Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svájcifrank

22 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tail risk. A pénzügyi terminológiában így nevezik a rendkívül kis valószínűséggel bekövetkező, ámde pusztító hatású eseményeket. A valószínűséget reprezentáló haranggörbe legszéle, egy pénzügyi atombomba, aminek a kockázatát nem lehet kezelni. Magyarország esetében a…..
svájcifrank 2013.08.12 00:19:23
@rolldog: Amit a forex-ről meg az elemzőkről írsz azzal teljes mértékben egyetértek.

Azt, hogy a kormány el akarná inflálni meg gyengíteni szeretné a forintot azzal nem. Ez Bokros ostoba kijelentése óta, hogy nincs az a pénz amit el ne tudna inflálni, nem megy ki az emberek fejéből ( mivelhogy olyan sokkoló volt ). A kormány nem inflálni akar l'art pour l'art, hanem GDP növekedést akar. Ha alacsony az szja az is vonzó a külföldi cégek számára, akkor nincs szükség gyenge forintra, mert akkor megint felmegy az infláció és megint csak felmennek a kamatok, de ha vonzó az ország jönnek a cégek és felmegy a gdp. Ettől persze automatikusan csökken a gdp arányos adósság. Holnap 14-én jön ki az előzetes gdp. Meg fogsz lepődni.

1995-ben amikor a Bokros ezt mondta, 28,2% volt az infláció, akkor könnyű volt ezzel dobálózni. Mára azért eléggé megváltozott a helyzet. 1,9%.

Az alacsony szja kulcs idevonzza azokat a cégeket is amelyek nemcsak betanított munkást keresnek, hanem mérnököket is.

De van válság. Görögországban 27% a munkanélküliség. Portugáliában 17%. De szerintem ezeket Te is tudod, nem értem miért kell ezen vitatkozni.

Az, hogy a kormány ellenséget keres, azon ne csodálkozz. 3 évig szopattak bennünket a túlzott deficittel. Meg leírják, hogy a cigányokat meg akarják ölni azzal, hogy elzárták a vizet.
svájcifrank 2013.08.14 10:08:19
@törzsmókus: köszi mókus :) valóban évek óta nem kommentelek , leszoktatott róla a massza, akit soha nem lehet meggyőzni
svájcifrank 2013.08.05 22:35:37
@Counter: "Kis kiegészítés: ugye mindenki ballib, aki kritizálja a gazdaságpolitikát?"

Valóban, a Jobbik meg az LMP is kritizálja, illetve bárki aki nem Fidesz. És kritizálni lehet, meg szabad is. Tőlük nem is venném zokon. A Kétfarkú Kutyapárt vagy 4K szintén. Nem voltak hatalmon.

Egyedül MSZP, meg DK, vagy ex-SZDSZ, akinek nem szabadna, mivel ők szartak a szoba közepére. Ezért mondtam, hogy aljasok. Tőlük nem is fogadható el. Mivel semmiféle önkritikát nem gyakoroltak. Nem is határolódtak el.
Magyarországtól tavaly koháziós pénzek elvételét tervezte az EU azért, mert az ő - és csk az ő - számításaik szerint néhány tized százalékkal meghaladta volna a hiány a 3%-os határt. Francois Holande tegnap kijelentette, hogy Franciaország nem fogja elérni a 3%-os…..
A kormány maga sem gondolta volna - bár ki tudja, lehet hogy valójában ő fizetett érte -, hogy váratlan reklámot kap. A CIB Bank bejelentette, hogy fontolgatják, kivonulnak Magyarországról. Az ok: Magyarország a bankoknak rémálom! Ébredjetek devizahitelesek! Itt a ti kormányotok,…..
A héten távozik Simor András a jegybank éléről. Mivel a sajtó csak dicséri szakmaiságát, és elhallgatja hibáit, most vegyük elő a kritikus szemüvegünket. Simor neve az utóbbi fél évben összeforrt a kamatcsökkentés ellenzésével. Ő volt az, aki már az első alkalommal azt…..
svájcifrank 2013.02.27 22:07:22
Sokan védik a Simort azzal, hogy a Járai is magasan tartotta a kamatokat, vagyis mindketten betartottak a kormánynak. Érdemes ezt a 2005-ös cikket elolvasni : "Járai: Az ikerdeficit gazdasági káoszhoz vezethet - Gyurcsány: Lám-lám, Magyarország teszi a dolgát "

www.gondola.hu/cikkek/45019

amelyben Járai szerint a 2006-os hiány akár 8,9% is lehet a tervezett 4,7%-el szemben. Akkor az MSZP lehazugozta Járait, és lemondásra szólították fel de az élet őt igazolta, mert a hiány végül 9,2% lett. Ez indokolta az akkori magas kamatokat.

Ezzel szemben Simor akkor akarta magasan tartani a kamatokat, amikor a kormány következetesen és módszeresen 3% alatt tartja a hiányt és csökkenti az államadósságot.

Itt látszik a lényeges különbség Simor és Járai között. Simornak egyetlen mentsége lehetne : a devizahitelesek. De Ő mindig az inflációval takarózott, amely most épp 3,5% lesz. Vagyis pont úgy nem jött be a magas inflációs várakozása, ahogy Gyurcsánynak sem a 4,7%-os deficit 2006-ban.
svájcifrank 2013.02.28 17:40:15
@komplikato: a 2012-es infláció 5,7 volt ami tényleg magas, főleg az 5,25-ös alapkamathoz képest. Januárban viszont 3,7 volt, ez már valóban brutális csökkenés, és ebben még a rezsicsökkentés nem is volt benne.
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/far/far21301.pdf
Vagyis elég jók az esélyek, ha nem száll ez az üzemanyag a forint miatt, akkor szerintem nyáron már kettessel volt kezdődni az inflációs adat, aztán év végére persze visszamegy, de az könnyen előre vetíti a 3%-os alapkamatot, amitől most mindenki agygörcsöt kapna, de pár hónap múlva már kézzelfogható valóság lehet.
Svájci Frank Jöhet az 1,30 2011.09.06 23:24:00
Erre a bejelentésre vártunk már régóta, hogy a svájci jegybank nem engedi 1,20 alá a frankot. Nem értem miért kellett eddig várni, hiszen annyi frankot nyomtatnak amennyit akarnak, azon pedig annyi eurot vesznek amennyit csak akarnak. Ha egy országnak túl erős a pénze akkor a…..
Április óta 198-ról 272-ig emelkedett a frank. A hülyeség egyre fokozódott és már Franciaországot is le akarták minősíteni. Persze az USA leminősítése tényleg megtörtént és ez nem tett jót az árfolyamnak. Az EUR/CHF elment az 1,01-ig. Ma már viszont megint 1,13. Milyen jó…..
Svájci Frank Végre 203 a frank!!! 2011.03.31 23:44:00
Február elején egész jól álltunk. Már 206 volt a forint. Napokon belül 200 alá ment volna a frank, majd jöttek az arab válságok és Fukushima. A csúcspont Ottekinger bejelentése volt az órákon belül bekövetkező nukleáris robbanásról. Ekkor 221-ig gyengült a forint. Ha az…..
Svájci Frank "Keine panik" 2011.03.31 13:17:00
mondta Günter Oettinger március 16-án az EU energiaügyi biztosa, majd arról beszélt, hogy órákon belül nukleáris katasztrófa fog történni. Günter szerint "az apokalipszis a helyes szó a történések leirására."  Erre a svájci frank iszonyatos erősödésbe…..
Ha higgadtan belegondolunk ez nem lehetetlen. Hiszen milyen boldog lenne mindenki most amikor 210 Ft a frank, ha nem 150-nél hanem 225-nél vette volna fel hitelét. Vagy ugyanez más valutával. Ha nem 240 Forintnál veszi fel az Euró hitelt, hanem 320-nál. Ismerek olyat aki 320-nál vette az…..
Ez volt a Gazdasági rádió  kicsit sem hatásvadász cikke a frank erősödéséről tavaly december 23-án. Akkor tényleg úgy látszott. "Olyannyira igaz ez, hogy már az 1.25-ös szint alá erősödött a frank az euróval szemben. Ez a forinttal szembeni kurzus alapján egy ideig…..
Habár  már hétfőn is átvitte a frank a 210-et, de aznap estére nem sikerült ott maradnia. Ahogy  nemrégiben megírtam, ha megint 272 alá megy az EURHUF tuti 210 lesz a frank. Ma végre megtörtént. Ezúttal remélem nem áll meg a kedvező folyamat és meg se állunk 200-ig. A…..
A Facebookon van egy csoport . Ma még csak 47 tagja van. CHF STOP Bojkott a svájci termékekre, szolgáltatásokra "A svájci pénzügyi politika tehetetlensége vagy tudatossága több százezer család otthonát is veszélybe sodorhatja a devizahitelek révén. És nem csak ITT,…..
Ma 1,30 fölé erősödött az euró a frankkal szemben, ami hasonló az egy héttel ezelőtti gyengüléshez amikor is 1,2885-ig száguldott.   Mindebből azonban nem sokat éreztünk mert közben az euró erősödött a forinttal szemben méghozzá jócskán, emiatt a végül is a frank…..
Szombaton jelent meg a portfolio.hu-n  "Vége a dalnak! Eddig tarthat az euró tündöklése"   "Az eurózóna elhúzódó adósságválgása, illetve az amerikai gazdaság ereje miatt a Morgan Stanley 1,3333-nál dollárvételi/euró eladási ügyletet nyitott és…..
Az eurohoz képest. Miközben a lengyel zloty gyengült. Vagyis most az egyszer nem a régiós hatások, hanem a magyarországi események vannak a háttérben. Ma jelent meg az Orbán Viktor interju a Bildben, hogy februárra márciusra 7-8 százalékkal 72-73-ra fog csökkenni a GDP arányos…..
Igen, ha megvalósul Daniel Lampart javaslata. Kiderült, hogy a frank eurohoz rögzítése nem a mostani 1,30 körüli árfolyamon, hanem egész pontosan 1,50-en lenne célszerű Daniel Lampart szerint. Ez az árfolyam a mostani 275-ös euroval számolva 183-as svájci frankot eredményez. Ez…..
Ez a vad ötlet született meg a szokásos negyedévente megtartott svájci gazdasági minicsúcson. Állítólag. Ami nem is lett volna rossz ötlet, ha mondjuk 2 évvel ezelőtt találták volna ki. Persze akkor nem volt rá igény. Most végre elkezdtek rettegni a szakszervezek a 100.000-es…..