Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Régi és új étkek, mai ízek: Párolt nyúlragu olasz módra

Az Isztrián nyaraltunk, a gastronomóia jellegtelen, ezt már sokszor megállapítottuk, viszont ami finom, azon az erőteljes olasz hatás dominál. Kipróbáltunk egy finom nyulas ételt, amelyet végül megosztunk veletek, nem ok nélkül. Egyszerű, gyors fogás. Hozzávalók: egy darabolt nyúl kb 1.2-1.5 kg 1 nagy csokor friss kakukkfű 1 nagy csokor petrezselyem 2 db  szegfűszeg só, frissen őrült bors 20 dkg olívabogyó 1,5 száraz vörösbor (pl.:…

Csabi Konyhája: Ricottás-almás süti

Mit nekem hőségriadó, ilyenkor sem állhat le a sütigyár, haha! Még tavaly készítettem egy igen emlékezetes ricottás sütit és úgy éreztem, itt az ideje tovább kalandozni ebben a műfajban. Ezúttal az almát tettem főszereplővé és a tésztát is alaposan felturbóztam, a végeredmény pedig egy igazi nagyágyú lett minden értelemben! HOZZÁVALÓK 480g alma160g méz20g vaj (+110g a barna vajhoz)180g liszt100g cukor12g sütőpor12g vanillin cukor400g…

Olaszrizling: Ők cseszték el az AC/DC pozsonyi koncertjét

Ott voltam az AC/DC pozsonyi koncertjén. A feleségemmel és egy baráti házaspárral mentünk. Baromi jól éreztük magunkat. Olvasom a buli utáni beszámolókat a magyar sajtóban. Az egyik cikk lelkendezik, a másik nyavalyog, mert a parkolóból órákig nem tudtak kihajtani. Hát persze, mindenki könyörgött, hogy ne menjél oda autóval, mert tömeg lesz. 120 ezer ember. Akik végül 100 ezren lehettek, de azért az se semmi. Mi is autóval mentünk Pozsonyig.…

SütiSári: Ha megjön a baba, neki készül ez a torta

Hozzávalók:   300 g babapiskóta 250 g mascarpone 4 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú) 100 g porcukor 1 csomag expressz zselatin     A rétegek közé:   ribizli lekvár ribizli   Elkészítése: Óvatosan elkeverjük a mascarponét és a habbá vert tejszínt. A krémhez hozzákeverjük az expressz zselatint. Levágjuk a babapiskóták végét és kipakoljuk a sütőkeret oldalát velük. A maradék babapiskótákat megforgatjuk a ribizli…

A Két Cica Konyhája: SZENT GYÖRGY-HEGY MATINÉ 2024 – Kicsiknek és nagyoknak, déltől napnyugtáig

Sokak kedvence lett az elmúlt években a Szent György-hegy HAJNALIG kistestvére, a szeptember eleji Szent György-hegy MATINÉ, ahol déltől napnyugtáig lehet barangolni, finom borokat és falatokat kóstolni, beszélgetni, árnyékban ejtőzni. Szeptember 7-én egész napos laza programmal, amolyan nyitott pince jelleggel várják a szervezők a kicsiket és a nagyokat: érkezz családdal, barátokkal, kettesben, és járd be a közel 20 helyszínt! „Nagyon…

Dekantáló: Borszakírókkal badacsonyi pincékben

Budapestről reggel indult a Magyar Borszakírók Köre társulata, hogy aztán célba érjen Badacsonyban, a Borbély Családi Pincészetben, majd később a Váli Birtokon. Badacsonytomajban a hegyoldalon találtuk meg a Borbély Családi Pincészet szőlőit, feldolgozóját. A szőlőtőkék szép világában Tamás édesapja, Gyula érkeztünkkor épp a kutyának adott reggelit, aki hangos vonítással közölte a környékkel, hogy vendégek érkeztek. Akik indításként a Bóbita…

sörfigyelő: Etyek Addicted Ady

Illat: őszibarack Hab: vékonyka, de ha emiatt nem iszik belőle Winkler, így járt Szín: sűrű baracklé egy árnyalatnyi kávéval. idővel földes színt kap  Na ez nagyon ott van! Sokkal jobb, mint a Horizont, amelyik már mindent ecetesre savanyít. Nem kell. Ennyire pont elég. Az őszibarack lédús, zamatos, igencsak édes, de ezt kibalanszolja a pont kellemes lesavanyítás. Az, hogy miért pont barack került bele, mint gyümölcs, az a konkrét kávé…

Helló Curry!: Fodros kel ropogós

Ezer éve szerettem volna kipróbálni a kel levelet. Idén végre van a kertben, itt volt az idő. Elsőre nem tudtam mást választani, csak a chips verziót. Mindig ez a bűnözés:-). Valójában ez egy pakóra. Azaz fűszeres csicseribundás zöldség olajban sütve. Éééééés: tényleg crispy és tényleg abbahagyhatatlan csemege. Élményfőzés workshopom infói --> indiai élményfőzés Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a…

sörfigyelő: Kerel Kaishaku

Illat: kicsit búzás pale ale Hab: sűrű, krémes Szín: 100% narancslé   Na ez olyan veszélyes, mint a kockamedúza. Alkoholos ugyan az íze, de nem jobban, mint egy átlagos minőségű 7%-os sör. A fehér grapefruitosan-citromosan savanykás, kicsit édeskés íz mellett az a csavar, hogy ha nem is IPÁ-san, de egy pale ale-esen kesernyés, ami főleg az Asahi-sen száraz utóízében jelenik meg. A magas alkoholfokot egy speciális élesztővel érték el. Kicsit…

Anyukám Főzte: Rántott karfiol joghurtos zöldsalátával

Hozzávalók:Rántott karfiol:1 fej karfiolsóliszttojászsemlemorzsaJoghurtos zöldsaláta: 1 zacskó salátamix4 evőkanál natúr joghurt1 evőkanál mustár2 gerezd fokhagymapici sóElkészítése:A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sózzuk, utána a szokásos módon bepanírozzuk és kisütjük.Eközben összekeverjük a saláta összetevőit, kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, mikor mindkét ételünk elkészült, együtt tálaljuk.Jó étvágyat!

A Két Cica Konyhája: Kukoricamálé mákkal, csipkeízzel és mandulával

Előkészítés: 5 perc Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: 1 Hozzávalók (6 adag): 5 dl tejszín 1 dl tej 6 evőkanál kukoricaliszt 6 evőkanál darált mák 2 evőkanál cukor A tálaláshoz: 6 evőkanál csipkeíz 1 teáskanál mandulaforgács Elkészítés: A tejszínt és a tejet összekeverjük és melegítés közben feloldjuk benne a cukrot. Habverővel elkeverjük benne a kukoricalisztet és a mákot, és takaréklángon, folyamatos keverés mellett…

Régi és új étkek, mai ízek: Harisszás padlizsán tahinis mártogatóval

A nyári könnyű ételekből sosem elég, így most egy kis keleti ízkaland következik, de szerint senki nem bánja majd ha egyszer megkóstolja. Kezdjünk is hozzá. Hozzávalók: 1 kg padlizsán nagyobb cikkekre vágva, beirdalva olívaolaj 1 ek harissza fűszerkeverék 2 dl natúr joghurt 1 lime reszelt héja 1 lime leve só tökmag 2 ek tahini paszta Az ilyen könnyű fogásokban nem csak az a motiváló, hogy finomak, hanem könnyen, gyorsan…

Régi és új étkek, mai ízek: Sült zöldség saláta

Miden évben van az a pillanat, amikor az embernek nincs kedve főzni és igazából tán nem is éhes, de kellene valamit enni. Számomra a kánikula jelenti igazából ezt az időszakot. Készítettem egy könnyű salátát, egy adagban alig van kalória, megfelel minden diátnak és telíti a gyomrot is, közben frissít. Esztétikailag tán kevésbé mondható szépnek, de annál fimnomabb, így javaslom elkészíteni mindenkinek.  Hozzávalók: 1 cukkini karikázva kb 30…

Eddi konyhája: Erdei gyümölcsös túrótorta

Bár több alapanyag kell ehhez a tortához, és kell hozzá némi előkészület, mégsem igényel különösebb tudást vagy eszközöket, így a kezdők is bátran belevághatnak az elkészítésébe. Az eredmény egy könnyű és látványos torta lesz, amit még szállítani is egyszerű, ha esetleg ajándékba viszitek valamilyen eseményre. Hozzávalók a piskóta alaphoz (22 cm-es tortaformához): - 2 db M-es tojás - 50 g liszt - 40 g kristálycukor Hozzávalók a…

Margit2 blogja: Citromfű-szüret, gyümölcsök, reform-kókuszos répatorta, lekvárok, szilvásgombóc...

Jó, hogy a hónap elején leszüreteltük a beérett citromfüvet... már szépen megszáradt a forró padláson. Vettünk gyümölcsöket, és sorra főzzük a lekvárokat is. Lett sárgabarack, szilva, és füge sárgabarackkal vegyesen. De még mindig variálgatok. Mivel van itthon szilva, ma szilvás gombócok is készültek. Lett 42 darab, holnapra is maradt. Nagyon finomra is sikerültek!:)

Ínyenc Fenevad: Így húznak le a zöldségesek a dinnyével téged is

Mennyiért veszed a görögdinnye kilóját a zöldségesnél, hipermarketekben, piacokon? 400 és 600 forint között? Szerencsével lehet ennél olcsóbbat találni, de ez most a piaci ár, aki dinnyét akar enni, annak ki kell fizetnie. Csakhogy a termelői ár ennél sokkal-sokkal alacsonyabb – derül ki azokból a hirdetésekből, amelyekben a termelők hirdetik a görögdinnyéiket. Szinte minden nap eszem görögdinnyét, így látom, a piacokon, zöldségeseknél…

még több találat...