A tavalyi első közös esemény, egy burger party és a legutóbbi chilis bab fieszta után most ismét egy régi kedvenc kerül terítékre, ami nem más mint a chimichanga! Még a hosteles őskorban fejlesztettem ki sokatok legnagyobb örömére és azóta több helyszínen, többféleképpen is újra lett már gondolva. Ezúttal se lesz másképp, hiszen a jól bevált alapreceptet ezúttal némi Zabáljcsakos csavarral csibészeljük meg ezen a hétvégén, március 22. szombati…
Mi az összefüggés Vermeer csodálatos festménye és a mák között?:) Van! És a mai napig használják, kinyitjuk a titkok ládikáját...
A kulcs: a mákolaj. A mákolaj nagyon jó a bőrnek, nagyon egészséges belsőleg, de legalább ennyire fontos volt anno, mint a festéshez használt adalék. Vermeer biztosan használta a mákolajat a világhírű Lány fülbevalóval c. festményéhez. De miért is?:)
A mákolajat többek között a reneszánsz és a barokk művészek…
Érett sajtok, éretlen kamaszok. A zűrös életű Totone pontosan ugyanarra vágyik, mint bármelyik vidéki francia tinédzser: felelőtlenül bulizni, motorozni és csajozni. Korlátlan szabadsága azonban egyik pillanatról a másikra véget ér, amikor egyedül marad hétéves húgával, vállán a megörökölt sajtkészítő műhellyel. A hirtelen családfővé váló Totone és barátai 30.000 euró nyeremény reményében belevágnak a lehetetlenbe: elkészíteni a tökéletes Comté…
Costes Restaurant: 15 év gasztronómiai öröksége Budapesten
A budapesti Costes Restaurant nemcsak Magyarország, hanem az egész közép-európai gasztronómia számára is mérföldkővé vált, amikor 2010. március 16-án megszerezte az ország első Michelin-csillagát. Ez a történelmi pillanat nem csupán az étterem csapatának szenvedélyét és kitartását testesítette meg, hanem a hazai fine dining kultúra elismerését is jelentette egyben. Miguel Rocha Vieira,…
Egyedülálló környezetben mutathatják meg magukat a hazai kézműves márkákKreativitás és egyedi, magyar termékek. Kisvállalkozások, melyek szenvedélyesendolgoznak saját ötleteiken, hazai márkák, melyek reflektorfényért kiáltanak. Év eleje óta aZazie Bistro & Bar nem csupán gasztronómiai élményt nyújt vendégeinek, hanem teretbiztosít hazai kézműves márkák számára is. A Brand Brunch sorozat keretében ugyaniskiváló alkotók mutathatják be…
Fanyar nyáresti hűsítő.
Összetevők:
50 ml tequila, 100 ml grapefruitlé (rózsaszín), 50 ml szódavíz, csipet só, jég, grapefruit-szelet.
Elkészítés:
Egy pohár peremét nedvesítsd be és mártsd sóba (opcionális a sós perem).
Töltsd meg a poharat jéggel.
Öntsd bele a tequilát és a grapefruitlevet, majd keverd össze.
Töltsd fel szódavízzel.
Díszítsd egy grapefruit karikával a pohár szélén.
Rendkívül népszerű és egyszerű pezsgőkoktél.
Összetevők:
100 ml prosecco, 50 ml őszibarack püré vagy nektár (édes, szűrt őszibaracklé), jéghideg.
Elkészítés:
A proseccót és a hideg barackpürét óvatosan összekeverjük egy pezsgőspohárban.
Nem kell hozzáadni jeget, csak győződj meg róla, hogy minden összetevő jól lehűlt.
Keverés helyett csak finoman felöntjük, hogy pezsgő maradjon.
Díszítheted barackszelettel.
A hölgyek kedvence
Összetevők:
60 ml prosecco (vagy száraz pezsgő), 40 ml Aperol, 20 ml szóda (szódavíz), jég, narancsszelet.
Elkészítés:
Borospohárba tegyél pár jégkockát. Öntsd bele az Aperolt, majd a proseccót, végül egy kis szódát.
Óvatosan keverd össze. Díszítsd a poharat egy fél narancsszelettel.
Egy frissitő nyári long drink.
Összetevők:
50 ml fehér rum, 120 ml kóla, fél lime leve, jégkockák.
Elkészítés:
Poharad felét töltsd meg jéggel. Öntsd bele a rumot, majd a kólát. Facsard bele egy fél lime levét, keverd meg, és dobj bele a kifacsart lime héját is a karakteres ízért.
A világ legkedveltebb long drinkje
Összetevők:
50 ml gin, 150 ml tonic, jégkockák, 1 gerezd lime.
Elkészítés:
Tölts meg egy highball poharat jéggel. Öntsd bele a gint, majd töltsd fel tonic vízzel. Facsarj bele egy kis lime-levet, és a lime gerezdet dobd bele díszítésként.
Habár manapság inkább a kerek, talpas poharakat kedvelik, ez egy klasszikus megoldás.
A Gyulai Pálinka Manufaktúra legújabb különlegessége, a Gyulai Kávélikőr, elképesztő sikert aratott a Quintessence - 2025 XV. Pálinka és Párlatversenyen, ahol kiváló 89 pontot elérve arany oklevelet szerzett. Ez a rangos elismerés nem csupán a termék egyediségét és prémium minőségét igazolja, hanem azt is bizonyítja, hogy a Gyulai Pálinka Manufaktúra úttörő innovációja méltó helyet foglal el a legkiválóbb italok között.
A Gyulai Pálinka…
Egy szokásos Dunakanyar bringatúráról hazafelé tekerve iktattam be egy megállót a Dunakeszin található Laza Bistronál egy jó kis burgerezés reményében. Ugyan kint is van néhány asztal, én inkább bent foglaltam helyet. Érkezésemkor teljesen üres volt a vendégtér, de ez elég hamar megváltozott, hiszen percek alatt kialakult szinte a teltház a szombati ebédidőben.
Bár a hely hivatalos nevében szerepel a burger is, alapvetően egy elég vaskos és…
Nagyon szeretem az avokádót, és sokat is eszem belőle, pláne, hogy mostanság sokszor találkozom leértékeléssel. Ha lehet, akkor még éretlent veszek, mert az érettet pimaszul drágán adják. Nekem meg csak egy almával kell papírzacskóba tenni, és pár nap alatt puhára érik :) Ma reggel is találtam a polcon másfelet. Ebből azonnal guacamolet kell csinálni, mert éhenhalok, és már csak egy pici kenyerem van.
Megnéztem a kovászomat is, és késznek…
A mai rohanó világban, rengeteg inger ér minket és minden információhoz azonnal hozzájuthatunk. Felgyorsultak a mindennapok, és ezzel a gyorsasággal egy kicsit hátrébb szorultak az emberi kapcsolatok is. Megváltozott a minőség, s talán soha nem voltunk még annyit az online térben, mint most. Jon Szomin nemrégiben megjelenő regénye A kis szöuli fazekasműhely, talán pont arra akar emlékeztetni bennünket, hogy mennyire szükségtelen, hogy mindig nagy…
A Komachi az egyik leghíresebb és legrégebbi budapesti rámenező, amely a házi készítésű tésztáiról híres: aki rajong a japán tésztás levesekért, annak kötelező egyszer kipróbálnia. Bár magam is a rámen kedvelője vagyok, erről a helyről mégsem szóltam korábban a blogon – ezt a súlyos hiányosságot fogom most pótolni. Elöljáróban annyit, hogy a budapesti rámenezők közül – bár egy nagyon változatosan elkészíthető ételről van szó – talán a Komachi…
HADILAOVN
Haidilao VN là điểm đến lý tưởng cho những người yêu thích lẩu, mang đến trải nghiệm ẩm thực tươi ngon và lành mạnh. Với nguyên liệu tươi ngon, từ thịt hảo hạng, hải sản tươi sống đến rau củ, mỗi món ăn không chỉ giữ trọn hương vị mà còn cung cấp đầy đủ chất dinh dưỡng tốt cho sức khỏe.
Địa chỉ: Giga Mall, 242 Đ. Phạm Văn Đồng, Hiệp Bình Chánh, Thủ Đức, TP.HCM
Điện thoại: 0988 879 607
https://haidilaovn.com/
Az édes bűnbeesés mindig csábító. Így vagyunk vele mi is. Nem is engedjük, hogy az élet közbeszóljon. A cukorbetegség csak egy helyzet, de e recept ilyenkor is kedvez az édes élvezeteknek. Örülünk, hogy rátaláltunk. Fogadjátok szeretettel.
Hozzávalók:
2 érett banán
20 dkg zabpehely
1,2 dl tej
2 tojás
2 ek chia mag
fél zacskó sütőpor
2 ek datolyasűrítmény(elhagyható)
1 ek negyedannyi cukor
Az alapanyagokat robotgéppel keverjük…
Mostanában többnyire a könnyedebb ételeket kedvelem, ez is egy könnyű vacsora lett. Elég sok hasonló zöldséges tészta étel recetje került mostanában a kezembe, így megalkottam a magamét.
Hozzávalók:
25 dkg tészta
4 db csirkecomb
4 db retek.
1 kisebb cukkini darabolva
12 szem koktél paradicsom
4 szál újhagyma
1 üveg zöldpesztó
grillcsirke fűszerkeverék
A csirkét fúszerezzük be, majd hagyjuk állni fél órát. Ezt követően kezdjük el…
Oldalunkon többször is jeleztük, hogy nevünkhőz hűen hagyományőrző tájjellegű régi magyar recepteket is felvonultatunk. Valamikor még februárban készítettük ezt a receptet. Szerintem tetszeni fog.
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott sertés rövidkaraj
40 dkg darált sertés lapocka
70 dkg gomba, 6 zsemle
1 dl tej
10 db keményre főzött tojás
3 kisebb fej vöröshagyma
4 db tojás
só
2 kávéskanál őrölt feketebors
1 kávéskanál őrölt kömény
1…
Az oldalunon már van 3-4 különböző babkrém, most ehhez csatlakozik a következő receptünk. Szerintem