Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

A Két Cica Konyhája: 10 év, 10+1 érv - Pesti István arról, miért érte meg ezt a szakmát választani

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes…

A Két Cica Konyhája: A hajfonat - filmajánló

Három nő története, akik a világ távoli pontjain élnek. Soha nem találkoztak, mégis egyedülálló, láthatatlan kötelék köti össze őket. Az indiai Smita az érinthetetlenek kasztjába tartozik. Taníttatni szeretné a lányát, ezért menekülnie kell falujából. Végül egy szentélyben tapasztalja meg az újjászületést. A szicíliai Giulia apja parókaműhelyében dolgozik. Ő mossa, szőkíti és festi a város fodrászai által szállított természetes hajat. Amikor…

Margit2 blogja: Keksztekercs, tekert sajtos hajtovány, aranygaluska, tiramisu, gofri, sajtosrud, sajtos tallér...

Áprilisban és májusban eddig ezeket készítettem el: A kókuszos keksztekercs nagyon kapós volt most is a főzött krémmel. Persze a tekert sajtos hajtovány is gyorsan fogyott... Aranygaluska is nagyon jüól sikerült. Kétféle csokis pudingot készítettem mellé... Na és a mostani nagy kedvenc a tiramisu. Most a legnagyobb jénaiban készítettem... ezt nem unják meg! Mondjuk én is nagyon szeretem, főleg, hogy már vega tejföllel csinálom... Persze gofri,…

A Két Cica Konyhája: Négy háborús klasszikus közel két héten át májusban a mozikban!

80 éve, 1945. május 8-án tette le a náci Németország a fegyvert, megadásuk dátumát pedig Európában a 2. világháború lezárásának tekintik (az ex-szovjet területek 9-ét), míg az USA a Győzelem Napját a japán atombombázásokhoz igazítva tartja, amivel valóban véget értek a borzalmak. 12 napon keresztül a Pannónia Mozihálózat négy klasszikus filmet tűz műsorra, megemlékezve a 2. világháborúról A kerek évforduló alkalmából 4x3 napig mozikba kerül…

A Két Cica Konyhája: Alíz Csodaországban- WE ARE ALL noMAD HERE

Glamping Piknik 10.0 - 2025.05.18 12:00-18:00 Alíz Csodaországban- WE ARE ALL noMAD HERE  Jó lenne egy napra kilépni a valóságból? Legalább egy délután erejéig elmerülni egy mesés világban, ahol semmi nem az, aminek látszik? Ahol bármi megtörténhet és nincs más dolgod, mint hagyni, hogy körbevegyen a varázslat? Ezt az érzést próbálja megteremteni a Nomád Hotel és Glamping csapata, az idei SZEZONNYITÓ PIKNIKjén. Májusban 10. alkalommal jönnek…

A Két Cica Konyhája: Este teremavatással, hajnalban reggelivel vár az Artmozik éjszakája

Artmozik éjszakája 2025 Egy éjszaka, öt mozi, hetven film. Május 17-én kezdődik az egyéjszakás mozikaland a Művész, a Puskin, a Toldi, a Kino és a Tabán mozikban. Minden filmrajongónak érdemes hosszú éjszakára készülni, hiszen a budapesti art mozik legjava reggelig tartó vetítés sorozattal várja őket. Ahogyan az elmúlt években is, most is elég egyetlen karszalagot vásárolni, amivel bármelyik film május 17-én megnézhető. A karszalag a mozik…

Csabi Konyhája: Házi majonéz

Hatalmas majonéz fanatikus vagyok, így aztán elég sokat is szoktam fogyasztani, főleg szendvicsekhez. Az utóbbi időben eléggé besokalltam a bolti választéktól, illetve, hogy már lényegében szinte az összesnek van egy engem zavaró mellékíze, illetve nem olyan finom már, mint régen és/vagy marha drága... A házi majonéz készítése egyébként pofonegyszerű, de most kedvet kaptam a kísérletezgetéshez is. HOZZÁVALÓK 250ml napraforgóolaj2 tojás…

A legjobb magyar éttermek: Ebédmenü Budapesten - 2025

Nem írtam már egy ideje a blogra, mert úgy tűnik, hogy 2023. óta nem sok új helyen lehet baráti áron ebédmenüt kapni, ha valaki a céges menzánál többre vágyna. Sőt, a Cafe57 bezárt, ráadásul több étterem másfélszeresére emelte az árait, a 10 ezres ebédet pedig már nem tudom jó szívvel ajánlani. Aminek örülni lehet, hogy néhány korábban túlárazott hely nem emelte az árait ilyen jelentős mértékben, így felkerülhettek a listámra. 4000 forint…

KönyvParfé: Mörk Leonóra: Cukrászbolt ​a narancsfához

Nem tudom, hogy miért gondoltam, de valahogy az volt az érzésem Mörk Leonóra könyveivel kapcsolatban, hogy talán nem az én írónőm és regényei nem igazán nekem szólnak. Nem is próbálkoztam vele eddig, viszont a nemrég megjelent könyve felkeltette az érdeklődésemet. A könyvei borítói egytől egyig csodálatosak, nagyon szép és tetszetős ruhát kapnak mindig, a Cukrászbolt a narancsfához is megjelenésében egyszerű, letisztult, a fülszöveg pedig arra…

A Két Cica Konyhája: Jim utazása

A film a mozaik családok korában nagyon aktuális és fontos kérdést jár körül: egy gyereknek biztos, hogy a vér szerinti apja az "igazi"? Aymeric egy nap belebotlik egykori kolléganőjébe, Florence-ba, aki gyereket vár egy nős férfitól. A kisfiú születésénél Aymeric is jelen van. Mindenben támogatja Florence-t, és saját fiaként neveli a kis Jimet. Boldogan és békében élnek egy farmon a Jura-hegységben. Jim hétéves korában azonban váratlanul…

ÍZcsiklandozó: Répatorta tavaszi köntösben

A répatorta nagyon finom sütemény, szaftos, harmonikus ízvilágú a benne lévő répától. Bizonyos zöldségek roppant finommá teszik a süteményeket, édes ízük miatt pedig némileg a hozzáadott cukor mennyiségét csökkentik.Én nagyon szeretem a répatortát, készítettem már többször, pl.: ITT olvashattok egy másik receptet nálam) mazsolával, csokoládé darabkákkal, többféle olajos maggal (mandula, kesudió stb.) nem csak a hagyományos dióval. A krémes réteg…

Motoros konyhája: Magyaros rakott padlizsán,

Jáááj, hát milyen szépre fordult már az idő, döntögetjük a melegrekordokat, nyílik minden kint a kertben, ezer ágra süt a nap. Reggeltől-estig dolgozhatunk a kertben úgy, hogy még a tökünkről hátunkról is csurog a víz :) És ha már ilyen jó idő van miért ne csinálhatnánk egy finom, mediterrán ételt, persze jó szokás szerint motoros-módon. Most még arra is gondoltam, hogy a magyaros ételeket előnybe részesítők is megpróbálkozzanak vele, ezért nálam…

Fast Food Central: Gyulai kolbászos május a Don Pepében

Visszatérő széria már a Don Pepénél a Gyulai kolbászos felhozatal, mely ezúttal is főként pizzákban valósul meg, de akad azért piadina és spagetti is azoknak, akik másra éheznek. Ezen kívül frissült a szezonális felhozatal is néhány egészen ínycsiklandó újdonsággal! A Gyulai kolbászos pizzák sztárja ezúttal is a laktató reggelik inspirálta feltétezések, ezúttal két verzióban: a Vasárnapi Reggeli és a Szombati Brunch pizzák egyaránt…

A Két Cica Konyhája: Ebéd a felhők felett: háromfogásos ebédmenüvel debütál a VIRTU Restaurant

Budapest gasztronómiai palettája hétköznap ebédidőben is rendkívül sokszínű: számos étterem kínál napi menüt, gyors, mégis minőségi megoldást nyújtva a rohanó városlakóknak. Viszont olyan élmény, amely a város látképét, a gasztronómiai kreativitást és a kiváló alapanyagokat ilyen összhangban ötvözi, még biztosan nincs máshol: a VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül…

ÍZcsiklandozó: Áfonyás, ricottás sajttorta

Anyák napja közeledtével mindig készítek valami finomságot. Az én Édesanyám ugyan már csak gondolatban lehet velem, de édesanyaként ilyenkor én is elcsábulok, s arra gondolok, hogy amit sütöttem, biztosan ízlene az anyukámnak...Ezt a fantasztikus áfonyás sajttortát régebben sütöttem, de receptet még nem írtam hozzá és most úgy érzem, eljött az idő, hogy leírjam, hogyan is készült. Tálalásnál édesanyám kis porcelán csuporkája, sütisvillái is az…

sörfigyelő: Horizont One Night In Dubai

Illat: jó telt, csoki és pici pisztácia Hab: kevés Szín: fekete  Na, megint lehúznak egy bőrt az aktuális trendről, gondoltam. De mégis annyira csábító és humoros is volt egyben, hogy csak pillanatnyi jelképes hezitálásra futotta tőlem.   A divatsörök gyakran a nevükkel, kinézettel eladják magukat, aztán annyi is. Itt azért bíztam a Horizontban és milyen jól tettem! Volt már Super Asia üzletben vett 'dubajcsokis' élményem, hát túléltem. A One…

SütiSári: Egy szelet torta, ezer köszönet , Anyák napján szívből jön a szeretet

Hozzávalók a piskótához: 6 db tojás 120 g kristálycukor 30 g kakaópor 120 g liszt Hozzávalók a krémhez: 8 dl habtejszín 3 csomag habfixáló 250 g mascarpone 250 g porcukor 1 csomag hideg pudingpor szőlőlekvár Elkészítése: Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd vajjal vagy margarinnal kikenjük, és liszttel is megszórjuk a forma oldalát. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet és a kakaóport…

A Két Cica Konyhája: Hogyan főzzünk tökéletes fehér rizst?

A rizsfőzés tudománya A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról. A rizsfőzés nem egyszerű konyhai feladat, hanem rituálé, amely minden egyes lépésében…

Csabi Konyhája: Burger Mustra #213 - Burger'M, Budapest

Hétfőn ünnepelte első születésnapját a fővárosi Burger'M, amiről korábban én nem is hallottam, viszont egy facebook hirdetésnek köszönhetően találkoztam a születésnapi akciójukkal, aminek értelmében egy dupla smashed sajtburger áráért kettőt kínálnak a jeles alkalomból. Több se kellett nekem, gondoltam itt az ideje kipróbálnom a helyet, ami food truck-ként kezdte karrierjét és mindössze az idei év elejétől van rendes beülős egységük a 3. kerületi…

még több találat...