Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Celebangol stáb - A Manhattan Nyelviskola tanárai

47 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A flörtölés nagyon nehéz dolog. Jópofa, szellemes és elbűvölő szeretnél lenni, anélkül, hogy túlságosan megjátszanád magad? Le szeretnéd nyűgözni a melletted ülő személyt anélkül, hogy teljesen bolondod csinálnál magadból? Blogunkban találhatsz néhány tippet, hogy…..
A vakációnak talán senki nem örül annyira, mint az érettségizők, akik fellélegezhetnek és a tételek helyett a jó időre, haverokra, filmekre koncentrálhatnak. Bár nálunk még nem dívik az évfolyamelső búcsúbeszéde, azért nem árt egy pár dögös kifejezést lenyúlni kedvenc…..
Ha valahova Gordon Ramsey beteszi a lábát, ott kő kövön nem marad. A meglágyíthatatlan szívű mesterszakács előszeretettel kritizálja szakácsait, ám az is igaz, hogy ő a világ első számú főzőmestere. Így most Celebangol blogunk legújabb bejegyzésében is helyet kapott a…..
Carrie Bradshaw és barátnői szinte visszatérő, kedves vendégek Celebangol sorozatunkban, hiszen már kétszer is tanítottak némi nyelvleckét. Most azonban végre az újrakezdők, kezdők is örülhetnek, mert ezen a szinten fogják Carrie-ék Szex és New York tudásodat letesztelni.…..
A fél világ tátott szájjal ült a tévéképernyők előtt április 29-én, mikor Kate Middleton kimondta az igent Vilmos herceg mellett a Westminster-apátságban. Az ifjú pár aznap történelmet írt és ki hinné, hogy segítségükkel még tanulhatunk is valamit? Pedig így van! Legújabb…..
A királyi esküvő kapcsán sok szó esett a Brit Királyi családról, így azt hinnénk, hogy már mindent megtudtunk velük kapcsolatban, nincs új a nap alatt, és mégis. A médiát csak a királyi frigy foglalkoztatja, de pillantsunk csak a „kulisszák” mögé! Meglepő tények…..
Mit szeretünk a britekben? Az időjárásukat? Kizárt. A konyhájukat? A legkevésbé sem. A „barátkozós, nyílt modorukat?” Nem hinnénk. Feltehetően sokszor ők is csak egy valami segítségével tudják elviselni ködös Albionukat, ez pedig a humor. Az angolok régóta roppantul…..
Senki sem tudja, hogy honnan erednek a babonák, az azonban biztos, hogy már több évszázada (vagy akár évezrede) velünk vannak olyan népi hitek, minthogy a fekete macska balszerencsét hoz vagy, hogy nem szabad átsétálni egy létra alatt. Azt hitted, hogy ez csak magyar sajátosság?…..
Amerikaiak és britek. Bár egy nyelvet beszélnek, néha mégis olyan, mintha két külön bolygón élnének. Az olyan egyszerű dolgokra más-más szavakat használnak, mint a taxi vagy a járda, nem csoda hát, hogy néha még egy amerikai is eltévedve érezheti magát Nagy-Britanniában.…..
Bizony, 140 karakterben igencsak nehézkes elmondani mindent, amit szeretnénk. Egy mondat, esetleg kettő kifér... Kivétel, ha cselesek vagyunk és alkalmazzuk az angolok egyszerű és nagyszerű rövidítéseit. Tudtad például, hogy a „mindjárt visszajövököt” három betűre…..
Celebangol stáb - A Manhattan Nyelviskola tanárai 2011.03.19 09:51:52
Ha külföldön járunk, sok furcsasággal találkozhatunk, például figyelmeztető táblák sokaságával, amikkel nem mindig tudunk mit kezdeni. Sokszor a fordítás csúszik el úgy, hogy a tábla teljesen más értelmet nyer, mint amit szerettek volna üzenni, vagy egyszerűen csak a mi…..
Celebangol stáb - A Manhattan Nyelviskola tanárai 2011.02.22 14:50:29
@standi: Köszönjük, hogy észrevetted, már javítottuk is! :)
Celebangol stáb - A Manhattan Nyelviskola tanárai 2011.02.22 16:37:32
@worxland: Valóban van olyan jelentése is a nuts-nak, hogy here, főként az USA-ban használják. Így már háromféleképpen is értelmezhető a mondat, kettő ebből nem éppen az, amit mondani szerettek volna. :)
Celebangol stáb - A Manhattan Nyelviskola tanárai 2011.03.19 09:50:55
Az emberek nem tudnak humor nélkül élni, valami fel kell, hogy dobja a szürke hétköznapokat. S a humor egyik legismertebb nagykövete a mozivásznon egy alacsony, nem éppen szívtipró külsejű, szemüveges fazon, akit sokan csak Mesternek hívnak. A legtöbben persze Woody Allen néven…..
Néhány kutató úgy véli, a másik személynek küldött üzeneteink 90%-ban nem szavainkból, hanem gesztusokból, arckifejezésekből és testnyelvből állnak. Az egyetlen gond, hogy vannak gesztusok, és nem verbális jelek, melyeket különböző kultúrákban különbözőképpen…..
Dr. House, másik randi szakértőnk segít, miről beszélj és miről NE beszélj inkább az első randin. Főként, ha csak pár perced van arra, hogy elbűvöld vagy elriaszd az asztal másik felén ülőt… Now you know how to prepare for a date and what to do on a date. You are ready to…..
Hollywood úgy tűnik, nem szűkölködik a felvágott nyelvű szövegírókban, akik nem ijednek meg egy kis szélesvásznú inzultálástól. Ám ahhoz, hogy a néző a hasát fogva gurgulázzon a nevetéstől Oscar Wilde-i ész és egy jól eltalált sértés kell – a céltalan trágárság…..
Egy hosszú és fárasztó nap után nincs is jobb annál, mint beülni egy bárba a barátokkal, beszélgetni egy keveset, mondjuk, egy finom koktél vagy egy pohár sör mellett. De mi van akkor, ha épp angol anyanyelvű fiatalok csatlakoznak a társasághoz? Vagy mondjuk egy igazi, brit pubban…..
Mogorva, akaratos és szemtelen. Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy Doktor House stílusa hagy némi kivetnivalót maga után, ám nála jobb orvost keresve sem találhatnánk a sorozatokban. Nem csoda hát, hogy idei első celebangol leckénknek ő lett a főszereplője. Hiszen…..
A világon bárhová is lép, megőrülnek érte a lányok. A 24 éves színész szinte már nem is mehet úgy ki az utcára, hogy ne sikítana rá egy rajongó, vagy könyörögne azért, hogy harapja meg, csak úgy Edward Cullen módjára. A Twilight sármőre már többször nyilatkozta, hogy nem…..
A szilveszter megkoronázza évünket: magunk mögött hagyunk egy időszakot és tiszta lappal indítjuk az újat. Sokan mennek buliba kitombolni az évet vagy otthon csapnak egy baráti házibulit. Ehhez nyújtunk most segítséget évvégi könnyed angol leckénkkel: bemutatjuk néhány…..
Lassan végre lecsitul a vásárlási őrület és kezdetét veszi a meghitt szeretet-ünnep, amihez mi egyik kedvenc karácsonyi filmünkkel szeretnénk hozzájárulni. Ez a Love Actually (Igazából szerelem), ami alátámasztja a jó öreg közhelyt: a szerelem nem ismer határokat! Nagy…..
A férfiak és a nők néha totál félreértik egymást. „Hiszen mindkettő mást akar. A férfi: a nőt. A nő: a férfit.” – ezt már Karinthy is megírta. Főleg akkor teljes a nyelvi zűrzavar, ha az anyanyelvük sem ugyanaz! Létezik olyan segítség, amivel jobban…..
A 2010-es év legizgalmasabb mozisikere a Harry Potter utolsó része. Rengeteg angol nyelvű kritika van róla a neten! Már szinte beleszédülsz, követni sem tudod! Nem baj, mi segítünk! Mostani Harry Potteres bejegyzésünkkel nemcsak megérteni tudod a cikkeket, hanem profi filmkritikussá…..
Bár már több amerikai ünnep is betette lábát hazánkba, ezideáig a hálaadást még nem sikerült meghonosítani. Ennek elsősorban történelmi okai vannak, ám nem kell ahhoz az Egyesült Államokban élnünk, hogy hálát adjunk mindazért, amire büszkék vagyunk az életünkben. Legyen…..
Nyelvet tanulni nehéz, ezt mindenki tudja. Nem árt, ha néha az ember egy kis szórakozást is bele tud csempészni. Sok embertől hallhatjátok, hogy idegen nyelven néz filmeket, sorozatokat. Ez egy hatékony és szórakoztató módja a nyelvtanulásnak. De ugye milyen nehéz elkezdeni? Nem…..
Mindjárt itt van Halloween! Töklámpások vigyorognak a kirakatok mögül és mindenki azon agyal, hogy mit vesz fel a jelmezes buliba. Milyen szavak jutnak eszedbe Halloween-ről? Már szinte halljuk: vámpírok, boszorkányok, meg vérfarkasok… Angolul is ismered ezeket a szavakat? Ha…..