Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

HAIDILAOVN: HADILAOVN

HADILAOVN Haidilao VN là điểm đến lý tưởng cho những người yêu thích lẩu, mang đến trải nghiệm ẩm thực tươi ngon và lành mạnh. Với nguyên liệu tươi ngon, từ thịt hảo hạng, hải sản tươi sống đến rau củ, mỗi món ăn không chỉ giữ trọn hương vị mà còn cung cấp đầy đủ chất dinh dưỡng tốt cho sức khỏe.  Địa chỉ: Giga Mall, 242 Đ. Phạm Văn Đồng, Hiệp Bình Chánh, Thủ Đức, TP.HCM Điện thoại: 0988 879 607 https://haidilaovn.com/

Régi és új étkek, mai ízek: Banános zabpelyhes muffin

Az édes bűnbeesés mindig csábító. Így vagyunk vele mi is. Nem is engedjük, hogy az élet közbeszóljon. A cukorbetegség csak egy helyzet, de e recept ilyenkor is kedvez az édes élvezeteknek. Örülünk, hogy rátaláltunk. Fogadjátok szeretettel. Hozzávalók: 2 érett banán 20 dkg zabpehely 1,2 dl tej 2 tojás 2 ek chia mag fél zacskó sütőpor 2 ek datolyasűrítmény(elhagyható) 1 ek negyedannyi cukor    Az alapanyagokat robotgéppel keverjük…

Régi és új étkek, mai ízek: Pesztós tésztasaláta grillezett csirekcombbal

Mostanában többnyire a könnyedebb ételeket kedvelem, ez is egy könnyű vacsora lett. Elég sok hasonló zöldséges tészta étel recetje került mostanában a kezembe, így megalkottam a magamét. Hozzávalók: 25 dkg tészta 4 db csirkecomb 4 db retek. 1 kisebb cukkini darabolva 12 szem koktél paradicsom 4 szál újhagyma 1 üveg zöldpesztó grillcsirke fűszerkeverék A csirkét fúszerezzük be, majd hagyjuk állni fél órát. Ezt követően kezdjük el…

Régi és új étkek, mai ízek: Bakonyi rakott karaj

Oldalunkon többször is jeleztük, hogy nevünkhőz hűen hagyományőrző tájjellegű régi magyar recepteket is felvonultatunk. Valamikor még februárban készítettük ezt a receptet. Szerintem tetszeni fog. Hozzávalók: 1 kg kicsontozott sertés rövidkaraj 40 dkg darált sertés lapocka 70 dkg gomba, 6 zsemle 1 dl tej 10 db keményre főzött tojás 3 kisebb fej vöröshagyma 4 db tojás só 2 kávéskanál őrölt feketebors 1 kávéskanál őrölt kömény 1…

Fast Food Central: Citromos pite és február akciós pizzája!

Havi údonságok mellett a szezonális étlapot sem érdemes megvetni ha a Don Pepéről rendelünk, hiszen oda is rendre érkeznek érdekes ételek, melyek közt számomra kiemelt helyük van a desszerteknek! A lassan leköszönő év eleji menüsorban ezúttal egy citromos pite kapott helyet, mely vaníliaöntettel és némi tejszínhabbal kerül tálalásra. 2290 forintos ára szerintem korrektnek számít hasonló édességek közt. Főleg, ha az ízvilágot is figyelembe…

sörfigyelő: Taihu 8PA

Illat: élesztős, virágos Hab: sok, fehér, selymes Szín: nagyon sűrű narancsos baracklé   Nem tudom hová tenni az ízvilágát, ami egyébként elég egyszerű. Annyira szűretlen, lédús (pink grapefruit) és testes, mint egy búzasör, miközben a savanysága nem búzás, hanem egy rossz IPA-s, a végén pedig száraz a relatíve erős komlókesernyével. Kiemelendő a kellemes része, az enyhe szénsav, ami miatt könnyen csúszik, miközben már-már csípős a savanyú…

Csabi Konyhája: Kókuszos csiga

Eléggé kimaxoltam az utóbbi időben a különböző csigákat, legutóbb egy mákos guba ihletésű finomsággal jelentkeztem, most pedig a kókuszt helyeztem középpontba.  HOZZÁVALÓK (9 csiga) a tésztához100ml tej (2.8%)30g cukor20g friss élesztő350g lisztcsipet só12g vanillin cukor1 tojás (M)50g vaj (82%)50g kókuszreszelék100g görög joghurt a töltelékhez150g kókuszreszelék100g vaj (82%)100g cukor200g görög joghurt150g darabolt ananász Szokás…

Helló Curry!: Hagyma raita

A raita egy igen sokoldalú saláta féle az indiai konyhában. Pofonegyszerű, csak összekeverjük a joghurtot a fűszerekkel és a hozzávalókkal, aztán hagyjuk kicsit megpihenni. Kifejezetten üdítő hatása van jó csípős indiai fogások mellé, ugyanis a  joghurt hűti a szánkat, csillapítja az égető érzést. Mehet pár falat csípős étel, utána kis raita, aztán megint csípős és megint raita. Így megy ez:-) És nem csak indiai ételek mellé isteni, simán ez a…

sörfigyelő: Buckskin Coast IPA

Illat: fenyőgyantás, komlós Hab: sűrű, lágy, tartós Szín: sötét baracklé   A címkétől eltérően az ízvilágában jól kivehető a különbség a gyártó másik IPA-jához képest. Ebben nyomokban sincs fenyőgyanta, hanem a trópusi gyümölcsök uralnak mindent, ami mintha a másiknál szárazabb végkifejletet kapna. Azonban gyanta nélkül még egy árnyalatnyival vizesebbnek érzem. Ettől függetlenül van egyénisége, mer én a korty közepén nektarint, sárgadinnyét…

mákvilág: Egy tányér mákos tésztával bevitted a napi ásványianyag szükségleted?

Naponta lehet olvasni olyat, hogyha ezt meg azt eszed, akkor ezzel ezt bevitted, azt bevitted és hú de jó lesz neked. Évszázadok óta fogyasztjuk a mákot, talán nem véletlenül, a mák egy igazi superfood! Eláruljuk miért:) Az elején le is lőjük a poént: igen, ha megeszel egy tányér mákos tésztát vagy 2 mákos rétest, ezzel nagyon jót tettél szervezetednek és egy csomó táplálékkiegészítő felesleges lesz. Sokan esznek mindenféle vitamint és…

FANAN Hummus: Fanan hummuszok: Mindenmentes étrendhez is a legjobb választás

Az elmúlt években egyre többen kezdenek követni valamilyen speciális étrendet életmódjuk javítása érdekében. Az emberek többsége igyekszik tájékozottabbá válni a táplálkozás terén, és tudatosan döntenek növényi alapú, gluténmentes, cukormentes vagy laktózmentes diéta mellett. Ugyanakkor nem mindenki saját elhatározásából választja ezt az utat, rákényszerülve arra, hogy kedvenc ételeinek búcsút intsen. Ételérzékenységek és hummusz A  Clinical…

A Két Cica Konyhája: 10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot! 1. Umami Az "ötödik…

sörfigyelő: Buckskin Peak IPA

Illat: fenyőgyantás, komlós Hab: cappuccinos, sűrű, lágy, tartós Szín: sötét baracklé   Nagyon kellemes, sűrű kortyérzet, van benne anyag, ám az utóíze ehhez képest ürül ki a vártnál kicsit gyorsabban. Jól meg van pakolva komlókkal, de inkább zamatosnak mondanám, mint nagyon száraznak, ez az utóízében érezhető a leginkább. Ez nem a trópusi gyümölcsös és citrusos ízekkel operáló IPA, hanem a fenyős, gyantás, erre utal a "Peak" név is. Az…

Csabi Konyhája: SAJTOS-MEXIKÓI PIZZALEPÉNY a Don Pepe márciusi kínálatában

Korábban már kóstoltam a pizzalepény ételcsoport bemutatkozó darabját és hát finoman szólva se lettem lenyűgözve, így aztán némi félelemmel párosult kíváncsisággal vágtam bele a legújabb, sajtos-mexikói összeállítás tesztelésébe, amit szokás szerint a Don Pepe békásmegyeri étterméből rendeltem. A dobozt kinyitva ezúttal már a látvány is egy roppant pozitív képet mutatott és ténylegesen sikerült a promo képen is látható rácsozást a valóságban…

Dekantáló: Par Exellence - a borszakma legjobbjai

A Magyar Sommelier Szövetség idén tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet évente hat kategóriában lehet elnyerni tagságának szavazatai alapján. A jelöltekről a végső döntést az elnökségi tagok  hozzák meg egyhangúlag annak figyelembe vételével, hogy a maga területén kiválóan teljesítő vállalkozások, illetve szakemberek tevékenysége mennyire járul hozzá a szervezet alapszabályában megfogalmazott általános…

SütiSári: Nyúl Péter kedvence, nem elég ennek egy szelete

Hozzávalók:   300 g liszt 100 g kristálycukor 2 tk. sütőpor 1 tk. fahéj 5 tk. só 5 tk. szódabikarbóna 3 db sárgarépa 4 db tojás 1 dl olaj         A krémhez:   500 g habtejszín 500 g mascarpone 260 g porcukor 2 tk. vanília kivonat tortaforma: 18 cm Rétegek közé: lekvár       Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát. A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével…

még több találat...