Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zvaragabor

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon egyetlen helyen termesztenek ipari mennyiségben komlót, és ez az ültetvény a Pest megyei Újszilvás mellett található. A FK tudósítója vette a fáradságot és személyesen kereste fel a helyszínt. Nagy Istvánnal, az ültetvény vezetőjével azt beszéltük meg, hogy…..
zvaragabor 2012.09.05 15:02:19
zvaragabor 2012.09.06 12:17:25
@zvaragabor: Már mint ha valakinek megvan még a száma.
Tegnap volt a nagy nap, a Netacademia rendezésében az Arena Plaza 14-es mozitermében gyűltek össze a téma iránt érdeklődők, és sikerült egy teltházas programot összehozni. A színvonalas előadásokra és szakmai bemutatókra zsúfolásig megtelt a lelátó. Fóti Marcell…..
Antivírus blog Zombi-e vagy? 2008.04.14 13:43:00
Köszönjük a kérdést, reméljük a legjobbakat, vagyis hogy nem. Mindenesetre vigyázó szemünket egy érdekes weboldalra vetjük, ez pedig nem más, mint a Security Zone sok érdekes biztonsággal kapcsolatos információt közöl, a Stormmal kapcsolatos cikkében pedig név szerint láthatjuk…..
Kedves olvasónk, Algernon kommentjében jelezte, hogy április elseje után új kinézettel új kártevőket kezdett terjeszteni a korábbi cikkünkben szereplő weboldal. A bolondok napja után visszatért a Valentin napi rózsaszín szíves stílus, de a kártevők látszólag egyre újabb…..
Megérkezett végre a magyar ESET Smart Security és a NOD32 3.0 magyar változata. Az új NOD32 3.0 verzió jó pár újdonságot nyújt, többek közt teljesen új, optimalizált program architektúrája, melynek köszönhetően még kevésbé terheli le a számítógépeket. Ezenkívül a…..
Dubai a világ nyolcadik csodája: az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városa. Olajkincsének köszönhetően hihetetlen felvirágzás jutott osztályrészéül: hatalmas luxusvillák, fényűző szállodák, de jó is ilyen rohadt sötét, ködös télen ábrándozni, másokat…..
Bár spam ügyben eddig mindig bosszankodtunk, az esetek többségében könnyű volt a búzát az ocsútól szétválasztania annak, aki csak magyarul beszél és sírva vígad: ami e-mail külföldiül jött, az kuka oszt vége. Ezen a falon ütött rést jó egy évvel ezelőtt a magyar bankok…..
zvaragabor 2008.03.10 16:34:00
Itt egy másik kaszinós oldal:
jeunescasino(pont)com/
Itt a DOWNLOAD NOW-ra kattintva jön csak le az exe fájl. VirusTotal-on eddig mindössze csak az Ikarus ismerte föl benne a kártevőt.
Mai hírként olvasom, hogy megjelentek a január eleje óta várt hibafrissítések a ClamAV víruskeresőhöz. A kártevőkészítők számos esetben előszeretettel intéznek támadást, keresnek gyenge pontot a védelmi eszközökben, szinte minden vírusvédelmi szoftvernél kellett már…..
zvaragabor 2008.02.13 20:27:45
Én ki mernék menni a netre avg/avast/avira ingyenes veriójával minden további nélkül, de csak Firefox+NoScript és AdBlock Plus addonokkal. Na jó, azok nélkül is, de akkor csak tényleg azt a pár megbízható, minden nap látogatott oldalt nézném meg. Azért nincs a feature set annyira megtépázva az ingyenes verzióknál, hogy annyira megbízhatatlanok legyenek. Azért CLamAV-val más a helyzet, azzal már lehet, hogy nem kísérleteznék. Bár ez így értelmetlen vona, mert a ClamAv-nak(parancssoros), de még a ClamWin-nek(grafikus felület) sincs on-access scannerja a wines verziónál, így nincs is hol megállnia a helyét, legalábbis valós időben nem tudna nevezni(habár van olyan opensource antivir, amiben clamav motor van, és hozzáheggesztettek még egy realtime scannert is. meg aztán sourceforge.net-en is akad néhány hozzá.). Heurisztikával nem tudom hogy állnak(szerintem nem túl jól) az is lehet, hogy nincs is. Az adatbázis 210ezres, ez heurisztika/viselkedés elemző nélkül nem ér sokat pc-re. De ha mail szervereknél bávált...franc tudja.
Szerencsére tűzfalaknál nem így van, ott ott van pl a Comodo. Erős csomagszűrő megspékelve egy masszív HIPS-szel. matousec féle teszten ugyan még a 2.4-es volt tesztelve (ami még így is top helyezést ért el), de a 3.0 a hivatalos fórum lakói szerint alap beállítások mellett is átmegy minden teszten.

Biztonsági rések, exploitok mindig is lesznek, open source-nál talán hamarabb találnának, de talán hamarabb is reagálnak rá a fejlesztők. Vagy nem. :) Nem tudom. Nem láttam még ilyen közösséget, nem tudnám megbecsülni, hogy kb mekkora lehet pl a clamav fejleszőgárda, és hogy mennyire aktívan fejlesztik, eddig nem kísértem figyelemmel a ClamAv changelogját, meg a vele kapcsolatos híreket. :) Talán azért én se bíznám a rendszert egy nyílt forráskódú biztonsági programra.

Ui.:István megkaptam a pm-et a fórumon, köszi szépen a választ. Nem gond, hogy "késtél", nem volt sietős, még aktuális volt a kérdés.
Még meg sem száradt a tinta a januári PC World "Megtévesztők - Social engineering és ami mögötte van" című cikken, máris jön és jön az újabb neverending story: ezúttal a Facebook közösségi portálra startoltak rá az adathalászok. Itt tényleg már csak a kutya…..
Egy frissen megjelent cikkben két ilyen ügy is terítékre került - mondhatnánk: két férfi, két eset. A számítógépes kémkedéssel, illegális megfigyeléssel vádolt uraknak néhány éves börtönbüntetéssel kell szembesülniük. Az ítéletek már csak azért is érdekesek, mert a…..
Antivírus blog Hamis kémirtók 2007.11.12 16:53:00
Számos vírusirtó (például az ESET, az F-Secure, a Norton, a Panda, a Trend Micro) rendelkezik kémprogramok elleni védelemmel, de azért óvatosságból sokan használnak külön kémirtót is - a paranoiásabbja akár többet is. Nagy népszerűségnek örvend az ingyenes eszközök…..