Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Burger Blog: Burgerimádóknak kötelező megálló - Stop Bistro & Bar, Békéscsaba

A Stop Burgerről már sokat hallottam, és most sikerült is felkeresni a burgerezőhöz képest bővített kínálatot nyújtó bisztrót, ahol rengeteg finom falatot sikerült kóstolnom! A hétvégén Gyulán jártam egy mexikói kajás kis együttműködés kapcsán, melynek következményeképp másnap bizony sikerült benézni ‘csabára, és egy jó Dűne 2 után a közelben lévő Stop Bistro & Barban kötöttünk ki. A beltér modern, szép, és van itt minden: az ajtóban…

KönyvParfé: Jan Moran: A ​csokoládémester

Ha azt a két szót hallom, hogy Amalfi és csokoládé, akkor egy nyerő kombinációt képzelek el. Egy olyan könyvtörténetet, mely szórakoztató, édes és amelyet a Valentin-napi őrületben szívesen leemel a polcról az ember. S noha Jan Moran A csokoládémester című regénye nem egészen azt adta, amelyre először számítottam, nem bántam meg, hogy együtt töltöttünk egy kis időt, hiszen a szerelem és a családi titkok mellett sok-sok intrikát is beleszőtt a…

CSERÉPEDÉNYEK a múltból, a jelenbe: Cserépedények a múltból a jelenbe

Első hallásra azonnal elvetjük a főzés ötletét a CSERÉPEDÉNYBEN. Azonban gondoljuk csak át azt, hogy miért is használták ezeket az edényeket főzésre a nagymamáink vagy a dédnagymamáink? A válasz nagyon egyszerű. Sokkal Ízletesebb a Cserépedényekben készült étel. Sokkal egészségesebb. Széleskörű használhatóság, hiszen főzhetünk benne hagyományos pörköltet, levest vagy akár sülteket is a körettel együtt. Visszakaphatjuk a hagyományos ízeket és…

5 hozzávaló: Zabpehellyel készült fehérje buci, zsemle helyett

Gluténmentes zabpehellyel készült fehérje buci, ami igazán jó alternatíva, ha szeretnél zsemlét enni, de nem visz rá a lélek, a fehér verzióra. Van benne még túró, tojás, só, szódabikarbóna…, szóval csak 5 hozzávaló Tökéletesek uzsonnára, tízóraira vagy reggelire magatoknak, ha egy kis pékárúra vágytok. Ha csak zöldségekkel pakoljátok meg, akkor is egy teljes értékű étel lesz belőle. De tehettek bele bármit, ami jól esik!   Megtalálsz…

Vegetáriánus és vega ételek: Zöldséges rizs

·         1 bögre rizs ·         1 bögre tarhonya ·         1 bögre vörösbab (konzerv) ·         1 bögre zöldborsó ·         1 bögre kockára vágott sárgarépa ·         1 közepes fej hagyma ·         fél dl olaj ·         1 teáskanál étel ízesítővel (zöldségleves kocka) ·         1 kávéskanál bors ·         só ·         petrezselyem  Olajon üvegesre megpároljuk a hagymát és rátesszük a megmosott, lecsurgatott rizst. Egy kicsit pirítjuk…

sörfigyelő: Hübris Szümpla

Illat: presszókávé, pörkölt árpa, fekete csoki Hab: szép, lágy Szín: szép, éjfekete, olajos barnás   Ez egész jó. Stout mércével lehetne szárazabb a kortyérzet, de az alaplé korrekt és a kávé is jól jelenik meg. Nem gyenge, de nem is tolakodó az intenzitása (bár a kávé sosem lehet tolakodóan intenzív...), nem nyomja el a pörköltmaláta amúgyis kávés és étcsokis jegyeit. Kitöltéskor látszott, hogy kicsit olajos az állaga, ilyet pedig már rég…

SzatmáriFeri: Sültzöldséges vöröslencse sali

Szerintem van annak egy bája, amikor az ember másnaposan fekszik otthon a kanapén, haszontalan dolgokkal múlatja az időt, indokolatlanul sok időt töt azzal, hogy nyomkodja a telefonját, nosztalgiázik a régi fotóit nézegetve, és azon siránkozik, hogy 4 évvel ezelőtt mennyivel jobban nézett ki és hogy ennek újrázására már soha semmi esélyt nem lát, továbbá gyönyörködik a kutyáiban és párás szemmel azon mereng, hogy mennyire szerencsés, hogy vannak…

Szeretem a pulykát: Virslis, kolbászos bulgur

Virslis, kolbászos bulgur. Ennyi fiúk-lányok.  Virslis, kolbászos bulgur Hozzávalók 4 személyre: 4 pár pulykavirsli karikára vágva 15-20 dkg pulykakolbász karikára vágva 1 vöröshagyma karikára vágva 2 dl sűrű paradicsomlé 1 evőkanál őrölt pirospaprika só olaj 20 dkg bulgur 20-30 dkg (fagyasztott) zöldborsó Az olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a kolbászt és pár percig pirítjuk. Belekeverjük a fűszereket és az átmosott,…

Bátor nyúl konyhája: Csirkekockák paprikával, airfry burgonyával és zellerrel.

Csirkekockák paprikával, airfry burgonyával és zellerrel. Nagyon könnyű ebéd, a zöldségek szuperek, a látvány is pompás. Kevés zsiradékot használunk, így lesz egészséges az étel. Hozzávalók 3 személyre: 40 dkg csirkemell filé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél kápia paprika, só, bors, 2 evőkanál olaj vagy vaj.   60-70 dkg burgonya tisztán mérve, negyed zeller kockákra vágva.     A csirkemell filét vágjuk apróra,…

Fast Food Central: Márciusban nem kell választani burger és pizza közt a Don Pepében!

Azt gondolná az ember, hogy az év legrövidebb hónapjára bedobott kivis feltétű Új-Zélandi Nyár pizza után valami kommerszebb feltétezéssel készül a Don Pepe, ám ez koránt sincs így. Hiszen tavaszra nem burgert és nem pizzát kapunk, hanem a kettőt egyben a Burger & Fries pizza személyében! Ráadásul a vegán étrendet követők sem maradnak ki a jóból, mert húsmentes összetevőkkel is kérhető, mely esetben céklás BBQ alap, paradicsom,…

Csabi Konyhája: Almarózsa muffin

Az almarózsa nem egy újkeletű dolog, bár eddig engem elkerült és úgy látom, hogy alapvetően két verzióban szokás készíteni. Az egyik az általam is használt muffin formás opció, de anélkül egy még látványosabb végeredményt kaphatunk, legközelebb majd én is kipróbálom. HOZZÁVALÓK (12db) 2x275g leveles tészta4 alma hámozva, kicsumázva (490g)60g cukor30g vaj40g baracklekvár6g fahéj Kezdésként a tölteléket készítettem el, amihez 4 almát…

sörfigyelő: LöWOLF Liquid Cake

Illat: tonkabab uralja, majd almalé, maláta és tésztás érzet Hab: kevés, lágy, hamar eltűnik Szín: szűretlen almalé, világosbarnás borostyán   A termékfejlesztés tekintetében jövünk kifele az erdőből és már erdőszéli almáskerttel dolgozunk az erdei bogyósgyümölcsök után. Spoiler: nem igazán ittam ennél jobb almás sört, pedig a Szent András almás rétese sem hagyott maga után túl sok kívánnivalót. A koncepció szerint a Braeburn típusból készülő…

Fast Food Central: BBQ szerelem a Burger Kingben

Lassan három hónapja már, hogy visszatért két remek szendvics a Burger King kínálatába, úgyhogy ideje volt már, hogy háttérbe vonuljon a King's Whisky BBQ és a King's Chimichurry, és átadják helyüket egy jóval kevésbé fantáziadús, mint amilyen ízletesnek kinéző kompániának. Ezek pedig a Bulls-Eye BBQ Lover burgerek, ahol a szósz vált névadó összetevővé. A csirkével vagy marhával készülő szendvicsek magukban 2890 forintba, míg menüben 3620…

Vegetáriánus és vega ételek: Francia vinaigrette öntet

·         1.2 dl olívaolaj (extra szűz) ·         3 evőkanál balzsamecet ·         2 gerezd fokhagyma ·         1 teáskanál dijoni mustár ·         1 teáskanál méz ·         só ·         bors ·         zöldfűszerek Elkészítés:   Öntsd egy kis tálba az olívaolajat, tedd hozzá a balzsamecetet, a mustárt, a mézet, a zúzott fokhagymát, és dobj még hozzá sót, borsot. Kézi habverővel vagy villával keverd jól össze. Kóstold meg, ha szükséges,…

Szeretem a pulykát: Hagymás pulykasült

A múltkori megúszós kaják után most egy kicsit mást készítettünk. Ez sem atomfizika, nem kell megijedni, de megéri szenvedni vele picit, mert nagyon finom - ahogy már megszokhattátok:) Hagymás pulykasült Hozzávalók 4 személyre: 1 kg pulyka felsőcomb csíkokra vágva 3 nagy fej vöröshagyma csíkokra vágva 3-5 evőkanál liszt 1 evőkanál őrölt pirospaprika 1 fokhagyma apróra vágva só 2-4 evőkanál olaj vagy zsír 1-2 dl tejföl a tálaláshoz:…

SütiSári: Somlói galuskából torta? Így készül ez az édes csoda!

Hozzávalók a sima piskótához:   3 db tojás 60 g kristálycukor 60 g liszt Hozzávalók a kakaós piskótához:   70 g liszt 15 g kakaópor 3 db tojás 60 g kristálycukor Hozzávalók a diós piskótához:   3 db tojás 60 g kristálycukor 20 g darált dió 75 g liszt Hozzávalók a krémhez:   30 g étkezési keményítő 70 g kristálycukor 5 dl tej 3 kk. vanília aroma 2 db tojássárgája Hozzávalók a sziruphoz:   1 dl víz 150 g…

világevő: Fagyik, pizzák, torták, kávék, sütemények - Sirha Budapest 2024

Március elején lesz szokásos helyszínén, a Hungexpón az élelmiszeripar és a HoReCa szektor hatalmas szakmai seregszemléje. A kép csak AI illusztráció, nem biztos, hogy ilyen kicsi lesz a pizza! :) [Az AI szerepe a vendéglátóiparban is téma lesz!] A teljes program megtalálható részletesen a rendezvény weboldalán, de azért pár nagyon izgalmas dolgot kiemelek belőle, már természetesen azon túl, hogy szakmai konferenciák zajlanak, és nyilván…

Modern háziasszony: Majorannás szűzérmék villámgyorsan

A sógornőm nagyon szereti a szűzérmét, gyakran jár érte a piacra, és alkalmanként nekünk is hoz. Most is ez történt. Van bevált receptem hozzá, de most nem kívántam a mustárt, ezért másképp készítettem el. Nagyon finom lett, petrezselymes krumplival tálaltam. Egyszerűen és villámgyorsan megvan. Hozzávalók: kb. fél kg szűzérme kevés zsiradék (olaj, olíviaolaj vagy kókuszolaj) só, fekete őrölt bors, majoránna ízlés szerint 4-6 gerezd…

sörfigyelő: Szent András Majdnem Stout

Illat: kifejezetten ropogós zöldségszáras, pörköltmalátás Hab: krémes, lágy, paplanos Szín: éjfekete   Elsőre a kortyérzete kicsit furcsán vizes és azért jó nyelvbimbókkal detektálni lehet az alkohol helyén álló lyukat (vagyok már elég alkesz hozzá), aminek vizes tavaszi fűíze van, de ezen kívül teljesen adja a stout élményt. Tisztességesen van benne minőségi alapanyag, ami igen jó szakértelemmel lett elkészítve. Nem hibádzik semmi. Sőt, az…

még több találat...