Karácsonyi Sült Kacsamell
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom étel.
A recept 2 adagra:
A hozzávalók:
2 db ( 40-50dkg) kacsamell, só (és egyéb fűszerek ízlés szerint ), mi csak sóztuk,
3 evőkanál zsiradék
12 dkg barnarizs
1 ek liszt
50 dkg gomba
1 db lilahagyma
1 dl tejszín
Elkészítés:
A két darab kacsamellet megsózom és borsozom.
A kacsa:
A két darab kacsamellet…
Ünnepi Töltött káposzta
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.
A recept 6 adagra :
Hozzávalók:
A töltelék :
1 kg sertés darált hús
0,5 kg rizs
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só és bors, pirospaprika ízlés szerint
Egyéb :
1 közepes savanyú káposzta / 1 medium sized sour cabbage
1 kg savanyított aprított káposzta
2 evőkanál zsír
3…
Ez a csokoládé mousse nem csupán desszert, hanem egy kifinomult élmény, amely a letisztult eleganciát és az intenzív ízeket ötvözi. Az étcsokoládé mély, karakteres aromája a lágy tejszínhabbal és a könnyű tojásfehérjehabbal találkozik, így egyszerre krémes és levegős állagot kapunk. Pohárban tálalva különösen mutatós, az arany cukorgyöngyök pedig ünnepi fényt adnak neki anélkül, hogy elvonnák a figyelmet a csokoládé valódi ízéről. Ideális…
Ez a kókuszos fehércsokoládé golyó tipikusan az a desszert, ami minimális munkával ad maximális élményt. Nem kell sütni, nincs benne bonyolult technika, mégis elegáns, krémes és kifejezetten „ünnepi” hatású. A lágy fehércsokoládé és a kókusz természetes édessége tökéletes egyensúlyban van, amit a közepébe rejtett mandula finom roppanása tesz teljessé. Ideális választás vendégvárónak, gasztroajándéknak vagy akkor is, amikor csak valami gyors,…
Akik szeretik a gyümölcslevest, azoknak egy újabb receptet mutatok be birsalmából. Ebből a különleges gyümölcsből készítettünk likőrt is. A dió és a mentalevél opcionális. Tálalhatjuk még tejszínhabbal, esetleg 1-2 gombóc vanília fagylalttal.
Hozzávalók: 1 kg tisztított birsalma, 1,2 l víz, 1 narancs, 3 rúd fahéj, 4-5 db szegfűszeg, 1 db csillagánizs, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg pucolt dió, ízlés szerint őrölt fahéj és néhány…
Ez az az étel, amelyik lassan készül, cserébe minden percért bőven visszaad. A vörösbor mélysége, az aszalt szilva visszafogott édessége és a kakukkfű fanyar illata együtt olyan ragut alkot, ami nem akar villantani, mégis emlékezetes marad. Komoly, melegítő fogás, amelynél a konyhát fokozatosan betölti az az illat, amitől az ember tudja, hogy jó döntést hozott. Nem siet, nem kapkod, hagyja, hogy az ízek összeérjenek, a hús omlóssá váljon, a szaft…
A tésztához:
400 g liszt
25 g élesztő
50 g kristálycukor
250 ml tej
1 csipet só
100 ml étolaj
A töltelékhez:
250 g darált mák
160 g kristálycukor
155 ml víz
1 citrom reszelt héja
őrölt fahéj ízlés szerint
A kenéshez:
1 db tojás
Elkészítés (kb. 100 perc)
Felfuttatjuk az élesztőt: 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kávéskanál cukrot, majd 10 percig pihentetjük, amíg felfut.
Összeállítjuk a…
Illat: közepesen bükkfafüst, enyhe malátás édességgel
Hab: nagyon szép, krémes, cappuccino színű
Szín: éjfekete
Ez van, ha valakinek nem elérhetők a sörei a székesfővárosban. Kihal, mint a Beertailor. Pedig néhány tétele jobb is, mint a Rekettyéé vagy a Horizontté. Visszafogottan tőzeges és füstös, de azért ad némi plusszt egy sima, alkoholszegény stout-hoz képest, és bezony krémesebb, mint a Rekettye pisztáciás feketéje. Az híg és savanyú…
Az utóbbi időben elég rendesen belehúztam a pacalok kóstolgatásába, hiszen előbb a Fény utcai piacon volt szerencsém több specialitást is megkóstolni a Pacal Péntek keretein belül. Akkor ugyan kimaradt a Buja Disznó(k) menüje de én már akkor is sejtettem, vagy inkább csak óvatosan bíztam benne, hogy esetleg a későbbiekben is lehet majd tesztelni, hiszen az esemény jól láthatóan hatalmas siker volt. Nem is kellett sokat várni a bejelentésre,…
Az idén is időben nekiálltam a sütésekhez. Készült mákos és diós bejgli kétszer is, sajtos tallér, karácsonyi mézes sütik és kókuszos is... Egyelőre itt tartok. :)
A diós bejgliből már 1 rudat meg is ettünk...
Az ünnepi időszak hagyományosan a különleges ízek és kivételes italok ideje. Ilyenkor kerülnek elő a nemes borok, a gazdag, édes karakterek, az ünnepi aromák. Kevés borvidék testesíti meg mindezt olyan tökéletesen, mint Tokaj. A világörökség részét képező borvidék neve évszázadok óta egyet jelent a luxussal, a kivételes minőséggel és azzal a páratlan gazdagsággal, amelynek köszönhetően a Tokaji Aszút a világ minden táján a legkiválóbb édes borok…
4 személyreElkészítés: 30 perc500g gnocchi1 doboz zabtejszín350 g csiperke gomba150 g koktél paradicsom125 g bébispenót2 fej lilahagyma4 fej fokhagyma1 ek. morzsolt bazsalikom1 ek. morzsolt majoranna1 tk. kurkuma1,5 dl vízsó, borsJó dús, zaftos és laktató gnocchi ez, nagyon szerethető. Valamint rém egyszerűen megalkodható.Egy nagy serpenyőben el is készíthető az egész. Pont az ilyen klassz ételek miatt nálam ezen esetekre egy 32-es van…
Ez a desszert az a fajta sütemény, ami már az első szeletnél levesz a lábadról. Krémes, selymes állag, visszafogott édesség és friss gyümölcsös savasság találkozik benne, amit a fehércsokoládé lágy gazdagsága tesz igazán kerek egésszé. Nem tolakodó, mégis emlékezetes, egyszerre elegáns és otthonos. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, vendégváráshoz, de akkor is, amikor csak szeretnél valami igazán különlegeset az asztalra tenni, ami nemcsak…
A japán kultúrában az újév nem csupán a naptárváltás pillanata, hanem egyfajta gasztronómiai rituálé, hiszen a hagyományos újévi ételek mindegyike valamilyen jókívánságot közvetít a következő esztendőre. A Nobu Budapest idei szilveszteri menüje ezt a többszáz éves szimbolikát értelmezi újra kortárs fine dining formában, olyan ikonikus alapanyagokkal, mint a toro, a wagyu vagy ikura. Az „edd magad szerencsésre” gondolat köré szerveződő ünnepi menü…
Kókuszos kifli, gyerekkorom nagy kedvence, aminek az evését egyszerűen nem lehet abbahagyni. Pár alapanyag kell csak hozzá, és szinte elronthatatlan süti.
Édesanyám mai napig fémformákban süti, amiket Istenem, hányszor töltöttem meg gyerekkoromban a tésztával, aztán a forró kisült kifliket ki kellett belőlük ütögetni, mert ment bele a következő adag. Örök emlék... Bevallom, ha most nálam lettek volna a formák, akkor is inkább nélkülük,…
A 75. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon különdíjjal jutalmazott Hiszünk nektek (belga tárgyalótermi dráma) magyarországi premierjére a II. BIFF – Budapest Nemzetközi Filmfesztiválon került sor. A film főszereplője, Myriem Akheddiou kiemelkedő alakításával elnyerte a BIFF szakmai zsűrijének legjobb színésznőnek járó díját.
Akheddiou a filmben Alice-t alakítja, akinek gyermekeinek jövője forog kockán, amikor megkérdőjelezik gyámságát, ezért a…
Illat: tőzeges, stout-os
Hab: barna, aprószemű, krémes
Szín: pokolfekete
Ha van a pokolban tó, akkor az ebből van. Bugyog át a szúrós szénsav a krémes, sűrű étcsokoládé tőzegen. Ilyen tömény (balling: 578) sört is ritkán találni, még külföldön is. Ekkor jön ki, hogy mennyire anyagszegény söröket tesznek le elénk mind a nagyüzemiek, mind a kisüzemiek. A korty vége felé megjelenik a whisky hordóban érlelt sörökre jellemző savanykásság, persze…
Hozzávalók:
2,5 dl tej
180 g vaj
180 g porcukor
50 g kakaópor
200 g háztartási keksz
200 g darált háztartási keksz
100 g pörkölt dió
100 g aszalt áfonya
3 evőkanál birsalma lekvár
2 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A kakaós alap készítése: A tejet, a porcukrot, a vajat, a kakaóport és a vaníliaaromát egy lábasban összekeverjük. Folyamatos keverés mellett felmelegítjük, amíg a vaj teljesen el nem olvad, és egynemű, fényes…