Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svájcifrank

22 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tail risk. A pénzügyi terminológiában így nevezik a rendkívül kis valószínűséggel bekövetkező, ámde pusztító hatású eseményeket. A valószínűséget reprezentáló haranggörbe legszéle, egy pénzügyi atombomba, aminek a kockázatát nem lehet kezelni. Magyarország esetében a…..
svájcifrank 2013.08.05 22:35:37
@Counter: "Kis kiegészítés: ugye mindenki ballib, aki kritizálja a gazdaságpolitikát?"

Valóban, a Jobbik meg az LMP is kritizálja, illetve bárki aki nem Fidesz. És kritizálni lehet, meg szabad is. Tőlük nem is venném zokon. A Kétfarkú Kutyapárt vagy 4K szintén. Nem voltak hatalmon.

Egyedül MSZP, meg DK, vagy ex-SZDSZ, akinek nem szabadna, mivel ők szartak a szoba közepére. Ezért mondtam, hogy aljasok. Tőlük nem is fogadható el. Mivel semmiféle önkritikát nem gyakoroltak. Nem is határolódtak el.
svájcifrank 2013.08.12 00:19:23
@rolldog: Amit a forex-ről meg az elemzőkről írsz azzal teljes mértékben egyetértek.

Azt, hogy a kormány el akarná inflálni meg gyengíteni szeretné a forintot azzal nem. Ez Bokros ostoba kijelentése óta, hogy nincs az a pénz amit el ne tudna inflálni, nem megy ki az emberek fejéből ( mivelhogy olyan sokkoló volt ). A kormány nem inflálni akar l'art pour l'art, hanem GDP növekedést akar. Ha alacsony az szja az is vonzó a külföldi cégek számára, akkor nincs szükség gyenge forintra, mert akkor megint felmegy az infláció és megint csak felmennek a kamatok, de ha vonzó az ország jönnek a cégek és felmegy a gdp. Ettől persze automatikusan csökken a gdp arányos adósság. Holnap 14-én jön ki az előzetes gdp. Meg fogsz lepődni.

1995-ben amikor a Bokros ezt mondta, 28,2% volt az infláció, akkor könnyű volt ezzel dobálózni. Mára azért eléggé megváltozott a helyzet. 1,9%.

Az alacsony szja kulcs idevonzza azokat a cégeket is amelyek nemcsak betanított munkást keresnek, hanem mérnököket is.

De van válság. Görögországban 27% a munkanélküliség. Portugáliában 17%. De szerintem ezeket Te is tudod, nem értem miért kell ezen vitatkozni.

Az, hogy a kormány ellenséget keres, azon ne csodálkozz. 3 évig szopattak bennünket a túlzott deficittel. Meg leírják, hogy a cigányokat meg akarják ölni azzal, hogy elzárták a vizet.
svájcifrank 2013.08.14 10:08:19
@törzsmókus: köszi mókus :) valóban évek óta nem kommentelek , leszoktatott róla a massza, akit soha nem lehet meggyőzni