Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Dekantáló: Ősszel is Balaton!

Négy évszak, egy Balaton és a csodás Balatonalmádi. Ezek a fogalmak minden ősszel összeforrnak, amikor is a vasútállommáshoz közel a Bor és Piac Magazin jóvoltából remek borkóstolón és mesterkurzusokon vehetnek részt az érdeklődők. A széles néptömegek sűrűn forognak a bemutatók asztalai körül és elégedett cuppantások kísérik a kóstolt bor vélemény nyilvánítását. Jó esték ezek, most is jóestét kívánunk mindenkinek! A Bor és Piac az „Ősszel is…

Csabi Konyhája: Áfonyás-túrós sült zabkása

A legutóbbi nagy sikerű áfonyás-túrós süti sikerén felbuzdulva egy szintén nemrégiben igen jól sikerült sült zabkása képében született újjá az áfonya és a túró örök barátsága. HOZZÁVALÓK (28cm tortaformához) 450g túró200g zabpehely (aprószemű)125g áfonya100g cukor100g görög joghurt5 tojás (M)1 citrom reszelt héjacsipet só Első lépésként egy nagyobb tálban kicsit áttörtem villával a túrót és összekevertem a felvert tojásokkal. Ezután…

Csabi Konyhája: Burger Mustra #219 - Junk Burger, Madrid (Spanyolország)

A madridi Junk Burger azzal keltette fel érdeklődésemet, hogy 2022-ben megnyerte Spanyolország legjobb burgere díjat a szóban forgó smashed burgerével, ráadásul eddig bármilyen smashed burgert ettem Barcelonában, mindig rendre le lettem nyűgözve, még ha nem is a kedvencem a műfaj. Maga a hely 2020-ban, egy hónappal a COVID előtt nyílt, úgyhogy egy nem éppen egyszerű életutat tudhatnak maguknak, mára viszont már 3 egységgel is büszkélkedhetnek a…

AI CHEF: Parmezános-tejszínes rakott krumpli spenóttal és füstölt sajttal

Van, amikor a klasszikus ízeket érdemes újragondolni. Ez a parmezános-tejszínes rakott krumpli például épp annyira otthonos, mint a hagyományos változat, mégis egészen más élményt ad. A füstölt sajt mély, karakteres aromája, a friss spenót üdesége és a krémes tejszín tökéletesen kiegészítik egymást, így egy könnyed, de mégis laktató vacsora születik, amitől az egész konyha illatozni fog. Parmezános-tejszínes rakott krumpli spenóttal és füstölt…

SütiSári: Francia apró süti átgondolva, a szezon gyümölcsével bolondítva

Hozzávalók az alap tésztához: 2 db tojás 1 db tojássárgája 100 g vaj 100 g cukor 100 g liszt 1 kávéskanál sütőpor 40 g reszelt alma 1 csipet só Szükséges eszköz: szilikonos madeleine forma francia apró süti átgondolva a szezon gyümölcsével bolondítva   Elkészítés: A vajat megolvasztjuk a mikróban, majd hagyjuk visszahűlni. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. A tojásokat habosra keverjük, majd…

Régi és új étkek, mai ízek: Kínai töltött káposzta

A töltött káposzta nekünk magyaroknak egy alap étel, nem véleltlenül. Blogunkon is sokféle recept található a görög töltött káposztától kezdve a hagyományos, a vega verziókig és füstöltünk halat is, hogy készüljön balatoni verzió, de van töltött lilakáposzta receptünk is, amelynek töltelékében mazsola van és egy kellemes mézes citromos mártás dukál hozzá. Most folytatjuk a nemzetek töltött káposztáival, egy számunkra kicsit fura ízvilágú,…

Régi és új étkek, mai ízek: Marokkói stílusú töltött padlizsán air fryerben

Az arab világ a mesés kelet ismét. Akik követnek bennünket tudják, hogy ezek az ízek nálunk nagyon sokszor visszaköszönnek, most például ebben a receptben. A töltelékhez készült ragu pedig tésztákra is ideális feltét. Hozzávalók: 4 közepes padlizsán félbevágva és beírdalva 1 fej vöröshagyma apróra kockázva 3 gerezd reszelt fokhagyma 50 dkg darált marhahús 3,5 dl paradicsomlé só, frissen őrölt bors  őrölt fahéj őrölt római…

Blogkocsma: Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

A lehető legegyszerűbb, ám igencsak ütős spagetti receptjét prezentálom. Mivel imádom a fokhagymát (és frissen szedtem a veteményből), nem álltam meg egy kis csilipaprika nélkül készíteni. Gyengébb tűrőképességűek kihagyhatják a csilipaprikát ... Lementem a veteményesbe, mit hozzak fel, és szép paprikákat találtam. Hamár ott jártam zöldfűszereket is szedtem, mert az kell hozzá. Tányérra tettem, hogy külön lefotózhassam…

FANAN Hummus: Hummusz-party gyerekeknek: mini szendók, maxi mosolyok a Fanan-nal

Gyerekzsúrra készülsz? Jó hír: nem kell órákat a konyhában töltened ahhoz, hogy a kicsik (és a szülők) is odalegyenek az asztalért. A FANAN hummuszokkal pillanatok alatt színes, laktató és játékos menüt rakhatsz össze, ráadásul a gyerekek is imádják, ha ők maguk kenhetnek, tunkolhatnak, „építhetnek” szendvicset. A FANAN többféle kiszerelésben és ízben érhető el: a 100 g-os FANAN Falat egy „egy gyerek – egy doboz” megoldás, mellette ott a 250 g-os…

KönyvParfé: Andreas H. Schmachtl: Az ​óriásfa teljesen fantasztikus titka (Snöfrid Virágvölgyből 3.)

Vannak hősök, akik alig várják, hogy világmegmentő küldetésre induljanak. És van Snöfrid, aki inkább teát iszik a kandalló mellett, zabkását főz, és nagyon reméli, hogy senki nem zavarja meg a nyugalmát. Persze, ez szinte garancia arra, hogy valaki hamarosan kopogtat az ajtaján egy sürgős és kalandos ügyben. Andreas H. Schmachtl immár harmadik alkalommal nyűgöz le minket ezzel a szőrös, mogorva, de végtelenül szerethető főhőssel. Az óriásfa…

Csabi Konyhája: Burger Mustra #218 - Nugu, Madrid (Spanyolország)

Első és talán legfontosabb madridi kiszemeltem burger fronton, ami miatt rendesen izgultam, az a NUGU volt. Összesen 4 helyszínen lehet megtalálni a spanyol fővárosban és legnagyobb különlegessége, hogy nincsen zsemle, helyette viszont egyfajta tésztabatyu a végső termék. Mondhatni egy kicsit hasonlít a koncepció az én Wellington burgeremre azzal különbséggel, hogy itt friss, házi tésztába csomagolják az összeállítást, majd kemencében sütik…

AI CHEF: Almás kék sajtos diósaláta

Van, amikor egy saláta nemcsak frissítő, hanem igazi ízrobbanás. Az almás kék sajtos diósaláta pont ilyen: az édes alma, a karakteres kék sajt és a pirított dió hármasa tökéletesen egyensúlyozza egymást, a rukkola enyhe csípőssége pedig még izgalmasabbá teszi. Ez a saláta nem köret, hanem teljes élmény. Gyorsan elkészíthető, mégis elegáns, bármelyik étterem menüjén megállná a helyét. Almás kék sajtos diósaláta (4 főre) Hozzávalók: • 2 alma,…

még több találat...