Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Dekantáló: Szüreti egyenleg és harc az aranyszínű sárgaság ellen

Kedves borászok, borhoz értők, borszakértők! Sajnos ez az év sem volt gondmentes a nemes nedűt készítők számára. Nem, nem a pincében volt a hiba, hanem kinnt a természetben, a szőlőben. A klímaváltozás okozta problémák mellé egy újabb baj, betegség köszönt be a boralapot szolgáló gyümölcsösökbe, és tett kárt azokban, mégpedig nem is kicsit. Emiatt ajánljuk a figyelmükbe az alábbi írást, amely a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa jóvoltából született…

A Két Cica Konyhája: A fény - filmajánló

Tom Tykwer rendező-forgatókönyvíró új filmjében egy német középosztálybeli család mindennapjait mutatja be egy egyre bizonytalanabbá váló világban. Tim Engels, felesége Milena, az ikreik Frieda és Jon, valamint Milena fia, Dio egy olyan család, amelynek tagjai inkább egymás mellett, mintsem együtt élnek. A berlini otthonukban olyan életteret alakítottak ki maguknak, ahol nem kell kommunikálniuk egymással. Semmi sem tartja őket össze, egészen…

AI CHEF: Édesburgonyás-gesztenyés galette kéksajttal és rozmaringgal

Ha az ősznek lenne íze, ez a galette testesítené meg. A karamellizálódó édesburgonya, a pirult gesztenye és a kéksajt intenzív sóssága együtt valóságos ízorgiát alkot. A ropogós leveles tészta minden falatnál kontrasztot ad a krémes belsőnek, a rozmaring pedig finom, fenyős illattal koronázza meg az egészet. Ez az a fajta étel, amitől az egész konyha megtelik melegséggel, és ami után senki sem fogja hiányolni a húsos fogásokat. Igazi őszi…

Szeretem a pulykát: Reels videó recept: Halloweeni empanadas

Ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor reményeink szerint nagyon-nagyon elszeretnéd készíteni az empanadas-t. :):) Mindenképpen jó döntés, mert nagyon finom, ráadásul nem is olyan nehéz, mint aminek kinéz.  Halloween rémisztő, szelleműző falatkák: Pulykás empanada Hozzávalók:  A tésztához: 1 kg liszt 0,2 kg sertészsír 0,02 kg só 0,4 l meleg víz Töltelékhez: 1 kg darált pulykahús 50 dkg hagyma 25 dkg újhagyma 5 dkg olívabogyó…

A Két Cica Konyhája: MARIELLE MINDENT TUD - filmajánló

Te mit tennél, ha rájönnél, hogy a lányod telepatikus képességgel rendelkezik, és szűrő nélkül mindent lát és hall, amit csak csinálsz? Pontosan ebbe a helyzetbe kerül a látszólag idilli párkapcsolatban élő Julia és Tobias. Lányuk, az általános iskolás Marielle akaratlanul is szembesíti a szüleit azokkal a hazugságokkal, amelyekkel egymást, és legfőképpen saját magukat hitegetik. Miután a felnőttek legkellemetlenebb titkai napvilágot látnak,…

Ízvilágom: Vanìliàs keksz piramis

Ez egy igazi retró desszert, ami visszarepìt kicsit a gyermekkorba.  Sütés nélküli, könnyű összeállítani, csak egy piramis formàzó szüksèges hozzà.  Többfèle vàltozata ismert, èn most a pudingos, porcukor szóràsos mellett döntöttem.  Ezt is mindenki másképp készíti, hiszen mint mindenre, erre is igaz a mondàs, hogy "ahány ház annyi szokás".  Tipp: a kèszen kapható gluténmentes keksz alapvetően igen költsèges, és csak leginkàbb csak kis…

A Két Cica Konyhája: Nyári fény aztán leszáll az éj - filmajánló

A film Jón Kalman Stefánsson azonos című regénye alapján készült. Ha jól figyelünk, a falu talán elmesél néhány elmondatlan történetet. Egy fiatal igazgatóról, aki latinul álmodik, majd feláldozza családját és jólétét régi könyvekért és egy távcsőért; egy termetes férfiról, aki összeomlik a sötétség alatt, és a fiáról, aki gázlómadarakat farigcsál. A basszushangú gazdáról, aki szép kerítéseket húz fel, de a testi vágyaknak nem képes parancsolni,…

AI CHEF: Spagetti fekete fokhagymás–diós pestóval és sült gombával

Ha idén halloweenkor valami igazán különlegessel lepnéd meg a vendégeidet, ez a fekete fokhagymás spagetti lesz a fő attrakció. Titokzatos színe és mély, édes-diós íze egyszerre elegáns és játékos, mintha a boszorkánykonyhából került volna az asztalra. A krémes pestó és a vajon pirított gomba tökéletes harmóniát alkot, minden falatja „rémisztően jó” élményt ígér. Ez nem egyszerű tészta, hanem egy igazi halloween varázslat tányéron. Hozzávalók (4…

SütiSári: Halloween-re sűsd ezt a Blondie-t, mert az íze mindenkit megbolondít

Hozzávalók a tésztához: 250 g finomliszt 1 csipet só 1 teáskanál sütőpor ½ teáskanál szódabikarbóna 200 g fehér csokoládé 250 g olvasztott vaj 160 g kristálycukor 1 kiskanál vaníliaaroma 2 db tojás A krémhez: 2 dl habtejszín (kemény habbá verve) 1 dl habtejszín 100 g étcsokoládé A rétegezéshez: szederlekvár Elkészítés: A lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. 100 g fehér…

A Két Cica Konyhája: AZ UTOLSÓ VIKING - filmajánló

Anker 15 év után szabadul a börtönből, ahol rablásért ült. A pénzt annak idején a testvére, Manfred ásta el, és egyedül ő tudja, hol van. De Manfred azóta egy olyan mentális betegséggel küzd, ami miatt mindent elfelejtett, azt is, hova rejtette el a zsákmányt. És ha mindez nem lenne elég gond, Manfred meg van róla győződve, hogy ő valójában John Lennon a Beatlesből. A testvérek visszatérnek gyermekkoruk lakóhelyére, hogy megtalálják a rablásból…

Étterem kóstoló: A 2025. november 14-23. közötti Étterem Hét 'EXTRA' közönségdíjas éttermeinek menüajánlatai!

Az októberi Étterem Hét 220 résztvevő étterméről 5.100 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára. A Vendégek véleménye alapján 4 budapesti, illetve 4 országos összesített toplistát alakítottunk ki. Az Étterem Hét EXTRA programon az alábbi vendéglátóhelyek indulnak: -> Michelin TOP 5 – Legjobb Michelin ajánlással rendelkező éttermek Budapesten-> Michelin TOP 1 – Legjobb Michelin ajánlással rendelkező…

Étterem kóstoló: Az Étterem Hét közönségdíjas éttermei! - 2025. ősz

A 2025. októberi XXVIII. DiningCity Országos Étterem Hét alkalmával összesen 220 résztvevő étteremben próbálhattak ki a Vendégek különleges, 3 fogásos menüajánlatokat.Köszönjük mindenkinek a részvételt és az érdeklődést!A megjelent Vendégek közül 5.100-an küldték el véleményüket az október 2. és október 23. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.A beérkezett értékelések alapján kihirdetjük a 2025. őszi Étterem Hét legjobb…

Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban: A túl édes élet - Gesztenyés Kert Vendégő, Szécsény

A Benczúr kúria és az Ipolytarnóc-i őslényleletek meglátogatása után tértünk be ebbe az étterembe, márcsak a somlói tesztje miatt is, és igen éhesek is voltunk. Az adagnál csak a tényér volt nagyobb, ahogy a fenti képen is látszódik. Hab is elegendő, az öntet is, de ne lenne annyira édes. Igaz a kostolásban az sem segitett, hogy csak kis villát kaptam. A rétegek rendben vannak, bár én a mazsolát nem erőltetném és a cukorral is spórolnák egy…

A Két Cica Konyhája: Vár az őszi Gasztrohegy és a színes Badacsony!

Indul a Gasztrohegy új, kilencedik szezonja: októbertől májusig 12 badacsonyi étterem vár 5 tematikus gasztrohétvégén lokális konyhával, szezonális alapanyagokkal és otthonos vendéglátással! Gasztrohegy hétvégék a 2025/2026 szezon: - November 29-30. Gasztrohegy - Legyen vörös! - Vörös húsok és alapanyagok, vörösborok,  vulkán ihlette forró, csípős szószok... - Február 14-15. Gasztrohegy - Valentin nap  - Április 11-12. Gasztrohegy - Tüzes…

Margit2 blogja: Jujuba, fügelekvár,hókilli, ... és Hanna, a kis unokám!

Itt még 19 napot kellett várni, hogy Hann a kis unokám 1 éves legyen!  De ezen a napon ezzel  a fotóval köszöntötte a nagy fiamat a szülinapján... Ő azt mondta, hogy ez volt a legszebb ajándék!  :) A jujubát folyamatosan szedem. Ma is rakta,m el a fagyasztóládába. Már 9 kg van.  Minden nap eszek, nagyon szeretem, és a lényeg, hogy milyen egészséges!  :) Fügelekvárt is tettem el párszor. Nagyon finom lett ez is, teszteltük már. A hókiflik…

Motoros konyhája: Savanyított füge, azaz

Nincs is jobb elfoglaltság itt falun, mint betakarítani az év közben megtermelt javakat, majd egész télen élvezni a nyári ízeket. De tényleg. Ez - az első falusi évünk - a kísérlet éve volt, mindent vetettünk, mindent ültettünk, és tanultunk rengeteget, hogy sok-sok dolog kerüljön Mordor (a telek hátsó részén lévő gazdasági épületek egyikének) vermébe. Füge"bokrunk" már akkor volt, amikor megvettük a házat. Bokor, a maga öt éteres magasságával,…

AI CHEF: Fügés-kecskesajtos energiagolyók

Ha valami gyors, egészséges és ízletes nasira vágysz, ezek a fügés-kecskesajtos energiagolyók tökéletes választás. A fügék természetes édessége és a krémes kecskesajt lágy íze mellett a dió enyhén ropogós textúrája igazi ízharmóniát ad. Ezek a kis falatok nemcsak táplálóak, hanem különleges ízélményt is nyújtanak, ráadásul gyorsan elkészíthetők, így bármikor előveheted őket reggelire, uzsonnára vagy egy kis nassolásra a nap…

FANAN Hummus: Halloweeni falatok, amiket mindenki imád – hummusszal, természetesen!

Faragott tökök, nevető gyerekek, jelmezes barátok és rengeteg finomság. A Halloween hazánkban is egyre népszerűbb és nemcsak az ijesztgetésről, hanem a közös élményekről is szól. Ilyenkor mindenki szívesen készül valamivel: van, aki dekorációval, van, aki kreatív ételekkel lep meg másokat. Ha te is szeretnél idén valami különlegeset az asztalra varázsolni, ami egyszerre egészséges, látványos és nagyon finom, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld…

A Két Cica Konyhája: AZÚR ÖSVÉNY - filmajánló

A közeljövő Brazíliájában az idős embereket távoli kolóniákra helyezik át, hogy helyet biztosítsanak a fiatalabb generációk számára. Tereza nem hajlandó beletörődni a sorsába, és valóra váltva álmait inkább nekivág egy hajóval az Amazonasnak. A kalandos út olyan sorsfordító találkozásokhoz vezet, amelyeket Tereza egész addigi életében elkerült. Az Azúr ösvény lenyűgöző dél-amerikai tájakon mutatja be a késői önfelfedezés elementáris erejét.…

még több találat...