Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Csabi Konyhája: 15. Csabi Konyhája X Chili House Burger Party

A legutóbbi újragondolt céklás burger után most egy teljesen új összeállítással, egész pontosan egy ízig-vérig olaszos burgerrel készülünk a 15. Csabi Konyhája X Chili House Burger Party alkalmából.  A jól ismert és szeretett pirított buci aljára kerülni fog a Chili House háziszószból, majd némi jégsalátával, rukkolával és lilahagymával, valamint szárított paradicsommal ágyazunk meg a 160g marhahúspogácsának, amire mozzarella sajtot…

A Két Cica Konyhája: Egy napos mini Olaszország a Szentendrei-szigeten!

Augusztus 16-án Itália a Rosinante kertjébe költözik! Ezen a szombaton két időpontban is várják azokat, akik egy napos nyaralásra vágynak, tökéletes olasz hangulattal és olasz specialitásokkal: 11:00-15:00 és 18:00-21:00 között!  A két turnus között ők is sziesztát tartanak, ahogy déli kedvenceinknél is megszokott, de természetesen antipasti tálakkal, házi grissinivel, csodás kávéval, üdítőkkel, habzókkal ekkor is szolgálnak. Idevarázsolják…

Satake: Hogyan használd helyesen a japán szakácskéseket?

Ha valaha is volt szerencséd egy igazi japán késhez, akkor tudod, milyen hihetetlenül éles és pontos tud lenni. Ezek a műalkotások nemcsak szépek, de a megfelelő használattal forradalmasíthatják a konyhai munkádat. De mi is a titka a helyes használatnak, és miért van az, hogy nem mindegy, hogyan nyúlunk hozzájuk? Ugyan minden japán késre igaz, de nézzük meg ezt a Satake kések tükrében, hiszen már úgyis nálunk jársz! A japán kések különleges…

Satake: ELÉRHETŐSÉGÜNK

A Satake által forgalmazott késeket ezen az oldalon érheti el:   https://www.satakeknives.com/       Ismerje meg a Satake Japán Konyhakések Kiválóságát! Üdvözöljük a Satake Cutlery Mfg. Co., Ltd. világában, ahol a japán konyhakés gyártás remekművei kelnek életre. Fedezze fel a Satake késeket, amelyek a precizitás és a hagyomány ötvözetét képviselik! A Satake Hagyomány: Minőség és Innováció 1947 Óta Alapítás és Elkötelezettség: Az…

Szeretem a pulykát: Receptek a nagyvilágból: Törökország

Ismét egy a magyarok által kedvelt üdülőhelyre megyünk, amely azért hazánk történelme szempontjából is meghatározó, ez pedig nem más, mint Törökország🇹🇷 Bármilyen hihetetlen, de Törökország is pulykahús fogyasztó nemzet 🇹🇷🦃  Elsőre bizonyára a gyros, vagy inkább a kebab elnevezés ugrik be mindenkinek, ha Törökországról van szó, holott rendkívül színes és változatos a török konyha. Személy szerint rajongok az édességekért, de ezt most hagyjuk,…

The Dram Diary - whiskyblog: 183. Nyáresti Tokaji

A nyár közepe nem szokott jó alkalom lenni whiskykóstolásra, hacsak nem egy jól légkondicionált lakásban élsz. Most viszont az idő kegyesebb, így a hűvösebb estéket kihasználva előkerül egy-egy minta (vagy több) esténként. A WhiskyNet évtizedes munkájának köszönhetően nem ritkák a Tokaji hordós whiskypalackozások a hazai piacon. Ezúttal is egy ilyen tételt vizsgálok meg, méghozzá a kereskedőcég legújabb ilyen kiadását. Több szempontból is…

Satake: A mai Japán késgyártás: A hagyomány és az innováció találkozása

Mi teszi a japán késeket annyira különlegessé? Nem csupán egy éles pengéről van szó, hanem évszázados hagyományról, precizitásról és a folyamatos megújulás szelleméről. Merüljünk el együtt a japán késgyártás lenyűgöző világába, a múltból a modern jelenbe! A késgyártás bölcsője: A múlt hagyományai A japán késgyártás története szorosan összefonódik a szamuráj kardok, a katanák készítésével. Gondoljunk csak bele: az a tudás és technika, amivel…

A Két Cica Konyhája: A legjobb rumok, amit itthon is megvehetsz

A Szupermenta program terméktesztjén ezúttal rumokat elemeztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az összehasonlító vizsgálatba 20 rum – 11 gold és 9 dark – került be, amelyek hatósági, laboratóriumi és kedveltségi vizsgálaton is részt vettek. Egy termék esetében jelölési hibát tártak fel a szakemberek, míg egy, a tesztből kizárt fehér rum esetében élelmiszerminőségi probléma miatt intézkedtek. A hatóság mindkét…

Margit2 blogja: citromfű, házi fagyi, kremes, gofri, hókifli, sajtospogi, rakott kiflik....

Az elmúlt időszakban szárítottunk citromfüvet, már a dobozban is van a helyén... de majd még kell levágni... és szárítani, mert nagyon szeretjük a teáját! Házi készítési fagyi is készült, nagyon finom is lett!  A krémes is már szója tejjel készült.. A gofri is mindig kapós, na és a hókiflik előre elkészíthetők... most is így volt. Aztán sajtos pogikat is sütöttem, szív formával is szaggattam a tésztából. Meg rakott kifliket is csináltam, az is…

Csabi Konyhája: Cukkinis muffin

A legutóbbi cukkinis csirke recept után gondoltam itt az ideje egy újabb édességnek, hiszen tavaly már készítettem egy eszméletlenül finom kakaós cukkinikenyeret. Ahogy a cékla, úgy a cukkini is kiváló alapanyag desszertekhez, bár a céklával ellentétben a cukkininek nincs igazán karakteres íze, így igazából az tényleg csak rajtunk múlik, hogy végül milyen lesz az ízvilág. Ezúttal egy kicsit visszafogottabb fűszerezéssel dolgoztam, de a…

Dekantáló: Országos Borverseny 9 Fejér Vármegyei éremmel!

Kissé késve, de megismertetjük Önöket, a borbarátokat a június 26-án megrendezett, az esztendő legfontosabb boreseményével. Mert: megrendezték az idei országos borversenyt! Sok részvevő még több kiváló nedűvel jelentkezett a legnagyobb hazai megmérettetésre. Sokan szereztek arany- és ezüstérmet, a többségük ismert borász, de szerencsére találhattunk új borászatokat, és fiatalokat is a méltán büszke érmesek között. Ami Fejér megyét illeti. A…

DiliChef: Sprágás-aszaltparadicsomos pite

4  személyreElkészítés: 40 perc                                                                                                                                 250 g leveles tészta10-12 db spárga1 marék aszalt paradicsom2 közepes krumpli200 ml főzőtejszín50 g cheddar50 g gouda3 tojás1 tk. őrölt majoránna1 tk. bors1 tk. sóRánézésre egyszerűen gyönyörű. Az hogy finom is, csak hab a tortán. Vagyis spárga és paradicsom a pitén.A spárgaszezon vége…

Anyukám Főzte: Töltött paprika

Hozzávalók:1 l paradicsomlé50 dkg darált hús1 tojás8 dkg rizs3-4 darab paprika1 fej vöröshagymazellerlevélsóborslisztpirospaprikapici cukorElkészítése:A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel, sóval, borssal, majd a kicsumázott paprikákat megtöltjük a darált hússal - ami kimarad, abból gombócokat formázunk. A paradicsomlét felrakjuk forrni, majd beletesszük a gombócokat, paprikákat, teszünk bele 1 fej vöröshagymát, zeller levelet,…

A Két Cica Konyhája: A Centrál Színház két Molnár darabot visz nyárra a Szigliget Várudvarba

Játék a kastélyban A budapesti Centrál Színház két Molnár Ferenc darabot is bemutat nyáron a Szigliget Várudvarban. Augusztus 5. és 10. között Molnár Ferenc legsikeresebb darabja, a Játék a kastélyban lesz látható Alföldi Róbert, László Zsolt, Balla Eszter, Puskás Samu és Schmied Zoltán főszereplésével, Puskás Tamás rendezésében. Augusztus 13. és 20. között pedig A testőr kerül színpadra Balsai Móni, Schmied Zoltán, Györgyi Anna és Kaszás Gergő…

A Két Cica Konyhája: Belvedere Premier - bemutatkozik a Villa Gyetvai pezsgője

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Villa Gyetvai Borbirtok azzal, hogy idén nyáron bemutatja tradicionális készítésű pezsgőjét, a Belvedere-t. A pezsgő furmintból készült, és az egy hónapig tartó Belvedere Premier keretében ismerkedhetnek meg vele a Balaton rajongói. Igazi balatoni pincészethez hűen mikorra is időzíthették volna pezsgőnk bemutatását, mint az év legpezsgőbb időszakára, a nyár közepére? Az egy hónapig tartó Belvedere Premier az 57.…

Satake: A Tsuchime Kovácsolási Technika: Művészet és Funkció a Japán Késkészítésben

A japán késkészítés mélyen gyökerező, évezredes történelemmel büszkélkedhet, amely egészen a szamuráj kardok művészi kidolgozásáig nyúlik vissza. E gazdag örökség egyik legkiemelkedőbb és legikonikusabb eleme a Tsuchime (槌目) kovácsolási technika, valamint az általa létrehozott egyedi és funkcionális mintázat. Nem csupán egy esztétikai részlet, hanem egy olyan eljárás, amely a penge teljesítményét és használati értékét is jelentősen növeli. A…

A Két Cica Konyhája: Az avignoni szerelmesek

Az egyre mellőzöttebb színész, Stéphane társulatával együtt érkezik az Avignoni Fesztiválra, hogy egy könnyed vígjátékot adjanak elő. Itt találkozik Fannyval, az ünnepelt színésznővel, aki azonnal elbűvöli. Egy félreértést kihasználva próbál közelebb kerülni a nőhöz, ám ezzel egyre mélyebb hazugságspirálba keveredik, amit kénytelen fenntartani a fesztivál végéig. Az irányítás hamar kicsúszik a kezei közül… Részletes ajánlóimat a GLAMOUR+-on…

FANAN Hummus: Backpack snack: FANAN Falat túrázáshoz a hátizsákodba

A nyár a szabadságról, mozgásról és felfedezésről szól – ilyenkor nincs is jobb program, mint egy kirándulás a közeli erdőben, egy napos túra a hegyekben vagy akár egy hosszabb hétvégi túra a Balaton-felvidéken. Az ilyen kalandokhoz nemcsak jó társaságra, kényelmes cipőre és egy jól megpakolt hátizsákra van szükség, hanem olyan finomságokra is, amik feltöltenek energiával, mégsem terhelik meg a gyomrod. Pontosan ilyenek a FANAN hummuszok,…

Csabi Konyhája: Cukkinis-pestós csirkemell

Sok különböző cukkinis recept található már itt a blogon de minden évben próbálok valami újdonsággal előrukkolni. Ezúttal egy gyorsan elkészíthető tésztaétel született, ami különösen jól jöhet a nyári nagy melegben, amikor minél kevesebb ideig szeretne az ember a tűzhely mellett tevékenykedni. HOZZÁVALÓK (4-5 adag) 750g csirkemell filé700g cukkini500g száraztészta250g edami sajt190g pestosó, bors, olaj Tetszés szerinti zsiradékon…

még több találat...