Hozzávalók: 50 dkg máj 10 dkg liszt 2 tojás 10 dkg zsemlemorzsa só olaj 50 dkg újburgonya 1 csomag petrezselyemzöld 5 dkg vaj 1 db kígyóuborka kapor ecet Elkészítés: A májat sózzuk be, majd liszt, tojás, zsemlemorzsa hármasban panírozzuk be. Felmelegített olajba süssük ki, majd csepegtessük le papírtörlőn. Az újkrumplit mossuk meg, sós vízbe főzzük meg, majd csepegtessük le. Utána felhevített vajon forgassuk meg, majd adjuk hozzá az apróra…
60 dkg apró, kék zacskós zabpehely,
60 dkg lencse,
10-15 dkg szójabab legalább 8 órán át áztatva,
2 evőkanál só,
2 DM es sütőpor, (szódabikarbona)
5 evőkanál pszillium (útifű mag)
Kb 8-9 dl víz, amennyit felvesz a lencse a turmixolás során.
A hüvelyeseket turmixújuk a vízzel. A többi szárazanyagot összekeverjük és utána adjuk hozzá a turmixolt hüvelyest. 2 hosszú vélni formába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát egy fél óra…
Miután a tápiókapuding tulajdonképpen igazi szuperélelmiszer, így nem maradhatott ki a listánkból. Hiszen gazdag vasban, kalciumban, káliumban, foszforban és magnéziumban, így nem csoda, hogy valódi energiabombának számít. Illetve plusz előnye, hogy nemcsak reggelire, de a nap folyamán bármikor, nassolnivalónak is fogyaszthatod.
Hozzávalók: 2 főre
50 g tápiókagyöngy
300 ml víz
130 ml kókusztejszín
2 ek barna cukor
1 csipet só
½ mk…
A baconbe tekert spárga a világ egyik legegyszerűbb étele, mégis nagyon finom. A zöld spárga magába szívja a bacon zsiradékát, és isteni íze és állaga lesz. Azt még nem tudom, mi illene mellé, de így önmagában is finom. Viszont sokat kell készíteni belőle, mert nem túl laktató, leves után 2 pár tekercs simán elfogyasztható. Azt is jó észben tartani, hogy ez az étel inkább zöld spárgából jó.
Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű zöld…
Illat: édes
Hab: rugalmas, szép cappuccino
Szín: fekete
Ez borzalmasan édes. Cserébe nem is jönnek a pörkölt jegyei a malátának. Nem tudom, hogy mi történt Balatonszentgyörgyön, de legalább valami apokalipszis. Pedig néhány éve a Lidl sajátmárkás craftja (amit ők főztek) világverő volt, nem csak azért a pénzért, hanem mert az IPA-juk majdnem megegyezett a Sörművek IPA-jával, ami konkrétan a kedvencem volt nagyon sokáig. Ma meg egy ilyen…
December után ismét a minőségi kolbászoké a főszerep a Don Pepénél, úgyhogy akinek tetszett az akkori és a tavaly tavaszi Gyulai kolbászos menü, most biztos örülni fog, hogy ismét kedvencével kényeztetheti ízlelőbimbóit!
Visszatér ugyanis a teljes paletta, az akciós Csak a Gyulai! Pizzától egészen a Vasárnapi Reggeli! Pizzáig, ráadásul a decemberi felhozatalból kimaradt Gyulai Kolbászos Tavaszi Pizza is itt van tavaly májusról, úgyhogy…
Hozzávalók: fél csirkemell2 cm friss gyömbér 2 szál újhagyma 6 evőkanál olaj 2,5 liter alaplé vagy víz+2 leveskocka150g tofu 1/2 üveg befőzött bambuszrügy 2 darab sárgarépa 10 dkg gomba 6 evőkanál szójaszósz 10 evőkanál ecet 6 teáskanál csípőspaprika krém 3 teáskanál só 6 evőkanál cukor 12 evőkanál keményítő 3 tojásElkészítése: Vágjuk vékony csíkokra a csirkemellet, a gyömbért és az újhagymát. Egy lábosba tegyünk olajat, tegyük bele a…
A fogyni vágyók egyik nagy ellensége a krumpli: sokan, akik belevágnak a diétába, úgy képzelik a fogyókúrát, hogy a natúr húsok mellé csak salátát, esetleg némi rizst fogyaszthatnak. Pedig szó sincs erről: a krumpli kalóriatartalma nem annyira magas, hogy kihúzzuk a fogyasztható ételek listájáról, egészségre gyakorolt kedvező hatásai miatt pedig nem is javasolt így tenni. A krumpli ugyanis kifejezetten egészséges.
Amennyire népszerű étel a…
Korábban már almás és banános verzióban is készítettem tarte tatint, azaz a híres fordított süteményt, aminek az a lényege, hogy a gyümölcs a sütemény elkészítése után a formából kiborítva kerül felülre. Én anno elég megúszósra vettem a figurát és bolti leveles tésztával dolgoztam, most viszont egy elég menő saját tésztát is készítettem hozzá, a végeredmény pedig valami egészen elképesztő lett.
HOZZÁVALÓK
3 alma (gala)220g vaj (82%)300g…
Hozzávalók:
500 g kenyérliszt
25 g élesztő
3 dl tej
1 tk. só
2 kk. kristálycukor
100 g vaj
1 db tojás
100 g reszelt sajt
Lekenéshez:
1 db tojás
Elkészítése:
A tejet felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk 10 percig, hogy felfusson az élesztő.
A sót, a liszteket és a vajat összegyúrjuk, végül hozzáadjuk a tojást és a felfutatott élesztőt.
Dagasztó géppel kidagasztjuk a tésztát.
A tésztát kézzel is…
Ugyan a Smashyt övező hype-ot talán sosem érte el a Simon's iránti rajongás, azért elég nagy durral robbant be a köztudatba. Engem viszont többszöri kóstolás után sem a szendvicsük húz vissza időről-időre, hanem a többi termékük.
A kínálat nem túl széles, viszont lényegretörő: kapható sima és sajtburger kicsi és normál méretben (utóbbiba két húspogácsa kerül), melyekbe a következő összetevőket válogathatjuk össze: helyi szósz, grillezett…
Nálunk senki nem szereti az érett banánt magában, ha már sötétebb sárga a héja, akkor már nem igazán fogy el, ha megbarnul, akkor meg pláne az alternatív felhasználás lesz a sorsa. Smoothieba, turmixba tökéletes, a banánkenyér is jó alternatíva, de azért senki sem rajong nálunk.
Viszont az amerikai palacsintának álcázott banános zabpalcsinta az nyerő dolog! :)
Ha valaki egészséges nasira vágyna, akkor is nagyon tudom ajánlani, gyakorlatilag…
Ismét találtunk egy finom receptet, amelyhez nekünk csak a köretet kellett kitalálni, de ez nem volt művészet, hiszen a párolt rizs volt a megfelelő döntés, viszont az ételt tényleg el kell készítenie mindenkinek, annyira egyszerű, annyira, gyors és annyira finom.
1 adag: 332 kcal, fehérje: 9 gramm, szénhidrát 53,6 gramm, zsír: 9.27 gramm
Hozzávalók:
0.5 dl olívaolaj
2 db padlizsán
1 nagy db vöröshagyma
4…
Ahogy korábban már említettem szeretjük Erdélyt. S az erdélyi konyhát is.
Ez az édesség is oda köthető, amit a kinn tartózkodásunk óta, havonta minimum egyszer hallok kívánságként.
Ezért most elkészült, csak mentes verzióban.
Hozzávalók: (8 db fánkhoz, s 8 db golyócskához)
250 g túró (nálam laktózmentes)
2 tk folyékony édesítőszer (vagy 3 ek cukor)
1 nagy vagy 2 kicsi tojás
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna
1 tk vanília aroma
7 ek…
Hozzávalók: 1 darab csirkemell 5 dkg sajt ketchup só olaj rizs Elkészítése: Vágjuk fel, sózzuk be a csirkemellet. Közben tegyük oda főni a rizsünket. A besózott csirkemellet, süssük elő - kis olajban mindkét oldalát fehérre sütjük, kérget képezve, hogy a sütőben később ne száradjon ki. Egy tálba tegyünk ketchupot, forgassuk meg benne a hússzeleteket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük be úgy, hogy a húsok tetejére helyezünk egy-egy szelet…
Tészta
40 dkg liszt
25 dkg margarin
4 darab tojássárgája
20 g élesztő (1 csomag szárított élesztő)
fél dl víz
1 tk cukor
Töltelék
4 darab tojásfehérje
10 dkg kókuszreszelék
30 dkg cukor
Elkészítés: A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.A lisztet összedolgozzuk a puha margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és az élesztőt is. Jól…
Ez is egy régi, ma már úgy mondják retró leves, ami könnyen elkészíthető, laktató, finom, és hús nélküli.
Ezt a levest személy szerint igencsak kedvelem, sokszor készítem.
Annyiban más csupán az enyém, attól amit nagyanyáink készítettek, hogy én rakok bele sárgarépát, ők nem feltétlen tették. Ahány ház, annyi szokás.
Hozzávalók: 2-4 főre
3 db közepes krumpli
1 kis gerezd fokhagyma
1 ek disznózsír
1 tk pirospaprika
Só ízlés…
A chia magot tartják nyilván, az egyik szuper élelmiszerként. Hazánkban kb 10-15 éve van jelen. Eredetileg az aztékok, maják, inkák eledele volt, így tehát több ezer éve ismert, s sok jó tulajdonsága mellett veszélyes is lehet a vízmegkötő tulajdonsága miatt. 2-3 evőkanál chia mag annyi energiát ad ami ellát egész napra. Innen ered a neve is, melynek jelentése:erő.
Ötször annyi kalciumot tartalmaz mint a tej, s a vastartalma meghaladja a…
Az esztendő egyik legszebb ünnepe, amikor az Édesanyákat köszöntjük. Persze minden nap gyönyörű, amit együtt tölthetünk, minden nap ünnep, amikor Velük lehetünk, de május első vasárnapján mindezek mellett különös figyelmet fordítunk rájuk!Most egy nagyon egyszerű, olcsó receptet hoztam, amit kivételesen nagyon részletesen írtam, figyelve arra, hogy kis olvasóim (remélem, hogy fiatalok és kamasz konyhatündérek is követnek) is el tudják készíteni,…
Ma már szinte minden valamirevaló kutyás tudja, hogy manapság menő churpit adni a kutyádnak. Sokáig rágható, egészséges és nem utolsó sorban laktózmentes. Itthon kutyasajtnak hívják. Azonban ha rászánt úgy két tucat órát egy himalájai repülőútra és ott sajtoznál hamar rájössz, hogy miért is olyan a jakból készült sajt ,amilyen.
Ha most arra kérlek, hogy idézd fel a legkeményebb sajtemléked (és itt a kemény a szó fizikai értelmében, nem pedig a…