A nap melege, bár már szeptember vége felé járt, még mindig simogatta az arcokat a Shizuoka Distillery parkolójában. A hűvös, tiszta levegő, amit a közeli hegyek és a Csendes-óceán közelsége fűszerezett, kontrasztot alkotott a nyár emlékével. Nemcsak a helyi lakosok lepték el a vidéket, hanem a közeli nagyvárosból érkezők is, akik a lepárló körüli túrautakon kerestek kikapcsolódást. A fák még zöldek voltak, de a lassan sárguló lombok jelezték,…
Gyors leveles tészta
Hozzávalók
12,5 dkg liszt
14 dkg hideg vaj
1 nagy csipet só
0,6 dl hideg víz
Elkészítési idő: 30 perc: kb 30 dkg lesz a tészta
Elkészítés:
A lisztet és a tálat, amelyben összeállítjuk majd a tésztát, tegyük a hűtőbe fél órára, mielőtt nekiállunk a tésztának.
Az átszitált lisztet keverjük össze a sóval, majd kockázzuk bele a hideg vajat. Morzsoljuk össze a vajat a liszttel, vigyázzunk,…
A 15. Mozinet Filmnapok a legújabb filmek mellett izgalmas kiegészítő programokkal vár
A 15. Mozinet Filmnapok keretében október 3. és 5. között a Puskin moziban nem csak a legjobban várt filmeket láthatják a nézők jóval a premier előtt, de az egyes napokon különböző izgalmas kiegészítő események várják a filmrajongókat.
Az első nap a 35mm bűvöletében telik. A Velencében Ezüst Oroszlánnal díjazott alkotás, a Vermiglio – A hegy…
Hozzávalók: 1 csomag mirelit spenót (450g)20 dkg gnocchi 2-3 gerezd fokhagyma2 lapos evőkanál liszt5 szelet bacon10 dkg sajtpici tejolajElkészítése:Olajból és lisztből rántást készítünk, beletesszük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a mirelit spenótot - amit korábban félig felengedtünk.Jól összekeverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, majd összeforraljuk. Közben a gnoccit kifőzzük az elkészítési útmutató alapján (újra forrástól 2 perc, amíg feljönnek a sós…
Neked mi a személyes viszonyod a Kádárhoz?
Őszintén megmondom, én nem tartoztam a Kádár Étkezde törzsvendégei közé, bár többször jártam itt korábban. Kifejezetten a sólet miatt jártam ide, ugyanis a baráti társaságomban zajlott egy vita, hogy a Fülemüle vagy a Kádár sóletje a jobb. Én a „fülemülések” közé tartoztam, emiatt aztán többen is próbáltak meggyőzni, hogy a Kádáré jobb és többször is elvittek megkóstolni. A Kádárnak komoly rajongó…
Blogunk is szabadságon volt, mint ahogy tettük azt mi is. Messzi földön kicsit pihentünk, hogy újult erővel kezdjünk bele az őszbe, a főzésbe és a blogunk tartalmainak fejlesztésébe. Most ismét vegán vonalon kezdünk, ennek oka, hogy sok húst ettünk és kell egy kis frissülés. Ez a recept tartalmas ételt hoz, amely bármikor jól esik. Fogadjtáok szeretettel.
Hozzávalók:
1 db konzerv csicseriborsó ( kb. 25-30 dkg)
50 dkg felpucolt, kockázott…
Nobuyuki Matsuhisa igen korán kezdte a szakmát, a japán hagyományokhoz híven végig kellett járnia a ranglétrát ahhoz, hogy húsz éves korára sushiszakács lehessen. A mosogatással és kisegítő feladatokkal tarkított út során nem csupán a hagyományos japán kulináriával, hanem az európai konyhákkal is megismerkedett. A francia „nouvelle cuisine” mellett a Peruban eltöltött évek is hozzájárultak ahhoz, hogy a világ egyik legjobb japán alapokon nyugvó,…
A sütőtök nemcsak az ősz egyik legkedveltebb zöldsége, hanem egy igazi konyhai jolly joker is. Egyszerre lehet belőle készíteni édes és sós ételeket, krémlevest, köretet, desszertet vagy akár italt. Gazdag tápanyagokban, mutatós színével pedig bármelyik fogást ünnepivé varázsolja.
Eredet és termesztés A sütőtök eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik, és a 16. században jutott el Európába. Azóta a magyar konyha szerves részévé vált, és…
Budapest ikonikus kifőzdéje, a Kádár étkezde végre újra kinyit a Klauzál téren. A Costes Csoport alapító-tulajdonosa, Gerendai Károly és csapata évek óta dolgozik azon, hogy a vendégek ugyanazt az élményt kapják, amiért a hely 1957-es nyitásától kezdve generációk szerettek idejárni: őszinte magyar konyha, közös asztalok és a Kádár semmihez sem fogható hangulata.
Sólet-vitától az újranyitásig
Bár Gerendai Károly maga nem tartozott a…
Hozzávalók:Leveshez: 1 csokor sárgarépa 1 csokor fehérrépa 1 csomag petrezselyem 1 közepes vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 fej karalábé 1 fej zeller 4 fej gomba 1 darab paradicsom 1 darab paprika 15 dkg zöldborsó Vegeta - ételízesítő só chili paprika zsír Sajtgombóc hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt1 tojásliszt amennyi szükségesElkészítése: A megpucolt, megmosott zöldségeket a következőképpen daraboljuk: a répákat karikákra; a zellert, karalábét…
Szeptember 20–21-én a MOM Sport adott otthont a Csak a Mentes Őszi Fesztiválnak, ahol a FANAN is jelen volt. A két nap során rengetegen keresték fel standunkat: kóstoltak, beszélgettek velünk, és elmondták, mennyire örülnek annak, hogy a hummusz és a falafel ilyen természetes módon illeszkedik a tudatos életmódhoz és a mindennapokhoz.
Kóstolni mindig élmény
Ahogy megszoktátok, most is készültünk friss hummusszal, falafellel és más…
Olaszország a szívünk csücske.Viccesen azt szoktuk mondani, hogy bármi is a terv a nyaralással kapcsolatban, mi valahogy mindig Olaszországban kötünk ki, hiszen Itália megunhatatlan. Jó ideje járunk rendszeresen a hazánknál több mint háromszor nagyobb országba, és azt már rég beláttuk, hogy teljesen megismerni egy élet is kevés lenne. Végigenni pedig - hiába is próbálkozunk - lehetetlen.
Az idei vakáció nekünk szeptemberre csúszott, amikor két…
Vannak olyan könyvek, amelyek nemcsak elindítják az olvasás szeretetét a gyerekekben, hanem egyenesen függőséget okoznak. Pamela Butchart történetei pontosan ilyenek. Ő az az írónő, akinek sikerült eltalálnia azt a hangot, amelytől a 7-12 éves korosztály sírva nevet és torkaszakadtából kiabálja, hogy "csak még egy fejezetet", és közben teljesen beszippantja őket a cselekmény. A sorozatban megjelenő 5. kötet, a Vérfarkas a sátrunkban! pontosan…
Kedves Barátaink, Kollégáink, Követőink!
Aktuális weboldalaink 2025 márciusától az alábbiak:
BLOG, továbbra is itt, helyben, a blog.hu-n: https://nyarspolgar-bbq.blog.hu/
ÚJ WEBSHOP: https://www.nyarspolgar.hu/
BBQ PIT BOX®: https://www.bbq-pitbox.com/
A blogot is folytatjuk, rengeteg leközlésre váró receptünk gyülemlett fel.
Maradjatok velünk, köszönjük!
Hozzávalók (24 darabhoz):
300 g eper420 g búzaliszt3 kávéskanál sütőpor125 g vaj3 db tojás200 g eritrit250 g natúr joghurt
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret alaposan megmossuk, apró darabokra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat a tojásokkal és az eritrittel simára, majd a joghurttal habosra keverjük. Hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, majd végül az eperdarabokat. A tésztát muffin papírokba töltjük, és 200…
Hozzávalók:
100 g sütőtök (megsütve, pürésítve)
250 g mascarpone
312 g liszt
1 db tojássárgája
31 g tej (kb. 2 evőkanál)
18 g friss élesztő
1 teáskanál kristálycukor
3 teáskanál só
A tetejére:
1 tojásfehérje
reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet, a sót, a mascarponét, a sütőtökpürét, a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt összekeverjük, majd lágy tésztát gyúrunk…
Sopron páratlanul egyedi belvárosa mellett találtunk egy éttermet, ahova elsősorban nem is az ételkínálat, hanem az étterem hangulata miatt ültünk be. A magyaros kínálatot látva kissé felébredtem bennem a kétkedés, de nem azért, mert nem szeretem a magyaros ételeket, hanem mert olyan sokszor csalódtam a magyaros éttermekben. A soproni hely egy tekintetben alátámasztotta a nem túl kedvező várakozásaimat: akkora adag ételt kaptam, hogy alig bírtam…
A fényképész, Peter Hujar és Linda Rosenkrantz író 1974-ben folytatott beszélgetése bepillantást enged New York pezsgő művészvilágába és egy rendkívüli művész életébe.
Ira Sachs filmje a Berlinalén mutatkozott be Rebecca Hall és Ben Whishaw főszereplésével.
Részletes ajánlóimat a GLAMOUR+-on olvashatod, ha IDE kattintasz.
Egy fényképész napja előzetes (16) - indavideo.hu
Rendező: Ira Sachs
Forgatókönyvíró: Ira…
Szeretsz nevetni? Szereted az iskolai történeteket, de unod a szokványos tanár-diák sztorikat? Akkor ez a könyv neked való! Pamela Butchart gyerekregénye tele van humorral, izgalommal és annyi fantáziával, hogy még az iskolai menza is szinte ijesztő helyszínné változik benne. Az Izzy-sorozatban megjelenő A démoni konyhás nénik című kötet egy átlagos iskolai napból kiindulva csap át valami egészen különösbe, szerencsére mindeközben végig…
Korábban már csináltam egy jó kis IPA sörös sertéspörköltet, most ezen a vonalon maradva ezúttal egy sörös sertésragu készítésébe fogtam bele, amihez a pörkölthöz hasonlóan én lapockát használtam, de ez természetesen ízlés szerint variálható.
HOZZÁVALÓK (3 adag)
600g sertéslapocka400g tisztított vöröshagyma300g zöldbab (fagyasztott)250g krumpli150g sárgarépa125g kockázott bacon100g zellerszár300ml világos sör300ml víz (vagy alaplé ha…