Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Gourmetchef: Karácsonyi Sült Kacsamell

Karácsonyi Sült Kacsamell Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom étel. A recept 2 adagra:  A hozzávalók:  2 db ( 40-50dkg)  kacsamell, só (és egyéb fűszerek ízlés szerint ), mi csak sóztuk,  3 evőkanál zsiradék  12 dkg barnarizs 1 ek liszt 50 dkg gomba 1 db lilahagyma 1 dl tejszín  Elkészítés: A két darab kacsamellet megsózom és borsozom. A kacsa: A két darab kacsamellet…

Gourmetchef: Ünnepi Töltött káposzta 

Ünnepi Töltött káposzta  Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.   A recept 6 adagra : Hozzávalók: A töltelék : 1 kg sertés darált hús  0,5 kg rizs  4 gerezd fokhagyma  1 fej vöröshagyma  só és bors, pirospaprika ízlés szerint  Egyéb : 1 közepes savanyú káposzta / 1 medium sized sour cabbage 1 kg savanyított aprított káposzta  2 evőkanál zsír  3…

AI CHEF: Csokoládé mousse pohárban arany cukorgyöngyökkel

Ez a csokoládé mousse nem csupán desszert, hanem egy kifinomult élmény, amely a letisztult eleganciát és az intenzív ízeket ötvözi. Az étcsokoládé mély, karakteres aromája a lágy tejszínhabbal és a könnyű tojásfehérjehabbal találkozik, így egyszerre krémes és levegős állagot kapunk. Pohárban tálalva különösen mutatós, az arany cukorgyöngyök pedig ünnepi fényt adnak neki anélkül, hogy elvonnák a figyelmet a csokoládé valódi ízéről. Ideális…

AI CHEF: Kókuszos fehércsokoládé golyók

Ez a kókuszos fehércsokoládé golyó tipikusan az a desszert, ami minimális munkával ad maximális élményt. Nem kell sütni, nincs benne bonyolult technika, mégis elegáns, krémes és kifejezetten „ünnepi” hatású. A lágy fehércsokoládé és a kókusz természetes édessége tökéletes egyensúlyban van, amit a közepébe rejtett mandula finom roppanása tesz teljessé. Ideális választás vendégvárónak, gasztroajándéknak vagy akkor is, amikor csak valami gyors,…

Régi és új étkek, mai ízek: Fahéjas birskrémleves

Akik szeretik a gyümölcslevest, azoknak egy újabb receptet mutatok be birsalmából. Ebből a különleges gyümölcsből készítettünk likőrt is. A dió és a mentalevél opcionális. Tálalhatjuk még tejszínhabbal, esetleg 1-2 gombóc vanília fagylalttal.   Hozzávalók: 1 kg tisztított birsalma, 1,2 l víz, 1 narancs, 3 rúd fahéj,  4-5 db szegfűszeg, 1 db csillagánizs, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg pucolt dió, ízlés szerint őrölt fahéj és néhány…

AI CHEF: Vörösboros marharagu aszalt szilvával és kakukkfűvel

Ez az az étel, amelyik lassan készül, cserébe minden percért bőven visszaad. A vörösbor mélysége, az aszalt szilva visszafogott édessége és a kakukkfű fanyar illata együtt olyan ragut alkot, ami nem akar villantani, mégis emlékezetes marad. Komoly, melegítő fogás, amelynél a konyhát fokozatosan betölti az az illat, amitől az ember tudja, hogy jó döntést hozott. Nem siet, nem kapkod, hagyja, hogy az ízek összeérjenek, a hús omlóssá váljon, a szaft…

SütiSári: Nemsokára jön Mikulás a zsákos, ez a finom süti pedig mákos

A tésztához: 400 g liszt 25 g élesztő 50 g kristálycukor 250 ml tej 1 csipet só 100 ml étolaj A töltelékhez: 250 g darált mák 160 g kristálycukor 155 ml víz 1 citrom reszelt héja őrölt fahéj ízlés szerint A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés (kb. 100 perc) Felfuttatjuk az élesztőt: 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kávéskanál cukrot, majd 10 percig pihentetjük, amíg felfut. Összeállítjuk a…

sörfigyelő: Félegyházi Smoky Stout

Illat: közepesen bükkfafüst, enyhe malátás édességgel Hab: nagyon szép, krémes, cappuccino színű Szín: éjfekete   Ez van, ha valakinek nem elérhetők a sörei a székesfővárosban. Kihal, mint a Beertailor. Pedig néhány tétele jobb is, mint a Rekettyéé vagy a Horizontté. Visszafogottan tőzeges és füstös, de azért ad némi plusszt egy sima, alkoholszegény stout-hoz képest, és bezony krémesebb, mint a Rekettye pisztáciás feketéje. Az híg és savanyú…

Csabi Konyhája: Rántott pacal svéd gombasalátával

Az utóbbi időben elég rendesen belehúztam a pacalok kóstolgatásába, hiszen előbb a Fény utcai piacon volt szerencsém több specialitást is megkóstolni a Pacal Péntek keretein belül. Akkor ugyan kimaradt a Buja Disznó(k) menüje de én már akkor is sejtettem, vagy inkább csak óvatosan bíztam benne, hogy esetleg a későbbiekben is lehet majd tesztelni, hiszen az esemény jól láthatóan hatalmas siker volt. Nem is kellett sokat várni a bejelentésre,…

A Két Cica Konyhája: Az ünnepi italok új arca: Tokaj és a koktélok világa

Az ünnepi időszak hagyományosan a különleges ízek és kivételes italok ideje. Ilyenkor kerülnek elő a nemes borok, a gazdag, édes karakterek, az ünnepi aromák. Kevés borvidék testesíti meg mindezt olyan tökéletesen, mint Tokaj. A világörökség részét képező borvidék neve évszázadok óta egyet jelent a luxussal, a kivételes minőséggel és azzal a páratlan gazdagsággal, amelynek köszönhetően a Tokaji Aszút a világ minden táján a legkiválóbb édes borok…

DiliChef: Gombás-spenótos gnocchi

4  személyreElkészítés: 30 perc500g gnocchi1 doboz zabtejszín350 g csiperke gomba150 g koktél paradicsom125 g bébispenót2 fej lilahagyma4 fej fokhagyma1 ek. morzsolt bazsalikom1 ek. morzsolt majoranna1 tk. kurkuma1,5 dl vízsó, borsJó dús, zaftos és laktató gnocchi ez, nagyon szerethető. Valamint rém egyszerűen megalkodható.Egy nagy serpenyőben el is készíthető az egész. Pont az ilyen klassz ételek miatt nálam ezen esetekre egy 32-es van…

AI CHEF: Piros bogyós sajttorta fehércsokoládé öntettel

Ez a desszert az a fajta sütemény, ami már az első szeletnél levesz a lábadról. Krémes, selymes állag, visszafogott édesség és friss gyümölcsös savasság találkozik benne, amit a fehércsokoládé lágy gazdagsága tesz igazán kerek egésszé. Nem tolakodó, mégis emlékezetes, egyszerre elegáns és otthonos. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, vendégváráshoz, de akkor is, amikor csak szeretnél valami igazán különlegeset az asztalra tenni, ami nemcsak…

A Két Cica Konyhája: Modern rituálék a tányéron az újévi jószerencséhez

A japán kultúrában az újév nem csupán a naptárváltás pillanata, hanem egyfajta gasztronómiai rituálé, hiszen a hagyományos újévi ételek mindegyike valamilyen jókívánságot közvetít a következő esztendőre. A Nobu Budapest idei szilveszteri menüje ezt a többszáz éves szimbolikát értelmezi újra kortárs fine dining formában, olyan ikonikus alapanyagokkal, mint a toro, a wagyu vagy ikura. Az „edd magad szerencsésre” gondolat köré szerveződő ünnepi menü…

Eddi konyhája: Kókuszos kifli

Kókuszos kifli, gyerekkorom nagy kedvence, aminek az evését egyszerűen nem lehet abbahagyni. Pár alapanyag kell csak hozzá, és szinte elronthatatlan süti. Édesanyám mai napig fémformákban süti, amiket Istenem, hányszor töltöttem meg gyerekkoromban a tésztával, aztán a forró kisült kifliket ki kellett belőlük ütögetni, mert ment bele a következő adag. Örök emlék... Bevallom, ha most nálam lettek volna a formák, akkor is inkább nélkülük,…

A Két Cica Konyhája: Hiszünk nektek - filmajánló

A 75. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon különdíjjal jutalmazott Hiszünk nektek (belga tárgyalótermi dráma) magyarországi premierjére a II. BIFF – Budapest Nemzetközi Filmfesztiválon került sor. A film főszereplője, Myriem Akheddiou kiemelkedő alakításával elnyerte a BIFF szakmai zsűrijének legjobb színésznőnek járó díját. Akheddiou a filmben Alice-t alakítja, akinek gyermekeinek jövője forog kockán, amikor megkérdőjelezik gyámságát, ezért a…

sörfigyelő: HopTop Barrel Pig Liquid Cinderella

Illat: tőzeges, stout-os Hab: barna, aprószemű, krémes Szín: pokolfekete   Ha van a pokolban tó, akkor az ebből van. Bugyog át a szúrós szénsav a krémes, sűrű étcsokoládé tőzegen. Ilyen tömény (balling: 578) sört is ritkán találni, még külföldön is. Ekkor jön ki, hogy mennyire anyagszegény söröket tesznek le elénk mind a nagyüzemiek, mind a kisüzemiek. A korty vége felé megjelenik a whisky hordóban érlelt sörökre jellemző savanykásság, persze…

SütiSári: Ehhez a szalámihoz nem kell kenyér, egy kis türelem, és mindenki dicsér

Hozzávalók: 2,5 dl tej 180 g vaj 180 g porcukor 50 g kakaópor 200 g háztartási keksz 200 g darált háztartási keksz 100 g pörkölt dió 100 g aszalt áfonya 3 evőkanál birsalma lekvár 2 teáskanál vaníliaaroma   Elkészítés: A kakaós alap készítése: A tejet, a porcukrot, a vajat, a kakaóport és a vaníliaaromát egy lábasban összekeverjük. Folyamatos keverés mellett felmelegítjük, amíg a vaj teljesen el nem olvad, és egynemű, fényes…

még több találat...