Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Costa kávét kedvelő közösség | Adhoc.Support: 10 év után bezárt a legendás Costa Coffee magyarországi kávézó hálózata

10 ÉV UTÁN BEZÁRT A LEGENDÁS MAGYARORSZÁGI COSTA COFFEE KÁVÉZÓHÁLÓZAT Az utca embere számára a Costa Coffee logo látványa egy kellemes kávéházi hangulatot idéz fel. A Costa Coffee kávéházi hangulata, érzékszerveinkre ható jó hatása, a kedvesség, a kávéitalok minősége, mind elég motiváló, hogy aki egyszer betért, visszatérjen. Ezt a hangulatot Magyarországon – 2011-ben – 10 évvel ezelőtt a Gótzy Miklós vezette L-Coffee kft. hívta életre…

Artúr gasztro blogja: Recept: Gulyás

Hozzávalók 2 főre: Étolaj 80 g Hagyma 2 db Marha(lábszár) 330 g Fokhagyma 2 gerezd Krumpli 330 g Csipetke 110 g Paprika 1 db Paradicsom 1 db Fűszerek: kömény, paprika, só Elkészítés: Az olajon dinszteljük az apróra vágott hagymát Elkeverjük fűszerpaprikával Hozzáadjuk a felkockázott marhát Ha elfőtt a leve, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a fűszerköményt és felöntjük vízzel Ha elfőtt a víz, hozzáadjuk a csipetkét, a…

Blogkocsma: Káposztás húsos csont

Valami csodaszép húsos sertésgerincet kaptam, amiből kéne valamit készítenem. Abban biztos voltam, hogy a csontot lassú és hosszú főzéssel alaplévé redukálom, de még nem tudtam, mi legyen a rajta lévő sok hússal. Minden esetre összeszedtem az alapléhez valókat (ami leginkább egy húsleves, csak én azt besürítem tizedére). 1,5 kg húsos sertéscsont 3 kis vereshagyma 2 gyökér 2 sárgarépa 1 szelet zeller 1 tk feketebors 3 szem…

Artúr gasztro blogja: A blogról...

A Kádár-kor gyermeke vagyok, tehát képzelhetitek, milyen ételekhez vagyok szokva :D Egyetemista koromban kezdtem éttermekbe járni, hogy egyek egyszer egy héten legalább főtt ételt. Ez a szokásom azóta is megmaradt, továbbra is hetente egyszer elmegyek valahova, rendszerint új helyre. Kezdetben persze ez menza volt, később gyorséttermek, feleségem miatt azonban kénytelen lettem nyitni magasabb szintre is, ami magamtól eszembe se jutott volna. Kösz…

Mit egyek ma egyáltalán? Anti gasztro blog: Tojásos spagetti wok zöldségekkel

Egy hete nem posztoltam, igaz nem is volt mit. Valami egyszerűt akartam összeütni. Találtam egy fél csomag spagettit a szekrényben. A frigóban volt tojás, meg wok zöldség is. Kivettem ezeket az összetevőket, és egy darab sós vajon elkezdtem a zöldséget párolni, persze egy pici víz hozzáadásával. Közben az összes (2) tojásból, amit a frigóban találtam, elkészítettem a tojásrántotta alapját. Közben a  spagettit is feltettem főni. Mire megfőtt a…

Jaj, mit főzzek?: Vöröslencse leves

Végre hideg van, lehet forró, sűrű leveseken élni. Ezekből az egyik kedvencem ez az indiai ízhatású leves, ami már az élénk narancssárga színével is felvidít most, hogy kint épp esik, és minden arra emlékeztet, hogy pillanatokon belül reménytelenül szürkébe fordul a világ. Ebbe a szürkeségbe hoz némi fényt ez a leves, amit ha nagyképű akarnék lenni, indiainak neveznék. Így viszont maradok szerényen a vöröslencse levesnél. Hozzávalók: 200 g…

Motoros konyhája: Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek

Ha a dolgos hétköznapok közepette valami olyan ételt tennénk a családunk asztalára, amivel kevés a munka, de mégis különleges, akkor mi biztosan a töltött gombafejeket ajánlanánk. Renegeteg finom töltelékrecept létezik, a májastól a káposztáson keresztük a sajtösig, de mi most azt írjuk meg, ami a mi kedvencünk. Valódi, normális juhtúró, friss petrezselyem és bazsalikom, vörös- és fokhagyma, bacon, kukorica, pici tejföl és sok normális sajt kell…

Pöttyök - falatok - adagok: Van, volt lesz - Borkonyha

A tavaszi éttermi nyitás óta vártuk, hogy végre a Borkonyha ne csak Desszertműhelyként üzemeljen. (zárójelben jegyzem meg,  jártunk ott,  és a desszertekkel, szendvicsekkel pótolni tudta azért azt az  űrt, amit az étterem majdnem egy éves hiánya jelentett a budapesti éttermi választékban). Augusztus elején jelent meg a hír, hogy nyitnak. Mi egy napsütéses, kellemes szombat délutánra foglaltunk asztalt. Amikor a bejárathoz érkeztünk, az egyik…

Házisáfrány: Kenderkrémes parmezánkeksz

Mielőtt nagyon beleélnéd magad, szeretném előre leszögezni, hogy ez nem egy marihuánás űrsüti receptje lesz, de ettől függetlenül nem fogod megbánni, ha kipróbálod! Szeretek kekszeket sütni, édeset és sósat egyaránt. Az egyetlen oka annak, hogy nem csinálok gyakrabban az, hogy a házi keksz annyival jobb, mint a bolti, hogy az ember ha akarja, ha nem bizony rájár. A kekszek általában vajjal a legfinomabbak, vannak azonban olyan változatok, ahol a…

Artúr gasztro blogja: Étterem: Essencia (2021)

(kép: welovebudapest.com) Honlap/étlap: https://essenciarestaurant.hu/menuÁrfekvés: kb. 12 000 Ft/főKonyha: vegyes A története: A portugál Sabarigo 2015-től volt a Costes Downtown séfje, 2020-ban valósította meg minden séf álmát azzal, hogy saját éttermet nyitott közösen a magyar feleségével, koncepció szerint portugál-magyar ízvilággal. Persze mivel a járvány közepén nyitottak, be is kellett zárniuk egy időre. Nem tudom, mennyire bevett…

Dekantáló: És a (gasztro)komp csak ment és ment

A megérkezés, a felmérés és a keveredés pillanatai a kompon. Így keződött Egy busznyi csapattal - újságírók, turisztikai szakemberek, vendéglátók, borszakírók - érkeztünk meg Szántódra, a komp kikötőbe, ahol élménydús nap és kiváló gasztro élmények vártak ránk. A regisztráció után, aki akart kávét fogyaszthatott, aki akart egy nyelet borral nyithatta a napot. A szemfülesebbek elsétálhattak a komp végébe, ahol a Fenegyerek standja kiváló…

Blogkocsma: Minek nevezzelek?

Megint úgy jártam. Hát, ahogy szoktam. Belefutottam valamibe, ami nem volt rossz, csak éppen úgy gondoltam, én jobban el tudnám készíteni. Aztán persze belevágtam és végeredmény egészen jó lett, csak éppen még a kedves mamája sem ismert volna rá. Na de kezdjük az elején.Eljött augusztus huszadika. "Elsak, elsnők! Alkotmányunk fordulója. Új kenyér, új élet, ööö... Új csadalom! Ünnepeljük birkával! Új kenyér, új búza. Új búza, termékenység.…

Artúr gasztro blogja: Étterem: Inez Bagel Shop (2021)

(kép: welovebudapest.com) Honlap/étlap: https://www.facebook.com/inezbudapest/Árfekvés: kb. 2 000 Ft/főKonyha: amerikai A története: A bagel egy eredetileg vélhetően nyugat-ázsiai étel, amit végül lengyel zsidók juttattak el Amerikába, itt lett felkapott az 1960-as évektől kezdve. Emlékeim szerint Budapesten a 2010-es évek első felében kezdett begyűrűzni a divat, az Inez a Facebook regisztrációjuk alapján 2014-es. A hely: A belvárosban, de…

A bor meg én: Tűzkő Birtok, 7Frankos 2013

Piero Antinori márki az olasz borélet kiemelkedő alakja, aki az egész világon rendelkezik birtokokkal. A bátaapáti birtokot 2000-ben vásárolta meg Jacopo Mazzei márkival. A 170 hektáros birtok közel kétharmadán fehér szőlőt, harmadán kékszőlőt termesztenek. A tolnai Tűzkő birtok válogatás kékfrankosa. Több terület termése, amely14 hónapot töltött hordóban, majd a legjobb hét hordót házasították. Némi szellőztetést kér a bor, de egyértelműen…

Csabi Konyhája: 4. Csabi Konyhája X Retro Burger Party, Budapest

Halihó Burger Fanok! Tudom jól, hogy sokan vártatok már erre a pillanatra és végre elérkezett! Lényegében majdnem pontosan egy év után újra Csabi Konyhája Burger Party a fővárosban! Ehhez pedig egy régi nagy kedvencem és többszörös CSK PARTY társam, a Retro Büfé biztosítja a helyszínt és Jocival rövid tanakodás után hamar ki is találtuk, hogy milyen extravagáns burgerrel is lepjünk meg Benneteket... Már régebben is felmerült, most pedig meg…

VegaLife: Lecsó télire (vegán, olajmentes)

Gyerekkoromban nem voltam egy nagy lecsó kedvelő, de egyszer csak átkattant valami és elkezdtem enni, nagyon megszerettem. Amikor még Magyarországon éltünk, volt fagyasztó ládánk és minden nyáron befőztem lecsót télire. Néhány év kimaradt ebből, mivel fagyasztó ládánk nincs, viszont most már ha autóval megyünk Magyarországra Angliából, akkor mindig hozok ki magyar paprikát, paradicsomot, hagymát, fokhagymát arra a célra, hogy befőzzek finom…

Winelovers: Mikor áldás és mikor átok a botritisz?

A Tokaji borok különlegességét talán senkinek sem kell bemutatni. Nem csupán hazánkban, de világszerte is ismert és elismert borok kerülnek ki a borászok kezei közül évről évre ebből a régióból, ami egyre nagyobb érdeklődésre ad okot mind a turisták, mind a borkedvelők körében. kép forrása: www.istockphoto.com szerző: Pethő Dóra Ha egy bort szeretnél megérteni, akkor mindig sok tényezőt kell vizsgálni, most azonban elsősorban arra szeretnénk…

még több találat...