brunch-ok a Kopaszi-öbölben

Egyedülálló környezetben mutathatják meg magukat a hazai kézműves márkákKreativitás és egyedi, magyar termékek. Kisvállalkozások, melyek szenvedélyesendolgoznak saját ötleteiken, hazai márkák, melyek reflektorfényért kiáltanak. Év eleje óta aZazie Bistro & Bar nem csupán gasztronómiai élményt nyújt vendégeinek, hanem teretbiztosít hazai kézműves márkák számára is. A Brand Brunch sorozat keretében ugyaniskiváló alkotók mutathatják be…

A Két Cica Konyhája: Pálinka alapú kávélikőr, ami aranyérmet nyert

A Gyulai Pálinka Manufaktúra legújabb különlegessége, a Gyulai Kávélikőr, elképesztő sikert aratott a Quintessence - 2025 XV. Pálinka és Párlatversenyen, ahol kiváló 89 pontot elérve arany oklevelet szerzett. Ez a rangos elismerés nem csupán a termék egyediségét és prémium minőségét igazolja, hanem azt is bizonyítja, hogy a Gyulai Pálinka Manufaktúra úttörő innovációja méltó helyet foglal el a legkiválóbb italok között. A Gyulai Pálinka…

Csabi Konyhája: Burger Mustra #209 - LAZA Burger'n Bistro, Dunakeszi

Egy szokásos Dunakanyar bringatúráról hazafelé tekerve iktattam be egy megállót a Dunakeszin található Laza Bistronál egy jó kis burgerezés reményében. Ugyan kint is van néhány asztal, én inkább bent foglaltam helyet. Érkezésemkor teljesen üres volt a vendégtér, de ez elég hamar megváltozott, hiszen percek alatt kialakult szinte a teltház a szombati ebédidőben. Bár a hely hivatalos nevében szerepel a burger is, alapvetően egy elég vaskos és…

Blogkocsma: Egy újabb avokádókrém aka guacamole

Nagyon szeretem az avokádót, és sokat is eszem belőle, pláne, hogy mostanság sokszor találkozom leértékeléssel. Ha lehet, akkor még éretlent veszek, mert az érettet pimaszul drágán adják. Nekem meg csak egy almával kell papírzacskóba tenni, és pár nap alatt puhára érik :) Ma reggel is találtam a polcon másfelet. Ebből azonnal guacamolet kell csinálni, mert éhenhalok, és már csak egy pici kenyerem van. Megnéztem a kovászomat is, és késznek…

KönyvParfé: Jon Szomin: A ​kis szöuli fazekasműhely

A mai rohanó világban, rengeteg inger ér minket és minden információhoz azonnal hozzájuthatunk. Felgyorsultak a mindennapok, és ezzel a gyorsasággal egy kicsit hátrébb szorultak az emberi kapcsolatok is. Megváltozott a minőség, s talán soha nem voltunk még annyit az online térben, mint most. Jon Szomin nemrégiben megjelenő regénye A kis szöuli fazekasműhely, talán pont arra akar emlékeztetni bennünket, hogy mennyire szükségtelen, hogy mindig nagy…

Ínyenc Fenevad: Nem lett a kedvencük Budapest talán leghíresebb rámenezője

A Komachi az egyik leghíresebb és legrégebbi budapesti rámenező, amely a házi készítésű tésztáiról híres: aki rajong a japán tésztás levesekért, annak kötelező egyszer kipróbálnia. Bár magam is a rámen kedvelője vagyok, erről a helyről mégsem szóltam korábban a blogon – ezt a súlyos hiányosságot fogom most pótolni. Elöljáróban annyit, hogy a budapesti rámenezők közül – bár egy nagyon változatosan elkészíthető ételről van szó – talán a Komachi…

HAIDILAOVN: HADILAOVN

HADILAOVN Haidilao VN là điểm đến lý tưởng cho những người yêu thích lẩu, mang đến trải nghiệm ẩm thực tươi ngon và lành mạnh. Với nguyên liệu tươi ngon, từ thịt hảo hạng, hải sản tươi sống đến rau củ, mỗi món ăn không chỉ giữ trọn hương vị mà còn cung cấp đầy đủ chất dinh dưỡng tốt cho sức khỏe.  Địa chỉ: Giga Mall, 242 Đ. Phạm Văn Đồng, Hiệp Bình Chánh, Thủ Đức, TP.HCM Điện thoại: 0988 879 607 https://haidilaovn.com/

Régi és új étkek, mai ízek: Banános zabpelyhes muffin

Az édes bűnbeesés mindig csábító. Így vagyunk vele mi is. Nem is engedjük, hogy az élet közbeszóljon. A cukorbetegség csak egy helyzet, de e recept ilyenkor is kedvez az édes élvezeteknek. Örülünk, hogy rátaláltunk. Fogadjátok szeretettel. Hozzávalók: 2 érett banán 20 dkg zabpehely 1,2 dl tej 2 tojás 2 ek chia mag fél zacskó sütőpor 2 ek datolyasűrítmény(elhagyható) 1 ek negyedannyi cukor    Az alapanyagokat robotgéppel keverjük…

Régi és új étkek, mai ízek: Pesztós tésztasaláta grillezett csirekcombbal

Mostanában többnyire a könnyedebb ételeket kedvelem, ez is egy könnyű vacsora lett. Elég sok hasonló zöldséges tészta étel recetje került mostanában a kezembe, így megalkottam a magamét. Hozzávalók: 25 dkg tészta 4 db csirkecomb 4 db retek. 1 kisebb cukkini darabolva 12 szem koktél paradicsom 4 szál újhagyma 1 üveg zöldpesztó grillcsirke fűszerkeverék A csirkét fúszerezzük be, majd hagyjuk állni fél órát. Ezt követően kezdjük el…

Régi és új étkek, mai ízek: Bakonyi rakott karaj

Oldalunkon többször is jeleztük, hogy nevünkhőz hűen hagyományőrző tájjellegű régi magyar recepteket is felvonultatunk. Valamikor még februárban készítettük ezt a receptet. Szerintem tetszeni fog. Hozzávalók: 1 kg kicsontozott sertés rövidkaraj 40 dkg darált sertés lapocka 70 dkg gomba, 6 zsemle 1 dl tej 10 db keményre főzött tojás 3 kisebb fej vöröshagyma 4 db tojás só 2 kávéskanál őrölt feketebors 1 kávéskanál őrölt kömény 1…

még több találat...