Logo Pic
venember83 2024. szeptember 18.

Elhunyt Totò Schillaci

schillaci_salvatore_oregfiuk_meccsen_jeep-mezben.jpgSzerda reggel érkezett a hír, miszerint 59 évesen elhunyt Salvatore Totò Schillaci, miután az elmúlt két évben vastagbélrákkal küzdött.

Totò Schillaci szeptember 7-én került kórházba, és a reggeli hírek megjelenéséig stabil állapotról lehetett olvasni vele kapcsolatban.

Totò Schillaci a nemzetközi köztudatba az 1990-es világbajnokságon vágódott be, ahol hat góllal a torna gólkirálya lett.

Roberto Baggio és később Gianluca Vialli oldalán játszott, és kétszer talált a hálóba a csoportkörben Ausztria és Csehszlovákia ellen, majd a 16 között, a negyeddöntőben, az elődöntőben és az Anglia elleni harmadik helyért vívott meccsen is betalált. A torna leggólerősebb játékosaként Aranycipőt nyert.

Totò Schillaci klubszinten is szép karriert futott be, hét év alatt 219 bajnoki mérkőzésen 61 gólt szerzett a Messina színeiben, majd a Juventushoz, később pedig az Interhez igazolt, kétszer nyert UEFA-kupát, illetve egyszer Olasz Kupát. Karrierjét Japánban zárta le.

A Juventus válogatásvideót közölt a csatár góljaival, búcsúzzunk ezzel Totò Schillacitól. Nyugodjon békében.

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
Brutális turné közeleg 2025 elején
KoaX • 6 nap
Motta megoldást keres a Juve gólaszályára
venember83 • 2 nap
A Napoli elleni mérkőzés
Apuleius • 6 nap
Nagy pizza alap teszt
Linda Morvai • 18 nap
Októberben végre megjelenik a Trabant nagylemeze, itt vannak az első dalok róla
srecorder • 8 nap
Cikkek a címlapról
Haragos angyalok a benzingőzös pokolból
Mike Connery, a frusztrált és dühös vietnámi háborús veterán visszatér kaliforniai otthonába, egy álomszuszék kisvárosba, és első dolga, hogy benéz a motoros haverjaihoz a sarki késdobáló kocsmába. Mike ugyanis a helyi motoros banda vezére volt a besorozása előtt, és ugyanott szeretné folytatni,…
„A hazai gyümölcsészet atyja”
Bereczki Máté Bagyinszki Máté néven 1824. szeptember 22-én a nógrádi Romhányban született kőfaragó mester fiaként. A pesti joghallgató barátaival, Petőfi Sándorral, Vasvári Pállal, Jókai Mórral egyike volt a márciusi ifjaknak. A szabadságharcban tiszti rangot érdemelt ki. 1849-ben üldözötté vált,…
>