Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Modern háziasszony: Sós karamellás körteleves

Sógornőmnél Kisorosziban van egy nagyon öreg körtefa. Erről a fáról kaptam egy adag körtét, ami azonban olyan kemény, hogy nyersen enni kihívás. Ebből készítettem egy adag körtelevest. Nagyon finom lett, klasszul érezni benne a sós karamella és a hozzáadott fűszerek ízét. Annyira ízgazdag, hogy feltét se kell rá. Hozzávalók: 5 db körte 5 evőkanál cukor 1 csipet só 2 dl tejszín 1 fahéjrúd 2 db szegfűszeg 2 csipet őrölt…

Anyukám Főzte: Sütőtök krémleves

Hozzávalók:1 kg sütőtök1-2 közepes krumplisófehérborsgyömbérszerecsendiófőzőtejszínElkészítése:A tököt megpucoljuk, kimagozzuk, megmossuk és kockára vágjuk, a burgonyát szintén kockázzuk majd annyi vízzel felrakjuk főni ami éppen ellepi, ízlés szerint fűszerezzük. Mikor megfőtt, botmixerrel összeturmixoljuk és a főzőtejszínnel együtt visszarakjuk egyet forrni.Ha túl sűrű, akkor tejjel vagy vízzel hígíthatjuk. Pirított tökmaggal vagy szeletelt…

Anyukám Főzte: Csirkemáj zsírban sütve, sült édesburgonyával

Hozzávalók:50 dkg csirkemájzsírsópici fokhagymapici bors majoránna1 közepes vöröshagyma1 közepes édesburgonyaElkészítése:A zsírba belerakjuk a megpucolt, megmosott, felszeletelt vöröshagymát, majd megdinszteljük.A májat megtisztítjuk, hozzáadjuk a hagymás zsírhoz, fűszerezzük és közepes lángon megsütjük. A közepes méretű édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd forrólevegős sütőben megsütjük, savanyúval tálaljuk.Jó étvágyat!

SütiSári: Ez a kalács foszlós, puha, aki eszi, az meg nem unja

Hozzávalók: 500 g liszt 2,5 dl olaj 25 g vaj 20 g kristálycukor 2,5 dl víz 1 db tojás 25 g élesztő 20 g só  forgatáshoz: mák szezámmag   Elkészítése: A vizet, szedjük ketté. Az egyik vízbe keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. A hozzávalókat összeöntjük. Jól dagasszuk ki a tésztát. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától. Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát. 8…

Co/op Roastery kávés hírek: Hario kávékészítés

Hario V60 Kávéfőzés: A Tökéletes Kávé Elérése Ha igazi kávérajongó vagy, és keresed a tökéletes kávé elkészítésének módszerét, a Hario V60-t érdemes kipróbálnod. Ez a japán tervezésű kávéfilter egyedülálló alakjával és funkcionalitásával kiemelkedik a többi kávéfőző közül. A kúpos forma és a speciálisan kialakított bordák lehetővé teszik a víz egyenletes eloszlását, így garantálva a gazdag ízű és aromás kávét. A Hario V60 anyagválasztéka…

Motoros konyhája: Egy vad szarvas, ami majdnem vadas

Itt van az ősz, itt van újra. A kellemes (lószart) higeg időszaka, amikor nem a vénasszonyok nyarát éljük, hanem a lefagyott a t*köm erotikus fázisain megyünk keresztül.Nnnnna, ilyenkor, ebben a hirtelen dermedésben kell valami igazi szívmelengető, fórrón laktató, mégis különleges étel. Eszembe is jutott pár vad ötlet, aztán rájöttem, hogy ne csak az ötlet legyen vad, hanem az étel is. :) Szarvas. És ha már szarvas, akkor legyen vadas. Mert az…

Ínyenc Fenevad: Gnocchi alla Sorrentina – így készítsd el ezt a klasszikus olasz ételt

Amikor Olaszországot említjük, az első dolog, ami eszünkbe jut, az a páratlanul gazdag ízvilág, amit az olasz konyha nyújt. A gnocchi alla sorrentina pedig egy igazi gyöngyszem, amely a Nápolyi-öböl napfényét és az olasz életörömöt egyesíti egy tálon. Szerencsére gyorsan és rendkívül egyszerűen elkészíthető. Csak szoklásos módon az alapanyagokra kell nagyon odafigyelni. Mutatjuk az elkészítést! Nem vagyok olyan mértékben az olasz konyha…

The Dram Diary - whiskyblog: 166. Geeky stuff: az uborka bűvöletében

Akik voltak már sörfőzdelátogatáson és sörkóstolón, találkozhattak a sörhibák bemutatásával, merthogy elég sok van belőlük. A gyártók, sörfőzők ügyelnek rá, hogy hibás sör ne kerüljön ki a polcokra. Így van ez a whisky világában is, bár egy párlat esetében más érzékszervi tulajdonságok jellemeznek egy hibát, mert nyilván (részben) mások az eljárások is. Vannak persze olyan whiskyk, amik érlelése kevésbé sikerül jól és független palackozók…

A Két Cica Konyhája: Krumplinudli morzsával és baracklekvárral

Előkészítés: 20 perc Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: 3 Hozzávalók (4 adag): ½ kg burgonya 300 g liszt 1 tojássárgája 1 egész tojás 1 csipet só A tálaláshoz: 250 g zsemlemorzsa 50 g vaj 4 evőkanál baracklekvár 4 teáskanál porcukor Elkészítés: A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, majd krumplinyomóval áttörjük. Kihűlés után a liszttel és a tojással képlékeny tésztát gyúrunk belőle: a lisztet kicsinyenként…

Modern háziasszony: Bulgursaláta

Körülbelül két éve kezdtem bulgurt enni, amikor fogyókúrába kezdtem. Elsősorban köret lett belőle, később rájöttem, hogy máshogy is fogyasztható. Ez a bulgursaláta nagyon egyszerűen elkészíthető, és nagyban segíti a diétát. Egy gond van vele, nem mondható olcsónak. Azért olykor belefér, ha valami friss salátára vágyunk. Hozzávalók: 25 dkg bulgur 3 kaliforniai paprika, piros és sárga 1 kígyóuborka 1 fej lilahagyma kevés friss…

The Dram Diary - whiskyblog: BREAKING! - Új magyar single malt a láthatáron

A hazai whiskykínálat állóvizébe dob most követ a Tokaj-hegyaljai Seven Hills Distillery, akik szeptember 14-én mutatják be régen várt újabb dobásukat, egy magyar single malt whiskyt. A ginjükkel és Furmit vodkájukkal már szép eredményeket elérő független hazai lepárló jól építgette a brandet az elmúlt években, nemcsak a bodrogkisfaludi boszorkánykonyhával, hanem a Budapest szívében található Seven Cocktail Barral is. Most újabb mérföldkőhöz…

Vegetáriánus és vega ételek: Almás pite

A tésztához: 30 dkg búzaliszt,  15 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 1 db nagyobb tojás,  1 csipet só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 6 evőkanál tej, A töltelékhez: 1.2 kg alma, 15 dkg kristálycukor, 1 teáskanál fahéj (őrölt), 1-2 evőkanál búzadara vagy kekszmorzsa, A tészta megkenéséhez : 1 db. tojás  Az almát megmossuk, megreszeljük hélyastól és hagyjuk állni, hogy levet engedjen. Utána kinyomkodjuk a levét, teszünk hozzá fahéjat,…

The Dram Diary - whiskyblog: 164. Öt skót single malt whisky bevezetőnek

Sokan sokféleképpen kértek már tőlem ilyen ajánlást és a tervem az volt, hogy a csatornámon készítem el, video formájában. Viszont a blogplatformot is birtokló híroldalon megjelent egy összefoglaló Pécsi Balázs (a nemrég polcokra került Stílusgourmand c. könyv szerzője) tollából az elmúlt időszakban piacra dobott luxuswhisky-kiadásokról, ami egy viszonylag korrekt módon átültetett beszámolóra sikerült, pedig itthon nem ez a jellemző. Nekünk, akik…

Ízvilágom: Vegyes gyümölcs leves

Imádom a gyümölcsleveseket. Bármilyen gyümölcsből. Most a tavasszal befőttnek és fagyasztóba elrakott cseresznye, meggy, málna és áfonya került bele. Langyosan is finom, de hidegen isteni. Számunkra legalább is mindenképp.  Hozzávalók: 250 g fagyasztott meggy (befőtt is lehet) 200 g cseresznye befőtt levével együtt 50 g (1 kupak) folyékony édesítőszer (használható cukor is)  3 rúd fahéj 1 ek citromlé 1 ek vaníliás cukor zéró (használtó…

Vegetáriánus és vega ételek: Porcsin krémleves

·         1 maréknyi porcsin, ·         fél fej vöröshagyma, ·         1 gerezd fokhagyma ·         1 nagyobb krumpli, ·         só ízlés szerint ·         késhegynyi bors ·         1 evőkanál őrölt napraforgómag ·         1 evőkanál zabliszt ·         fél kávéskanál szerecsendió, ·         1,1/2 liter víz A porcsint megmossuk és kevés vízzel turmixoljuk. Krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockázzuk, felengedjük vízzel, feltesszük főni a…

Vegetáriánus és vega ételek: Rakott kelkáposzta tésztával

1 kg kelkáposzta 1 dl olaj 1 fej hagyma 1 teáskanál pirospaprika 1 kávéskanál bors 2-3 gerezd fokhagyma só bármilyen száraz tészta Besamelmártás: 10 dkg margarin felolvasztva és abba, 2 evőkanál zablisztet teszünk és kicsit piritjük, mint a rántást. Majd, 2 dl szója tejel felöntjük és kavargatás mellet főzzük lassú tűzön, pöfögtetjük. Sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ha nagyon sűrű lenne a mártás, szója tejjel vagy vízzel…

még több találat...