Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kope4

2 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétköznapokban gyakran összekeverjük a típus és a vonás fogalmát, pedig a személyiség két egészen eltérő megközelítéséről van szó. Amikor azt mondjuk valakiről, hogy annyira nyugodt típus, ezzel sokszor csak annyit akarunk kifejezni, hogy másokhoz képest ez a bizonyos…..
kope4 2014.01.16 11:08:42
@küszi_: Ez így igaz, valóban így van. Picit más megfogalmazással tudtam eljutni idáig, de a lényeg ugyanaz. Egy újfajta tudatosan szemlélődő gondolkodásmód sokat segít többnyire, csak oda eljutni nehéz, de lehetséges. Aki ezt is tudja, sokkal magabiztosabb és az önbecsülése is sokkal inkább a helyén van. A szó rossz értelmében vett öngerjesztés is igaz és sokak életét keseríti értelmetlenül. Lehetséges egyébként, hogy nincs túl nagy kereslet a hasonló témák iránt bár akkor valószínűleg ez is magyarázat arra, hogy milyen sokan rettegnek valamitől, vagy lusták jobban a dolgok mélyére ásni, még saját magukban is. A környezeti pedagógia egyik lényeges koncepciója pont az volna, hogy "fogyaszthatóvá" tegye az ilyen jellegű megközelítéseket is. Az Önálló életvezetés egésze lehetne sokkal sikeresebb úgy általában is, ha tisztába kerülnek a Fiatalok a lehetőségeikkel és korlátaikkal is. Mit gondolsz vajon miért volna olyan fontos a legtöbb fogyasztási szokás tudatos módosítása a civilek részéről? De ehhez is fel kell fejlődni a többségnek. Egyes kutatók szerint a boldogtalan fogyasztó sokkal jobb, mint a boldog(a rendszer számára). Ennek van rendes szociálpszichológiai magyarázata is aminek én is ismerem a lényegét. Akkor valószínűleg Te is. Bár szerintem nem kérdés az sem, hogy egyes hatalmaknak ez miért nem lehet érdeke(tudatosabb gondolkodás és fogyasztás a nép részéről) és hogy miért létezik a népbutítás és az intézményesített agymosás fogalma.
kope4 2014.01.16 12:52:28
@küszi_: Elfelejtettem a végzettségemet leírni. Amúgy alapszakos biológus, de már elvégeztem. Ez olyan barangolós Természetvédelmi biológiai jellegű vagy lehet Ökológiának is nevezni. De mint látod, azért más is érdekel.