Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KeeganBong

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatjuk a virtuális sétát a kiállított présgépek között, hogy szemügyre vegyük a  C-vázas és kétállványos típusokat. Egy specializált prés, a sorjázógép is sorra kerül, mely első pillantásra combosabb - hidraulikus - lemezhajlítónak tűnik. Nem véletlenül, a…..
KeeganBong 2021.02.19 20:27:46
Nem akarlak megbántani, mert az ismeretterjesztés a célod.
De jó sok butaságot ollóztál össze. 24 éve vagyok szerszámos, (szerszámkészítő), és vagy 10 éve konkrétan préses, de ez elég hmmm, amatőr lett.
Nem akarok kitérni konkrétan a présgép bemutatódra, mert több sebtől vérzik.
Ezt magyarázd már meg nekem légyszíves, nincs benne semmi szakmaspecifikus, egyszerű fémipari anyagismeret.
Idézem tőled:
"Ha a munkadarabra gyakorolt erőkifejtés a rugalmassági határon belül esik, az azt jelenti, hogy stabil marad és hatékonyan lehet feldolgozni mint munkadarabot."
Nem, pont nem lehet feldolgozni, mert rugalmassági határon belül van, a munkadarab visszanyeri az alakját.
"Ha az erőkifejtés meghaladja a rugalmassági határt, akkor deformálódik és elszakad.
Nem. Akár el is szakadhat, mert a legnagyobb szakítóerő is felette van, de a rugalmassági határon felül az anyag már maradandó alakváltozást szenved, elkezdhetünk vele dolgozni.
"Az erő hatékony használatával a munkadarabot a kívánt formába lehet hozni. "
Ez igaz.
"Ha a munkadarab szakítószilárdságát haladja meg az erőkifejtés, akkor sajátos bemélyedések és lyukak formálhatók a munkadarabba."
Nem. Szakítószilárdság felett kivágunk, lyukasztunk, domborítani nem lehet, mert szakítószilárdság felett vagyunk.
" A fémiparban használt présgép tehát a szakítószilárdság és a rugalmassági határ értékei között működik."
Fordítva van az. Rugalmassági határérték-folyási határ-legnagyobb szakítószilárdság közt préselünk.
Szívesen updatelném mindkét posztodat közösen, mert ez csak egy bekezdés volt...
Hát, ez az, amire senki sem gondolhatott hónapokkal ezelőtt. Ilyen drámai változás a mindennapi életünkben emberemlékezet óta nem volt. A koronavírus terjedése az élet számos területén borít fel mindent, ami idáig olyan egyszerűnek tűnt. Az oktatás is elszenvedi most az eseményeket, de hála istennek…..
KeeganBong 2020.03.20 20:47:34
@bontottcsirke: Pillangóhatás megvan? Persze, hogy összefügg minden mindennel. És igazat adok neked abban, hogy a pedagógus szakma alulfinanszírozott, központosított, stb. Csak ez a blogbejegyzés nem erről szól. Ugyanannyi munkabérért az egyik pedagógus miért ad bele mindent, a másik meg nem? Akinek hivatása ez, az csinálja, fanatikus, önképzi magát, én bolondnak hívnám, pozitív értelemben.
A blog írója sem keverte bele az anyagiakat. Akkor te?
KeeganBong 2020.03.20 22:27:28
@bontottcsirke: válaszolj arra, amit kérdeztem, ha tudsz. Az egyik pedagógus lelkiismeretesen csinálja x pénzért, a másik nem. Miért? Jól van ez így?
KeeganBong 2020.03.20 22:38:00
@bontottcsirke: segítek. Azért mert ahogy a pedagógusok is értékelnek, 1-5-íg, így minden szakmában, hivatásban van kiváló, átlagon felüli, átlagos, és átlag alatti képességű. Tök mindegy mennyi a munkabér a tehetségétől függetlenül bárkinek. Mert a tehetség az egy adottság, amit lehet fejleszteni. Van akinek nincs. Annak tovább kell lépnie. Vagy azt gondolod, hogy mindegyik pedagógus magna cum laude végzett? Nincsennek olyanok, akik alíg élték túl a saját tanulmányaikat, mégis ezt eröltetik?
Kisgyerekekkel gyakran előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek még akkor is, ha az ember folyamatos éber járőrözéssel és felderítéssel bolondítva éli a midnennapokat, polcok alatt leselkedő, ottfelejtett veszélyekre pedig eleve nehéz felkészülni. Hogy egy ilyen gondatlanság miatt…..
A Stop.hu megszerezte a Millások NAV-os jegyzőkönyvét, igaz, sikerült teljesen olvashatatlan formában közzétenniük. Tegnapi hír, hogy a NAV beidézte az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom két szervezőjét adóellenőrzésre, de a NAV-ot inkább az adományozó személyek…..
Ez sem lesz rövid olvasmány, de mindenkinek forrón ajánlom, ugyanis még a Homár is ritkán kap ilyen erős, mondhatni letaglózó levelet. A Magyarországon befogadott, állítólag rasszista görögöktől eljutunk a Homéroszt tanító szkíta mágusig, közben olvasónkat egyszerűen…..
Milán levele megmutatja, milyen az, ha egy áruház jól hangzó pontgyűjtő akciót indít, csak éppen nem szervezi meg rendesen, így a pozitív hatás helyett lesz egy rakás dühös vevője. Érdekes esetről számolhatok be nektek. Családunk belevágott a nyáron a Tesco és a Tefal…..
A Kaliforniai Egyetem kutatói olyan képfeldolgozási eljárást dolgoztak ki melynek segítségével egy szinte tetszőleges irányból fényképezett kulcs képe alapján meg tudják határozni a kulcs másolásához szükséges paramétereket. A számítások során néhány gyakori kulcstípus…..
KeeganBong 2009.09.28 12:34:29
www.cs.ucsd.edu/~savage/papers/CCS08OptDecode.pdf
Itt a teljes leírás. Ott kezdődik, hogy végy egy 7,2 megapixeles Sony CyberShot DSC-W80 digitális fényképezőt, meg még néhány apróságot :)
KeeganBong 2009.09.28 14:24:03
@_2501: Én abban kételkedem, hogy biztonsági kamera mozgóképe alapján csináltak használható széfkulcsot.
Kép alapján kivitelezhető, mint ahogy linkeltem az eljárást.Attól nem kell félni hogy el is terjed egyhamar :)
KeeganBong 2009.09.28 12:12:22
@_2501: Nem nagyon tudom elképzelni.Vegyünk azt a helyzetet hogy a kulcs egy széf kulcs ami önmagában nem egyszerű, de olyan helyen van, ahol optimálisak a fényviszonyok, teljesen jó a rálátás a kulcsra, nincs mozgásban, 580 tv soros nagy felbontású biztonsági kamera van ráállítva, nagy teljesítményű objektívvel, hogy a teljes látható képet maga a kulcs tölti be.Ekkor megkapjuk a valós képet akárhogyan is szenvedünk 580 tv soron.Ha ezt a képet kirakjuk egy ugyanilyen felbontású monitorra, akkor kapjuk azt a veszteséges képet, élőben, amit a kamera lát.Egy élőkép nem jó kulcskészítéshez, tehát rögzíteni kéne.Analóg megoldással meg tudjuk őrizni ezt a felbontást, de az nem sokat segítene egy elméleti kulcsmásoláshoz, lévén tizedmilliméterekről lehet szó.Ha segítségül vesszük a digitális képfeldolgozást, amikor a tvsorokat átalakítjuk digitális jellé, van egy rakat veszteségünk megint.El lehetne menteni nyers formátumként, de a biztonsági rendszerek nem így dolgoznak, mert folyamatosan kell rögzíteniük, és tárolniuk, ráadásul 1,4,8,12,16,20,24 vagy mégtöbb csatornán.Egy szintén extrém magas 800 fps rögzítés meg megoszlik ezen, a rögzített kép is valamilyen formában tömörítve van,megint csak veszteséggel.Végeredmény, hogy az életben visszanézhető kép nagy felbontásban a biztonságtechnikában PAL 704x576 felbontás környékén van.Ebből nem hiszem hogy ki lehetne hozni egy széfkulcsot. De szívesen olvasnék róla, mert én nem találtam semmit, nem is hallottam semmit, bár ezzel foglalkozom.
Csak kishalak ülnek a warezügyben – állítják az áprilisi újlipótvárosi warezrazzia óta előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak védőügyvédei. Az ügy kulcsfigurája furcsa körülmények között külföldre szökött, majd családja halotti bizonyítvánnyal mentette…..
KeeganBong 2009.09.23 10:07:45
@Zka: Elég szarul adhatta le a tananyagot Malincsák, mert 1 TB az 1024 GB. www.terabyte.net/terabyte.htm

Biztonságtechnikusként dolgozom, és egy általunk bekamerázott helyen történt egy késelés. A rendőrség elkérte a felvételeket a videószerverről.24 kamerának a képeire volt szükségük, de adathordozót nem tudtak biztosítani hozzá, így amikor a nyomozó megtudta, haza kellett ugrani hozzá, és elhozni egy saját merevlemezét.
Octavia sokkal bátrabb, mint akár a Homár, akár egy tigriscápa, akár Chuck Norris: nem elég, hogy képes volt öt azaz 5 forint borravalót adni egy pizzafutárnak, még ő van felháborodva, hogy a futár ezen dühöngött, és képes anális kínzással fenyegető levelet írni az Il…..
KeeganBong 2009.09.22 08:55:58
Ezt a vergődést. Én pizzafutárkodtam 2 évíg. Sosem lebegett a szemem előtt, hogy hű de jó, Óbudáról átzúzok Angyalföldre,mekkora jattot fogok szakítani. Inkább húztam neki, minnél hamarabb visszaérjek, mert naponta volt vagy 60-70 köröm átlagosan. Nem is vártam el a jattot, mert szerintem legkevésbé rajtam múlt, hogy tőlünk rendeltek. Inkább azon, hogy jó kaját főztek a szakácsaink, én meg kivittem időben. Persze sok tuskó emberke volt. Kivittem egy öltönyös figurának 1490-ért valami kaját, a Lajos utcába a Shellhez. Figuránk ezerrel dumált telefonon, normálisan köszöntem, vártam egy kicsit hátha befejezi.Nem fejezte, csak mutogatott hova rakjam le.Mutatom neki a számlát, elővesz egy 1000 és egy 5000 forintost, azt a kezembe nyomja. Nézek rá, mondom ez így nem lesz jó. erre az ürge félrerakja a telefont, azt annyit kérdez: Mi van öcsém,kevés lesz? Mondom nem,sok. Mutatom neki mit adott, az 5 rugót kicseréli 500 forintra, majd visszaveszi a telefont azt pofázik tovább. Erre mit lehet mondani?
Fizetésem volt, minden kör után kaptam zsetont, benzin pénzem volt, és ha valami elszállt a motoromba a főnököm beszállt a költségekbe. Jó helyen dolgoztam. Nem a jattért mentem oda, ami persze nem jött rosszul, hanem mert szeretek motorozni, és sokat lehetett röhögni. Vannak persze bunkó kollégáim is, néhányszor én is modortalan voltam, de vannak bunkó vásárlók. Azzal hogy valaki kifizet mondjuk egy 1795 forintos rendelést nem fog megvenni kilóra, hogy na mi van futikám? Én vagyok a vevő.