Kávés süteményt akartam keresni a neten, amikor is a Street Kitchenen szembejött ez az epres rétes. Ettem már többféle rétest, de eprest még nem, sőt hírét se hallottam, úgyhogy elszaladtam a boltba a hozzávalókért, és másnap elkészítettem az ebédhez ezt a süteményt. Mindenkinek nagyon ízlett, nagyon könnyű és finom, ezért a hamarosan megrendezendő családi összejövetelre is ezzel állítok be. Csak akkor jóval többet sütök belőle. Az alábbi…
Az olasz konyha már rég belopta magát a szívünkbe, imádjuk a tésztát és a pizzát, manapság már a klasszikus olasz vacsora második fogásait is elkezdtük megismerni, de a salátákkal még gondban vagyunk. A capresét mindenki ismeri, de idehaza főleg szendvicsekben, húsok mellé, vagy előételként fogyasztjuk nagyon minimális adagban. Pedig a caprese önmagában is megállja a helyét, de csak akkor, ha – mint ahogy a többi olasz fogásnál – kiváló…
Nemrégiben látogatást tettem a Café Frei és az Aldi rendezvényén, ahol megkóstoltam közös fejlesztésüket, a csokis-mogyorós és a szilvás gőzgombóc ízű kávét. A szilvás (a gőzgombóc csak asszociáció) espresso formájában, a csokis-mogyorós lattéban ízlett jobban (ezt rizstejjel ittam).
A csokis-mogyorós lattét ízlelgetve, beszívva az illatát egyértelműen valamilyen karakteres ízű süteményre asszociáltam és el is kezdtem lapozgatni a fejemben a…
Hozzávalók: 2 kg savanyú káposzta 3 közepes fej vöröshagyma 3 evőkanál sertészsír 1-2 teáskanál pirospaprika 5-6 darab babérlevél Gombócokhoz: 1 kg darált sertéshús 10 dkg rizs (ízlés szerint) 2 tojás só bors Elkészítése: Először keverjük be, formázzuk meg a gombóc hozzávalóit. Majd pucoljuk meg, mossuk le, kockázzuk fel a vöröshagymát és zsíron dinszteljük meg. Szórjunk rá pirosparikát, keverjük össze, majd rakjunk rá egy sor savanyú káposztát…
SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM AZ ÉDESANYÁKAT ANYÁK NAPJA ALKALMÁBÓL!
Írta: SZIGETI TAMÁS
A ketogén konyhában a fehérje köré szervezzük az ételt, de minden étkezéshez érdemes köretként zöldséget készíteni. Itt mintegy referenciaként összefoglalnám a leggyakoribb ketokompatibilis zöldségköreteket, felsorolásszerűen, mi mihez illik – szerintem. Ötletadónak, ha már csak ez hiányzik: tessék, csak tessék!
Külön kiemelném, mennyire klassz tud lenni, ha a tányéron van sült-főtt és nyers zöldség is, remekül emeli…
Új-Zélandnak nemzeti madara ugyan van, a kiwi, ami ezúttal nem gyümölcs, hanem egyben a nép tagjaira utaló becenév is, de a nemzeti eledele talán nem annyira egyértelmű, mint mondjuk nálunk a pörkölt. Ez talán annak is köszönhető, hogy a legtöbb népszerű étel nem "őshonos", hanem erőteljes európai hatásokat mutat, a maori kultúra egyelőre(?) nem annyira meghatározó, hogy mondjuk a hangi, egy hagyományos, földbe ásott technikával, különböző…
Hozzávalók: Főzelékhez: 1 nagy fej zeller 2-3 fej karalábé 175 g tejföl 1 evőkanál liszt kapor Fasírthoz: 30 dkg darált sertéshús 1 tojás só paprika bors 2-3 gerezd fokhagyma Elkészítése: Megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk a zellert és a karalábét. Lábosba tesszük és annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje. Mikor puhára főtt, tejföllel-liszttel behabarjuk, hozzáadjuk a kaprot. Ezután a fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, kis gombócokká formázzuk,…
A nevem Cara Romero, és azért jöttem ebbe az országba, mert a férjem meg akart ölni.
Ezzel az erős nyitómondattal kezdődik Angie Cruz nemrégiben megjelent regénye, a Meg ne fulladj egy pohár vízben. Ennek a kötetnek nem csak a színes és vibráló borítója és a címe figyelemfelkeltő, de a belbecsre is érdemes időt szánni, ugyanis a történetben kibontakozik egy olyan dominikai nő portréja, aki több évtizede New Yorkban él és minden egyes…
Ha nem is lesz minden burgerimádó kedvence a Fan Favorite széria, azt nem lehet elvenni tőle, hogy jól megpakolt szendvicsekről van szó. A sok általános összetevő mellé pedig valami extra is jutott, amivel a különlegesebb promóciós ételek közé csatlakozik.
A panírozott mozzarella, vagy akár más sajtkorong elő-előfordul ugyan az éttermekben (most a Meki is épp hasonlóval hódít, csak megpistázva), de korántsem olyan általánossá erodált extra,…
A 2024. április 27-én este Budapesten megtartott Borászok Borásza Díjátadó Gálát, Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke, a gála fővédnöke nyitotta meg. A miniszterek, államtitkárok, diplomaták, a gazdasági és kulturális élet véleményformálói, valamint a jelölt és győztes borászok jelenlétében megtartott exkluzív eseményen felszólalt Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, a díj alapítója is.
Az elegáns…
Autentikus ázsiai ízek egyszerűen :)
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 60g nyers gyömbér
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 kg sertés szűzérme
- 250g basmati rizs (szárazon mérve)
- 50 ml szójaszósz (spar/aldi/lidl)
- 20g rizsecet (spar)
- 30g keményítő
- 200 ml víz
- 1 db leveskocka
- szezámolaj (ha nincs, lehet másfajta is)
A rizset enyhén sós vízben megfőzöm és hagyom kihűlni.
Vágjuk fel a sertésszűzet szimmetrikus kis kockákra, majd öntsük…
Egy csóri brokkoli árválkodott a hűtőben, már aggódtam, hogy teljesen elcsoffad, így sürgősen tennem kellett valamit, mivel vettem szűzérmét, rájöttem, hogy lehetne ezeket valami módon egy jó kis, spéci ázsiai fogásban kombinálni, és milyen igazam volt, az eredmény nagyon tuti lett!
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 60g nyers gyömbér
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 kg sertés szűzérme
- 250g basmati rizs (szárazon mérve)
- 50 ml szójaszósz…
Egy Budapest-Esztergom biciklis tekerés alkalmával vetettem szemet a szóban forgó BeerLegal egységére, ahol a hamburger mellett szemrevaló steak opciók is helyet kaptak az étlapon, italválaszték tekintetében pedig abszolút dicséretes, hogy elég színes és változatos a választék a cseh söröktől kezdve a hazai kézművesekig. A nyárias jó időben természetesen kint foglaltam helyet és a korsó sörömet kortyolgatva vártam, hogy elkészüljön a választott…
Hozzávalók: 50 dkg máj 10 dkg liszt 2 tojás 10 dkg zsemlemorzsa só olaj 50 dkg újburgonya 1 csomag petrezselyemzöld 5 dkg vaj 1 db kígyóuborka kapor ecet Elkészítés: A májat sózzuk be, majd liszt, tojás, zsemlemorzsa hármasban panírozzuk be. Felmelegített olajba süssük ki, majd csepegtessük le papírtörlőn. Az újkrumplit mossuk meg, sós vízbe főzzük meg, majd csepegtessük le. Utána felhevített vajon forgassuk meg, majd adjuk hozzá az apróra…
60 dkg apró, kék zacskós zabpehely,
60 dkg lencse,
10-15 dkg szójabab legalább 8 órán át áztatva,
2 evőkanál só,
2 DM es sütőpor, (szódabikarbona)
5 evőkanál pszillium (útifű mag)
Kb 8-9 dl víz, amennyit felvesz a lencse a turmixolás során.
A hüvelyeseket turmixújuk a vízzel. A többi szárazanyagot összekeverjük és utána adjuk hozzá a turmixolt hüvelyest. 2 hosszú vélni formába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát egy fél óra…
Miután a tápiókapuding tulajdonképpen igazi szuperélelmiszer, így nem maradhatott ki a listánkból. Hiszen gazdag vasban, kalciumban, káliumban, foszforban és magnéziumban, így nem csoda, hogy valódi energiabombának számít. Illetve plusz előnye, hogy nemcsak reggelire, de a nap folyamán bármikor, nassolnivalónak is fogyaszthatod.
Hozzávalók: 2 főre
50 g tápiókagyöngy
300 ml víz
130 ml kókusztejszín
2 ek barna cukor
1 csipet só
½ mk…
A baconbe tekert spárga a világ egyik legegyszerűbb étele, mégis nagyon finom. A zöld spárga magába szívja a bacon zsiradékát, és isteni íze és állaga lesz. Azt még nem tudom, mi illene mellé, de így önmagában is finom. Viszont sokat kell készíteni belőle, mert nem túl laktató, leves után 2 pár tekercs simán elfogyasztható. Azt is jó észben tartani, hogy ez az étel inkább zöld spárgából jó.
Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű zöld…
Illat: édes
Hab: rugalmas, szép cappuccino
Szín: fekete
Ez borzalmasan édes. Cserébe nem is jönnek a pörkölt jegyei a malátának. Nem tudom, hogy mi történt Balatonszentgyörgyön, de legalább valami apokalipszis. Pedig néhány éve a Lidl sajátmárkás craftja (amit ők főztek) világverő volt, nem csak azért a pénzért, hanem mert az IPA-juk majdnem megegyezett a Sörművek IPA-jával, ami konkrétan a kedvencem volt nagyon sokáig. Ma meg egy ilyen…
December után ismét a minőségi kolbászoké a főszerep a Don Pepénél, úgyhogy akinek tetszett az akkori és a tavaly tavaszi Gyulai kolbászos menü, most biztos örülni fog, hogy ismét kedvencével kényeztetheti ízlelőbimbóit!
Visszatér ugyanis a teljes paletta, az akciós Csak a Gyulai! Pizzától egészen a Vasárnapi Reggeli! Pizzáig, ráadásul a decemberi felhozatalból kimaradt Gyulai Kolbászos Tavaszi Pizza is itt van tavaly májusról, úgyhogy…