Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Hải Sản: MỰC NANG LÀM GÌ NGON? GỢI Ý TOP 8 MÓN NGON TỪ MỰC NANG

MỰC NANG LÀM GÌ NGON? GỢI Ý TOP 8 MÓN NGON TỪ MỰC NANG MỰC NANG LÀM GÌ NGON? GỢI Ý TOP 8 MÓN NGON TỪ MỰC NANG Mực nang là một loại hải sản giàu dinh dưỡng, có hương vị thơm ngon và được nhiều người yêu thích. Với thịt dày, dai và ngọt, mực nang có thể chế biến thành nhiều món ăn hấp dẫn. Nếu bạn còn đang băn khoăn “mực nang làm gì ngon?”, hãy cùng khám phá 8 công thức món ăn ngon từ mực nang đơn giản dưới đây!

Hải Sản: MỰC 1 NẮNG LÀM MÓN GÌ? GỢI Ý 7 CÔNG THỨC DỄ LÀM TẠI NHÀ

MỰC 1 NẮNG LÀM MÓN GÌ? GỢI Ý 7 CÔNG THỨC DỄ LÀM TẠI NHÀ Mực 1 nắng là một trong những đặc sản biển được nhiều người yêu thích nhờ hương vị thơm ngon, đậm đà. Với cách phơi một nắng tự nhiên, mực vẫn giữ được độ dai ngon và mùi vị đặc trưng của biển cả. Vậy mực 1 nắng làm món gì hấp dẫn? Bài viết này giải đáp ngay cho bạn cách chế biến mực một nắng siêu ngon tại nhà!

sörfigyelő: Mad Scientist Popstar gluténmentes IPA

Illat: papaja, anananász Hab: kevés Szín: narancs  Ez eredetileg kukoricásnak indult, ami ügyes ötlet volt, mert jól kijött a komlózás. Azonban a tengerit kihagyva belőle, az utóíz nem tűnik el olyan hirtelen a végén. A gluténérzékenyek és a divatgluténérzékenyek örülhetnek továbbra is. A legjobb benne, hogy a főzdére jellemző stílus még egy magányos komlós West Coast IPA esetében is felismerhető, főleg, ha ez a komló a híres Citra. Elég…

Hải Sản: CÁCH CHẾ BIẾN MỰC MỘT NẮNG TẠI NHÀ

CÁCH CHẾ BIẾN MỰC MỘT NẮNG TẠI NHÀ-TRỌN VỊ TƯƠI NGON Với cách phơi một nắng tự nhiên, mực vẫn giữ được độ dai ngon và ngọt đậm đặc trưng của biển cả nên được rất nhiều người ưa chuộng để trở thành món ăn nhâm nhi hay thậm chí là bữa chính thịnh soạn. Nếu bạn đang tìm kiếm cách làm mực một nắng siêu ngon tại nhà, bài viết này giải đáp ngay cho bạn với 7 cách chế biến mực một nắng hấp dẫn và độc đáo!   CÁCH CHẾ BIẾN MỰC MỘT NẮNG TẠI…

A Két Cica Konyhája: HÁTTÉRZENE ÁLLAMCSÍNYHEZ - filmajánló

A Háttérzene államcsínyhez összehozza a hidegháborút, a posztkoloniális Afrikát, a nyugat-európai politika kétszínűségét, a faji megkülönböztetést és minden idők legnagyobb dzsesszzenéit. Az 1960-as év „Afrika éveként” került be a történelemkönyvekbe. A kontinens több országa ekkor nyerte el függetlenségét a gyarmatosító hatalmaktól, és vált az ENSZ tagjává. Ezzel egyidőben elindult a verseny, melyik politikai blokk – a nyugat vagy a Szovjetunió…

SütiSári: Diókrémes csoda vár,ha Süti Sári megkínál!

Hozzávalók a tésztához: 4 db tojás 4 ek. kristálycukor 4 ek. darált dió 3 ek. finomliszt 1 csomag sütőpor Hozzávalók a krémhez: 3 dl habtejszín 2 csomag habfixáló 200 g porcukor 1 csomag hideg pudingpor 200 g vaj A tetejére: 2 dl habtejszín 250 g mascarpone 100 g porcukor A díszítéshez: marcipán virágok Diós piskóta készítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet, a diót és a  sütőport összekeverjük és…

FANAN Hummus: Ma van a hummusz világnapja! Ünnepeld te is egy FANAN hummusszal!

A hummusz világnapját minden év május 13-án ünnepeljük, amikor világszerte a hummusz fogyasztására és megismerésére buzdítunk mindenkit. A kezdeményezést Ben Lang indította útjára 2012-ben, azzal a céllal, hogy egy közösségteremtő, gasztronómiai napot hozzon létre a világ legnépszerűbb közel-keleti ételének. Noha a hummusz ezeréves hagyományokra tekint vissza a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, hivatalos világnapját csak a 21. század elején kapta…

The Dram Diary - whiskyblog: 180. Az Octomore-sztori(m)

Végre elkezdem.Egy nehéz nap estéjén tudok leülni az Octomore-széria újabb tagjainak kóstolásához és folytatni a saját Octomore-történetemet. Amikor már eleged van a napi rutinból, de még jól bírod, mert hétfő van, akkor egy Octomore is jutalom tud lenni. Hát még három. Az én ismerkedésem ezzel a szériával valahol a 08 kiadás környékén kezdődött, akkoriban csatlakoztam be a whisky világába. Emlékszem, egy jó vastag adag Octomore 08.3, az akkori…

A Két Cica Konyhája: SZENT GYÖRGY-HEGY HAJNALIG 2025 – HELLO!

Helló, avagy koccints és kapcsolódj! június 7-én szombaton újra a Szent György-hegy HAJNALIG indítja a nyarat a Balaton mellett: régi és új helyszínek, családi borászatok, titkos kertek, koncertek, piknik, finom falatok és borok, találkozások és csodálatos panoráma vár a Balaton-felvidék legizgalmasabb szőlőhegyén. Idén egész hétvégére rengeteg programmal készülnek a szervezők (június első hétvégéje hosszú hétvége, amit érdemes…

sörfigyelő: San Miguel Cerveza Negra

Illat: nagyon édes Hab: piszkos fehér, rugalmas, nem túl tartós Szín: szűrt, mahagónisan átlátszó   Már az illatából sejteni lehetett, hogy életem legédesebb dark lagerével lesz dolgom, ráadásul ázsiai révén édesgyökeres is lesz. Ráadásul eközben a kortyérzet vizes, nagyon halovány a teste. Szerencsére a gejlséget kibalanszolni próbálja egy közepesen jóleső savanyság és a meglepetésemre relatíve intenzív kávés-malátás pörkölés, ami szerencsére…

Ínyenc Fenevad: Spárgás tészta: itt az eredeti olasz recept

Aki szereti a spárgát és az olasz konyhát, annak egy egészen kiváló receptet mutatunk: a spárgás tészta receptjét, természetesen csakis az autentikus olasz elkészítési mód szerint. Ha igazán tökéletes spárgás tésztát akarsz készíteni, jó helyen jársz, ha pedig azt gondoltad eddig, hogy a spárga a tésztával nem passzol össze, akkor meg aztán igazán. Itt egy remek olasz spárgás tészta recept A spárgaszezon közepén gyakran elgondolkodhatunk,…

Csabi Konyhája: Mogyoróvajas csirke

Korábban már készítettem pár újító, illetve izgalmas ízvilágú ételt csirke-rizs témában, nos, ez ismét egy ilyen jellegű recept. Az elkészítése pofonegyszerű, a végeredmény pedig egy rendkívül izgalmas, pikáns finomság! HOZZÁVALÓK (4 adag) 600g csirkecombfilé340g tisztított vöröshagyma12g tisztított fokhagyma15g friss gyömbér30g sűrített paradicsom100g mogyoróvaj300ml víz (vagy alaplé)1 zöldségleves kocka2-2tk só, feketebors1-1tk füstölt…

A Két Cica Konyhája: QUEER - filmajánló

Luca Guadagnino (Challengers, Szólíts a neveden) ezúttal az amerikai popkultúra ikonja, William S. Burroughs egyik fülledt kisregényét filmesítette meg. A Velencei Filmfesztiválon debütált Queer-ben Daniel Craig személyesíti meg Burroughs alteregóját, a Financial Times szerint “élete legjobb alakítását nyújtva”. Az egykori James Bondot a szerepért többek között Golden Globe-díjra jelölték. William Lee (Daniel Craig) az amerikai Mexikóvárosban…

Vegetáriánus és vega ételek: Mogyorós kosárka

Tészta: 25 dkg liszt 10 dkg margarin (növényi) 8 dkg cukor 1 csomag vaniliásckor 1 teáskanál szódabikarbona 8 dl vegatejföl, joghurt (vega)  Hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, míg az öntetet elkészítjük. Maffin sütőt kiolajozzuk, a tésztából diónyi nagyságu tésztákat csípünk és kosárka formára alakitjuk a maffin sütőben. (szilikonos, vagy papír formába nyomjuk a tésztát, akkor szebb lesz) A kosárkákba teszünk 1 teáskanál…

F*CK IR: Édesen minden jobb

Jó régen nem tudtam sütni, de végre akadt egy kis szabadidőm. Természetesen ilyenkor van az, hogy nem készültem fel, nem terveztem meg semmit, így improvizálni kell. Ami biztos volt, hogy valami édesre vágyom, valami karamellizű dologra, amit jó kávéval együtt fogyasztani. Meg is született ez a kívül ropogós, belül omlós, csodálatos zabkeksz, amihez a karamell ízt kissé érdekesen állítottam elő. Hozzávalók: 200 g apró szemű zabpehely 80 g…

A Két Cica Konyhája: Egy hét múlva újra itt a tavasz legízletesebb gasztroeseménye!

5. Kürtőskalács Vigalom: Ahol az eredetiség és az új trendek találkoznak Május 16-18. között ismét kürtőskalács illattal telik meg a Fővárosi Állat- és Növénykert, ugyanis érkezik a tavasz egyik legjobban várt gasztrofesztiválja, az 5. Kürtőskalács Vigalom! A háromnapos esemény középpontjában most is az eredeti, faszénparázson sült kürtőskalács áll, valamint újdonságként érkezik a „Lepjen meg!” – avagy az omakase kürtőskalácsélmény. A rendezvény…

Régi és új étkek, mai ízek: Kapustnica

Ez a leves még húsvét közvetlen közelében készült. Mondhatni maradékmentés történt, mert még van a téli savanyú káposztából és a húsvéti füstölt csülök sem akart elfogyni. Örültem, hogy rátaláltam erre az ételre, amely kötödik a felvidékhez, szlovák és cseh jegyeket ötvöz, de igazából szlovák étel. Hozzávalók: 5 dkg szárított gomba 30 dkg sertéslapocka 20 dkg fütsölt sertéshús házi füstölt kolbász  1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 ek…

Régi és új étkek, mai ízek: Spárgás melegszendvics

Kitört a spárga szezon és végre már megfizethető áron is lehet vásárolni. Nem is kellett gondolkodni, csak össze kellett rakni ezt az egyszerű gyors finomságot. Hozzávalók: 6 szelet kovászos kenyér 10 dkg reszelt cheddar sajt 30 dkg spárga 20 dkg bacon 15 dkg natúr krémsajt só, bors olívaolaj A bacon sütőpapírral bélelt tepsiben ropogósra sütjük sütőben. Kevés olívaolajon a nagyobb darabokra vágott spárgát megpároljuk. A kenyereket…

A Két Cica Konyhája: Goebbels, a manipuláció művészete - filmajánló

Joseph Goebbels propagandaminiszter hét éven keresztül kitartott Hitler mellett: az 1938 márciusában zajlott Anschluss-tól egészen az 1945 májusában, a Führerbunkerben elkövetett öngyilkosságáig. Miközben Hitler a hatalma csúcsán van, Goebbels megrendeli a Jud Süß és Az örök zsidó (Der ewige Jude) című antiszemita filmeket, amelyek a zsidók tömeges meggyilkolására készítik fel az embereket. A sztálingrádi vereség és az 1944 végén egyre…

Szöszi a konyhában: Zöldséges Tavaszi Rizottó

Egy frissítő, könnyű, mégis tartalmas tavaszi fogás, ami akár ebédre, akár vacsorára jó választás lehet. Viszonylag gyorsan megvan, és még a húsevők is örömmel fogják csipegetni.  Hozzávalók: -350g rizottó rizs -300g kaliforniai paprika -1 dl száraz fehérbor -2 leveskocka -1l víz -30g vaj -1 csokor zöldspárga -250g fagyasztott zöldborsó -650g csiperkegomba -200g vöröshagyma -5 gerezd fokhagyma -só -bors -tetejére tálalásnál:…

még több találat...