Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Szivarozok tehát vagyok!: ... az egyik szobában köbméteres papírdobozokban álltak a gyári, fadobozos szivarok ... elképesztő mennyiségű elemelt áru

Nagy József mesél havannai szivarvásárlásáról: "...Az utolsó este elvitt szivart vásárolni. Havanna kínai negyedében, van ilyen, egy kubai-kínai félvér, ilyen is van, férfi lakására mentünk fel. Rengeteg ember hatvan-hetven négyzetméteren, az egyik szobában köbméteres papírdobozokban álltak a gyári, fadobozos szivarok. Elképesztő mennyiségű elemelt áru. A kedvezményes szivarvásárlás után kérdeztem, humidor kapható -e. A házigazda csóválta a…

Szivarozok tehát vagyok!: A dominikai Montecristo szivaroknak készült egyedi humidor

Montecristo cigars are handcrafted at the Tabacalera de Garcia factory under the supervision of master cigar-maker, Jose Seijas, in the Dominican Republic.   Owned and operated by Altadis USA, and dedicated to the production of premium, handmade cigars, Tabacalera de García S.A.S. is the world’s largest handmade cigar factory. Fitting that it should be, as the facility is responsible for the production of such august brands as Don Diego, Santa…

ÍZcsiklandozó: Puncsos piskótatekercs

Azt hiszem, a piskóta mindenki kedvence, még ha az elkészítése némi kihívást is jelent sokaknak. Vannak azonban olyan trükkök, amiket ha betartunk, biztosan sikerrel járunk annak érdekében, hogy ne legyen sületlen, vagy éppen ne süljön túl, ne essen össze és ne legyen úgymond "szalonnás" sem.A piskótatekercs készítése pedig sokakban azért vált ki félelmet, mert a tekerés miatt előfordulhat, hogy könnyen törik a tészta. Ezek elkerülése érdekében…

magyar retro kajak: Angolnapörkölt

1 kg angolna, 1 fej vöröshagyma, egy evőkanál pirospaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db zöldpaprika, 1 d paradicsom, só, zsír, 2 dl vörösbor, 2 db gomba, liszt. A bőrétől, fejétől, belső részeitől megtisztított angolnát 10 centis darabokra vágjuk és megsózzuk. Zsírban aranysárgára pirítjuk a hagymát és az apró kockára vágott szalonnát, megszórjuk pirospaprikával, liszttel és a borral felengedjük. hozzátesszük az angolát, alá kevés vizet…

sörfigyelő: Szent András Laza Morál

Illat: citrus, papaja Hab: masszív Szín: rezes arany  Itt az első hazai session IPA a blogon. Idegenből jött már volt tesztelve, konkrétan az Eichbaum és a The White Hag. A Laza Morál mem vall szégyent vetélytársaival szemben. Citra és Simcoe komlókkal készült, mi meg készülhetünk a citrusos-papajás intenzív ízekre. A session jegyek éppen csak megbolondítják, hogy még frissebb élményt adjon. Meglepett a benne levő izgalmas pezsgés, mivel azt…

magyar retro kajak: Tengeri tál

1 csomag mirelit leveles tészta, 1 doboz rákkonzerv, 1 doboz  kagylókonzerv, 1 evőkanál konyak, 1 nagy szál póréhagyma, 3 dkg vaj, 1/2 tubus majonéz, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mus­tár, 1/2 csokor petrezselyem, 2  db para­dicsom, só, őrölt fehérbors. A leveles vajas tésztát egy-másfél ujj­nyi vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk, tepsire fektetjük, a forró sütőbe toljuk, és erős lánggal aranysárgára sütjük. A rákkonzervet a dobozból…

Városi konyha: Digestive keksz

Angol zabpelyhes teasütemény.  Az angol vendégeim mindig azon mosolyognak, amikor a magyar konyháról, a fűszerekről, a tradicionális ételekről beszélek, hogy mennyivel gazdagabb, mint az övék. Fish and chips és a karácsonyi puding, amit megemlítenek, mint hagyományos angol étel, amit mindenki ismer és szeret. Pedig ennél szerintem jóval gazdagabb a britek konyhája. Ott van a kiadós angol reggeli tojással, kolbásszal, babbal. A húsos piték, a…

magyar retro kajak: Bécsi hús egyszerűen

1 kg marhafartő, 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, zeller), 50 dkg burgonya, 20 dkg kelvirág, 10 dkg  torma, só, bors, szemes feketebors, 1 fej vöröshagyma. A húst kevés, forrsában levő vízbe tesszük, hozzáad­juk a tisztított leveszöldséget, egy kis fej vöröshagy­mát, majd sózzuk, pár szem feketeborsot teszünk be­le, mindezt együtt fedő alatt, lassan puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát nagyobb kockára vágva, a…

Fast Food Central: Tripla sajtos Qurrito

Évek óta visszatérő vendég év elején a KFC nagyon sajtos promóciója dupla Granderrel és más finomságokkal. Eddig jellemzően az előbb említett gigaszendvicset faltuk ebben az időszakban, ám most arra gondoltam, miért ne próbáljunk ki valami újat? Ami mondjuk továbbra is visszatérő, de olyan rég kóstoltuk, talán csak a legelső alkalommal, hogy már-már újdonságnak számít. A címben is szereplő Qurrito Cheeserről van szó, amely kategória a KFC…

Más Tészta: BELLI DI MAMMA

Régen ettem ilyen kiváló pizzát!! A mérete csodálatos, a tésztája vékony, frissen, helyben sült, ropogós, a feltétek pedig gazdagok, mind mennyiségben, mind ízekben. Mióta Olaszországban jártam, számomra az igazi pizza a vékonyka tésztát és a dús feltétet jelenti. Végre visszakaptam itt az élményt, amit már olyan sok helyen kerestem, de mindig csalódtam. Soha nem eszem meg a pizza szélét, de ennek a pizzának a ropogós, levegős peremét…

Citromdisznó: Mustáros karaj párizsi bundában

Nagyon szép, márványos zsírszövettel átszőtt karajt sikerült vásárolni. Azt találtuk ki, hogy bundázva esszük meg valami mártogatóssal, gyorsan lefotózzuk nektek, aztán indultunk is tovább. Íme! Hozzávalók: a húshoz: 400 g sertéskaraj40 g dijoni mustárborssóolaj a sütéshez a párizsi bundához: 3 db tojás40 g liszt15 g vízsó a mártogatóshoz: 150 g kockázott konzerv paradicsom45 g Foolchili - A-fusion plum BBQ szósz1 db…

Blogkocsma: Rongyos leves és gyors steak

Besötétedett, én meg megéheztem. Nem főztem már vagy egy éve rántáslevest (alias köménymagleves), pedig anyósommal az volt mindig a kedvencünk. Senki más nem ette a családban, csak mi ketten! Össze is szedtem a hozzávalókat, de kéne valami tartalmas is utána. A napokban vettem egy gyönyörű borjú diót, amit felszeleteltem, hogy lesz majd borjúbécsi belőle. Az apróbb darabokat viszont kiklopfoltam, kevés fűszerrel megszórtam, és hidegre tettem.…

Winelovers: Borfogyasztással a vírusok ellen

Köztudott, hogy a mérsékelt borfogyasztásnak rengeteg pozitív hatása van. Vírusos, influenzás időszakhoz közeledvén arra gondoltunk, adunk néhány tippet, hogy mivel védekezz a bacik ellen. Az elmúlt évtizedekben rengeteg kutatást folytattak az egészséges borfogyasztással kapcsolatban. A Dán Járványügyi Központ vizsgálata arra is rámutatott, hogy azok az emberek, akik mérsékelten, de rendszeresen fogyasztanak vörösbort, 50%-kal kisebb…

sörfigyelő: Kasteel Tripel

Illat: a fűszeresség elnyomja az alkoholt Hab: sok, kemény Szín: arany  Harmónikusan találkozik benne a leginkább enyhén barackos gyümölcsíz és az alkohol. Ez nagyjából az összes belga tripelre jellemző, a Kasteel csak a visszafogottságával tér el. Viszont annyira kellmes iszogatni, hogy oda sem figyel az ember és csak úgy magától emelgeti a poharat a szájához. Pedig a 11% alkohol miatt ivósörnek nem javallott. A véleményeket elnézve, mintha…

Lollipop: Proteinporból született újjá a madártej

A hagyományos módon készült madártej nagyjából 15-20 deka cukrot tartalmaz, így cseppet sem mondható diétásnak. Mi azonban újragondoltuk, és bár az elkészítés módján nem változtatunk, az alapanyagokat megreformáltuk. Négy adag madártejhez fél liter tejet felteszünk alacsony lángon a tűzhelyre melegedni. Közben három tojást kettéválasztunk, a fehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadunk egy púpozott evőkanál nyírfacukrot vagy más édesítőt. A…

Ízek nyelvén: Édesburgonyás gnocchi spenótmártással, ropogós sonkával és krémes ricottával

Tudom, régen jelentkeztem, megmondom őszintén, kicsit döcögősebben indult az év eleje, mint gondoltam volna. Nem emlékszem, mikor volt velem ilyen utoljára, de nagyon nehezen jön az ihlet a főzéshez. A téli időszak amúgy is kihívást jelent, ilyenkor kisebb az alapanyag választék, én is sokszor nyúlok ugyanazokhoz a hozzávalókhoz, így persze könnyebben megunom a bevált recepteket. Szerencsére halomban állnak otthon az új és régi szakácskönyvek, és…

magyar retro kajak: Cukkinilecsó

70 dkg cukkini, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, 2 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 4 db tojás, 2 evőkanál olaj, só, petrezselyem zöldje.  A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, serpenyőben üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával. Közben meghámozzuk, kimagozzuk, és ujjnyi darabokra szeleteljük a cukkinit. Hozzáadjuk a hámozott, karikákra vágott paradicsomot, a kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát, sózzuk, és fedő alatt saját…

magyar retro kajak: Burgundi marhahús

70 dkg lábszár, 15 dkg húsos szalonna, 3 dl húsleves, 2 dl vörös bor, babérlevél, só, bors, liszt, petrezselyemzöld, makaróni, főtt krumpli, zöldhagyma.  A húst és a húsos szalonnát kockákra vágjuk, a szalonnát zsírban megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből, és egy nagyobb edénybe tesszük. A húst a szalonna zsírjában arany barnára sütjük, és hozzáadjuk a szalonnához. A szalonna zsírjából két kávéskanálnyit kiveszünk, belekeverjük a lisztet és…

magyar retro kajak: Burgundi marharagu

1 kg marhalábszár, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, bors, 2 dl vörös bor, 20 dkg húsos szalonna, 1 liter csemegebor, 20 dkg gomba, vaj, 5 db új hagyma, 1 szál poré, só, bors.  A marhahúst (lábszár, lapocka) kockára vágjuk. A húst, a karikákra vágott vöröshagymát és sárgarépát, az összenyomott fokhagymát és a fűszernövényeket (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, bors) egy éjszakára…

még több találat...