Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

sörfigyelő: Orion Ichiban Sakura

Illat: cseresznyés, virágos, de nem lágyan Hab: kicsit rózsaszínesen piszkosfehér Szín: sötétebb ale, mintha belecsöppentettek volna egy kis meggylevet   Az Orion drágább, mint az Asahi és ennél már tényleg a beltartalom is a cseresznyefavirágra épül. Direkt egymás után teszteltem őket. Sajnos az Orion fémesen kesernyés, száraz alapjára jönnek az extra virágos, édeskés cseresznyeteás ízjegyek, amik a cseresznyefavirágot próbálják megidézni, de…

Anyukám Főzte: Zelleres paradicsomleves

Hozzávalók:1 dobozos paradicsompüré1 fej zeller1 kis fej vöröshagymasóborsolajlisztcsigatésztaElkészítése:A megpucolt, megmosott, szeletelt zellert felrakjuk főni a dobozos paradicsomlében.Picit sózzuk, csipet borsot teszünk hozzá, majd egy kis fej vöröshagymát teszünk még hozzá egyben.Amikor megpuhult a zeller, akkor egy vékony rántással berántjuk, közben kifőzzük a levestésztát sós vízben.Ezután együtt tálaljuk, ízlés szerint cukrozzuk /…

sörfigyelő: Asahi Cherry Blossom

Illat: üde, frissítő Hab: kicsit rózsaszínesen piszkosfehér Szín: szép arany   Lehet, hogy az én nyelvem túl barbár hozzá, vagy egy japánénál durvább a lelkem, de a sima super dry-hoz képest nem igazán érzek mást, pláne nem cseresznyefavirágot. Talán egy kis édeskés felhang elcsíphető az egyébként nem annyira nyersen keserű lecsengésében, de kb. ennyi. A cseresznyefavirág azért intenzívebb ízű a narancsvirágnál, szóval csak bele kellett volna…

SütiSári: Könnyű és felhő fehér, ez a japán tejkenyér

Yudane: 95 g BL80 liszt 80 ml víz   A tészta. 385 g BL80 liszt 1 cs. instant élesztő (szárított) 36 g cukor 9 g só 255 ml langyos tej az előtészta, yudane   1db tojás a kenéshez   Elkészítése Yudane előtészta készítése a forrásban lévő vízzel elkeverjük benne a lisztet. A tejet a cukrot összekeverjük és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. A sót és a lisztet összekeverjük a dagasztó gépben. Hozzáadjuk…

Airfryershop.hu: Chili-lime-os csicseriborsó air fryerben

Előkészítési idő10 perc Főzési idő20 perc Adag1 csésze Hozzávalók 1 konzerv (425 g) csicseriborsó vagy garbanzo bab, leöblítve, lecsöpögtetve és szárazra törölve 1 evőkanál olívaolaj 1,5 teáskanál chilipor 1 teáskanál őrölt kömény 1/2 teáskanál reszelt limehéj 1,5 teáskanál lime-lé 1/4 teáskanál tengeri só ElkészítésMelegítsd elő a légsütőt 200°C-ra. Terítsd szét a csicseriborsót egy rétegben a kiolajozott tálcán a légsütő…

Anyukám Főzte: Gnocchi sütőtök szósszal

Hozzávalók:1 darab sütőtök1 darab krumplisószerecsendiófahéj 2 dl főzőtejszín1 csomag kész gnocchiElkészítése:A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, kockára vágjuk és annyi vízzel rakjuk fel főni, hogy éppen ellepje, majd befűszerezzük.Mi egy kisebb krumplit is rakunk hozzá kockázva a sűrítéshez. Mikor megfőtt a tök és a krumpli, botmixerrel lepürésítjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd ha szükséges újra fűszerezzük.Mi most kész gnocchit vettünk,…

A Két Cica Konyhája: Fügefeszt - őszi szezonnyitó gasztrofesztivál a badacsonyi strandon

A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. Idén ősszel először jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai…

5 hozzávaló: Illatos Szilvás Szendvics Rozmaringgal – 7 nap 7 szendvics 4. rész, és a Receptek Magamnak sorozat 18. rész

A 7 nap, 7 szendvics sorozat részeként és a Receptek Magamnak sorozat 18. epizódjaként ismét egy különleges szendvicset hoztam nektek. Ezúttal a szilva kerül a főszerepbe, de nem a megszokott módon! Általában fahéjjal készítjük a szilvás ételeket, de most egy teljesen új irányba indultam, és rozmaringot választottam mellé. Ez a különleges fűszer nemcsak izgalmasabbá teszi a szendvicset, de a szilva édességét is remekül ellensúlyozza. Ha még…

A Két Cica Konyhája: Egy hét múlva kezdődik a SZEMREVALÓ│SEHENSWERT filmfesztivál

Október 10-20. között a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhetén a budapesti Művész moziban 10 friss, német nyelvű filmet és egy teljes sorozatot vetítenek, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. A jegyelővétel elindult, nem árt igyekezni! Szerepel a kínálatban az Ezüst Medve-díjas Haldoklás, de komédia Lars Eidingerrel és Ronald Zehrfelddel a főszerepben és a tavaly Max Ophüls-díjat…

sörfigyelő: Asahi Dry Black

Illat: enyhe csokoládé és kávé Hab: mennyiségre is jó, piszkos fehér, rugalmas Szín: szűrt, mahagónisan átlátszó   Kifejezetten jó. Nagyon jólesik már végre egy béna édesség nélküli német dunkel lagert inni. Kellően pörköltmalátás és száraz, és nem savanykásabb a simánál, a teltsége is pont jó. A pörkölt aromákban a maláta a domináns, amit kiegészít ízben az étcsoki, illatban pedig a kávé. Tényleg jó cucc. Külalak: ezüst alapú címke a…

Oliva: Sütőtökös fánk

Ha marad egy kis sült tök, készítsetek belőle fánkot! Gyorsan elkészül, sütőben süthető; puha, szaftos a tésztája, még másnap is finom, feltéve, hogy marad belőle. Ez az adag 12 db fánkhoz elég.  Hozzávalók: 1 csésze (kb. 2 dl) pürésített sült sütőtök (nem kell turmixolni, elég villával összenyomkodni a kihűlt sütőtököt) 2 nagy tojás 2/3 csésze kristálycukor 1/3 csésze napraforgóolaj fél teáskanál só fél teáskanál vanília őrlemény 1…

Régi és új étkek, mai ízek: Padlizsános-paradicsomos gnocchi

Köztudott tény, hogy az olyan ételeket részesítem előnyben, amikhez kevés edényzetet kell felhasználni. A padlizsánt kisebb adagokban kevergetve süssük meg. A zörgős állag olyan, amikor meg kavarjuk, akkor "zörgős hangot ad, kívűlről ropogós, de még belül puha. A hátramaradt olajat, sajnos nem tudjuk felhasználni. A padlizsánt csak bő olajban lehet jól megsütni, kisebb adagokban, hogy ne ragadjanak össze. A kihűlt olajat külön szoktam gyüjteni,…

sörfigyelő: Asahi Super Dry Japánból

Illat: üde, frissítő Hab: mennyiségre is jó, piszkos fehér, rugalmas Szín: szép arany   Meglepően jó. Már régebben hallottam, hogy a Japánban kapható Asahi jobb, mint az exportáltak. Nos, Tajvan ugye 50 évig japán gyarmat volt, rengeteg a japán áru itt, ezt pedig egy japán áruházból vettem, amelynek minden termékét a Felkelő Nap országából szállítanak.   Természetesen nincs hibája, de ezzel nem zárul le a történet: emellett még íze is van.…

sörfigyelő: Oranjeboom 12

Illat: malátaédes, narancshéjas Hab: piszkosfehér, vad, csipkés Szín: sötét amber   Untappd-en malátalikőr típusba sorolják, illetve 2,8 pont alá pontozzák az Oranjeboom-okat (8.5, 12, 16). Előbbi igaz, mivel tényleg piszkosul erős, viszont vitatható is, mert ugyan nem túl komlós, de azért a vége keserűnarancsosan, narancshéjasan száraz. Utóbbi viszont elérhetné a 3,5-öt simán. Ha az Auchan saját márkás erős söre megütné ezt a minőségi…

Fast Food Central: Októberi újdonságok a Don Pepében

A szeptemberi nagyobb volumenű étlapfrissítést követően sem lazálnak a hazai étteremláncnál, októberre ugyanis négy újdonság is bekerült az akciós kínálatba! Melyek közül abszolút kiemelkedik a meglehetősen különleges feltétezéssel ellátott Négysajtos-Diós-Körtés Pizza. Márványsajtos alapra mozzarella, trappista, füstölt mozzarella, dió, körte, érlelt sonka és aszalt paradicsom kerül, úgyhogy kicsit mediterrán, kicsit ilyen francia vidékeket…

Ínyenc Fenevad: Megkóstoltam a világ legcsípősebb paprikáját: bár ne tettem volna

Szeretem a csípős ételeket, így a kíváncsi voltam, mennyire lehet csípős egy paprika. Az utóbbi napokban két alkalmam is volt kipróbálni, és egyáltalán nem gondolom, hogy megérte. A csípőssége pokoli: kóstolás előtt egyszerűen nem lehet elképzelni, mennyire az, ennélfogva nem is lehet felkészülni rá. Simán felvenném a szülés és a tökönrúgás mellé a harmadik legrosszabb érzésnek. És amikor végre elmúlik az égető fájdalom, és azt hiszed, túl vagy…

Anyukám Főzte: Mexikói csirkeragu

Hozzávalók:50 dkg csirkemell 1 vörösbab konzerv1 kukorica konzerv 1 darab zöld kaliforniai paprika 1 darabolt paradicsom konzerv 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál római kömény fél teáskanál oregánó 1 teáskanál chiliporfél teáskanál őrölt pirospaprika só bors olívaolaj Elkészítése: Megmossuk, felcsíkozzuk a csirkemellet, majd lesózzuk és megborsozzuk.Apróra összevágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, ezután felkockázzuk a…

Csabi Konyhája: 13. CSABI KONYHÁJA X CHILI HOUSE BURGER PARTY

Ahogy azt a legutóbbi esemény után ígértük, nem marad el idén se a triplázás! Október elején, remélhetőleg még jó időben csapunk egy hatalmas burger fiesztát, ráadásul egy igencsak ütős összeállítással, ami egy eléggé elvadult DISZNÓTOROS BBQ BURGER lesz!   A már jól ismert pirított buci alját egy spéci körtés sertésmájassal kenjük meg, majd egy adag párolt lilakáposztával fokozzuk a disznótoros életérzést. Lilahagyma és savanyított csemege…

Sunseaty: PZZO Pizza a Gyro-tól

Nyilván a legjobb dolog, amikor a szakemberek alázatosak, de a második legjobb az, amikor lelkes "amatőrök" adják a fejüket arra, hogy a tökéletest űzzék, és adják végül a tányérra, nekünk. A Gyro csapata nem vendéglátós eredőjű, viszont mindig is imponáló volt, ahogy elemezve, apró építőkockákból igyekeztek egyedit alkotni. Mivel az "új" helyen - ahová már vagy 4 éve átköltöztek, de azóta külön nem írtunk róluk - a Nagyáruház Honvéd téri végén…

RozéKacsa: Superfood saláta

Nagyon szeretem a tartalmas salátákat, hétköznap ebédre a legjobb választás szerintem, munkába vinni, vagy home-officeban elfogyasztani, könnyen előre elkészíthető, a végtelenségig variálható elemekkel, energetizál, de nem telít el, a legjobb választás, ha el akarjuk kerülni az ebéd utáni kajakómát. Hozzávalók 2 személyre: 100 g quinoa (tricolor) 1 édesburgonya 1 fej lilahagyma 2 vérnarancs 1 zellerszár 1 kisebb kápiapaprika 1 marék…

még több találat...