Illat: nagyon édes
Hab: piszkos fehér, rugalmas, nem túl tartós
Szín: szűrt, mahagónisan átlátszó
Már az illatából sejteni lehetett, hogy életem legédesebb dark lagerével lesz dolgom, ráadásul ázsiai révén édesgyökeres is lesz. Ráadásul eközben a kortyérzet vizes, nagyon halovány a teste. Szerencsére a gejlséget kibalanszolni próbálja egy közepesen jóleső savanyság és a meglepetésemre relatíve intenzív kávés-malátás pörkölés, ami szerencsére…
Aki szereti a spárgát és az olasz konyhát, annak egy egészen kiváló receptet mutatunk: a spárgás tészta receptjét, természetesen csakis az autentikus olasz elkészítési mód szerint. Ha igazán tökéletes spárgás tésztát akarsz készíteni, jó helyen jársz, ha pedig azt gondoltad eddig, hogy a spárga a tésztával nem passzol össze, akkor meg aztán igazán.
Itt egy remek olasz spárgás tészta recept
A spárgaszezon közepén gyakran elgondolkodhatunk,…
Korábban már készítettem pár újító, illetve izgalmas ízvilágú ételt csirke-rizs témában, nos, ez ismét egy ilyen jellegű recept. Az elkészítése pofonegyszerű, a végeredmény pedig egy rendkívül izgalmas, pikáns finomság!
HOZZÁVALÓK (4 adag)
600g csirkecombfilé340g tisztított vöröshagyma12g tisztított fokhagyma15g friss gyömbér30g sűrített paradicsom100g mogyoróvaj300ml víz (vagy alaplé)1 zöldségleves kocka2-2tk só, feketebors1-1tk füstölt…
Luca Guadagnino (Challengers, Szólíts a neveden) ezúttal az amerikai popkultúra ikonja, William S. Burroughs egyik fülledt kisregényét filmesítette meg. A Velencei Filmfesztiválon debütált Queer-ben Daniel Craig személyesíti meg Burroughs alteregóját, a Financial Times szerint “élete legjobb alakítását nyújtva”. Az egykori James Bondot a szerepért többek között Golden Globe-díjra jelölték.
William Lee (Daniel Craig) az amerikai Mexikóvárosban…
Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg margarin (növényi)
8 dkg cukor
1 csomag vaniliásckor
1 teáskanál szódabikarbona
8 dl vegatejföl, joghurt (vega)
Hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, míg az öntetet elkészítjük.
Maffin sütőt kiolajozzuk, a tésztából diónyi nagyságu tésztákat csípünk és kosárka formára alakitjuk a maffin sütőben. (szilikonos, vagy papír formába nyomjuk a tésztát, akkor szebb lesz) A kosárkákba teszünk 1 teáskanál…
Jó régen nem tudtam sütni, de végre akadt egy kis szabadidőm. Természetesen ilyenkor van az, hogy nem készültem fel, nem terveztem meg semmit, így improvizálni kell. Ami biztos volt, hogy valami édesre vágyom, valami karamellizű dologra, amit jó kávéval együtt fogyasztani. Meg is született ez a kívül ropogós, belül omlós, csodálatos zabkeksz, amihez a karamell ízt kissé érdekesen állítottam elő.
Hozzávalók:
200 g apró szemű zabpehely
80 g…
5. Kürtőskalács Vigalom: Ahol az eredetiség és az új trendek találkoznak
Május 16-18. között ismét kürtőskalács illattal telik meg a Fővárosi Állat- és Növénykert, ugyanis érkezik a tavasz egyik legjobban várt gasztrofesztiválja, az 5. Kürtőskalács Vigalom! A háromnapos esemény középpontjában most is az eredeti, faszénparázson sült kürtőskalács áll, valamint újdonságként érkezik a „Lepjen meg!” – avagy az omakase kürtőskalácsélmény. A rendezvény…
Ez a leves még húsvét közvetlen közelében készült. Mondhatni maradékmentés történt, mert még van a téli savanyú káposztából és a húsvéti füstölt csülök sem akart elfogyni. Örültem, hogy rátaláltam erre az ételre, amely kötödik a felvidékhez, szlovák és cseh jegyeket ötvöz, de igazából szlovák étel.
Hozzávalók:
5 dkg szárított gomba
30 dkg sertéslapocka
20 dkg fütsölt sertéshús
házi füstölt kolbász
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek…
Kitört a spárga szezon és végre már megfizethető áron is lehet vásárolni. Nem is kellett gondolkodni, csak össze kellett rakni ezt az egyszerű gyors finomságot.
Hozzávalók:
6 szelet kovászos kenyér
10 dkg reszelt cheddar sajt
30 dkg spárga
20 dkg bacon
15 dkg natúr krémsajt
só, bors
olívaolaj
A bacon sütőpapírral bélelt tepsiben ropogósra sütjük sütőben. Kevés olívaolajon a nagyobb darabokra vágott spárgát megpároljuk. A kenyereket…
Joseph Goebbels propagandaminiszter hét éven keresztül kitartott Hitler mellett: az 1938 márciusában zajlott Anschluss-tól egészen az 1945 májusában, a Führerbunkerben elkövetett öngyilkosságáig. Miközben Hitler a hatalma csúcsán van, Goebbels megrendeli a Jud Süß és Az örök zsidó (Der ewige Jude) című antiszemita filmeket, amelyek a zsidók tömeges meggyilkolására készítik fel az embereket. A sztálingrádi vereség és az 1944 végén egyre…
Egy frissítő, könnyű, mégis tartalmas tavaszi fogás, ami akár ebédre, akár vacsorára jó választás lehet. Viszonylag gyorsan megvan, és még a húsevők is örömmel fogják csipegetni.
Hozzávalók:
-350g rizottó rizs
-300g kaliforniai paprika
-1 dl száraz fehérbor
-2 leveskocka
-1l víz
-30g vaj
-1 csokor zöldspárga
-250g fagyasztott zöldborsó
-650g csiperkegomba
-200g vöröshagyma
-5 gerezd fokhagyma
-só
-bors
-tetejére tálalásnál:…
Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes…
Májusban a Don Pepénél ismét a Gyulai kolbász került a havi ajánlatok középpontjába és régi ismerősök mellett azért egy újdonság is helyet kapott, ez pedig az általam már 2 évvel ezelőtt letesztelt VASÁRNAP REGGELI PIZZA továbbfejlesztett változata, a SZOMBATI BRUNCH (4990.-), amit szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem.
A leírás szerint a következő alapanyagokkal pakolják meg a pizzatésztát: fokhagymás sajtkrém, Gyulai kolbász,…
Három nő története, akik a világ távoli pontjain élnek. Soha nem találkoztak, mégis egyedülálló, láthatatlan kötelék köti össze őket.
Az indiai Smita az érinthetetlenek kasztjába tartozik. Taníttatni szeretné a lányát, ezért menekülnie kell falujából. Végül egy szentélyben tapasztalja meg az újjászületést.
A szicíliai Giulia apja parókaműhelyében dolgozik. Ő mossa, szőkíti és festi a város fodrászai által szállított természetes hajat. Amikor…
Illat: karakteresen citruror
Hab:rugalmas
Szín: volágos opál
Határozott citrusos íz végig, de van egy íve. A korty végén a legintenzívebb, aztán jön a gyors lecsengés. A maláta prémium mennyiség, emiatt nem szól bele túlzottan a komlók dolgába Ami jobb is, mert azok is óvatosan vannak adagolva. Így viszont egész jól érezni a lime, citrus, grapefruit koktélt. Könnyű test, természetesen alacsony szénsavasság, valóban frissítő íz. Voltaképpen…
Áprilisban és májusban eddig ezeket készítettem el:
A kókuszos keksztekercs nagyon kapós volt most is a főzött krémmel. Persze a tekert sajtos hajtovány is gyorsan fogyott... Aranygaluska is nagyon jüól sikerült. Kétféle csokis pudingot készítettem mellé... Na és a mostani nagy kedvenc a tiramisu. Most a legnagyobb jénaiban készítettem... ezt nem unják meg! Mondjuk én is nagyon szeretem, főleg, hogy már vega tejföllel csinálom... Persze gofri,…
80 éve, 1945. május 8-án tette le a náci Németország a fegyvert, megadásuk dátumát pedig Európában a 2. világháború lezárásának tekintik (az ex-szovjet területek 9-ét), míg az USA a Győzelem Napját a japán atombombázásokhoz igazítva tartja, amivel valóban véget értek a borzalmak.
12 napon keresztül a Pannónia Mozihálózat négy klasszikus filmet tűz műsorra, megemlékezve a 2. világháborúról
A kerek évforduló alkalmából 4x3 napig mozikba kerül…
Áprilisban elindult a FANAN Hummus TikTok csatornája, ahol fan(an)tasztikus tartalmakkal találkozhattok a jövőben.
A TikTok megkerülhetetlen közösségi médiaplatformmá nőtte ki magát az elmúlt években, ezért a FANAN-nál elérkezettnek láttuk az időt, hogy mi is belevessük magunkat a short videók színes világába. A csatornán variety tartalmakkal találkozhattok majd, aminek közös pontjai a FANAN termékek lesznek. Könnyen elkészíthető hummuszos,…
Glamping Piknik 10.0 - 2025.05.18 12:00-18:00
Alíz Csodaországban- WE ARE ALL noMAD HERE
Jó lenne egy napra kilépni a valóságból? Legalább egy délután erejéig elmerülni egy mesés világban, ahol semmi nem az, aminek látszik? Ahol bármi megtörténhet és nincs más dolgod, mint hagyni, hogy körbevegyen a varázslat?
Ezt az érzést próbálja megteremteni a Nomád Hotel és Glamping csapata, az idei SZEZONNYITÓ PIKNIKjén. Májusban 10. alkalommal jönnek…