Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Gasztrobizarr: A Pozsonyi út rejtett pokla

Híres íróktól hallottam, hogy ők csak megírják a regényt, ami a fejükben születik, és tulajdonképpen az kerülne erőfeszítésbe, hogy ne írják meg a felgyülemlő gondolatokat, érzéseket. Valahogy így éreztem én is most, hiszen évek óta nem volt gasztrobizarr poszt, elsodort az élet, megkomolyodtam, illetve ha belegondolok, az újságírás olyan szintre süllyedt, hogy az én valaha nagy botrányt kavart vitriolos posztjaim hatvan feletti akadémikusok…

sörfigyelő: Taiwan Beer Premium Italian Grape Ale

Illat: muskotályos, aszúboros Hab: nem nagyon volt Szín: barnásan mély borostyánsárga, szűrt   Itt úgy látszik vagy 3,5%-os, vagy 9%-os sörök vannak, közte alig valami. Egy szőlős ale-t meg lehetett volna csinálni 6%-osra is, extrém esetben 7%. Mindenesetre a 9% alkohol kicsit sem lóg ki. Annak ellenére, hogy alapvetően elég édesnek mondanám, van azért benne komlókesernye is és persze borosan savanykás is. Aszús, muskotályos ízvilága van,…

Teakonyha: Ez a könyv egy igazi meglepetés!

Idén negyven éves lettem. A részletekkel nem untatnék senkit. Nem is érdekes. 1984-ben születtem, most meg 2024 van, szóval, matematika az egész. Viszont az egyik barátom szerint ez komoly dolog, ezért kaptam tőle egy könyvet. Szép, sárga borítós, keménytáblás könyv volt, belül fehér lapokkal és szép, elgondolkodtató illusztrációkkal. Az elején, alcímként a "Felnőttmonológok" szót írták, ami annyit tesz, hogy "ésszerű ajándék mindenkinek, aki…

Dekantáló: (Nemcsak) Ősszel is Balaton!

Balatonalmádiban, a Pannónia Kulturális Központban rendezte meg a Bor és Piac magazin az Ősszel is Balaton rendezvényét. Immár harmadik alkalommal. A kiváló kezdeményezés nagy sikernek örvend a tó környéki borászok körében, de a nemes nedűt kedvelők figyelmét is felkeltette már. Idén 21 borász mutatta meg magát és borait, ezek az a’ Capella Szőlőbirtok, az Androsics Birtok, a Békássy Borászat, a Bökő Pince, a Fehérvári Birtok, a Fischer Birtok, a…

A Két Cica Konyhája: Kókuszgolyó fehéren-feketén

Holnap érkezik a Mikulás, még nem késő összedobni  a világ legegyszerűbb nasiját, ami ráadásul tej-, liszt-, tojás- és cukormentes is! Elkészítés: 20 perc Nehézség: 1 Hozzávalók (20 db): 100 g csokoládé (fekete vagy fehér) 200 g kókuszreszelék + 5 g a befejezéshez 100 g sűrű kókuszkrém 100 g kókusztejpor 1 evőkanál vaníliakivonat   Elkészítés: A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Először a kókuszkrémet keverjük hozzá, ebbe…

Ínyenc Fenevad: Kiváló ételeket főznek Magyarország egyik kedvenc kirándulóhelyének kapujánál

Ha Dobogókő Magyarország szívcsakrája, akkor a Rám-szakadék a koszorúér, Dömös pedig a szívcsakrához vezető kapu. Nem kell persze ilyen nemzeti giccsekkel érvelni, ha a Visegrádi-hegység csodás voltát akarjuk hangsúlyozni: ez a térség egyszerű szavakkal leírva magával ragadó. Tudják ezt a kirándulók is, akik hétvégente tömegével lepik el a környéket. Az embertömeg pedig kiváló üzleti lehetőségeket rejt az élelmes vendéglátósoknak, akik élnek is…

SütiSári: Fantasztikus ez a szelet, Süti Sári, ami kell mindent beletett

Hozzávalók: Kakaós piskóta:   4 db tojás 4 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál olaj 4 evőkanál víz 4 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaópor 80 g ribizli Fehér piskóta: 6 db tojásfehérje 120 g kristálycukor 100 g apróra vágott dió 80 g ribizli 160 g liszt Krém a hozzávalók: 6 db tojássárgája 200 g kristálycukor 300 dl tej 1 cs. vaníliás pudingpor 2 kk. vanília aroma 250 g margarin burkolása: 200 g étcsoki 25 g…

Csabi Konyhája: Karamellizált hagymás tészta

Még valamikor nyár végén mentettem el egy cikket, ami szerint "az egész internet odavan a karamellizált hagymás tésztáért". Mivel nagy tésztarajongó vagyok és a karamellizált hagyma is nagy favorit nálam, úgy voltam vele, én is megalkotom a saját verziómat. Persze elég sok verzióba bele lehet futni a neten az egészen egyszerűtől az elég rendesen felturbózott variánsig. Én valahol a középutat igyekeztem belőni előzetesen. HOZZÁVALÓK (3…

Gourmetchef: Kocsonya

Kocsonya  Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.   A recept 6 adagra : Hozzávalók: 2 sertés köröm  2 sertés farok 30 dkg sertés comb  30 dkg füstölt sertés csülök  2 egész fokhagyma fej  1 vöröshagyma  5 dkg egész bors  2-3 evőkanál só ízlés szerint  3 liter víz    Elkészítés: Jól megtisztítjuk a hozzávalókat, s szétvágjuk 5-8 centis darabokra.…

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek: Klasszikus Lasagne

(Valamilyen angol nyelvű szakácskönyvből) Hozzávalók:2 evőkanál olaj30g vaj1 nagy hagyma finomra aprítva1 sárgarépa finomra aprítva1 zellerszár finomra aprítva500g darált marhahús150g csirkemáj, apróra vágva (én néha kihagyom)250ml paradicsompüré250ml vörösbor2 evőkanál friss petrezselyem375g friss lasagne lapBesamel szósz:60g vaj40g finomliszt560ml tej1/2 teáskanál szerecsendió100g parmezán, frissen reszelveElkészítés:Az olajat és vajat…

Airfryershop.hu: Air fryer sütőpapírok az airfryershopban

Minden, amit az Air Fryer sütőpapírokról tudni érdemes Az air fryer sütőpapírok használata egyre népszerűbb a konyhában, ahogy az air fryerek (forrólevegős sütők) térnyerése is folytatódik. Ezek az innovatív eszközök egészségesebb főzési lehetőségeket kínálnak, hiszen minimális olajjal vagy teljesen olajmentesen készíthetünk ételeket. Azonban a megfelelő kiegészítők használata – például a sütőpapír – jelentősen megkönnyítheti a főzési…

Fast Food Central: Gyulai kolbászos karácsony a Don Pepében

Most már talán nevezhetjük hagyománynak, hogy a Don Pepe Gyulai kolbásszal búcsúztatja az évet, hiszen tavaly ezekkel a menő kolbászos ételekkel zárták a szezont, így aki szívébe zárta ezeket a különlegességeket, annak ez felér egy előkarácsonyi ajándékkal! Mind a kínálat, mind az árak változatlanok tavalyhoz képest, utóbbi kifejezetten kellemes meglepetés annak fényében, hogy akár csak ősszel mennyit drágult néhány termék. Mivel már idén is…

Vegetáriánus és vega ételek: Sós-sajtos csigatekercs

A tészta elkészítéséhez 80 deka liszt, 5 deka élesztő, 1 csipet cukor, 4-5 deci tej, 1 deci olaj, 1 kávéskanál só,  A töltelékhez 20 deka margarin, 2 nagy tojássárgája, 1 teáskanál só, 10 deka reszelt sajt,  A tésztát az hozzávaló anyagokkal összedolgozzuk, kelesztjük 1-órát. Mikor megkelt 2 részre osztjuk. Téglalap formára ki sodorjuk és rákenjük a fele tölteléket. feltekerjük, mint a csigát.   A tekercs tetejére…

Régi és új étkek, mai ízek: Pudingos keksz

Még november elején próbáltuk ki ezt a receptet az úsz jegyéven. Tökéletes és nagyon variálható külnböző színekkel, ízekkel, formákkal, így lehet karácsonyi forma, kókuszos, fahéjas...stb. Szénhidrátcsökkentett diétás módon is készíthető. Hozzávalók: 25 dkg puha vaj vagy margarin 10 dkg porcukor vagy porcukor-helyettesítő 1 ek vanilíás cukor 25 dkg BL55 liszt vagy szénhidrátcsökkentett liszt 1 csomag vanilíás pudingpor 1 csomag…

ÍZcsiklandozó: Mini croissant...

December első napján elkezdődik számomra az év legszebb és legizgalmasabb időszaka. Bevallom, szinte már gyermeki izgalommal élem ilyenkor a mindennapokat. Sütök, főzök, tervezgetek, dekorálok, titkokat szövök, sürgök-forgok és azt sem bánom, hogy ez néha fárasztó, mert az öröm, ami átjár ilyenkor, mindennél jobb. Persze, ha lehet, próbálom az egyszerűen elkészíthető, de finom ételeket előnyben részesíteni. Ilyen ez a mini croissant is, amit…

még több találat...