Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

SzatmáriFeri: Brokkoli ropogós

Semmi extra, csak egy kis zöldséges falatka azoknak, akik "ennének" valamit a Föld érdekében. Amúgy finom is, nem csak tudatos és vagány húspótló étel.  Hozzávalók: A ropogóshoz kb. egy kg brokkoli -két fej két evőkanál zsemlemorzsa három evőkanál liszt két evőkanál szeletelt mandula egy nagy csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva egy kisebb tojás só, frissen őrölt bors, késhegynyi őrölt szerecsendió olaj a sütéshez  1.A…

Gulyás-konyha: "Igyatok vizet!" - C. Ronaldo

"Agua"   Sok baj van a világgal meg a fejekkel de ezt aki tudja, tudja, aki nem, az meg sosem fogja már megtudni. Ami viszont reménytkeltő az az, hogy még mindig élnek valódi hősök közöttünk. Olyan hősök, mint például Cristiano Ronaldo, aki fittyet hányva a Coca-Cola legutóbbi elterelős woke melegkampányának és annak az erőltetett üzenetnek, hogy "Ha nem iszol Cola-t homofób vagy!", képes egyszerűen még mindig annak látni a Cola-t, ami... Aki…

Városi konyha: Spárgás-baconos batyu

Vacsora 20 perc alatt.  Nagyon szeretem a kész leveles tésztát, mindig van otthon 1 csomag a hűtőmben. Jól jön, ha hirtelen betoppannak vendégek, vagy valami édes/sós nasit ennénk, és akkor is, ha épp túltolom a spárga vásárlást és a hűtőben fonnyadozik még egy csomag. :D Ehhez ebben az esetben hozzájött a "mit együnk ma este?" tanácstalansága is úgy 6 óra közeledtével. Ugye ez az érzés nektek is megvan? Én ilyenkor általában átpakolom a hűtőt…

Gourmetchef: Friss zöld spárga hollandi mártással

Friss zöld spárga hollandi mártással Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy. A recept 4 adagra: Hozzávalók: 1 csokor zöld spárga 12 dkg vaj 2 darab tojás Só, bors/ cayenne bors / ízlés szerint 2 evőkanál fehérbor 4 dl víz Elkészítés: Spárga : Egy lábasba teszem állítva az összekötözött és a fás résztől eltávolított egész spárgát. Majd hozzáöntöm a vizet,…

sörfigyelő: Konrad Gepard ale

Illat: korrekten komlós, csehes, már itt érezni, hogy szűretlen Hab: rugalmas, elég tartós, piszkosfehér Szín: annyira szűretlen, hogy kinézetre bajor búzasör A magyar sörpiac fontos mérföldkőhöz ért, ugyanis a tavalyi cseh sörfeszten már csapról kóstolt Konrad Gepard ale felkerült az Auchan állandó kínálatába. Yeeeeey. Az ára alapján pedig kijelenthetjük, hogy nemcsak normális ivólágere, hanem ivó-ale-je is van már az országnak, a Lobkowicz…

Gourmetchef: Görögdinnye krémleves

Görögdinnye krémleves Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc nyári leves receptemet, ami egyszerű, gyors és nagyon finom étel. A recept 4 adagra: Hozzávalók: 2 szelet görögdinnye , 2 dl vörösbor/opcionális/, 2 evőkanél citromlé, 6 darab szegfűszeg 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 dl tejszín, 4 evőkanál kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor, 6 db szegfűszeg, 2 evőkanál rum, 3 dkg mazsola, Elkészítés: Jól lehűtött görögdinnyéből…

Pasztellbarokk: Divina Gasztronapló: Krémes-paradicsomos tepsis pennoni

Az egyik leggyakrabban ismételgetett "gasztrós" mondatom az, hogy egyszerű, de minőségi alapanyagokból elképesztő finomakat lehet főzni. Ebben a tepsis (ha már nagyon utaznátok, al forno :) ) ételben sincs semmi kimondhatatlan nevű és/vagy beszerezhetetlen hozzávaló: lassan főtt, fűszeres paradicsomszószból, besamelből és tésztából áll. A pennoni tésztát és a bruschetta fűszerkeveréket (amit természetesen nem csak bruschettához használhattok) az…

Winelovers: Borturizmus általában és a Balcsi körül

A bor különleges helyet foglal el nem csak a szívünkben, hanem az italok között is. Az elkészítéséhez nem akármilyen szakértelem szükséges, gazdag történelmi hagyománya van mind az előállításnak, mind a fogyasztásnak, valamint a gasztronómiával is könnyedén él áldásos szimbiózisban. A szőlőfajták és az érlelés módjának változatossága miatt rendkívüli sokszínűség jellemzi. Mivel a minőségi szőlőtermesztéshez nem megfelelő akármilyen talaj és…

Szeretem a pulykát: Tojáskrémmel töltött pulykasonka

Tojáskrémmel töltött pulykasonka Hozzávalók: 8 szelet pulykasonka 5 főtt tojás 2 evőkanál mascarpone só a tálaláshoz: francia saláta és snidling A tojást késes robotgépbe tesszük a sóval és a mascarponéval és krémesre daráljuk. Habzsákba töltjük és a sonkákat betöltjük vele. A két végüket és a tetejét egy-egy krém rózsával díszítjük, megszórjuk apróra vágott snidlinggel és behűtve tálaljuk.

Fincsa-nindzsa: Az én csodaburgerem

Mivel épp azt a korszakot éljük, amikor a csapból is hamburger folyik, nap mint nap nyit egy-egy új hely, gondoltam csakazértis jövök a kedvenc burgerem receptjével. A hétvégén a régi receptet finomhangoltam, két alkotóelemet lecseréltem benne és voila, ha olyan hamburgerzsemlét kerestek, aminek nincs élesztő íze és szaga, akkor Hello! Itt van! Ezer éve kísérletezem, mindig összehozok valami jót, és utána hetekkel később töröm a fejem, hogy…

Régi és új étkek, mai ízek: Csirkés bulgurral töltött kaliforniai paprika

Mi nagyon szeretjük a viszonylag kevés munkával járó ételeket, mindez ha még kevés mosogatni valóval is párosul és gyors az elkészítése az biztosan nyerő nálunk. Ez egy olyan étel amit egy fárasztó nap után is hamar el lehet készíteni. Aki ennél gyorsabban is le szeretné tudni a konyhai munkát az használjon darált húst. A tetejére kevés reszelt sajt kerül, bármilyen jó hozzá, akár tubusos is. Én kemény sajtot használtam, ez nem fog annyira színt…

világevő: europa top toplista oad budapest

Ma megjelentek az OAD (Opinionated About Dining) európai toplistái, rajtuk két hazai étteremmel... Összesen négy kategóriára vannak bontva a legjobb európai éttermek (az OAD-ről bővebben itt), rajtuk 150-150 étterem sorrendben, és néhány további ajánlott. Érdekes a spanyol éttermek óriási dominanciája, mondjuk tényleg tele is vannak fantasztikus hagyományos és modern éttermekkel is. EURÓPA LEGJOBB ÉTTERMEI 1. Alchemist, Koppenhága(ilyen!…

sörfigyelő: Kunst amber lager

Illat: ászoksörös, mild Hab: lágeres, de hamar leapad Szín: borostyános, teljesen szűrt Az illata alapján egyből a Hacker-Pschorr Kellerbier-je (ászok), ízre pedig a Szent András Óaranya ugrott be. Mutatóba ott a borostyános ízvilág, de igazából ez egy tipikus sajtos jegyekkel rendelkező osztrák lager. Nem rossz, nincs hibája, sőt, még egy kicsit fűszeres is és nem is savanyodik be nagyon még hidegen, de semmi extra. Belekóstolás előtt még az…

Ínyenc Fenevad: Fogyni vágyok, figyelem! Nyáron sokkal könnyebben mennek le a kilók

Sokan igyekszünk a nyár közeledtével a strandszezonra formába kerülni, a tavasz és jó idő beköszönte ezt segíti is. Azonban fontos tudni, hogy nemcsak az akaraterőnkön múlik, hogy milyen eredményeket érünk el, és nem véletlenül szaladnak fel télen az extra kilók.  Sokáig azok táborába tartoztam, akik télen mindent beleadnak, hogy formában maradjak és mutatós testet alakítsak ki a nyári fesztiválszezonra. Manapság azért már igyekszem nyáron is…

Városi konyha: Epres-rebarbarás galette

Édes és fanyar ízek egy desszertben.  A "csinálok gyorsan egy egyszerű sütit" fogalma összefonódott nálam azzal, hogy "sütök egy galette-t". Ha valaki egyszerű édességet emleget, én már kezdem is begyúrni a galette tésztát. Tiszta Pavlovi reflex. :) Már annyiszor csináltam, hogy fejből tudom a receptet, ami nálam nagy szó, mert a tészta hozzávalóin kívül semmilyen másik receptemet nem tudom elmondani. Ez nem csak azért van, mert sok receptem…

Gyors és finom receptek: Rozmaringos, fehérboros tokány

Egy nagyon egyszerű, szuper gyors étel a hétköznapokra. Finoman pikáns ízéről a bor és a rozmaring gondoskodik. Hozzávalók: 50 dkg csíkokra vágott sertéscomb v. lapocka1 fej hagyma½ paprika, ½ paradicsom2 dl fehérbor2 ek. lisztszárított és friss rozmaringsó, borsolaj A húst csíkokra vágom, majd sózom, borsozom, őrölt rozmaringgal megszórom és lisztben megforgatom. A hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Ha már szép színt kapott,…

Csabi Konyhája: Nudli Tésztakantin - tipikus magyar tésztaételek modern köntösben

Balogh Dani barátom már sokszor sokféleképpen bizonyított a gasztronómia területén. Ott jeleskedett a hazai burger forradalom idején is a W35-nél, majd a számomra mai napig egyik legnagyobb kedvenc helyemet, a Revoluciónt nyitotta meg a legmenőbb tex-mex fogásokkal. Legutóbb desszert fronton, egész pontosan különböző alkoholos fagyikkal varázsolt el, most pedig ismét új terepen, magyaros vizeken evezve igyekszik mindenkit magával ragadni, aki új,…

Blogkocsma: Egy villámgyors spagetti carbonara

Majdnem autentikus is... Van már több poszt is róla, de most nagyon megkívántam és még fotóztam is. A hűtőben talált felkockázott bacon adta az indítékot, ami viszont pont elrontotta az eredeti receptem, mert aszerint ganciale-t azaz tokaszalonnát kell hozzá használni. Dehát ezen az apróságon már ne vesszünk össze. Kell hozzá (4 adaghoz): 35 dkg spagetti vagy linguini (durumlisztből) 15 dkg tokaszalonna vagy bacon 5 tojás sárgája 12…

még több találat...