Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

pityesz konyhája: Lecsó.

Tudom hogy ez nyári kaja,de sok ételünknek ez az alapja.Először megpucoljuk maj felkockázzuk a hagymát. Kevés olajon kifehéredésig pirítjuk.Ez után mehet rá a kicsumázott és felszeletelt paprika.A paprikát úgy a legegyszerűbb kicsumázni hogy fogjuk a csumáját benyomjuk majd tekerünk rajta egyet és kihúzzuk ez után csak óvatosan kiütögetjük belöle a magokat.Ha ez megvan mehet rá a felkockázott paradicsom majd a fűszerek:só,bors,vegeta,fokhagyma…

Gourmetchef: Birsalma krémleves

Birsalma krémleves Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc, könnyen elkészíthető bírsalma krémleves receptemet. A recept 4-6 adagra  Hozzávalók : 2-3 darab birsalma vagy birskörte 0,5 liter víz főzéshez 1 csipet só  1-3 darab egész fahéjrúd 1-2 teáskanál fűszer gyömbér/ lehet reszelt is , 8-10 szem szegfűszeg,  2-3 evőkanál kristálycukor vagy 1 evőkanál xilit/ cukorhelyettesítő/ 1 dl főzőtejszín Elkészítés: A gyümölcsöt…

Helló Curry!: Birs csatni

Idén úgy alakult, hogy volt már a saját fánkon is pár kilónyi birsalma és kaptunk is Mamáéktól egy adag birskörtét is. Birsalma vagy birskörte kérdésről csináltam épp múlt héten egy rövid videót: https://www.instagram.com/hello_curry/reel/DBWVtAFI1uT/ Na szóval volt elegendő birs, egy nagy adaggal befőztem, maradt még ki néhány darab. És jött a kérés, hogy lesz-e csatni recept hozzá. Hát lett:-) És örök hálám a kérdezőnek, ugyanis idén még csak…

Anyukám Főzte: Csontleves

Hozzávalók:1,5 kg-os karaj csontja4 sárgarépa2 fehérrépa 1 fej zeller1 fej karalábé4 gerezd fokhagyma1 vöröshagyma1 paprika1 paradicsomsóbors2 leveskocka1 evőkanál vegetaElkészítése:A csontot felrakom vízben lassú tűzön főni, mikor elkezd forrni lehabozom.Ezután a megpucolt, megmosott, felvágott zöldségeket beleteszem, ízlés szerint befűszerezem és takarékon még  főzöm 1-1,5 órát.Közben egy másik edényben kifőzzük a cérnametéltet, leszűrjük, majd…

The Dram Diary - whiskyblog: 168. Október utolsó hétvégéjén rendezték a 13. Budapest Whisky Show-t

2010 óta immár tizenharmadik alkalommal rendezték meg a hazai whisky (és párlat) közösség mindmáig egyetlen rendezvényét, a Budapest Whisky Show-t. A helyszínnek idén is a Millenáris B csarnoka ad otthont (ami véleményem szerint továbbra is jobban áll ennek a rendezvénynek, mint a Corinthia, ahol amúgy is szűkösen fér már el). Három fontos dolog van, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül: A legutóbbi Bar Show és Whisky Show eseményeken…

pityesz konyhája: Krumplis tészta.

Ha paprikás krumpli nem maradhat el a krumplis tészta sem. Ami egy paprikás krumpli alappal kezdődik annyi külómbséggel hogy nem kell bele kolbász,kevesebb kell belőle, no meg az egészet át kell törni. Ha a töréssel megvagyunk mehet rá az előzóleg megcőtt tészta majd óvatosan jól össze dolgozzuk.Ha kész vagyunk fejes salátával vagy uborka salátával tálaljuk.A fejes saláta viszonylag eygszerű,mert a leszedett és megmosott salát leveleket kézzel…

Csabi Konyhája: Burger Mustra #203 - Zabáljcsak, Budapest

Lényegében a kezdetek óta élénk figyelemmel és lelkesedéssel követem nyomon a Zabáljcsak egy évtizedes munkásságát, legyen szó fesztiválokról vagy időről-időre változó fix pontokról, ahol gyökeret ereszt a foodtruck, az újdonságokra mindig szívesen benevezek, hiszen tudom jól, a csalódás kizárt! Amikor megláttam, hogy burgereket is bevesznek az állandó kínálatba, azonnal tudtam, hogy eljött az ideje egy újabb tesztelésnek. A kocsi idén visszatért…

Dekantáló: Első nemzetközi Sommelier bajnokság Budapesten

Sorban gyülekeztek a viadal helyszínén versenyzők, zsűritagok, meghívottak, borszakírók, a borász szakma jeles képviselői, korábbi sommelier bajnokok. A leendő tét versenyzőket, rendezőket egyaránt foglalkoztatta a kezdés előtt. Az érintettek - versenyzők, rendezők - izgalma érthető volt, végtére is ez volt az első nemzetközi sommelier bajnokság Magyarországon. A pezsgős köszöntőt követően kezdődhetett a megmérettetés. Suwad Zlatic (Ausztria)…

Kedvenc receptjeim: Sütőtökös kölesfelfújt

Finom volt, érdemes lesz még ilyet készíteni. Hozzávalók  20 dkg köles 1 liter szójaital (vagy más növényi ital) 5 ek. cukor 1 tk. őrölt fahéj 1 tk. őrölt szerecsendió fél tk. gyömbér 2 tk. vaníliakivonat fél tk. só 15 dkg sütőtökpüré 2 ek. krémes mandulavaj 10 dkg mazsola Elkészítés: A kölest alaposan mossuk át, szűrjük le, és tegyük félre. Egy közepes edényben forraljuk össze a szójaitalt, a cukrot, a fűszereket, a…

Kedvenc receptjeim: Ramen leves

Az volt a vélenény, hogy ilyet még csináljak. Zé receptje. Hozzávalók:    Elkészítés: A vega ramen első lépéseként előkészítjük a zöldségeket és a tofut a leveshez. A répát vékony csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk, a tofut viszonylag nagyobb kockákra vágjuk, a pak choit pedig félbevágjuk. Egy nagyon forró serpenyőben, egy csepp kókuszolajon megkapatjuk a félbevágott pak choit, egy-két helyen…

Kedvenc receptjeim: Kókuszos zabkeksz

Eddig még nem próbáltam, de jól hangzik. Hozzávalók  15 dkg búzaliszt 7 dkg zabpehely 13 dkg barna cukor 30 g kókuszreszelék (+ a tetejére) negyed tk. só 15 dkg vaj 2 ek. méz Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. A sütemény száraz hozzávalóit keverjük össze egy nagy tálban. A vajat olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a tésztához a mézzel egyetemben, és alaposan keverjük össze. A…

Kedvenc receptjeim: Cukkinis brownie minden mentesen

Hozzávalók 300 g Aldis Happy Harvest – Enjoy Free gluténmentes univerzális lisztkeverék (akármilyen gm liszt jó) 40 g rizsliszt 60 g holland kakaópor 1 csomag vaníliáscukor 300 g cukor fél csomag sütőpor (6 g) 1 csipet só 100 g étcsoki 1 ek olaj 110 g margarin Liga 1 dl víz 850 g cukkini reszelve, kinyomkodva volt ennyi csokidarabok a tetejére elhagyható Elkészítés A cukkinit megmossuk, ha kell (nagyobb, öregebb zöldség…

Kedvenc receptjeim: Mediterrán ropogtatni való

Ropogós, mediterrán kréker olívaolajjal: teljes kiőrlésű liszt az alapja Hozzávalók  25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 1 tk. sütőpor 1 tk. só 1 tk. frissen őrölt fekete bors 1 tk. szárított rozmaring 1 tk. szárított kakukkfű fél tk. fokhagyma-granulátum (nem muszáj, lehet friss fokhagyma is) 0,6 dl olívaolaj 1,2 dl víz 5 dkg napraforgómag 5 dkg lenmag (nem muszáj) Elkészítés: Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat,…

DiliChef: Spenótos tésza

4 személyreElkészítés: 30 perc 250 g spagetti tészta150 g spenót1 fej vöröshagyma1 fej fokhagyma1 csokor bazsalikom, mentalevél1 ek. oregánó, majoránna1 zöldségleves kockakoktél paradicsomvegán fetasó, borsSpenót mellett van még benne pár üdítően finom alapanyag. Vágytunk már a megszokott piros/narancs pasta-tól elmozdulni megint a mélyzöld irányába.S olyan egyszerű, mint amilyen hamar készen van. A teregetés ennél több ideig tart. Mondjuk…

Régi és új étkek, mai ízek: Töltött csirkecomb

A töltött csirke gyermekkori emlékeket idéz a gondtalan hétköznapok és mellé a hétvégi lakomák. Legfőképpen mi a csirkecombot szeretjük, így azt szoktam tölteni. A kalsszikus verzióban van a töltelékben csirkemáj, nálam ez nem volt itthon, de jól tudtam pótolni és nem csak látványos, de finom fogás készült. Hozzávalók: 6 db csirkecomb 15 dkg lilatönkű pereszke (bármilyen gomba jó) aprítva 15 dkg kockázott combsonka 3 zsemle 1 kis fej…

Régi és új étkek, mai ízek: Zöldséges garnéla rizzsel

Hasonló recept már készült nálunk, de ez mégis egy picit más, ezért ajánlom szeretettel. Hozzávalók:  30 dkg garnéla 15 dkg rizs 15 dkg cukkini kockázva 1 kápia vagy piros kaliforniai paprika kockázva 1 paradicsom kockázva só, bors fél citrom leve 2 ek olívaolaj A fenti alapanyagokat a rizs és a citromlé kivételével elkezdjük lepárolni, majd hozzáadjuk a rizst és 2 dl vizet. Fedő alatt összepároljuk, időnkét megkeverjük, ha…

Régi és új étkek, mai ízek: Sajtos sertésrolád gombával, baconnal töltve

Az idei ősz remek gombaszezont hozott, nekünk is sikerült sokfélét betakarítani és bízakodunk is a további gombaszedésben. Ebbe a receptbe is kell gomba, de amikor készítettük, akkor még csak bolti volt a terítéken. Mindenesetre így is sikerült egy remek, gyors fogást összerakni, amely éke lehet majd a közelgő ünnepek fogásainak. Hozzávalók: 50 dkg lapocka darálva 15 dkg reszelt ízletes sajt ( pl. ementáli) só, bors 2 szál újhagyma apróra…

még több találat...