Logo Pic
BBerni86 2024. szeptember 27.

Brown: Szenvedély Sevillában

Fülszöveg: szenvedely_sevillaban.jpg

Brigitta és Anikó elhunyt barátnőjüknek tett ígéretük miatt Sevillába utazik. Kikapcsolódásra vágynak, emlékezni szeretnének, ám egy titokzatos helyi férfi felborzolja a kedélyeket…
Egyetlen titok sem maradhat örökre rejtve, így hamarosan fény derül az ijesztő igazságra. De mi van akkor, ha már túl késő? Ha addigra magával ragadott bennünket az érzés, amit szenvedélynek hívnak?
Raul Moreno, a Sevillában élő üzletember a saját szabályai szerint él. Nem ismer erkölcsi normákat, és nem béklyózzák meg a társadalmi elvárások. Valódi pszichopata, vagy csak egy öntörvényű férfi? Vérbeli manipulátor, vagy csak egy őszintén érző emberi lény?
Vágyakozás
Emlékezés
Elengedés
Kaland
Őrület
Egy megpecsételt viszony, amely szó szerint a téboly határán táncol. Hazugságok, féligazságok és a valóság. El lehet dönteni, hogy mi az igaz, amikor már a mámor uralja az elménket és a testünket?

Szerintem: 

A helyzet az, hogy ennek az alapja is az agyamra tudna menni. Hiába, nem díjazom a 'szép nő megismeri a jóképű férfit és már esnek is az ágyba' történeteket. És mégis, ebben a regényben volt valami.

Brown bedobott egy plusz

elemet, amitől az egész nyári románc teljesen más színezetet kapott. Különben az alapok: Anikó és Brigitta halott barátnőjük, Ági utolsó kérését teljesítik. Elmennek a nevében egy hétre Sevillába nyaralni. Már első este belebotlanak a lehetetlenül vonzó Raulba, aki nem várt szenvedélyt korbácsol fel Brigittában.
Igen, eddig a teljesen megszokott és unalmas elegy. Észvesztő szex, kezdődő érzelmek és nagyon csajos megközelítés.

Szerencsére azonban Brown ledobja a bombát. A másnapi randin Raul felvezeti, hogy milyen pszichés rendellensége van. Legyek rövid? Pszichopata a férfi. Nem képes érzelmekre, legfeljebb birtoklási vágyra és csak fájdalmat okoz. Felajánl a nőnek egy forró hetet együtt, de ennyi lehet a történetük.
A csajos nyüglődésen és Brigitta állandó sértődő rohamai mellett ezzel nyit valami más felé a szerző. Brigitta ugyanis nyomozgatni is kezd a férfi után, és bizony a múltjában vannak baljós elemek. Azért krimibe vagy thrillerbe nem vált át a regény, de nem is azt a megszokott, szenvedélyes románcot kapjuk, amit annyira tudok már unni. A vége sem szokványos, amiért szintén jár egy piros pont.

Ami viszont kifejezetten nem tetszett: Brigitta váltásai a romantikus csajos és a hisztis énje között. Akadt itt bőven önértékelési probléma és túlzott agyalás. Brigitta olyan nő, aki extrém módon introvertált. Maga szeret lenni, az ideális program számára, ha otthon lehet és nem kell csinálnia semmit. Egyedül. A sevillai útra sem akar elmenni, noha a munkahelye jelentősen be is szállna a költségekbe. Mégis, amikor Raul majd az első italozásukkor a koktélban levő szódához hasonlítja, halálra sértődik. Miért is lenne izgalmasabb elem a koktélban? Bevallottan otthon, egyedül szereti a semmit. Rendszeresen megsértődik olyasmin, ami különben nem is illik a személyéhez az elmondottak alapján. Imádja Budapestet, el nem költözne semmi pénzért és nem akar kapcsolatot, szerelmet sem. Mégis, amikor Raul közli, hogy milyen jövője lehet csak kettejüknek, jön a hiszti. Besértődik, noha nem is akart ő sem többet. Addig. Vagy ennyire nem ismeri magát? Ide jön az is, hogy mennyire be akarja magyarázni még Raulnak is, hogy téved, vannak érzelmei és köztük ez lehet romantikus is. Számon is lesz egyszer kérve, hogy miért akarja ilyenekkel áltatni és becsapni magát? Miért akarja belebeszélni a férfiba, hogy inkább a saját álomképére, mint az én-képére hasonlít?
Vagyis, Brigitta simán irritáló volt számomra.

Érdekes, hogy a barátnő, Anikó sokkal jobban meg lett írva, mint elvileg a szerelmi szál második fele. Raulról igazából annyit tudunk meg, amit elmond magáról és hogy mennyire szenvedélyes szerető. Elveszik Brigitta érzelmi káoszában. Anikónak van meg a saját története és útja még a könyvben, nem a férfinak.

A barátnős vonal különben is fontos szerepet kap. Egy elhunyt barátnőt jönnek gyászolni, és visszatérő elem, hogy ha itt lenne, mit mondana nekik Ági. Bár bele van nyomva vaskosan a szerelmi és erotikus szál, azért ez egy női barátság könyv is. off

Van egy városnézős vonala is, Sevilla nevezetességei szép sorban megjelennek a történetben. Mivel Raul egy programszervező céget vezet, szabályos idegenvezetéseket tart és még az infók is dőlnek a helyszínekről. Szinte városnézős könyv lesz belőle, simán érintenek minden állomást, ami Sevilla városnéző programokban mondhatni kötelező elem.

Megvan az obszcén nyelvezet is beköszönve, ami a Raul féle nagy előadásokkal nekem megakasztó tudott lenni. De különben tipikusan az írónőre jellemző szenvedélyes, lelkizős vonal figyelhető meg végig.

De a lényeg, megvolt az a plusz, ami nekem kell ahhoz, hogy egy ilyen erotikus – romantikus történetet értékelni tudjak. Talán Brigitta esetleges meggyilkolása nekem feldobta volna a sztorit, de tény, hogy ez pszichopatás romantikus, nem sorozatgyilkosos.

Idézet: 

A múlt már elmúlt. Nem ragadhatsz benne.

Vissza a címlapra
Minden napra egy könyv
Legjobban pörgő posztok
Brutális turné közeleg 2025 elején
KoaX • 8 nap
Az Iron Maiden duplázik Budapesten
sunthatneversets • 3 nap
Motta megoldást keres a Juve gólaszályára
venember83 • 4 nap
A Napoli elleni mérkőzés
Apuleius • 7 nap
Schira: „Yıldız és Bremer csak óriási ajánlatért mozdítható”
venember83 • 3 nap
Cikkek a címlapról
Svaneti
Svaneti az érintetlen hegyek birodalma a Kaukázus magas hegyei között, amelyek Grúzia északi részét határolják Oroszországgal közösen. A vidék egykor a görög mitológiában is említett Kolkhisz része volt. A tudósok bebizonyították, hogy Svaneti az első  államszövetség formájában előre meghatározta a…
„Híres Komárom be van véve/Klapka György a fővezére...”
Klapka és Haynau találkozása. A kép Forrása: Ezernyolczszáznegyvennyolcz. Az 1848/49-iki magyar szabadságharcz története képekben. Egykoru képek, okiratok, eredeti kézirások, ereklyék, nevezetes nyomtatványok, kiáltványok, művészi emlékek. Budapest, Franklin, 1898. 353. – Törzsgyűjtemény A magyar…
>