Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Szöszi a konyhában: Zöldséges Tavaszi Rizottó

Egy frissítő, könnyű, mégis tartalmas tavaszi fogás, ami akár ebédre, akár vacsorára jó választás lehet. Viszonylag gyorsan megvan, és még a húsevők is örömmel fogják csipegetni.  Hozzávalók: -350g rizottó rizs -300g kaliforniai paprika -1 dl száraz fehérbor -2 leveskocka -1l víz -30g vaj -1 csokor zöldspárga -250g fagyasztott zöldborsó -650g csiperkegomba -200g vöröshagyma -5 gerezd fokhagyma -só -bors -tetejére tálalásnál:…

A Két Cica Konyhája: 10 év, 10+1 érv - Pesti István arról, miért érte meg ezt a szakmát választani

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes…

Csabi Konyhája: GYULAI KOLBÁSZOS SZOMBATI BRUNCH PIZZA

Májusban a Don Pepénél ismét a Gyulai kolbász került a havi ajánlatok középpontjába és régi ismerősök mellett azért egy újdonság is helyet kapott, ez pedig az általam már 2 évvel ezelőtt letesztelt VASÁRNAP REGGELI PIZZA továbbfejlesztett változata, a SZOMBATI BRUNCH (4990.-), amit szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem. A leírás szerint a következő alapanyagokkal pakolják meg a pizzatésztát: fokhagymás sajtkrém, Gyulai kolbász,…

A Két Cica Konyhája: A hajfonat - filmajánló

Három nő története, akik a világ távoli pontjain élnek. Soha nem találkoztak, mégis egyedülálló, láthatatlan kötelék köti össze őket. Az indiai Smita az érinthetetlenek kasztjába tartozik. Taníttatni szeretné a lányát, ezért menekülnie kell falujából. Végül egy szentélyben tapasztalja meg az újjászületést. A szicíliai Giulia apja parókaműhelyében dolgozik. Ő mossa, szőkíti és festi a város fodrászai által szállított természetes hajat. Amikor…

sörfigyelő: Cece Fresh IPA

Illat: karakteresen citruror Hab:rugalmas Szín: volágos opál  Határozott citrusos íz végig, de van egy íve. A korty végén a legintenzívebb, aztán jön a gyors lecsengés. A maláta prémium mennyiség, emiatt nem szól bele túlzottan a komlók dolgába  Ami jobb is, mert azok is óvatosan vannak adagolva. Így viszont egész jól érezni a lime, citrus, grapefruit koktélt. Könnyű test, természetesen alacsony szénsavasság, valóban frissítő íz. Voltaképpen…

Margit2 blogja: Keksztekercs, tekert sajtos hajtovány, aranygaluska, tiramisu, gofri, sajtosrud, sajtos tallér...

Áprilisban és májusban eddig ezeket készítettem el: A kókuszos keksztekercs nagyon kapós volt most is a főzött krémmel. Persze a tekert sajtos hajtovány is gyorsan fogyott... Aranygaluska is nagyon jüól sikerült. Kétféle csokis pudingot készítettem mellé... Na és a mostani nagy kedvenc a tiramisu. Most a legnagyobb jénaiban készítettem... ezt nem unják meg! Mondjuk én is nagyon szeretem, főleg, hogy már vega tejföllel csinálom... Persze gofri,…

A Két Cica Konyhája: Négy háborús klasszikus közel két héten át májusban a mozikban!

80 éve, 1945. május 8-án tette le a náci Németország a fegyvert, megadásuk dátumát pedig Európában a 2. világháború lezárásának tekintik (az ex-szovjet területek 9-ét), míg az USA a Győzelem Napját a japán atombombázásokhoz igazítva tartja, amivel valóban véget értek a borzalmak. 12 napon keresztül a Pannónia Mozihálózat négy klasszikus filmet tűz műsorra, megemlékezve a 2. világháborúról A kerek évforduló alkalmából 4x3 napig mozikba kerül…

FANAN Hummus: Jönnek a szuper FANAN tartalmak a TikTok-ra is!

Áprilisban elindult a FANAN Hummus TikTok csatornája, ahol fan(an)tasztikus tartalmakkal találkozhattok a jövőben. A TikTok megkerülhetetlen közösségi médiaplatformmá nőtte ki magát az elmúlt években, ezért a FANAN-nál elérkezettnek láttuk az időt, hogy mi is belevessük magunkat a short videók színes világába. A csatornán variety tartalmakkal találkozhattok majd, aminek közös pontjai a FANAN termékek lesznek. Könnyen elkészíthető hummuszos,…

A Két Cica Konyhája: Alíz Csodaországban- WE ARE ALL noMAD HERE

Glamping Piknik 10.0 - 2025.05.18 12:00-18:00 Alíz Csodaországban- WE ARE ALL noMAD HERE  Jó lenne egy napra kilépni a valóságból? Legalább egy délután erejéig elmerülni egy mesés világban, ahol semmi nem az, aminek látszik? Ahol bármi megtörténhet és nincs más dolgod, mint hagyni, hogy körbevegyen a varázslat? Ezt az érzést próbálja megteremteni a Nomád Hotel és Glamping csapata, az idei SZEZONNYITÓ PIKNIKjén. Májusban 10. alkalommal jönnek…

A Két Cica Konyhája: Este teremavatással, hajnalban reggelivel vár az Artmozik éjszakája

Artmozik éjszakája 2025 Egy éjszaka, öt mozi, hetven film. Május 17-én kezdődik az egyéjszakás mozikaland a Művész, a Puskin, a Toldi, a Kino és a Tabán mozikban. Minden filmrajongónak érdemes hosszú éjszakára készülni, hiszen a budapesti art mozik legjava reggelig tartó vetítés sorozattal várja őket. Ahogyan az elmúlt években is, most is elég egyetlen karszalagot vásárolni, amivel bármelyik film május 17-én megnézhető. A karszalag a mozik…

Csabi Konyhája: Házi majonéz

Hatalmas majonéz fanatikus vagyok, így aztán elég sokat is szoktam fogyasztani, főleg szendvicsekhez. Az utóbbi időben eléggé besokalltam a bolti választéktól, illetve, hogy már lényegében szinte az összesnek van egy engem zavaró mellékíze, illetve nem olyan finom már, mint régen és/vagy marha drága... A házi majonéz készítése egyébként pofonegyszerű, de most kedvet kaptam a kísérletezgetéshez is. HOZZÁVALÓK 250ml napraforgóolaj2 tojás…

A legjobb magyar éttermek: Ebédmenü Budapesten - 2025

Nem írtam már egy ideje a blogra, mert úgy tűnik, hogy 2023. óta nem sok új helyen lehet baráti áron ebédmenüt kapni, ha valaki a céges menzánál többre vágyna. Sőt, a Cafe57 bezárt, ráadásul több étterem másfélszeresére emelte az árait, a 10 ezres ebédet pedig már nem tudom jó szívvel ajánlani. Aminek örülni lehet, hogy néhány korábban túlárazott hely nem emelte az árait ilyen jelentős mértékben, így felkerülhettek a listámra. 4000 forint…

KönyvParfé: Mörk Leonóra: Cukrászbolt ​a narancsfához

Nem tudom, hogy miért gondoltam, de valahogy az volt az érzésem Mörk Leonóra könyveivel kapcsolatban, hogy talán nem az én írónőm, és regényei nem igazán nekem szólnak. Nem is próbálkoztam vele eddig, viszont a nemrég megjelent könyve felkeltette az érdeklődésemet. A könyvei borítói egytől egyig csodálatosak, nagyon szép és tetszetős ruhát kapnak mindig. A Cukrászbolt a narancsfához is megjelenésében egyszerű, letisztult, a fülszöveg pedig arra…

SütiSári: Zölden ragyog a finomság, Fanta süti, a boldogság!

A tésztához:   4 db tojás 4 ek kristálycukor 1 dl étolaj 4 ek liszt 6 g sütőpor 2 ek kakaópor A krémhez: 250 g vaj 200 g porcukor 500 g tehéntúró 1 db citrom reszelt héja A mázhoz: 80 g vaníliás pudingpor 2 dl kiwi szörp 6 dl víz 4 ek cukor   Elkészítése:   A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, és egy fakanállal a tojásos…

A Két Cica Konyhája: Jim utazása

A film a mozaik családok korában nagyon aktuális és fontos kérdést jár körül: egy gyereknek biztos, hogy a vér szerinti apja az "igazi"? Aymeric egy nap belebotlik egykori kolléganőjébe, Florence-ba, aki gyereket vár egy nős férfitól. A kisfiú születésénél Aymeric is jelen van. Mindenben támogatja Florence-t, és saját fiaként neveli a kis Jimet. Boldogan és békében élnek egy farmon a Jura-hegységben. Jim hétéves korában azonban váratlanul…

KönyvParfé: Daisy Wood: A ​windsori kastély könyvtárosa

Bár bejegyzés nem született róla, körülbelül egy éve olvastam Daisy Wood Párizs elfeledett könyvesboltja című könyvét. Ezzel a regényével teljesen levett a lábamról, mert nagyon olvasmányos és kerek történetet álmodott meg. Remekül érezte, hogyan kell megfogni az olvasót és végig ott tartani. Hasonló szálakkal dolgozik legújabb regényében is, melynek címe A windsori kastély könyvtárosa. Azt hiszem elég csak a fülszöveget olvasni és kiragadni…

ÍZcsiklandozó: Répatorta tavaszi köntösben

A répatorta nagyon finom sütemény, szaftos, harmonikus ízvilágú a benne lévő répától. Bizonyos zöldségek roppant finommá teszik a süteményeket, édes ízük miatt pedig némileg a hozzáadott cukor mennyiségét csökkentik.Én nagyon szeretem a répatortát, készítettem már többször, pl.: ITT olvashattok egy másik receptet nálam) mazsolával, csokoládé darabkákkal, többféle olajos maggal (mandula, kesudió stb.) nem csak a hagyományos dióval. A krémes réteg…

Motoros konyhája: Magyaros rakott padlizsán, azaz Huszaka

Jáááj, hát milyen szépre fordult már az idő, döntögetjük a melegrekordokat, nyílik minden kint a kertben, ezer ágra süt a nap. Reggeltől-estig dolgozhatunk a kertben úgy, hogy még a tökünkről hátunkról is csurog a víz :) És ha már ilyen jó idő van miért ne csinálhatnánk egy finom, mediterrán ételt, persze jó szokás szerint motoros-módon. Most még arra is gondoltam, hogy a magyaros ételeket előnybe részesítők is megpróbálkozzanak vele, ezért nálam…

még több találat...