Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

mákvilág: Lencsesaláta recept pirított fehér mákkal és mentával:)

Egy formabontó recept a fehér mák felhasználásáról. Mert új ízeket megszeretni jó! A fehér mák nálunk ismeretlen, de például  az indiai konyhában pirított formában a sósételekben is helyt kap. A száraz serpenyőben való pörkölés (vigyázni kell, mert gyorsanodakap) az aranybarnára változó fehér mákszemekből kihozza az extra zamatot. A most elkészített lencsesalátába pont az így felerősödő, szezámra hajazó íze szépen belesimul,mivel az étel fő…

Fast Food Central: Februári újdonságok a Don Pepében

Már eléggé benne járunk az év legrövidebb hónapjában, de arra gondoltam, mégis érdemes lehet még elővenni a Don Pepe havi extráit, hátha sikerül meghozni a kedvetek valamihez. És azért február akciós pizzája például elég ínycsiklandónak tűnik: cheddar sajtszósz, lilahagyma, paradicsom, csemege uborka, mozzarella, és a lényeg: kacsacomb kerül rá! 3290 forintért mondjuk kicsit erős akciósnak nevezni, de feltétezését figyelembe véve ez azért…

Csabi Konyhája: Slambuc

Az az igazság, hogy én nagyon sokáig csak hírből ismertem a slambucot. Aztán tavaly nyáron a komáromi erődnél volt egy főzőverseny, ahol meg is lehetett kóstolni a különböző ételeket és az egyik ilyen pont a slambuc volt és hát én azonnal óriási rajongó lettem, illetve el is határoztam, ezt majd egyszer nekem is el kell készíteni! Persze tudom jól, hogy az igazi slambuc bográcsban készül, így előre is kérném mindenki megértését, hogy jelen…

SütiSári: Mindenki csak habzsolja, így készül ez a marlenka

Hozzávalók a tésztához: 3 ek. méz 200 g kristálycukor 100 g vaj 2 db tojás 1 kk. szódabikarbóna 1 kk. ecet 450 g liszt 1 csipet só Hozzávalók a töltelékhez:   397 g sűrített tej 4 dl tej 40 g vaníliás pudingpor 140 g vaj 6 ek. karamell öntet 100 g darált dió +szeder lekvár 40 g étcsoki+ 1 ek. tej   Elkészítése:     A mézet, a cukrot, a vajat és az ecetet felmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet, a sót és a…

The Dram Diary - whiskyblog: 175. Ardnamurchan 10 - jubileumi megjelenés a Highland nyugati széléről

Azt gondolom, hogy mindenki tapasztalja valamilyen formában, hogy gyorsan telik az idő. Elmennek a hétvégék, a nyaralások. Felnőnek a gyerekek. Céges jubileumokat ünneplünk. Ha valaki mégsem tapasztalná az idő ilyen mértékű múlását – de követi a whiskyvilágot, ahogyan én is – akkor jó emlékeztető lehet a lepárlók whiskyjeinek korosodása, amit ha akarunk, ha nem, biztos, hogy észreveszünk. Az idő múlását sokszor szenvedve, fájdalmasan fogjuk fel,…

Régi és új étkek, mai ízek: Borsófehérje fasírt

Ígéretünknek igyekszünk eleget tenni ezzel a recepttel. A Veganuár véget ért és írtuk, hogy próbálunk néhány kevésbé ismert alapanyagot is. Ezt történt most. EGy könnyű finom fasírt került asztalra egy kellemes főzelék mellé. Hozzávalók: 10 dkg borsófehérje granulátum 2 ek zabpehely 3 dl meleg víz 5 ek liszt +0,5 dl víz 1 tk só 1 ek világos szójaszósz 1 ek osztrigaszósz 1 tk fokhagyma granulátum 1 tk vöröshagyma granulátum 1 tk…

Régi és új étkek, mai ízek: Zablisztes-tökmagos pogácsa

A magya konyhára jellemzőek a pogácsák, a német-osztrák hatás maradvényaiként váltak kedvencé e sós ropogtatni való falatkák. Oldalunkon is már többféle olvasható, most is jön egy, amely az egészségtudatos konyhába jól passzol. Szerintünk ez is tetszeni fog. Hozzávalók: 20 dkg zabpehelyliszt 20 dkg teljeskiőrlésű liszt (búza, tönkölybúza) 15 dkg túró 12,5 dkg juhtúró 1,5 dl tejfől 2,5 dkg vaj 1 maréknyi aprított tökmag 1 csomag…

Anyukám Főzte: Töltött paprika

Hozzávalók: 50 dkg darált hús 8 paprika 2 dl rizs 1 fej vöröshagyma 1 gerezd reszelt fokhagyma 1 tojás2 teáskanál pirospaprika sóbors7 dl paradicsomlé1 szál zeller 4 evőkanál olaj 3 evőkanál liszt 1 teáskanál pirospaprika (a rántáshoz) cukorElkészítése: A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk, félretesszük, közben a rizst félig megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.Ezután a darálthúshoz hozzáadjuk a rizst, tojásokat, sót, borsot, a vöröshagymát, a…

mákvilág: Gluténmentes liszt? Mákliszt! Az meg micsoda és mire jó?

Egészségtudatos vagy? Vagy csak szeretnél egy új ízt? Elmondjuk miért jó máklisztet használni! A mákliszt egy egészséges és ízletes alternatíva a hagyományos búzaliszttel szemben, különösen, ha különféle diéták vagy egészségtudatos étkezési szokások (gluténmentesség) követése a cél. Íme néhány ok, amiért jó mákliszttel sütni: 1. Magas fehérjetartalom A mákliszt gazdag növényi fehérjében, így kiváló választás azok számára, akik növelni…

Margit2 blogja: Kókuszos rizspite, sajtos tallér, szilvásgombóc és barátfüle...

A múlt héten vasárnap kókuszos rizspite készült növényi tejjel. Nekünk nagyon ízlett. A férjem tehéntejjel készült pudinggal, de én növényi tejjel készülttel ettem. Most kedden sütöttem sajtos tallérokat. Ez a mostani hétvégére készült előre.Nálunk ez nagyon kapós,  szerencsére sokáig eláll és finom igazán. Ma pedig a leves gulyásleves lett, amit 2 napra főztem.- Másodiknak szilvás gombócok és barátfüle is készült. Estére várom a gyerekeket.…

5 hozzávaló: A te tested, a te szabályaid: Az egészségtudatos táplálkozás személyre szabva

Az egészségtudatos táplálkozás napjaink egyik legforróbb témája, mégis sokan érzik úgy, hogy elvesznek az információk tengerében. Egyik nap a szénhidrát a főellenség, másnap a zsír a bűnös, és közben minden sarkon egy új diéta bukkan fel, amely garantálja a tökéletes egészséget. Nem csoda, ha az emberek bizonytalanok: kinek higgyenek, és merre induljanak? Őszintén szólva, nekem sem volt mindig egészséges a viszonyom az étellel és a testemmel.…

Yerba Maté Tanácsok: Hogyan kezdjük el? #3

Megtörtént a beavatás? Megérkezett az inox vagy kerámia kezdőszett? Hogyan csináljam meg a Matém? Ebben a posztban azt fogjuk megtudni, hogyan kell elkészíteni a Matét hogy a legjobb élményben legyen részünk! Fontos! Ha ezt a posztot hamarabb látod akkor először olvasd el a Hogyan kezdjük el #2-őt hogy véletlen se maradjon ki a beavatás ha szükséges.  A maté elkészítése nem olyan nehéz dolog mint aminek tűnik, de vannak dolgok amikre fontos…

ÍZcsiklandozó: Lekváros-mandulás szívek

Azoknak, akiket szeretünk, szívesen kedveskedünk minden nap, ám vannak bizonyos ünnepek (névnap, szülinap, vagy akár Valentin-nap, amikor kiemelten figyelünk a kedveskedésre. Nem kell ehhez nagy dolgokra gondolni, elég egy finom, kellemes reggeli, mint amilyen ez a gyorsan elkészíthető lekváros-mandulás szív. Nagyjából fél óra alatt elkészül, úgyhogy akár reggel is megsüthetjük.  Finom, látványos, ebéd utáni kávé mellé is tökéletes választás!…

FANAN Hummus: Februári szezonális FANAN csemegék

Sokan gondolkodnak úgy, hogy a friss zöldségek és gyümölcsök időszaka szeptemberben lezárul és április-májusig várni kell rá. Valóban igaz, hogy kevesebb szezonális zöldség és gyümölcs érhető el ilyenkor, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs és csak konzervekre és mirelit zöldségekre hagyatkozhatunk. E heti cikkünkben összeszedtünk nektek pár hasznos tahina tanácsot és hummusz receptötletet, amivel egészségesen átvészelhetitek az idei…

Régi és új étkek, mai ízek: Tojáspörkölt

A mostani étel roppant gyorsan elkészíthető, ha a tojásokat előzőleg keményre főztük és ha teljesen lehűtjük. Kitűnő a húsvétkor megmaradt tojások felhasználásának, ha már unjuk a rakott burgonyát. Fogyaszthatjuk magában, kenyérrel, rizzsel, tésztával is. Főzelékek feltéte is lehet. Füstölt kolbászt is tehetünk bele, de a tojás legyen súlyra többségben. A paprika és a paradicsom opcionális. Helyettesíthetjük pár evőkanál lecsóval. 4 adag lesz…

Régi és új étkek, mai ízek: Vegán brassói

Januárban néhány élelmiszerlánc Veganuárt tartott. Erre az aklalomra készítettem el a brassói aprópecsenye vegán változatát. Húst padlizsánra cseréltem a burgonyát zellerre. A padlizsánhoz ízében a zeller jobban passzol a burgonyánál, evégett lett le cserélve. Mind a padlizsán, mind a zeller nagy kedvencünk, így egy újra gonolt étel született, ami nagyon fimon volt. Ebből az ételből ne sajnáljuk a fokhagymát, ez fog egy karakteres ízt adni az…

Yerba Maté Tanácsok: Hogyan kezdjük el? #2

Megérkezett az első Maté szetted? Ha válasz igen akkor itt az ideje a beavatásnak! Mi is az a beavatás? Nos a Matézással nem mással mint türelemmel kezdődik, de ez abban az esetben igaz ha hagyományos tököt vásároltunk, ha kerámia vagy inox "tököt" vásároltunk ott nincs szükség beavatásnak. A beavatás azért is fontos, hogy ne maradjon benne a tökben a húsa ami a keserű ízhez is vezethet. Hozzávalók: 70-80°C-os víz Maga a tök Egy tál…

még több találat...