Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kope4

2 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétköznapokban gyakran összekeverjük a típus és a vonás fogalmát, pedig a személyiség két egészen eltérő megközelítéséről van szó. Amikor azt mondjuk valakiről, hogy annyira nyugodt típus, ezzel sokszor csak annyit akarunk kifejezni, hogy másokhoz képest ez a bizonyos…..
kope4 2014.01.16 12:52:28
@küszi_: Elfelejtettem a végzettségemet leírni. Amúgy alapszakos biológus, de már elvégeztem. Ez olyan barangolós Természetvédelmi biológiai jellegű vagy lehet Ökológiának is nevezni. De mint látod, azért más is érdekel.
kope4 2014.01.16 11:08:42
@küszi_: Ez így igaz, valóban így van. Picit más megfogalmazással tudtam eljutni idáig, de a lényeg ugyanaz. Egy újfajta tudatosan szemlélődő gondolkodásmód sokat segít többnyire, csak oda eljutni nehéz, de lehetséges. Aki ezt is tudja, sokkal magabiztosabb és az önbecsülése is sokkal inkább a helyén van. A szó rossz értelmében vett öngerjesztés is igaz és sokak életét keseríti értelmetlenül. Lehetséges egyébként, hogy nincs túl nagy kereslet a hasonló témák iránt bár akkor valószínűleg ez is magyarázat arra, hogy milyen sokan rettegnek valamitől, vagy lusták jobban a dolgok mélyére ásni, még saját magukban is. A környezeti pedagógia egyik lényeges koncepciója pont az volna, hogy "fogyaszthatóvá" tegye az ilyen jellegű megközelítéseket is. Az Önálló életvezetés egésze lehetne sokkal sikeresebb úgy általában is, ha tisztába kerülnek a Fiatalok a lehetőségeikkel és korlátaikkal is. Mit gondolsz vajon miért volna olyan fontos a legtöbb fogyasztási szokás tudatos módosítása a civilek részéről? De ehhez is fel kell fejlődni a többségnek. Egyes kutatók szerint a boldogtalan fogyasztó sokkal jobb, mint a boldog(a rendszer számára). Ennek van rendes szociálpszichológiai magyarázata is aminek én is ismerem a lényegét. Akkor valószínűleg Te is. Bár szerintem nem kérdés az sem, hogy egyes hatalmaknak ez miért nem lehet érdeke(tudatosabb gondolkodás és fogyasztás a nép részéről) és hogy miért létezik a népbutítás és az intézményesített agymosás fogalma.
Az ezredforduló óta eltelt években egymást érik dekadens világunk által produkált - olykor vicces, de leginkább szánalmas - divattrendek. Az ilyen őrületekben egy a jó, nem tartanak örökké, bár általában évekig kell várni a lecsengésükre. Feltűnésükkor rémülten…..
Mikor észlelted először a pániktüneteket és mennyire voltak súlyosak az első alkalmakkor?Olyan 3 éve lehetett hogy jött az első amikor vonaton utaztam haza. Az első nagyon enyhe volt, persze, éppen akkor rendkívül erősnek tűnt.Milyen ütemben súlyosbodtak? Mik voltak a tünetek?Az…..
Sok évvel ezelőtt még nem hittem volna, hogy ez ennyire fontos lehet. Bár sokszor hallottam, hogy a Környezetvédelem nem pusztán Természetvédelmet jelent de Embervédelmet is. De vajon kitől is kellene megvédeni magukat az embereket? Hiszen egyértelmű, hogy az Élővilág…..
Először is, Mindenkit szeretnék üdvözölni ebben az új blogban hiszen ez már nem az első számomra. Régebben megfogadtam, hogy nem írok többet, de most mégis meg kell tennem. Legalább is, úgy érzem. Régebben sok hibát elkövettem az írásokkal mert többségük túl idealista volt.…..