Irány Bulgária!:)🇧🇬
Folytatódik sorozatunk, amelyben külföldre kalauzolunk Benneteket, hogy megmutassuk hol milyen pulykahúsos🦃 ételek vannak. Most a nem is messzi Bulgáriába🇧🇬 utazunk:)
Bulgáriában is szeretik a pulyát, sőt, fontos helyet kap ez a hús a gasztronómiában, méghozzá nem is akárhol, hanem Karácsonykor:)
De azt is tudni kell Bulgáriáról, hogy nem is olyan rég, 4 évvel ezelőtt a magyar baromfiexport jelentős része Bulgáriába ment,…
Van néhány alapanyag, amit mindig érdemes a kamrában tartani, mert pillanatok alatt megmenthetnek egy rohanós hétköznapot. A pesztó pontosan ilyen. Ez a bazsalikomos, fokhagymás, parmezános és olívaolajos szósz igazi mediterrán varázslat, amely a legegyszerűbb tésztát is éttermi élménnyé emeli.
Ha van otthon egy üveg pesztó, pár perc alatt ínycsiklandó vacsorát készíthetsz belőle. Elég kifőzni egy adag tésztát, hozzáadni a pesztót, és máris kész…
Szeptember 6-án Újlipótváros legnagyobb közösségi eseményén, a Pozsonyi Pikniken találkozhattatok velünk a rakparton. A standunknál egész nap nagy volt a nyüzsgés: sokan megálltak kóstolni, beszélgetni, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk.
Rakparti hangulat, FANAN-módra
A Jászai Mari tér és a Szent István park közötti szakasz megtelt színházi előadásokkal, koncertekkel és gasztro-élményekkel. Mi pedig büszkén mutattuk meg, hogy a FANAN…
Édes, mégis kesernyés, mélyvörös klasszikus koktél narancsszelettel a tetején – a Negroni. Aligha van, aki ne ismerné, hiszen a világ egyik legnépszerűbb italáról van szó. Idén szeptember 22–28. között ismét megrendezik a Nemzetközi Negroni Hetet, amelyhez a Spago Budapest is csatlakozik. Egy héten át a vendégek egy különleges Negroni Menüt élvezhetnek, amelyben Wolfgang Puck kedvenc változata és limitált kiadású Negroni-kreációk is helyet…
A fényképész, Peter Hujar és Linda Rosenkrantz író 1974-ben folytatott beszélgetése bepillantást enged New York pezsgő művészvilágába és egy rendkívüli művész életébe.
Ira Sachs filmje a Berlinalén mutatkozott be Rebecca Hall és Ben Whishaw főszereplésével.
Részletes ajánlóimat a GLAMOUR+-on olvashatod, ha IDE kattintasz.
Egy fényképész napja előzetes (16) - indavideo.hu
Rendező: Ira Sachs
Forgatókönyvíró: Ira…
Van, amikor egy desszert nem csak hűsít, hanem elrepít egy trópusi szigetre. A mangó édes zamata, a kókusztej selymessége és a lime üdítő savanykássága együtt olyan, mintha koktélt kortyolgatnál a tengerparton, csak éppen kanállal. Ez a granita a legegyszerűbb luxus, amit otthon megalkothatsz.
Kókusztejes-mangós granita lime-mal (2 főre)(hűsítő, jeges desszert, különleges állaggal, turmix és fagyasztó kell csak hozzá)Hozzávalók:• 1 érett mangó•…
A mediterrán nyarak forróságában az emberek mindig is keresték a legegyszerűbb, mégis különleges módját a hűsölésnek. Szicíliában erre született meg a granita, amely nem csupán egy desszert, hanem az olasz gasztronómia egyik ikonikus darabja.
A granita hagyományosan jégből, cukorból és gyümölcsléből készül, és bár első pillantásra hasonlít a fagylalthoz vagy a szorbethez, mégis teljesen más élményt nyújt. A titok az állagában rejlik: a…
A Balatonon járva az embernek valahogy mindig nagyobb kedve van magyaros étteremben fogyasztani, mint az év többi szakaszában, én legalábbis így vagyok vele. A vendéglátósok operálnak is erre, ugyanis a Balaton mellett rengeteg magyaros étterem van, és ez így van jól. Az már kevésbé, ha ezek a magyaros éttermek a szerethető népies giccsek mellett a csárdák rossz szokásait sem tudják levetkőzni.
Még augusztus végén tekertem körbe a Balaton…
Hozzávalók (8 darabhoz):
2 db banán200 g földieper1 csomag vaníliás cukor1 evőkanál eritrit1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Meghámozzuk a banánt, felkarikázzuk, megtisztítjuk az epret, összevágjuk. Az összes gyümölcsöt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citromlevet, és botmixerrel áttörjük. Beletöltjük a kis jégkrémformákba, betesszük a fagyasztóba pár órára.
1 darab tartalmaz:
energia: 35 kcalszénhidrát: 8 gfehérje: 1 gzsír:…
Gyerekkorom nagy kedvence, a beré is sütésre került. A gyerekeknél is sikert aratott, mint a palacsinta is, de az gyakori nálunk. Főztünk egy adag paradicsomlét is. Sajnos az idén nincs sok a kertben... A szőlő is kevesebb, mert a darazsak és a rigók is rájárnak... de nagyon finom édes már. Almás pitét is sütöttem, kedveljük azt is. De csak 1 almafánk van már csak, azon is kevés alma volt... Ezért vettünk is, szerencsére akciós volt, 545,-…
A fényképész, Peter Hujar és Linda Rosenkrantz író 1974-ben folytatott beszélgetése bepillantást enged New York pezsgő művészvilágába és egy rendkívüli művész életébe.
Ira Sachs filmje a Berlinalén mutatkozott be Rebecca Hall és Ben Whishaw főszereplésével.
Részletes ajánlóimat a GLAMOUR+-on olvashatod, ha IDE kattintasz.
Egy fényképész napja előzetes (16) - indavideo.hu
Rendező: Ira Sachs
Forgatókönyvíró: Ira…
Amint beüt az első 30 fok feletti hőmérséklet, Magyarországon elrendelik a tűzgyújtási tilalmat, amelynek hatására még szeptember közepén sem lehet az ország minden pontján az erdőben bográcsozni – az utóbbi pár évre legalábbis ez volt a jellemző. A szabad téri sütögetés kedvelőinek nagy csapás, hogy egész nyáron esély sem volt a bográcsozásra a tűzgyújtási tilalom miatt, de nem lehet mit tenni, egy erdőtűz még nagyobb csapás lenne. De miért…
Délelőtt 10-kor megérkeztem, leültünk beszélgetni, röhögni, vihogni, elmélkedni. Aztán olyan 1/2 4 körül megállapítottuk, hogy ideje lenne valami főtt kajának, úgyhogy ittunk még egy kávét, rágyújtottunk, megváltottuk a világot és 40 perc múlva neki is fogtunk a főzésnek. Évi vezényelt, én csináltam, mint szorgos kis kukta.
Felhevített vajban megsütöttem a citromkarikákat, majd kiszedtem őket egy tányérra és a forró vajba a sózott-borsozott,…
Mostanában sokat gondolkodom a családom női felmenőiről. Rengeteg kérdés van bennem és kíváncsiság, hogy milyen volt az életük. Hogyan éltek a mindennapokban és milyen gondolatok foglalkoztatták őket? Sajnos már senkit sem tudok megkérdezni, pedig jó lenne tudni, hogyan élték meg a tinikort, milyen volt az első nagy szerelem és miként gondolkodtak az anyaságról, a gyermeknevelésről. Jó lenne tudni, hogy mit tanácsolnának a mai világ szülötteinek,…
A BioFer fementált szervestrágya a hazai mezőgazdaság növekedését célozza
A magyar mezőgazdaságban az egyik legnagyobb kihívás a talaj minőségének megőrzése, miközben a gazdák a terméshozamot és a gazdaság fenntarthatóságát is szeretnék növelni. A Master Good cégcsoport, a BioFer granulált, fermentált baromfitrágya révén olyan megoldást kínál, amely egyszerre szolgálja a talaj egészségét, csökkenti a környezeti terhelést és a gazdák…
Bem-vindo ao KFJOGO, a plataforma que redefine o conceito de entretenimento online e transforma cada clique em uma oportunidade de emoção, conquista e diversão inesquecível. Jogar no KFJOGO ONLINE é mergulhar em um ambiente vibrante, seguro e dinâmico, onde as melhores promoções estão sempre ao alcance dos jogadores e onde prêmios incríveis esperam por aqueles que aceitam o desafio de se aventurar em seus diversos jogos. Logo de início, o…
Frissítők új szintre emelve a Dining Guide listáján
Az utóbbi években nagy lendületet kapott az alkoholmentes italok világa: ma már nemcsak a sofőrök vagy az egészségtudatos vendégek választása, hanem valódi kulináris élmény is lehet egy gondosan elkészített mocktail, házi szörp vagy kreatív üdítő. A vendéglátóhelyek egyre bátrabban kísérleteznek szezonális gyümölcsökkel, fűszerekkel és új technikákkal, így az alkoholmentes italok kínálata…
Mozgalmasan indult a szeptember és a folytatás is izgalmas lesz! Szeptember 6-án kint voltunk a Pozsonyi Pikniken, ami fantasztikusan sikerült minden tekintetben. Rengetegen megfordultak nálunk a Gasztrosoron, sok pozitív visszajelzést kaptunk az ízekre, az állagra, de legfőképp arra, hogy mennyire illik a hummus a piknikhangulathoz. Az emberek örömmel kóstoltak, beszélgettek, új ízeket próbáltak, mi pedig igazán éreztük, hogy közösséget teremt a…
Egy háromtagú család – az apa, Babis, és kamaszodó ikergyermekei, Konstantinos és Elsa – útra kel a családi vitorlással, hogy néhány napot együtt töltsenek Poros szigetén. A vakáció úszással, napozással, ismerkedéssel telik, a tengeri levegő pedig lassan lelassítja mindhármuk ritmusát. Ám a gondtalan napok során egy váratlan találkozás megbillenti az egyensúlyt – a nyár, amit a közös kikapcsolódásra szántak, észrevétlenül olyan mederbe tereli a…
Ez egy finom, fűszeres-paradicsomos csicseriborsós ragu, valószínűleg az indiai konyhából ered, és egészen biztos, hogy rengeteg változata megtalálható a világhálón. Az én variációm a következő:
Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma, finomra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma, finomra aprítva
1 kisujjnyi gyömbér, finomra aprítva
1 hegyes zöldpaprika (én a nem csípős változatot használtam), kis kockákra vágva
1 csésze (kb. 2,5 dl-es) kockára vágott…