Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Anyukám Főzte: Sütőtökkrémes gnocchi

Hozzávalók:1/2 kg sütőtök, 1 darab alma, pici só, gyömbér, szerecsendió, pici fehér bors, fahéj (ízlés szerint)Elkészítése:A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk; az almát is meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd mindkettőt kockára vágjuk. Megfőzzük a kockára vágott alapanyagokat annyi vízben, hogy éppen ellepje, közben fűszerezzük,  majd mikor megfőtt, botmixerrel összeturmixoljuk. Eközben a gnocchit is kifőzzük. Tálaláskor a szósz tetejét krém…

A Két Cica Konyhája: Rokonidők - filmajánló

Cédric Klapisch (Lakótársat keresünk) Cannes-ban bemutatott filmjének főszereplője négy unokatestvér, akik egymástól nagyon különböző életet élnek, ám egy közös családi titkon osztoznak. 1895-ben egyik felmenőjük, az akkor 21 éves Adèle elhagyja szülővárosát, hogy megkeresse édesanyját Párizsban. A modern világ küszöbén álló város tele van avantgárd művészettel, utat tör a fotográfia, és megjelennek az impresszionista festők. Miközben a négy ifjú…

A Két Cica Konyhája: Olasz alkotók mellett Wrochna Fannival is találkozhat a közönség a 23. Olasz Filmnapokon

November 7-15. között a 23. MittelCinemaFesten 11 kortárs olasz filmet nézhet meg a hazai közönség a Puskin és Tabán moziban, eredeti nyelven, magyar felirattal. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittà közös rendezvényére Budapestre érkezik az idei Velencei Filmfesztiválon díjazott Egy iskolaév rendezője, Laura Samani, a Locarnóban több díjat nyert Édes kincsem rendezője, Margherita Spampinato, a Toni Servillo főszereplésével tavaly…

Dekantáló: Szüreti egyenleg és harc az aranyszínű sárgaság ellen

Kedves borászok, borhoz értők, borszakértők! Sajnos ez az év sem volt gondmentes a nemes nedűt készítők számára. Nem, nem a pincében volt a hiba, hanem kinnt a természetben, a szőlőben. A klímaváltozás okozta problémák mellé egy újabb baj, betegség köszönt be a boralapot szolgáló gyümölcsösökbe, és tett kárt azokban, mégpedig nem is kicsit. Emiatt ajánljuk a figyelmükbe az alábbi írást, amely a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa jóvoltából született…

A Két Cica Konyhája: A fény - filmajánló

Tom Tykwer rendező-forgatókönyvíró új filmjében egy német középosztálybeli család mindennapjait mutatja be egy egyre bizonytalanabbá váló világban. Tim Engels, felesége Milena, az ikreik Frieda és Jon, valamint Milena fia, Dio egy olyan család, amelynek tagjai inkább egymás mellett, mintsem együtt élnek. A berlini otthonukban olyan életteret alakítottak ki maguknak, ahol nem kell kommunikálniuk egymással. Semmi sem tartja őket össze, egészen…

AI CHEF: Édesburgonyás-gesztenyés galette kéksajttal és rozmaringgal

Ha az ősznek lenne íze, ez a galette testesítené meg. A karamellizálódó édesburgonya, a pirult gesztenye és a kéksajt intenzív sóssága együtt valóságos ízorgiát alkot. A ropogós leveles tészta minden falatnál kontrasztot ad a krémes belsőnek, a rozmaring pedig finom, fenyős illattal koronázza meg az egészet. Ez az a fajta étel, amitől az egész konyha megtelik melegséggel, és ami után senki sem fogja hiányolni a húsos fogásokat. Igazi őszi…

Szeretem a pulykát: Reels videó recept: Halloweeni empanadas

Ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor reményeink szerint nagyon-nagyon elszeretnéd készíteni az empanadas-t. :):) Mindenképpen jó döntés, mert nagyon finom, ráadásul nem is olyan nehéz, mint aminek kinéz.  Halloween rémisztő, szelleműző falatkák: Pulykás empanada Hozzávalók:  A tésztához: 1 kg liszt 0,2 kg sertészsír 0,02 kg só 0,4 l meleg víz Töltelékhez: 1 kg darált pulykahús 50 dkg hagyma 25 dkg újhagyma 5 dkg olívabogyó…

A Két Cica Konyhája: MARIELLE MINDENT TUD - filmajánló

Te mit tennél, ha rájönnél, hogy a lányod telepatikus képességgel rendelkezik, és szűrő nélkül mindent lát és hall, amit csak csinálsz? Pontosan ebbe a helyzetbe kerül a látszólag idilli párkapcsolatban élő Julia és Tobias. Lányuk, az általános iskolás Marielle akaratlanul is szembesíti a szüleit azokkal a hazugságokkal, amelyekkel egymást, és legfőképpen saját magukat hitegetik. Miután a felnőttek legkellemetlenebb titkai napvilágot látnak,…

Ízvilágom: Vanìliàs keksz piramis

Ez egy igazi retró desszert, ami visszarepìt kicsit a gyermekkorba.  Sütés nélküli, könnyű összeállítani, csak egy piramis formàzó szüksèges hozzà.  Többfèle vàltozata ismert, èn most a pudingos, porcukor szóràsos mellett döntöttem.  Ezt is mindenki másképp készíti, hiszen mint mindenre, erre is igaz a mondàs, hogy "ahány ház annyi szokás".  Tipp: a kèszen kapható gluténmentes keksz alapvetően igen költsèges, és csak leginkàbb csak kis…

A Két Cica Konyhája: Nyári fény aztán leszáll az éj - filmajánló

A film Jón Kalman Stefánsson azonos című regénye alapján készült. Ha jól figyelünk, a falu talán elmesél néhány elmondatlan történetet. Egy fiatal igazgatóról, aki latinul álmodik, majd feláldozza családját és jólétét régi könyvekért és egy távcsőért; egy termetes férfiról, aki összeomlik a sötétség alatt, és a fiáról, aki gázlómadarakat farigcsál. A basszushangú gazdáról, aki szép kerítéseket húz fel, de a testi vágyaknak nem képes parancsolni,…

AI CHEF: Spagetti fekete fokhagymás–diós pestóval és sült gombával

Ha idén halloweenkor valami igazán különlegessel lepnéd meg a vendégeidet, ez a fekete fokhagymás spagetti lesz a fő attrakció. Titokzatos színe és mély, édes-diós íze egyszerre elegáns és játékos, mintha a boszorkánykonyhából került volna az asztalra. A krémes pestó és a vajon pirított gomba tökéletes harmóniát alkot, minden falatja „rémisztően jó” élményt ígér. Ez nem egyszerű tészta, hanem egy igazi halloween varázslat tányéron. Hozzávalók (4…

SütiSári: Halloween-re sűsd ezt a Blondie-t, mert az íze mindenkit megbolondít

Hozzávalók a tésztához: 250 g finomliszt 1 csipet só 1 teáskanál sütőpor ½ teáskanál szódabikarbóna 200 g fehér csokoládé 250 g olvasztott vaj 160 g kristálycukor 1 kiskanál vaníliaaroma 2 db tojás A krémhez: 2 dl habtejszín (kemény habbá verve) 1 dl habtejszín 100 g étcsokoládé A rétegezéshez: szederlekvár Elkészítés: A lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. 100 g fehér…

A Két Cica Konyhája: AZ UTOLSÓ VIKING - filmajánló

Anker 15 év után szabadul a börtönből, ahol rablásért ült. A pénzt annak idején a testvére, Manfred ásta el, és egyedül ő tudja, hol van. De Manfred azóta egy olyan mentális betegséggel küzd, ami miatt mindent elfelejtett, azt is, hova rejtette el a zsákmányt. És ha mindez nem lenne elég gond, Manfred meg van róla győződve, hogy ő valójában John Lennon a Beatlesből. A testvérek visszatérnek gyermekkoruk lakóhelyére, hogy megtalálják a rablásból…

Étterem kóstoló: A 2025. november 14-23. közötti Étterem Hét 'EXTRA' közönségdíjas éttermeinek menüajánlatai!

Az októberi Étterem Hét 220 résztvevő étterméről 5.100 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára. A Vendégek véleménye alapján 4 budapesti, illetve 4 országos összesített toplistát alakítottunk ki. Az Étterem Hét EXTRA programon az alábbi vendéglátóhelyek indulnak: -> Michelin TOP 5 – Legjobb Michelin ajánlással rendelkező éttermek Budapesten-> Michelin TOP 1 – Legjobb Michelin ajánlással rendelkező…

Étterem kóstoló: Az Étterem Hét közönségdíjas éttermei! - 2025. ősz

A 2025. októberi XXVIII. DiningCity Országos Étterem Hét alkalmával összesen 220 résztvevő étteremben próbálhattak ki a Vendégek különleges, 3 fogásos menüajánlatokat.Köszönjük mindenkinek a részvételt és az érdeklődést!A megjelent Vendégek közül 5.100-an küldték el véleményüket az október 2. és október 23. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.A beérkezett értékelések alapján kihirdetjük a 2025. őszi Étterem Hét legjobb…

Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban: A túl édes élet - Gesztenyés Kert Vendégő, Szécsény

A Benczúr kúria és az Ipolytarnóc-i őslényleletek meglátogatása után tértünk be ebbe az étterembe, márcsak a somlói tesztje miatt is, és igen éhesek is voltunk. Az adagnál csak a tényér volt nagyobb, ahogy a fenti képen is látszódik. Hab is elegendő, az öntet is, de ne lenne annyira édes. Igaz a kostolásban az sem segitett, hogy csak kis villát kaptam. A rétegek rendben vannak, bár én a mazsolát nem erőltetném és a cukorral is spórolnák egy…

A Két Cica Konyhája: Vár az őszi Gasztrohegy és a színes Badacsony!

Indul a Gasztrohegy új, kilencedik szezonja: októbertől májusig 12 badacsonyi étterem vár 5 tematikus gasztrohétvégén lokális konyhával, szezonális alapanyagokkal és otthonos vendéglátással! Gasztrohegy hétvégék a 2025/2026 szezon: - November 29-30. Gasztrohegy - Legyen vörös! - Vörös húsok és alapanyagok, vörösborok,  vulkán ihlette forró, csípős szószok... - Február 14-15. Gasztrohegy - Valentin nap  - Április 11-12. Gasztrohegy - Tüzes…

még több találat...