Logo Pic
venember83 2024. szeptember 24.

Motta megoldást keres a Juve gólaszályára

yildiz_kenan_pacsi_hattal_levo_vlahonak.jpgA Juventus akadozó támadógépezete sokak figyelmét felkeltette, a Corriere dello Sport a minap arról írt, hogy Thiago Motta rendszere nem hozza ki a legjobbat egy olyan csatárból, mint Dušan Vlahović. A szerb a büntetőterületen belül érzi magát elemében, ahol kihasználhatja méretét, testi erejét és csatárösztönét, eddig azonban nem sikerült mindezt megvalósítania. A hétvégén a Napoli ellen mindössze hatszor ért a labdához, és négy passzkísérletéből kettő sikertelen volt, majd a második félidőben már Timothy Weah kapott lehetőséget a helyén.

A szerb csatár egy hónapja nem szerzett gólt, amire még nem volt példa olaszországi tartózkodása alatt. Gianluca Di Marzio cikke szerint Dušan Vlahović pályafutása egyetlen szezonjában sem volt három mérkőzésnél hosszabb gólszünete az összes kiírást figyelembe véve. A 2022/2023-as szezonban, amikor a Fiorentinától a Juventushoz igazolt, a szerb február 7-től április 30-ig nem szerzett gólt a bajnokságban, abban a szezonban viszont meghatározó volt a Nantes és a Freiburg elleni Európa Liga-mérkőzéseken.

A tavalyi szezonban volt egy rossz időszak szeptember 16 és november 11 között, azonban akkor a csatár sérülés miatt kihagyott két bajnoki mérkőzést. Ebben a szezonban Dušan Vlahović augusztus 26. óta gól nélkül áll, a szerb csatár négy mérkőzésen nem talált be a Bajnokok Ligájában és az olasz bajnokságban.

Az előző szezonban a Bologna élén Thiago Motta legfontosabb embere elöl Joshua Zirkzee volt, ő betöltötte részben úgy a kilences, mint a tízes poszt funkcióit, így sokan 9,5-ös játékosnak nevezték őt, mivel nem kifejezetten lesipuskás csatár, de nem is vérbeli támadó középpályás, hanem valahol a kettő között van.

A Juventus jelenleg nem rendelkezik ilyen középcsatárral, de jól jönne egy olyan játékos, aki képes jobban összekapcsolni a középpályát a szélsőkke, miközben képes előre menni, hogy a büntetőterületen belül befejezze a lehetőségeket.

Ezért esett a választás Timothy Weahra a Napoli elleni meccsen, mivel ő rendelkezik legalább néhány olyan tulajdonsággal, amelyeknek köszönhetően kissé visszavont középcsatár szerepkörben is jól teljesíthet. Az átigazolási ablak bezárult, így kívülről nincs lehetőség megfelelő megoldást keresni, következésképpen Thiago Mottának vagy egy más típusú játékost kell kipróbálnia a középcsatár posztján, vagy kitart Vlahovic mellett, és reméli, hogy a csapat többi tagja képes lesz több lehetőséget teremteni neki a büntetőterületen belül és annak környékén.

A Tuttosport tegnap arról írt, hogy a Juventus a Serie A első csapata a sikeres passzok tekintetében, de a gólpasszok és a kapura lövések tekintetében utolsó előtti jelenleg.

A védekezés működik, hiszen a Juve a bajnokságban még nem kapott gólt idén, a bianconero csapat számára egyértelműen vannak nehézségei a támadójátékkal, ezért a Tuttosport szerint Thiago Motta azt fontolgatja, hogy a török tehetséget, Kenan Yıldızt használja hamis kilencesként Dušan Vlahović helyett.

Azt még nem tudni, hogy Thiago Motta már a következő, szombati, Genoa elleni Serie A-mérkőzésen végrehajtja-e ezt a taktikai változtatást, de az egyértelmű, hogy a bianconero mester azon dolgozik, hogy megoldja a Juventus elöl jelentkező problémáit.

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
Brutális turné közeleg 2025 elején
KoaX • 4 nap
A PSV elleni mérkőzés
Apuleius • 8 nap
Emma Stone a furaság királynője. A kegyelem fajtái (filmkritika)
onozorobi • 8 nap
A Napoli elleni mérkőzés
Apuleius • 4 nap
Szele Tamás: A személyhívók titka
Szele Tamás • 6 nap
Cikkek a címlapról
"Ha zárva van előttem egy ajtó, bemászok az ablakon" - Bognár Szabolcs-interjú
Bognár Szabolcs a funk-jazz-hiphop színtér központi alakja. A MySpace-ről, fejlövéses brazil álmáról, berlini futárkodásáról, őszinte multikultiról és a jazz menővé válásáról beszélgettünk vele. Ez a Recorder magazin 117. számában megjelent interjú bővített változata.
Féltávon túl a Vélez Sarsfield hat ponttal vezeti az argentin bajnokságot
Az elmúlt hetekben újabb fordulókat bonyolítottak le az argentin bajnokság aktuális kiírásában, és bár a verseny továbbra is rendkívül szoros, egyre inkább tisztulni kezdtek az erőviszonyok.
>