Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Balgamagyar: Chatbotokról, mert az a slágertéma

Egyre másra röppennek fel a hírek a Chat GPT mesterséges intelligencia kapcsán. Újságírók, youtuberek tesztelgetik a beszélgető számítógépet, majd lepődnek meg olyan válaszokon, reakciókon, amik az én véleményem szerint teljesen természetesek, figyelembe véve a chatbot fejlődését. Lássuk csak milyen reakciókról van szó: Egy újságírót a chatbot megpróbált meggyőzni a szerelméről, illetve arról, hogy hagyja el a feleségét érte. Egy másik…

DiliChef: Babos-gombás cukkini lasagne

4 személyreElkészítés: 60 perc                                                                                                                                 1 nagy fej lilahagyma2 fej vöröshagyma9 gerezd fokhagyma2 nagy cukkini35 dkg csiperke gomba30 dkg feketebab2 dl zöldség alaplé400 g darabolt paradicsom konzerv1 ek. szárított majoranna1 ek. szárított bazsalikom1 ek. szárított oregánó1 ek. szárított kakukkfű1 ek. szárított zsályareszelt…

GRILLvarázs: Halat grillezznél? Erre ügyelj!

Még mindig kevés halat eszünk, pedig a grillezett halból könnyen elkészíthető, finom, egészséges és változatos fogásokat alkothatunk nyáron. Nem terhelik meg a gyomrot a nagy hőségben és gyorsan készülnek, így nem kell sokáig állni a forró grill mellett sem! Grillezett halat készíthetünk egész halból, filéből vagy szeletből, mindenképpen ízletes végeredmény lesz a jutalmunk. Itthon is egyre szélesebb halválaszték áll rendelkezésre, így akkor is…

sörfigyelő: Legenda Bazooka

Illat: enyhén füstös Hab: rugalmas, hamar leapadt Szín: világos vörösesbarna, jóindulattal világos félbarna. a korábbiak szinte feketék voltak   Ez ma már kevés. Olyannyira gyenge, hogy itt még se a füstölés, se a rozs, azaz a nagy kedvenceim se mentik meg. A Legendának nem igazán voltak alázós cuccai, csak amolyan tisztes iparosmunkák, de ez még azokat is alulmúlja. Látszik a válság. Híg, majdhogynem ízetlen. Ráadásul ami íz van benne, az…

Pasztellbarokk: Tavaszi ChefGomba receptek

A márciusi ChefGomba receptjeim frissek és tavasziak, a hosszú tél után annyira jólesnek! Kettő közülük pedig már húsvéti is tojással kombinálva. Amikor készítettem a recepteket, még nem volt medvehagyma, viszont mindegyikbe illik, nyugodtan kipróbálhatók a zöld kedvenccel is, fokhagymát természetesen ekkor nem szükséges használnotok.   Tojássalátás szendvics ördögszekér gombával Hozzávalók (4 szendvicshez):  A tojássalátához: 4 db…

SPOOON: Pesto medvehagymából

A medvehagyma a tavasz epre. Pár hétig van, aztán megint egy évet kell várni, hogy mondhassuk: idén már tuti megkóstolom. Aztán mégse.Idén egy jóbaráttól (kösz, Bób) kaptam egy raklapnyit (Ő szedte a Mecsekben, és Neki elhiszem, hogy biztos nincs közte gyöngyviráglevél, ami pont ugyanúgy néz ki, de megenni szar ügy, mert mérgező). Idén aztán medvehagyma szagban úsztam napokig, mindből pestot csináltam. Ez 3 perc meló, forró tésztára rádobva…

FruzsiFitt: Ananászos - Zöld Currys Csirkemell rizzsel és újhagymával

Mindig unalmasan hangzik a csirke-rizs kombó, ha diétáról beszélünk, pláne hogy egyből néhány szigorú makrókon tengődő testépítő jut eszünkbe, akik két fehérjeporos tégely közt dobozokból fogyasztják a mennyei mannát. Holott ez egy nagyon változatosan alkalmazható kiinduló kaja. Én most egy thai ihletésű verziót mutatok, amit nettó fél óra alatt össze lehet dobni, és igen, én is szeretem bedobozolni a praktikum jegyében. Hozzávalók (4…

SPOOON 1-2-3: rólunk

Mi a közös egy közgazdász és egy színész mindennapjaiban? A kanál. Minden lében. Mindenben, amihez a konyhaművészetnek kicsi köze is van. Ezért Spooon. Az étel és az élet - mindkettőt érdemes nagykanállal enni. Mi ezt valljuk, s tesszük. Esszük. Ha lány vagy, ha fiú, egy biztos: főzni tudni ma már erősen szexi tényezőnek számít. Mi megtanítunk gallér mellől könnyű kézzel színt vinni a konyhádba, a hétköznapi és az ünnepi étkezéseidbe, mert…

SPOOON 1-2-3: spájz

spájz Közkívánatra megalkottuk az oldalt, ami azokat az alapanyagokat (szárazáru, hűteni- és fagyasztanivaló, fűszer, stb.) tömöríti, amelyeket szerencsés, ha állandóan tartasz otthon, és rendszerint bevásárolsz belőle, ha épp apad a készleted. Így mindig képes leszel a spontán varázslatra akár váratlan vendégeid esnek be, akár a családnak szeretnél valamit alkotni, vagy csak a Magad szórakoztatására. Most a nyugalom megzavarására alkalmas…

SPOOON 1-2-3: Borskéregben sült sertésszűz, cukkinis-répás rösztivel

Engem is utolért a kilencvenes években a disznóhúsellenes kampány, évekig nem ettem. Erősködtem, hogy egészségtelen, Anyám aztán mindent pulykával csinált, fasírtot, rántott húst – pedig a pulyka nagyon ritkán jó ízű. Inkább rém száraz.Pár éve újra felfedeztem a disznóhúst, és nem értettem, mi bajom volt vele. Nem minden részét eszem meg, belsőségből is csak a májat, de alapvetően a sertéshús szuper. Erről malackaraj (link) tud bővebben mesélni.A…

Champagne Club: Champagne Club - Bollinger Champagne Est

A Bollinger stílus megtestesítője: mélység és kifinomultság. 85%-ban Grand és Premier cru ültetvényekről származó alapanyag. A  magas réserve bor arány, a Pinot Noir túlsúly és a hordós érlelés erőteljes jegyei mellett elegáns, friss és vibráló. Arany szín, finom perlage. Sültalmás, barackos illat. Ízben a körtés gyümölcsjegyek mellett, dió, briós kellemes érett aromái, teljes egyensúlyban. A szerkezet, hossz és élénkség finom…

Csabi Konyhája: Káposztás-kolbászos lepény

Nagyon szeretek leveles tésztával dolgozni, én magam is szép számmal alkottam már különböző finomságokat az évek során, még ha a tészta saját kezű elkészítésével eddig nem is próbálkoztam. De talán egyszer annak is eljön majd az ideje! Na de addig is a kényelmesebb utat járva, úgy gondoltam újra itt az ideje, hogy mindenféle finomsággal pakoljam meg a leveles tésztás alapot.  300g apróra kockázott vöröshagymát üvegesre pirítottam egy…

Vajas Kenyér: Egy nap a konyhán - Miscellaneous

Miscellaneous: röviden csak Misc. Különböző dolgok keveréke, amik nem kapcsolódnak egymáshoz -- Minden konyhán van egy ilyen fiók, amibe minden bele van dobálva. Abban lehetnek: önéletrajzok (hivatalosan nem, mert nem felel meg a GDPR-nak de valahogy egy-kettő mindig ott köt ki); maszkoló szalag; kinyomtatott receptek, amiket a fél konyha keresett fél napig hetekkel korábban és senki nem talált meg; osztriga nyitó kés, hogy ne vesszen…

Étterem kóstoló: A 2023. április 11-16. közötti Étterem Hét 'EXTRA' közönségdíjas éttermeinek menüajánlatai!

A márciusi Étterem Hét 157 résztvevő étterméről 3.103 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára. A Vendégek véleménye alapján 3 budapesti, illetve 3 országos összesített toplistát alakítottunk ki. Az Étterem Hét EXTRA programon az alábbi vendéglátóhelyek indulnak: -> Budapest és környéke TOP 3 – 9.900 Ft-os Exkluzív kategória-> Budapest és környéke TOP 3 – 7.900 Ft-os Prémium kategória-> Budapest…

Étterem kóstoló: Az Étterem Hét közönségdíjas éttermei! - 2023. tavasz

A 2023. március 9-19. közötti XXIII. DiningCity Országos Étterem Hét alkalmával összesen 157 résztvevő étteremben próbálhattak ki a Vendégek különleges, 3 fogásos menüajánlatokat.Köszönjük mindenkinek a részvételt és az érdeklődést!A megjelent Vendégek közül 3.103-an küldték el véleményüket a március 9-23. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.A beérkezett értékelések alapján kihirdetjük a 2023. tavaszi Étterem Hét legjobb…

Mit egyek, hogy jól legyek?: Avo toast, füstölt lazac, főtt tojás

Sós reggelit ritkábban eszem, mint édeset, viszont ami minden esetben fontos, hogy kellőképpen energizáljon a következő étkezésig, ami nálam általában az ebéd, tekintve, hogy a reggelimet későn, általában 9-fél 10 magasságában fogyasztom el. Hozzávalók 2 főre: - 2+2 szelet toast kenyér (ez esetemben Schär Pan Blanco volt, amennyiben eszel glutént, törekedj arra, hogy ez egy teljes kiörlésű vagy szénhidrátcsökkentett opció legyen) - 1…

Blogkocsma: Karfiol leves húsgombóccal

Vendégposzt kocsmagomba konyhájából   Különféle gombóclevesekhez való vonzódásom lehetne közmondásos. Ez alkalommal az alább következő karfiol étel készült. Csak úgy a fejemből pattant ki, mint Zeusz fejéből Pallasz Athéné, a bölcsesség, és nem mellékesen a női munka istennője. (szerény is vagyok) Semmi különös: karfiol, leves, húsgombóc. Kezdem a húsgombóccal. Darált sertéshúst fűszereztem egyfajta fűszerkeverékkel, és további…

Borászati szaktanácsadás & Borblog: BOR és egy kis ZENE 1.

Rendszeres időközönként szeretnék az általam kóstolt és jónak ítélt borokról leírni pár gondolatot, hátha másoknak is meghozom a kedvét és tesznek egy próbát. Plusz imádom a zenét, ezért minden borhoz egy dal is dukál! Ígérem a jövőben nem csak villányi borok lesznek terítéken, de kezdésnek azért maradtam a „hazai” pályán:).   Mokos Villányi I Cuvée 2022 Intenzív gyümölcsös illat, ahogy egy Sárga Muskotály alapú házasítástól elvárható.…

még több találat...