Az Anyák napja az egyik legszebb alkalom arra, hogy megköszönjük mindazt, amit édesanyánk értünk tett – a törődést, az odafigyelést, a feltétel nélküli szeretetet. Ha idén szeretnél valami igazán különlegeset adni, ami túlmutat a virágon és a bonbonon, íme három prémium ajándékötlet, amelyekkel garantáltan örömet szerezhetsz.
„Fontos vagy nekem” – Zazie Bistro & Bar ajándékutalvány
A Zazie egy fiatal, szexi, pimasz hely, ahol egy…
Ritkán lát az ember olyat, hogy egy éttermet a közönsége 5 csillagosra értékel a Google-értékelőben, az ilyen helyet pedig feltétlenül ki kell próbálni. Én is így tettem, és így nyert megerősítést az a felvetésem, hogy a Google-értékeléseket nem szabad készpénznek venni.
Étteremválasztás előtt ma már evidens (legalábbis nekem), hogy megnézem a hely Google-értékelését. Jó dolog ez, hiszen a kritikán aluli teljesítményt nyújtó éttermeket el…
Nem is olyan régen csináltam már egy elég menő spenótos-kéksajtos csirkét, most pedig hasonló témakörben ám mégis egy eléggé más ételt készítettem.
HOZZÁVALÓK (4 adag)
600g csirkecombfilé2-2tk só, őrölt feketebors1tk füstölt pirospaprika600g fagyasztott spenót levelek15g tisztított fokhagyma200ml tejszín (30%)500g tészta250g ízlés szerinti sajt4 főtt tojástetszés szerinti zsiradék
Kezdésként némi felhevített olajon lepirítottam a…
Három érmet, köztük két aranyat hozott el a Thummerer Pincészet a világ egyik legnagyobb presztízsű borversenyéről, a Challenge International du Vin 2025-ről. A franciaországi megmérettetésen 21 ország 1928 borát vakteszten értékelte a nemzetközi zsűri.A Challenge International du Vin 1976 óta kerül évente megrendezésre Franciaországban, és mára a világ egyik legelismertebb borversenyévé vált. A tételeket minden esetben vakteszt során értékelik,…
A gyors vasárnapi vacsora, ami elég pár további étkezésre is. Szerintem nagyon finom tepsiben készítve is, kap egy más jellegget az étel, a tészta kicsit roppanósabb lesz, ha valakinek szárazabb benyomása támadna, egy kevés tejföllel lehet sikamlósabbá tenni a történetet :)
Hozzávalók:
-500g 0%-os túró (Lidl)
-500g Gluténmentes Fusili tészta
- 125g kockázott bacon
-140g LM tejföl
-só
-frissen őrölt bors
A tésztát enyhén sós vízben…
2025-ben május 4-én ünnepeljük az év egyik legszebb ünnepét, az Anyák Napját. A napot, amikor a gyerekek gyakran apukájukkal közösen felköszönthetik anyukájukat, kifejezve mennyire szeretik őt. Az érzelmek kimutatása persze tárgyi formában szinte teljesen lehetetlen feladat, mégis minden évben több ízben megkíséreljük. Sokan ismerik anyukájuk kedvenc virágát, parfüm illatát, esetleg csokiját. És ha már az ízek: nem lehetne valami igazán…
Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem).
Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel.
Az egyiket kitettem a konyhapultra, a másik ment a mélyhűtőbe a társai mellé (valahogy mindig több van, mint amennyit megeszünk).
A szokásos összetevő lista:
2 kisebb hájas kacsamell…
Ha kisüt a tavaszi, meleget adó nap, én máris a nyarat tervezgetem. Imádom a mediterrán életérzést, a nyári ízeket, illatokat. Többször jártam már Olaszországban, és alighogy eljövök onnan, máris hiányzik. A vidámság, a nyugodtság, az ételek, a tenger... egyszóval minden. Talán nem meglepő, hogy az édességeik a kedvenceim. Történetesen a reggeli vagy a délutáni kávéjukhoz kínált egyszerű "kétszersült" kekszük az egyik favoritom. Kicsit túlzás…
Illat: kukoricás helles-es
Hab: piszkosfehér, paplanos, apró lyukacsos, selymes
Szín: világos arany, szalmasárga, szűrt
Amennyire autentikus a märzen-jük, annyira nem hozza ez a tétel a kölsch típust. Mérsékelt helles-es jegyek, enyhe németes malátaédesség, de azon kívül ez csak egy sima ivólager tisztes komlókesernyével. Legalább nem savanyú. Jó kölsch-t nehéz találni.
Külalak: Világoskék a szokásos aranypatkóval.
Pontszám: 6/10
Ár/érték…
Én vagyok az Utazómalac – az a fajta utazó, aki nem a csillagokat nézi az étterem ajtaja felett, hanem azt, hány helyi nyomta le ott az ebédet.
Hiszek abban, hogy egy várost nem csak a múzeumokban, hanem a tányéron lehet igazán megismerni. Nem fancy helyekre járok, nem smúzolok séfekkel – hanem ott kajálok, ahol az illatok becsalogatnak az utcáról, és ahol az étterem tulajdonosa még ad egy grátisz italt, mielőtt még kérhetnél valami…
Igazán különleges piadinával készült a Don Pepe áprilisra, de vajon működik a sütőtök és a kacsahús együtt?
Na jó, olyan nagy kérdés azért nincs, hiszen tavaly Halloweenkor is tök jó volt a sütőtökkel készülő pizza, és ez a tavaszi piadina is egész hasonló: sajtkrém, paradicsom, sütőtök, kacsacomb, BBQ szósz, füstölt mozzarella és rukkola kerül bele, illetve jár mellé a szokásos pizzaszósz és a tejföl, mindez 3890 forintért.
Az édeskés…
2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas, leszámítva, hogy ott nincs füstös tétel).
Először is, nem kedvelem annyira a steril, kimért, tökéletesre csiszolt single malt kiadásokat, amiket…
Közeleg az idei hummusz világnap és ahogy megszokhattátok 2025-ben is készülünk meglepetésekkel és érdekességekkel nektek. A FANAN-nál nem csupán május 13-án ünneplünk, hanem egész májusban hummusz hónapot tartunk!
Mit (t)egyek a hummusz világnapon?
Nagyon egyszerű: egyél hummuszt! 😊 Ha még nem kóstoltad, próbáld ki; ha már rajongója vagy, ünnepeld a napot hummuszos ételek készítésével, vagy egy olyan hummuszvariációval, amit még nem próbáltál.…
Kedves Borászok!
Immár hagyomány, hogy évente megrendezik a Grow du Monde borversenyt, azaz a rizlingfajták "világbajnokságát". Nem lesz ez másképp 2025.sem, olvassák el az alábbi felhívást, és nosza, nevezzenek!
Nagy örömünkre szolgál, hogy meghívhatjuk Önöket a 2025-ös GROW du Monde Nemzetközi Borversenyre, amelyet 2025. június 12-én rendeznek Inđija városában, Szerbiában.
A GROW du Monde egy nemzetközi tematikus borverseny, amely az…
Hozzávalók:
250 g teljes kiőrlés liszt
250 g kenyérliszt
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. só
400 ml író
Elkészítése:
A liszteket, a szódabikarbónát, a sót és az írót egy tálban összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
Cipót formázunk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a cipót.
Lekenjük a tetejét egész tojással.
Előmelegített 200°C-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Illat: citrus
Hab: kemény
Szín: félbarnás, narancsos
Ha csak a színe alapján pontoznám, kapna 8/10-et, IPA esetében kifejezetten szeretem a sötétebb, narancsos színt, bíztató egy kézműves sörnél. Most biztosítok mindenkit, ez nem kézműves, nem lelünk fillérekért drágakövet a diszkontban.
Azonban, érezni benne, hogy nem akartak rosszat kiadni a kezükből, fontosnak tartják ezt a szegmenst a palettán. Hiszen már nálunk is mindhárom hazai…
Már milliószor eltekertem a sződligeti Sportterasz mellett, illetve egyszer megálltam inni egy limonádét is már, most viszont már előre elterveztem, hogy hazafelé tekerve megállok egy jó hambira majd.
Szóval maga a hely nem okozott nagy meglepetést, hiszen már jól ismertem. Egy minden igényt kielégítő multikomplexum strandröplabdázási és strandfoci lehetőséggel, hatalmas vendégtérrel és egy igencsak gazdag étlappal. Sörök terén elég széles…
Illat: csokis, enyhe fahéj
Hab: sűrű, masszív, világosbarna
Szín: fekete
Egy hete szereztem be harmadáron a hiperből, pedig a lejárat még fél év. Talán az élesztő, vagy valami más miatt kicsit mozgalmasabb volt a másnapom. Remélem nem valami egyéb étel miatt húzom ezt rá, csak biztosan van valami magyarázat a nagylelkűségre. Amúgy a First stout sörei jóval az átlag felett vannak, emiatt nem paráztam tőle.
A főzde szokásos felsőerjesztésű…
Húsvétra megsütöttem a húsvéti sós kalácsot. Vágva is lefotóztam. Nagyon finom volt a Békebeli húsvéti sonkával és tarjával is. A vega tiraisu most sem maradhatott el. Azért a sajtos pogácsát is megsütöttem, hogy ne csak édes legyen, hiszen még a diós töltelékű hókiflik is édesek, kellett a sós süti is...
A Brassói pedig most édesburgonyával lett bővítve. Ez is sikeres lett. :)
Az étteremlátogatás előtt ma már szinte alap, hogy megnézzük a helyek értékelését: ha valamit nagyon lehúztak a vendégek, akkor azt jobb elkerülni. Ez a nyilvános értékelési rendszer önmagában fantasztikus, hiszen ezzel egyrészt jutalmazhatjuk a kiváló minőséget nyújtó éttermeket, másrészt megbüntethetjük azokat, amelyekben csalódtunk. Magam is rendszeresen ellenőrzöm az éttermeket látogatás előtt, de azért fenntartással kezelem az egyes…