Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

sörfigyelő: Szent András Rózsi

Illat: édes szamóca Hab: szép, csipkés, rugalmas, bőséges Szín: picit zavaros eperszörp   A Berliner Weisse egyelőre még nem megy a szentandrásiaknak, de a körtés legalább alapból savanyúbb volt, ez viszont kiált egy komolyabb lesavanyításért. Ez még csak nem is egy sour ale, hanem egy meggyes sör, csak éppen eperrel. Túl édes, annak ellenére, hogy szamóca és nem eper. Természetes gyümölcsös ízzel, telten, de ez nagyon mellélőtt a típust…

Anyukám Főzte: Kolbászos paprikás krumpli

Hozzávalók: 4 db nagy krumpli 1 közepes vöröshagyma 2 db tv paprika 1 paradicsom pirospaprika bors kömény só 10 dkg száraz kolbász olaj 1 db kígyóuborka édesítő vagy cukor ecet Elkészítése: Először a hagymát megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, megdinszteljük olajon, majd a felkarikázott kolbászt hozzáadva, átsütjük. Hozzáteszünk ízlés szerint pirospaprikát, majd beletesszük a megmosott és kockára vágott paradicsomot és paprikát is. Jól…

A Két Cica Konyhája: Budapestre is megérkezett a fenntartható gyorsétterem!

Belegondoltál már, hány kilométer van a hamburgeredben? Ha egy nemzetközi gyorsétteremlánc üzletében veszed meg, nemes egyszerűséggel azt kell mondanom: nem tudhatod. De útnak indult egy magyar gyorsétteremlánc, ha náluk eszel, nemcsak azt számolhatod ki, hány kilométert utazott a hús, míg a tányérodon landolt: pontosan meg tudják mondani azt is, mennyit sétált lábon, hiszen a hús saját tenyésztésű, magyar szürkemarhából…

Csabi Konyhája: Burger Mustra #197 - Burger Zaken, Amszterdam

"The finest and juiciest burgers of Amsterdam" - így hirdeti magát a hely Amszterdam vöröslámpás negyedében, ami egyébként tele van jobbnál jobb, illetve szimpatikusnak tűnő étkezési lehetőséggel (is), így aztán nem is volt könnyű a választás. Végül győzött az egyébként eléggé szimpatikus kiülős résszel is megfejelt Burger Zaken, ami közvetlenül a csatornapartra néz.  A menü alapvetően úgy néz ki, hogy 3 különböző húsból (Blonde d'Aquitaine,…

A Két Cica Konyhája: Omlós vadpecsenye a grillen, chimichurry, bruschetta, és alkoholmentes gintonic

Nemrégiben meghívást kaptam, hogy megkóstoljam a Tesco nyári grillkínálatának újdonságait. A helyszín is rendhagyó volt: a budaörsi központ mellett újonnan létrehozott pihenőpark, mely a cég dolgozói számára készült: itt lehet elvonulva dolgozni, meetingeket tartani, mozogni és felállítottak néhány magas ágyást is, melyet az egyes divíziók fogadhattak örökbe - a grillpartihoz a PR osztály által termesztett fűszernövényeket használtuk. Míg…

Ínyenc Fenevad: A dobogókői bográcsos ételek sötét titka

Elképesztően hangulatos hely Dobogókő, a természeti adottságai is páratlanok, ráadásul rengeteg túraútvonal itt fut össze. Aki kitalálta, hogy itt bográcsos látványkonyhát kell csinálni, hatalmas elme volt, az ötlet alighanem anyagilag is jócskán megtérül. Nem is akárhogy sikerült ugyanis a kivitelezés, nagyon ínycsiklandó, ahogy az ízlésesen elrendezett bográcsokban egymás mellett főnek az ételek. Ám az élmény egy nagy része illúzión…

Dekantáló: Kóstold körbe - mert megéri! - a Balatont!

Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket! Egymást ajánljuk! A Balatoni Kör 2024/25-es térképmelléklettel elkészített Kóstold körbe kiadványát a Balatoni Kör elnöke, Pach Gábor mutatta be: – Ez a tíz éves Balatoni Kör nyolcadik kiadványa, melyben a 60 tagunk mellett idén is szerepelnek az…

A Két Cica Konyhája: Szigetközi halászlé, bográcsban

A Szigetközben a sűrű, passzírozott hal alapú, lassan készülő halászlevet főzik. Bár igazság szerint mindenki elkészíti előre a sűrítményt, ami remekül fagyasztható, így ha rászánja magát az ember a programra, egy nap alatt annyi halászlé alapot tud legyártani friss halból, hogy még karácsonyra is elég. Ezzel aztán gyorsan megy a bográcsozás, hiszen olvasztás után csak hígítani és melegíteni kell, majd belefőzni a friss halszeleteket. Szigetközi…

Dekantáló: BalatonBor – azaz a szerelemgyerek

balaMelyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100ezer palack BalatonBor! 2024. június 16-án a tihanyi Balaton Piknik keretén belül tartotta a Balatoni Kör a BalatonBor, Hegybor premier rendezvényét. BalatonBor – ami nem más, mint a közösségi márka A BalatonBor Olaszrizlingből készül, jó…

RozéKacsa: A tökéletes házi csokitorta

Kakaós piskóta és az anyukámtól tanult főzött csokikrém, amiben a vaj fele belga csokival van kiváltva, így a krém még intenzívebben csokis, krémes, lágy, nem gejl. Szerintem ennél finomabb csokitorta nincs :)  Hozzávalók egy 23 cm-es tortához:  A piskótához: 6 tojás 6 ek cukor 4 ek liszt (vagy rizsliszt, akkor gluténmentes lesz) 2 ek holland kakaópor 1 csipet só 1 tk vaníliakivonat  (Akár lehet 8 tojásból is csinálni, akkor kicsit…

Anyukám Főzte: Cukkini fasírt

Hozzávalók: 50 dkg cukkini 1 db sárgarépa 1 közepes fej vöröshagyma kevés olaj a dinszteléshez 1 gerezd fokhagyma 1 tojás 50g liszt 1 csokor/csomag petrezselyem bors só Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra kockázzuk, majd egy serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük. A cukkinit megpucoljuk, megmossuk, majd nagylyukú reszelőn egy tálba reszeljük, lesózzuk, állni hagyjuk. A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk, majd kislyukú reszelőn…

Régi és új étkek, mai ízek: Görög csirkés egytál

Ebben a nagy melegben, mint ezekben a napokban, szerintem sokan nem szeretünk a konyhában sok időt tölteni. Ilyenkor a legjobbak az egy edényben elkészülő ételek, mivel keveset kell utána mosogatni. A legjobb ebben a recepben, hogy kevés hozzávaló kell hozzá, és szinte minden meg van otthon hozzá. A tetejét tálaláskor meg lehet szórni aprított petrezselyemzölddel, ha van otthon. Én az ilyen ételekhez mindig wokot használok. Jól behűtött…

BB Mami Kitchen: TÖKÉLETES BÖGRÉS MUFFIN

Ez a receptem egy nagy kedvenc a családban. Nem csak a felnőttek, de a gyerekek is könnyen el tudják készíteni. Ami pedig szintén fantasztikus ebben a receptben, hogy még másnap is nagyon puhák.  A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, a csokoládét vágd fel apró darabokra. Már be is kapcsolhatod a sütőt 180 C fokra, mert a tésztát nagyon hamar összedobod. Keverd habosra a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral. Utána add hozzá a tejet és az…

Modern háziasszony: Meggyes-túrós pite

Annyi meggy termett a szüleim kertjében, hogy nem győzzük enni és felhasználni. Levest is főzünk belőle, lekvárt is, és pitét is készítünk vele. Ezt a meggyes-túróst Anyukám sütütte, amikor a napokban náluk voltunk. Nagyon finom, szerintem kifejezetten nyári sütemény, de télen fagyasztott meggyből is finom lehet. Ez a pite három részből áll, van ugye a tésztája, a túrós réteg és a meggyes rész. Első hallásra talán bonyolultnak tűnik, de megéri a…

sörfigyelő: Viharsarok Rózsaborsos vakáció

Illat: tört rózsabors Hab: rugalmas, havas csúcs Szín: szűretlen Három év alatt a kétszeresébe kerül egy Viharsarok. Ehhez képest nagyon vizes, még a tavalyi Belvárosi Sörfeszten premierben bemutatott batch-hez képest is. A szerencsére közepesnél nem erősebb hidegkomlózás csak próbálja ezt az ürességet befoltozni, de kilóg a lóláb. A narancshéj és a koriander kicsit savanykássá és szárazzá teszi, a vége pedig lehetne sokkal sósabb. Túl…

Ínyenc Fenevad: Csodás vegetáriánus bográcsétel, amit a húsimádók is szeretni fognak

Itt a szezon, előkerülnek a bográcsok. Recseg alattuk a tűz, rotyog a gulyás, a pörkölt, a slambuc, a zöld környezet és a füstös buké tesz róla, hogy a konyhai körülmények között már kissé túljáratott ételek bográcsból százszor jobb élményt nyújtsanak. A vegák meg csak távolról nézik, ahogy készülnek a húsos fogások a bográcsban, nem merészkednek közel, nehogy a páratlan illatok kísértésébe essenek. Nekik sem kell kimaradniuk a buliból, ha a…

Fast Food Central: Márványsajtos Érlelt Sonkás Saláta Tekercs

A Don Pepe júniusi újdonságai közül a Márványsajtos Érlelt Sonkás Saláta Tekercs keltette fel leginkább a kíváncsiságom, úgyhogy rá is repültem. Friss, könnyed ízvilágú étel, mely már csak a kánikula miatt is jobb ötletnek tűnt egy nehéz pizzánál, és nem is csalódtam. A tekercs alapja egy puha tortilla, amiben sajtkrém, füstölt mozzarella, érlelt sonka, főtt tojás, joghurt, kapor, márványsajt, jégsaláta, madársaláta, bébiparaj, rukkola,…

Helló Curry!: Savanyított hagyma indiai módra - hagyma pickle

Nem írtam még a blogon az indiai savanyúságokról, pedig vannak. Megkezdem most ezt a kört is. Igaz, még annyira nem csapunk bele, elsőre egy egyszerű, könnyed fűszerezésű ecetes hagyma receptet hoztam. Klasszikus alap, kicsit más fűszerek. Majd természetesen lesz még a tegyél bele egy merőkanálnyi fűszert verzió is:-D. Videó a receptről itt tekinthető meg: https://www.instagram.com/reel/C8bRE2Io5qK/?igsh=MTdld2RscXF1dzI2 Élményfőzés workshopom…

sörfigyelő: Waterloo Triple Blond

Illat: pincés, őszibarackos, pezsgős Hab: krémes, sűrű, bőséges, hófehér Szín: kicsit ködös, majdnem borostyánsárga   Számomra is új a triple blond típus, azaz ez egy blond ale, amiben elvileg háromszor annyi az anyagtartalom. Kortyérzet alapján tényleg testesebb, jönnek intenzíven a belga apátsági aromák, amiket erősen megtámogat az átlagnál erősebb szénsavasság, ám ennek ellenére az utóíz csak közepesen tartós. Az édességében csonthéjas…

Fast Food Central: Nem indult versenyen, mégis bajnok a Zing újdonsága

Idén foci EB, úgyhogy most mindenkinek valami labdarúgással kapcsolatos promót kell erőltetnie, nem tett másképp a Zing sem a Bajnok Burgerrel. Nem tudom, hogy a labdához hasonlatos mintával ellátott buci hány sportrajongót fog meggyőzni, a szendvics tartalma viszont ránézésre nem lett kapufa! A tematizált zsemlén kívül két smashed angus pogácsa kerül bele, valamint dupla amerikai sajt, Southwest szósz, uborka és oklahoma hagyma. Utóbbi jó…

még több találat...