Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Fast Food Central: Bellagio Burger

Nyár végére a Don Pepe nem egy nehéz, marhahúsos hamburgert vett fel az akciós étlapra, hanem egy némileg könnyedebb rántott csirkés finomsággal töltheti az idejét, aki új burgert falna az étterem kínálatából. A Bellagio Burgerre pedig egészen kevés panasz lehet, hiszen amit ígér, azt hozza is, és bár 3690 forintos ára nem csekély, ezért a pénzért inggombszaggatóan laktató adagot kapunk. A szendvicsbe pizzaszósz, paradicsom, parmezános…

Blogkocsma: Kis adag körömpörkölt

A Li..-ben láttam meg egy 2 kilós doboznyi sertés lábat és körmöt, amire azonnal le is csaptam. Legalább egy kis adagot kell belőle főznöm! Legalább annyit, amiből tudok vinni a rendelőbe is a kedvenc orvosaimnak. Rövid a lista, de gazdagok az ízek: 2 kg friss körömpörkölt csomag 1/2 kg sertéscsülök a csodahüttőből 5 fej vereshagyma meg egy fél lila 2 kisebb fej fokhagyma 6 paprikacsuma 1 kis üveg paradicsompüré 1 kis üveg enyhe…

Pasztellbarokk: Bogyós gyümölcsös-szilvás tepsis palacsinta

A világ egyik legegyszerűbb sütije, amin annyit variáltam, hogy a sima búzaliszt egy részét zabpehelylisztre cseréltem. Készítünk egy palacsintatésztára emlékeztető masszát, tepsibe öntjük, beleszórjuk az előkészített gyümölcsöket, és már mehet is a sütőbe.  Hozzávalók (kb. 8 szelethez): 3 db tojás 10 dkg cukor(nak megfelelő tetszőleges édesítőszer) 1 csomag vaníliás cukor 2,5 dl tej 12 dkg sima búzaliszt 8 dkg zabpehelyliszt 1…

Ízek nyelvén: Fűszervajjal grillezett kukorica

Biztos Nektek is megvannak azok a gyerekkori emlékeitek, képek, hangok, illatok vagy ízek, amik kitörölhetetlenül beleégtek a tudatotokba. Gyerekként sok időt töltöttem a Balatonon, ezekhez a nyarakhoz számos kedves, vicces emlékem fűződik, órákig tudnék nosztalgiázni. A strandolás ilyenkor mindennapos program volt, reggel le a partra, este vissza a házba… Napközben hallgattuk a fagyis kocsi jellegzetes dallamát, ahogy az utcákat rója, és ott…

Nagy Limonádéteszt: DAY’S Lemonade

Bogdán Gréti és Szabó Enikő leptek meg ezzel a tesztalannyal – ezúton is köszönöm!A 355ml-es dobozon legalább hat különböző betűtípussal tombolta ki magát a designer kisfia, amit aztán a menedzsment valamilyen érthetetlen okból jóvá is hagyott. A képi világot citromgerezdek gazdagítják, de kissé zavaró, hogy közöttük a felirat: „Contains No Fruit Juice” – azaz gyümölcslevet nem tartalmaz. Akkor mégis mitől limonádé?A szénsavmentes italt pohárba…

Gastro.hu: Mautner Zsófi és Wolfgang Puck: halászlé és paprika

Mit mutat meg Mautner Zsófi egy világhírű sztárséfnek a magyar vidék gasztronómiájából? Természetesen a halászlevet és a paprikát Wolfgang Puck minden kétséget kizáróan egy séflegenda. Maga 90 millió dolláros vagyonával aleggazdagabbnak számító séfek nemzetközi 10-es listáján az előkelő hatodik helyet foglalja el aChinese Morning Post szerint. Több mint 25 étterme van világszerte. Első európai éttermétBudapesten nyitotta tavaly, azóta pedig…

sörfigyelő: Karlens porter

Illat: édes, pörkölt maláta és egy kis kávé Hab: lágy, drapp Szín: bordós sötétbarna Külalak: egyszerű, de elegáns. Egyértelmű színkóddal Pontszám: 7.5/10  Elégedett vagyok, hogy megvettem. Pedig voltaképpen semmi extra. A pörkölt keserűség tökéletesen harmonizál a maláta édességével. Nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, itt mégis a szokásosnál jobban sikerült. Na jó, mégiscsak van benne extra, mégpedig édesgyökér formájában. Látatlanban…

VegaLife: Majonézes krumplisaláta (vegán)

Krumpli, burgonya, pityóka, kolompér, vagy korompér, földialma, svábtök, mindegy is mi a neve, ha egyszer számos ételt készíthetünk belőle, vele. Sülve, főve, reszelve, kockázva, karikázva, változatossá teszi az étkezéseinket ez a gyökérgumó, ami Magyarországra 1650 körül jöhetett be bajor-osztrák közvetítéssel, de igazi elterjedése II. József magyar király adókedvezményeinek volt köszönhető. Amíg Magyarországon éltem, nem figyeltem fel nagyon…

sörfigyelő: Sencseni Earl Grey-es Dupla IPA

Illat: teás IPA Hab: kevés, de túl volt hűtve Szín: narancsos óarany  A Világ Sörei Kísérletező Sörcsomag N0. 2. Már a dizájnt sem vették túl komolyan, erős volt a gyanú, hogy a lényeget tekintve is lazulásról van szó. Mivel a gyümölcsös sörök már a fülemen jönnek ki, a beszerzés csakis a nyári meleg rovására írható. Azért erre a teásra mégiscsak kíváncsi voltam. Egyértelműen ez a húzósör a csomagban, már csak az alkoholja miatt is, amit…

Bátor nyúl konyhája: Sertéssült pankómorzsás cukkinivel és hagymakarikával.

Sertéssült pankómorzsás cukkini és hagymakarikákkal. Egy szép darab egybensütött sertéslapockához nagyon illik köretként a könnyű cukki ni és hagymakarika pankó morzsában. Mivel a köret tepsiben sült, kevés olaj szűkséges hozzá. Nagyon finom, könnyű ebédet kaptunk. Hozzávalók 4 személy részére: 90 dkg sertéslapocka egyben, 3 evőkanál zsír, só, bors, 4 gerezd fokhagyma magyaros füszerkeverék   1 egész cukkini (35 dkg héjastól) 1 nagy…

ÍZcsiklandozó: Hűtős joghurtos lángos

Azt hiszem, nincs az a magyar ember, aki ne szeretné a hagyományos hazai konyha kelt tésztájú lepényét, a lángost. Számomra a nyár elképzelhetetlen nélküle, igazi strandhangulatú étel, amit minden évben elkészítek valamilyen formában. Most egy előre elkészíthető variációt hoztam, ami nagy adagban készítve akár vendégfogadáshoz vagy több alkalomra tervezve is remek, hiszen akár 5-6 napig is eláll a hűtőben, csak az aktuális sütést kell…

KönyvParfé: Vadadi Adrienn - Egri Mónika: Kicsimackó ​a Balatonon

Emlékszel még arra, milyenek voltak gyerekkorod családi nyaralásai? Bennem élénken él még a kép, ahogy nyaranta családostul bepattantunk a piros kocka Ladába és elutaztunk egy hosszú hétvégére, vagy akár egy teljes hétre. Mi leginkább a fürdővárosokat részesítettük előnyben, nagyokat csobbantunk a melegvizes medencékben, sikoltozva csúsztunk le újra és újra a meredek vízi csúszdákOn, egymást kergettük vízipisztollyal és tömtük magunkba az ízes,…

Blogkocsma: Sárgaborsó főzelék pirított hagymával

Meg benne főtt tojással (ezzel együtt már túl hosszú lett volna a cím). Régen ettem már sárgaborsópürét és hirtelen rákívántam. Mivel "adj uramisten de azonnal" helyzet volt, még a borsó beáztatása is elmaradt, de így is megfőtt szépen. Szeretem, ha füstölt sonka íz is kerül bele, ezért kivettem a csodahüttőből egy negyed kilós darabot, meg egy besürített sonka alaplevet még húsvétról. Elég kevés összetevőből elkészíthető: 1/2 kg feles…

Fast Food Central: Álmodnak-e a hollywoodiak KFC-s szendvicsekkel?

Igazi klasszikusnak számítanak a KFC nyári szendvicsei, melyekbe ecetes hagyma, tortilla csipsz és más nyalánkságok szoktak kerülni. Na idén ez egy narancs-szezám öntetre korlátozódott, ami valljuk be, picit csalódást keltő annak ellenére, hogy azért érdekesnek hangzik. Egész sor ezzel készült terméket vezettek be, én pedig a legmenőbbnek hangzó Hollywood Dream Burgert választottam. Ahol már első blikkre is érdekes ellentmondásokba ütközik…

Pasztellbarokk: Laskagombás krumplifasírtok

Burgonyával szinte mindenkit le lehet kenyerezni - hogy egy kis képzavarral éljek. Viccen kívül: annyi különböző módon elkészíthető, hogy a legtöbben megtalálják a kedvencüket. Ezeket a kis fasírtokat esti, beszélgetős bulikra szoktam készíteni, akár többféle mártogatóssal. Szárított ChefGomba laskagombát használtam hozzájuk, amely egyszerre dúsítja és fűszerezi a fasírtokat.  Hozzávalók (14-15 darabhoz):  50 dkg burgonya (sárga héjú…

Ízek nyelvén: Bazsalikomos zöldborsókrém

Még korábban ígértem egy gyors, alig pár hozzávalós zöldborsókrém receptet. Most végre volt időm újra elkészíteni, és fotózni is Nektek. Nagyon szeretem a mindenféle kencéket, ez az egyik kedvenc tematikám, például vendégvárós tálak összeállításakor. Egy sima hétköznap is könnyen tehetjük vele változatossá a reggelit, vacsorát: egy szelet pirítósra kenve már önmagában is finom, de jöhet mellé vagy a tetejére zöldség, sajt, akár felvágott is, és…

Csabi Konyhája: Tonhalas tortilla tekercs a Don Pepe augusztusi kínálatában

Nem szívesen kezdem ezzel, de az utóbbi időben finoman fogalmazva sem jártam túl nagy sikerrel a Don Pepe teszteléseim során, de gondoltam megadom az esélyt ebben a hónapban is, főleg, mivel a tortilla tekercsek nagy kedvenceim közé tartoznak. Ezúttal egy tonhalas őrület került a havi különlegességek közé Creamy Tuna Wrap (2990.-) néven és szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem. Sajnos már a dobozból kivéve csalódás ért, hiszen…

DiliChef: Halloumi-barack nyárs

4 személyre                                                               Elkészítés: 40 perc                                                                    4 db őszibarack400 g halloumi400 g ciabatta1 db cukkini4 gerezd fokhagyma1 db citrom1 ek morzsolt majoranna1 ek morzsolt oregano3 ek olívaolajsó, őrölt borsméz, dió, petrezselyem8 db 25 cm-es nyársEz, a ma már könnyedén elérhető - Ciprusról származó - sajt, a halloumi, az egyik legjobb…

Városi konyha: Szederlekvár

Szederlekvár magmentesen, egyszerűen. A bogyós gyümölcsökből készített lekvár mindig megosztotta a családot, mert korábban a gyümölcsöt botmixerrel pürésítettem. Így azonban a kis magok benne maradtak, amit nem mindneki szeret nálunk. Engem ugyan nem zavar, és gondolhatnám úgy is, hogy így több eper,- áfonya-, málna- és szederlekvár marad nekem, de nem szeretek csak magamnak főzni. Az okoz igazán örömöt, ha a családomnak és barátaimnak is…

Nagy Limonádéteszt: Loux

Dóri és Vince görögországi limonádébeszerző útjáról kaptam ezt a limonádét, több társával együtt. Köszönöm!A csöppnyi (0,33ml) PET palackocska designja olyan, hogy a feliratot apró párakicsapódás-cseppecskék díszítik. A fotózáshoz háromszor töröltem le, mire rájöttem, hogy ezt ugyan hiába… :-)A görögnyelvű felirat mellett az angolnak is jutott hely, így megtudhatjuk, hogy a szénsavas víz mellé 7% citromlé is jutott, valamint cukor. No és a…

még több találat...