Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

A Két Cica Konyhája: F1 - filmajánló

Valaha mindenki azt hitte, hogy ő lesz a leggyorsabb: Sonny (Brad Pitt) a Forma I. nagy ígéreteként kezdte a versenyzést, de egy hatalmas karambol során megégett és kiégett. Ma már egy furgonban él, iszik és szerencsejátékozik. Valami mégis lehet még benne, mert egy nehezen boldoguló F1 csapat főnöke, Ruben (Javier Bardem) váratlan ajánlattal keresi meg: még egyszer, utoljára próbáljon szerencsét, térjen vissza a nagy versenyhez, és nem utolsó…

Anyukám Főzte: Sajtos-tojásos sült cukkini kukoricás rizzsel

Hozzávalók:2 db közepes cukkini 3 db tojásliszt5 dkg reszelt sajt8 dkg rizs6 dkg kukoricasóolajElkészítése: A megmosott rizst megfuttatjuk olajon, hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk és a rizs kétszeresének megfelelő vízzel felöntjük.Forrás után kis lángra kapcsoljuk, így 20 percig főzzük, utána elzárjuk és hagyjuk fedő alatt kihűlni. A cukkinit megmossuk, hosszúkás szeletekre vágjuk, lesózzuk, majd állni hagyjuk.Ezt követően leöntjük róla a vizet,…

700JOGO COM: 700JOGO: O Cassino Online Que Está Transformando a Experiência de Jogo Digital

Nos últimos anos, os cassinos online passaram de uma curiosidade digital para um fenômeno global. Com a crescente digitalização do entretenimento e a busca por alternativas convenientes ao lazer tradicional, plataformas como o 700JOGO conquistaram o público por oferecerem uma experiência de jogo envolvente, segura e acessível a qualquer momento e lugar. .Uma Interface Moderna, Intuitiva e Acessível A primeira impressão de um cassino online…

A Két Cica Konyhája: Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

A nyers hal ma már nem egzotikum, hanem a tudatos, minőségi étkezés része. Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik. De mitől lesz valóban jó egy sashimi? Milyen halból készül, hogyan vágják, és mitől válik autentikus japán fogásból modern gasztronómiai élménnyé? Ebbe avat be Schreiner Gábor, a NOBU Budapest executive séfje, aki több mint 25 éve…

A Két Cica Konyhája: HA MEGÉRKEZIK AZ ŐSZ - filmajánló

Michelle békés nyugdíjas éveit éli egy burgundiai faluban. Amikor a lánya elviszi hozzá a fiát, hogy az unoka az iskolai vakációt a nagymamájával töltse, Michelle tévedésből mérgező gombát szolgál fel ebédre. A lánya gyorsan felépül, de megtiltja az anyjának, hogy lássa az unokáját. Michelle magányosnak és bűnösnek érzi magát, és depresszióba esik, ám egy nap egy közeli barátnőjének a fiát kiengedik a börtönből. A Ha megérkezik az ősz…

Csabi Konyhája: BBQ PANINERIA KÉZMŰVES SZENDVICS a Don Pepe újdonsága

A Don Pepe júliusi újdonságai közt szerepel egy teljesen új termékcsoport, nevezetesen a BBQ PANINERIA KÉZMŰVES SZENDVICS négyféle verzióban (4590.-), tarjával, csirkével, camembert sajttal és tofuval. Első olvasatra és a promo képeket nézve is rögtön felcsillant a szemem és végül a tarjás verziót próbáltam ki, szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendelve. A hivatalos leírás szerint a rusztikus lepénybe cheddar sajtkrém, karamellizált…

DiliChef: Parenyicás-cukkinis gomba paradicsom ágyon

4 személyreElkészítés: 45 perc4 nagy portobello1 közepes cukkini150-200 g füstölt vagy natúr parenyica1 fej nagy vöröshagyma6 gerezd fokhagyma200 g érett koktélparadicsom1 darabos paradicsom konzerv1 tk. majoranna, kakukkűSó, bors Meglepően finom étel, jóféle ízkombinációkkal. Némi kézügyesség kell azért hozzá, ha szép formákat szeretnénk. Nomeg egy jóbarát, aki isteni kézműves parenyicával lát el. Javaslom, ha tehetitek, akkor, ha sajtról van…

A Két Cica Konyhája: Meseszép szálloda nyílt Budapest szívében

A CPI Hotels új Mamaison szállodája megnyitja kapuit Budapest szívében A CPI Hotels, Közép-Európa egyik vezető szállodalánca tovább erősíti jelenlétét a magyar piacon, új egységgel bővítve portfólióját: megnyitotta kapuit a Mamaison Hotel Chain Bridge Budapest****Superior. Varró Zoltán, a VARRODESIGN alapítója, nemzetközileg elismert belsőépítész álmodta meg ezt az exkluzív, kizárólag lakosztályokat kínáló szállodát, mely néhány lépésre…

A Két Cica Konyhája: Egy nyár Párizsban

Párizs, 2024-es Olimpia. A 30 éves Blandine (Blandine Madec) Normandiából utazik a fővárosba, hogy megnézze az úszószámokat. Teljesen ismeretlen számára a hely, csak kiskorában járt ott egyszer apukájával. A város nyüzsgésével nem tudja felvenni a ritmust, ráadásul vidéki lányként a helyi szokások is sokkolóan hatnak rá. Miután még a szerencse is elpártol tőle és semmi nem úgy történik, ahogy eltervezte, csak bolyongani kezd. Ekkor felveszi a…

Ízvilágom: Gombás - Mángoldos tészta kókusztejjel

Mostanában nem szívesen eszem konkrétan húst. S bár ennek az alapjában ugyan van szalonna, de mégsem töményen húsos étel. S ez természetesen ki is hagyható. Többek közt ezért - s mert a kertben gyakorlatilag a mángoldon kívül minden más kiég ebben a melegben - készült ez a gyors vacsi. Hozzávalók: 2 főre  Fél csomag tészta (nálam most gluténmentes hosszú metélt)  250 g gomba (nálam most laska gomba volt itthon, de izlés szerint bármi…

FANAN Hummus: Hazafelé is FANAN – így lesz ízletes a visszatérés a nyaralásból

Megvolt a nyaralás? Megfürödtél a tengerben, megmásztad a kilátót, megetted a város legjobb fagyiját? Remek, most pedig irány haza! Na de mi vár otthon? Egy kiürült hűtő és az örök kérdés: mit fogsz enni, mire kipakolod a bőröndöt? Van egy jó hírünk: nem kell már a hazafelé úton sem ezzel bajlódnod! A FANAN termékeket ugyanis kényelmesen, pár kattintással megrendelheted a kifli.hu-ról – akár útközben is. Így mire hazaérsz, már csak ki kell…

A Két Cica Konyhája: Pizzamustra felsőfokon

Digó Pizza A Dining Guide idén felkutatta az ország legjobb pizzáit is! Íme a lista! A pizzázás ma már jóval több, mint egy gyors harapnivaló. A tökéletesre kelesztett tészta, a minőségi alapanyagok, a kreatív feltétek, a precíz sütés egyszerre teszik komfortétellé és kulináris kalanddá. Felismerve a hazai pizzakultúra látványos fejlődését, a Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz idén először külön toplistán rangsorolta Magyarország TOP 50 legjobb…

Pöttyök - falatok - adagok: Vacsora a kertben, vacsora a kertből - A Séf és a Kertész

Ki ne álmodott volna már arról, hogy egyszer kilép a komfortzónájából és valami egészen újszerűbe kezd bele. Én, és valószínűleg sokan mások is gondoltak már arra, hogy de jó lenne egy saját kert ahol zöldséget és gyümölcsöt termesztenék. Szinte láttam magamat ahogy kis kosárban gyűjtöm a termést és abból készítek remek ételeket. Mindig ami éppen megterem. Persze ez megmaradt csak álomnak, és csak nyáron a teraszon nevelgetek fűszernövényeket és…

Régi és új étkek, mai ízek: Diabetikus piskótatekercs cseresznyelekvárral

Hozzávalók: 11 dkg diabetikus piskóta liszt 4 dkg negyedannyi édesítőszer 6 db tojás cseresznyelekvár porcukor helyettesítő A tojások sárgáját és fehérjét szétválasszzuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Az édesítőszert a sárgával jól felverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabot és óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd rákenjük a tésztát. 180 fokos sütőben készre sütjük. Még melegen leszedjük róla a…

Régi és új étkek, mai ízek: Görög pita gyroshoz

Itt a nyár, a nyaralások idje. Rólunk pedig ismert, hogy szeretjük a mediterrán friss ízeket. Ezek közül pedig a görög világ számunkra a favorit. Sok mindent elkészítettünk már, de a gyros autentikus változata még nem volt. Van itthon eredeti gyros fűszer és ehhez egy jó pita kell. Íme. Hozzávalók: 10 dkg görög joghurt 30 dkg liszt 1,5 dkg élesztő 1 tk só 1 tk cukor 1 ek olívaolaj 1 dl langyos víz őrölt kömény ízlés szerint Az…

A Két Cica Konyhája: Oxana - filmajánló

Okszana Sacsko, a frissen érettségizett ukrán festőnő egyre nagyobb dühvel szemléli hazájában és Oroszországban a nők szexuális kizsákmányolását, a diktatúra virágzását és a vallási vezetők elnyomó hatalmát. Okszana a művészet eszközével próbál harcolni a fennálló rendszer ellen, és vezetésével megalakul a radikális feminista csoport, a FEMEN. Tagjai provokatív módon, a testüket fegyverként használva demonstrálnak. Életük veszélybe kerül, amikor…

SütiSári: Ez egy mutatós választás, nem kell hozzá varázslás

Adag: 3–4 főre Összes elkészítési idő: kb. 30 perc Ez az egyszerű, rétegezett édesség tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami különlegeset varázsolni. A puha gesztenyekrém, a ropogós kekszdarabok és a lágy csokiöntet együtt mennyei harmóniát alkotnak. Hozzávalók: 200 g vajas keksz 200 g gesztenyemassza (natúr vagy enyhén cukrozott) 200 ml hideg habtejszín 1 csipet őrölt fahéj 100 ml csokoládéöntet Elkészítés lépései: Keksz…

A Két Cica Konyhája: Rangos nemzetközi díjat nyert a TokajKalauz Portugáliában

Június 19-én Estorilban, a Gourmand International Awards-on kapott nemzetközi elismerést a kétnyelvű TokajGuide ötödik kiadása. A hiánypótló kiadványt hazánk legismertebb borvidékéről ‘Best Wine Tourism Books - Europe’ kategóriában díjazta a gasztronómiai és italos könyveket immár 30 éve szemléző World Cookbook Fair. A Gourmand World Cookbook Awards A díjat 1995-ben alapította a híres Cointreau-család. Minden évben a jegyzett gasztronómiai és…

SzatmáriFeri: Kovászos uborkás cukkinis tökfőzelék

A legdögösebb kánikula étel, amit ezekben a tikkasztó hetekben az embernek legalább hetente 3-szor muszáj megennie. Jéghidegen, fröccsel, mennyei! A fanyalgóknak is ajánlom, mert ez a főzelék megagigaszupi! :)  Hozzávalók: 2 ek olaj 2 ek vaj 1 közepes fej hagyma, finomra aprítva 2 gerezd fokhagyma 80 dkg zsenge tök és cukkini vegyesen, másfél centisre kockázva 2 dl víz 2 dl főzőtejszín 2 csapott ek keményítő só, frissen őrölt…

A Két Cica Konyhája: Itt a tokaji kiemelt borászati ellenőrzés eredménye

A tokaji borvidék turisztikailag kiemelt helyszínein a termelői borkimérést végző egységek, valamint vendéglátóhelyek bor- és alkoholos italkínálatának kiemelt ellenőrzését végezték el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei májusban. Az idegenforgalmi szezon megkezdése előtt zajló, összesen 18 helyszínt érintő akció során a hatóság emberei többek között arra fókuszáltak, hogy a forgalmazott borászati termékek és alkoholos italok…

még több találat...