Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PTS level III.

0 bejegyzést írt és 347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örömmel jelentem be, hogy hosszú hónapok munkájának eredményeként  a mai napon megjelent magyar nyelven egy új személyes történet a szcientológiáról. Ne feledjük, hogy utoljára ilyen könyv magyar szerző tollából 8 évvel ezelőtt jelent meg (amit én írtam).   A könyvről   Dudás Diána 5 évig…..
PTS level III. 2019.04.14 07:29:38
@Reformer: @Damiel:

Az érveiteket felfogtam, ám továbbra is kitartok az álláspontom mellett:
ez a pénzért árult bulvárbotrány-koncepció mindig is felcseszett, mivel azt a nézetet vallom, hogy a közérdekű (és a köz javát szolgáló) információk bárki számára hozzáférhetőnek kellene lennie.
Reformer, előtted kalapot emelek ezért a blogért, és tudtommal a könyved is régóta letölthető ingyen. ;)

Lehet blogot vezetni, vagy bármilyen más formában megvédeni az embereket felvilágosítással a különféle veszélyforrásoktól (és most kicsit elvonatkoztatnék a szcientológiától), a szerző anyagi támogatása egy egész más lapra tartozó opció.

Nem kéne ilyen és ehhez hasonló hibákba esni:
youtu.be/4BVDz3NkxQM?t=617
Nagy Zoltán volt az első olyan bátor ex-szcientológus, aki 2006-ban nyíltan, arcát és nevét vállalva szembeszállt a szcientológiával (például itt: Magánbeszélgetés Juszt Lászlóval a szcientológiáról - ATV, 2006. 07. 13). Kör e-mailben magyarázta el a többi szcientológusnak, hogy mi a probléma az…..
PTS level III. 2019.03.04 11:27:05
@Laci12:

A szcientológia "egyház" nem csekély összeget lejmolt a tagoktól annak idején a Saint Hill-size orgok létrehozására az OT IX-X szintek megnyitásának ígéretével. Ron bácsi szerint mindig szolgáltatjátok, amit megígértek,... vagy mégsem?
Ezt te minek neveznéd?

És jó lenne, ha már végre érdemi választ is kapnánk a kérdéseinkre.
Szóval minek vagy te itt?
Mi volt anno azzal a SH-size fail-lel?
PTS level III. 2019.03.04 11:35:47
@Reformer:

Damielt idézve: ez szopni jár ide. :D
Nick név ide vagy oda, tudjuk ki ez... :D
PTS level III. 2019.03.04 14:35:29
@Laci12:

"[...] de ez nem a teljes valóság, hanem egy cenzúrázott kép."

Sírva fakadtam a röhögéstől. :D
Cenzúrázott kép?
A szci propaganda a valóságot mutatja?
Az alábbi esszét egy olyan cég alkalmazottja küldte, ahol a Seminar Consulting Kft. nevű (ügyvezető a Cégjegyzék szerint: Piroska Gyula) "fémjelezte", a szcientológiához köthető üzleti tanácsadó cég tartott tréninget ("Bázis 1" és "Bázis 2" néven.Egy az egyben tükrözi a szcientológián belüli…..
PTS level III. 2019.03.03 22:40:48
@DaDPool:

Az ő gondolatmenetük szerint a szcientológiába tolt lóvé helyreállítja a cserét az univerzummal!
Te érted ezt?
Semmi baj, én sem! :D
PTS level III. 2019.03.03 22:53:00
@LeilaX:

"Én is vótam rajta, segít" :D

Felfoghatatlan, hogy egy ekkora suttyó paraszt hogyan húzhat le olyan embereket, akik egyébként jobb sorsra érdemesek. :D
Született pár cikk azóta a témában: Curtis és a szcientológus kamurehab esete (Drogriporter)Csapdába csalta Curtist a szcientológia egyház (Ripost) Kamuelvonón járhatott Curtis, és a szcientológusok közé került (HVG) Sőt az érintett is megszólalt (mindkét hivatkozásra kattintva meghallgatható a…..
PTS level III. 2019.03.02 22:08:07
@znagy6666:

"Egy ügyvéd ismerősöm azt mondja ha tárgyalsz, az ellenséged fejével kell tudj gondolkodni és időről időre feltenni magadnak azt a kérdést; mi módon győzhetném le az ő szempontjából saját magam?
"

A szcientológia esetében ez elegendő lesz?
Tudtommal ezek súlyos pénzeket különítenek el a jogi perekre, és nem csak a "vallásos hit"-et védő joghézagok kihasználásával tesznek szert lépéselőnyre. ;)

Ez a jelenet az egyik kedvenc filmemből annyira... ideillő:
youtu.be/-wyC7sWGpoQ
PTS level III. 2019.03.03 12:53:24
@kiskatt:

"Már több tízezer eurót költött erre (állítása szerint) és a feleségével is elhiteti, hogy ez jó nekik, ez kell nekik és ettől fog működni az életük, a cégük, a házasságuk. "

Tapasztalatból mondom, hogy egy bizonyos értékhatáron túl már csak a placebo hatás miatt "működik
" a dolog... "ha már ennyit kicsengettem érte, szar nem lehet"-alapon.
Minél többet ölsz bele, annál többet vársz a "tech"-től.
Pocsék érzés szembesülni azzal, hogy végül nem lett belőled isten, hanem ugyanaz a koszos kis porba fingó halandó maradtál - ez az a pont, ahol rendszerint a felébredés megtörténik, a kérdés már csak az, hogy képes vagy-e befogadni tiltakozás nélkül.
PTS level III. 2019.03.03 12:55:05
@znagy6666:

"Egyfajta Scio elvonókúra kézikönyv."

Izgatottan várom!
Volna ötletem, hogy kiknek küldenék belőle egy-egy példányt. ;)
Kapcsolódó cikkek: A szcientológia méregtelenítő programja Négymillióba fájó vallási elvonókúra Dr. Zacher Gábor a szcientológia méregtelenítő programjáról   Tegnapi (02.18.) TV2 Mokka interjú: Szaunázással méregtelenített Curtis, aki új dalokat is írt..
PTS level III. 2019.02.21 11:12:47
@Ammonia73:

Anno a méregtelenítő programom előtt csak egy orvoshoz mehettem alkalmassági igazolásért, akit a szervezet kijelölt... névvel, címmel, időponttal, fizetendő összeggel... stb.
Jogos a feltételezésed, szci orvosok bevonásával papírozzák le a kuruzslást. ;)
PTS level III. 2019.02.21 11:23:59
@büdös zokni:

Emlékszem, hogy a beiratkozási formanyomtatványok emészthetetlen és bonyolult megfogalmazásából azért átjött a lényeg: az "egyház" nagyjából minden felelősséget a "tanuló" (vagy "pc") nyakába pakol. Ha a szellemi fejlődésed útján elpatkolsz vagy megőrülsz, hát akkor barátom... így jártál. :)
Most kaptam egy értesítést az Index.hu-tól, hogy  Az Ön blogja bejegyzése tekintetében eltávolítási kérelem érkezett: https://objektivszcn.blog.hu/2019/02/20/ingyenfarsang_ingyenfank_a_legujabb_otletuk A kérelemben kifogásolják, hogy az Ön blogjának bejegyzésében engedély nélkül szerzői jog…..
PTS level III. 2019.02.22 09:08:00
@Bgisi:

Hát igen, jól látod!
És még csak nem is az a legzavaróbb, hogy letagadnak mindent meg sunnyognak, hanem hogy ez mellé társul egy ilyen tipikus szci "kurvára etikus, tévedhetetlen és felsőbbrendű vagyok"-attitűd.
Előzmény: Újabb magyar leleplező könyv készül a szcientológiáról Aki ismeri ezt a rendszert, az tudja, hogy kevés hatékonyan bevethető fegyver létezik ez ellen, melyekből az egyik a tudás, a velünk szemben álló szörny alapos ismerete. Ezért tartom a szcientológia elleni harc szempontjából…..
PTS level III. 2019.02.20 09:38:15
Január közepén írtam arról, hogy ismét tüntettek a NAV egyik épülete előtt. Mostanra sikerült egy 3 perces videót is készíteniük erről. Mindezt úgy, hogy egyetlenegy új információmorzsát se tartalmazzon az akkor kiadott sajtóközleményekhez képest. Az mindenesetre látszik, hogy továbbra is fordítva…..
PTS level III. 2019.02.17 22:18:18
@free spirit:

"Áradoznak itt mindentudásról, miközben az életük homlokegyenest az ellenkezőjét mutatja."

Pontosan!
Szcientológusnak lenni kicsit olyan, mintha az ember tanfolyamteremben tanulna úszni egy könyvből.
Az élet szakértőinek az esetek többségében se normális állása, se iskolai végzettsége nincs. Az önjelölt világmegváltók jobb híján elmehetnek életmágusnak, tanácsadónak, "kócs"-nak, mlm-ügynöknek, vagy uralhatják a mest univerzumot a helyi gyorsétteremben... a sült krumpli csomagolása közben. :D

Amikor még aktív missziós munkatárs voltam, az egyik staff álma az volt, hogy a buta és tudatlan wognak az élet feletti okozóságról és a pénzről tartson előadásokat heti rendszerességgel. A fickó folyton anyagi nehézségekkel küzdött, és még egy normális ruhája sem volt, amit felvehetett volna. Az első előadására konkrétan 0 ember jött el, több próbálkozása nem is volt...
Szóval értelek... ;)
PTS level III. 2019.02.19 08:17:00
@Bögreőr:

Hát elnyomják őket. :D A következetlen és paranoid szci logika szerint az összes sp, pts meg wog összefogott ellenük, hogy ezt a világmegváltásra kizárólagos jogot formáló és nagyszerű "vallás"-t minden fronton ellehetetlenítsék...
PTS level III. 2019.02.20 09:20:50
@Bögreőr:

Lehet, hogy a szar IMDB-stat miatt simán elnyomóvá nyilvánították a rendezőt. :D
Viccesen hangzik, de nem lepne meg...
Előzmények: 40 millióra büntette a NAIH a szcientológusokat Forrás: Magyar Hírlap - Tovább folyik a nyomozás a szcientológusok ügyében A fontos hír - röpke 1,5 évvel a határozat után elkezdte tárgyalni a Fővárosi Törvényszék az ügyet.    Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a…..
PTS level III. 2019.02.13 20:28:36
@Gyaloghuszár:

Hosszas keresgélés után találtam egy családjogban elég járatosnak tűnő ügyvédet a neten. Ahogy időm engedi, leírom a részleteket neki egy e-mailben, aztán meglátjuk, mit lehet kihozni a helyzetből.

A vicces az, hogy ezt az idézetet épp az "egyház" egyik honlapján találtam:
"Kiskorú gyermekeknek a szüleik vagy nevelőjük írásbeli hozzájárulására van szükségük, hogy részt vehessenek a Szcientológia szolgáltatásokban."
Forrás: mia.szcientologia.org/html/part12/chp36/pg0644-b.html
Ha már nem tartják be, okom lehet a bizakodásra... ;)
PTS level III. 2019.02.14 17:52:37
@Gyaloghuszár:

Meg fogom osztani veletek az izgalmas részleteket. ;)
Mindenesetre érdekelne, hogy a blogbejegyzéseket suttyomban és szorgalmasan stírölő OSA-ügynökök hogyan vélekednek egy ilyen apró-cseprő kihágásról.
Például a DoriB69 nevű automatizált chatbot igazán kifejthetné az álláspontját, elvégre az ártatlanság vélelme egy olyan tévedhetetlen és etikus szervezetnek, mint a szcientológia, alanyi jogon kijár...
Nagyon jó meglátást tett közzé az egyik legnagyobb WISE-os (World Institute of Scientology Enterprises, Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Szövetsége) üzleti tanácsadó cégről (és úgy önmagában az egész módszertanról) az egyik volt ügyfelük. Megosztottam az alapítvány Facebook-oldalán, de…..
PTS level III. 2019.02.09 19:52:16
@Bgisi:

"... nehogy rossz PR jelenjen meg inkább eltüntetem a nekem nem tetsző hozzászólásokat."

Ezek után próbáld meg elképzelni, hogy mit érezhetnek a Ron Fan Club lelkes tagjai! A megsemmisítési kísérletekbe beleölt töménytelen mennyiségű idő és energia dacára Reformer blogja még mindig itt van! :D
PTS level III. 2019.02.10 16:55:38
@free spirit:

Inkább mégsem. :D Én már évek óta ugyanazt kérdést teszem fel ezeknek az Isten-szindrómában szenvedő bazári mutatványosoknak... a kérdésem tök egyszerű, választ viszont sose kaptam rá.
Amióta ez a blog elindult (11 évvel ezelőtt, te jó ég), megéltem már jópár furcsa pillanatot. Pár napja azonban életem talán egyik legbizarrabb hozzászólását produkálta az egyetlen, a szcientológiát eddig védő hozzászóló (ismerve a szcientológiát, a nicket persze többen is használhatták):..
PTS level III. 2019.02.03 16:54:18
@znagy6666:

"Önszántából adta oda, hálás volt."

Biztos vagy te ebben? ;) :D
Sok ilyen eset történt a színfalak mögött. Az a durva, hogy elvileg jól kellett volna éreznem magam. Egy ponton túl már nem volt kedvem DM-et arról győzködni, hogy a szci terjeszkedik, és a világnak erre van szüksége... ;)
PTS level III. 2019.02.03 17:14:13
@znagy6666:

Ez most nem kicsit ütött szíven, de ez az egész helyzet nem lehet véletlen egybeesés.
Én úgy produkáltam lebegő tűt egy sec check-en, hogy közben kurva szarul éreztem magam a kétségeim miatt. Akkoriban elnyomóvá deklaráltak egy L-eket végzett clear-t... deja vu. ;)
PTS level III. 2019.02.03 18:23:19
@znagy6666:

Ennyi év távlatából visszatekintve a pocsék érzést valószínűleg az elengedéssel szembeni tiltakozás okozhatta, noha a döntést már meghoztam.
Ezért is jó ehhez a közösséghez tartozni... érezni, hogy nem vagyok egyedül. ;)
A kommentszekcióban felmerült, hogy az előző bejegyzésben közreadott sorozatrész amerikai példákat tartalmazott; és hogy többek között engem sem támadott vagy üldözött a szcientológia Magyarországon ilyen módszerekkel. Az igaz, hogy magánnyomozókat nem állítottak rám, és lejárató weboldal sem…..
PTS level III. 2019.02.02 16:47:56
@atomic squirrel:

"Tehát ez nem tudja rendőrségi feljelentés tárgyát képezni. "

Ugyan már! Így is elég hatósági eljárás van folyamatban ellenük. Szegény Miklovicz nem győzi szervezni a pr-tüntetéseket, és bár kiváló színészi teljesítményre vall könnybe lábadt szemekkel arról szónokolni, hogy a szci a szó legnemesebb értelmében vett "vallás", amely minden morális visszássága ellenére kiáll az emberi jogokért, a családokért, a gyerekekért, a "downstat" ellesettekért meg a vallásszabadságért, azért a jelek szerint a társadalom bírja röhögés nélkül, senki se veszi túl komolyan őket.

Tudod, a hiszékenység, az ostobaság része a lényünknek. Semmi erkölcsi alapunk nincs jogorvoslatért fordulni a hatóságokhoz, már csak azért sem, mert amíg benne voltunk, ugyanazt tettük másokkal, mint ami ellen most tiltakozunk ezen a blogon.

A legtöbb, amit tehetünk, hogy megóvunk másokat ettől a szartól - ez az egyetlen hatékony jóvátételi program maradt számunkra.
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása, 3.…..
PTS level III. 2019.02.01 19:06:39
@free spirit:

Nem megy ez innen sehova, ne legyenek illúzióid. ;) A Ronbot engedelmesen végrehajtja a belé programozott utasításokat: adatokat gyűjt, monitorozza a blogot, ahogy már évek óta teszi.
Abban is biztos lehetsz, hogy nem "a Bónyai" az egyetlen, akit legszívesebben tönkretenne és eltaposna... a magyarországi OSA halállistájára mindannyiunk nicknevét felírták már. ;)
PTS level III. 2019.02.01 19:56:46
@free spirit:

Ó, én a Xenu-mítosznál sokkolóbb traumát is átéltem. Még évekkel ezelőtt, egy másik fórumon Sz. Marika (szintén OSA-ügynök) a hozzászólásomból valahogy kikövetkeztette a valós személyem. Meg is fenyegetett: "Tudom ki vagy!" Azóta is rettegésben élek... :D
PTS level III. 2019.02.01 22:49:24
@Orbánviktor:

A Lómosolyú B.Dórika nem először próbálkozott ezen a blogon észosztással, viszont ez volt az eddigi leglátványosabb felsülése mind közül, ami végül aztán egy groteszk önreflexióba torkollt.
Meg egyébként sem egyszerű feladat megértetni egy szcientológussal, hogy az intelligencia nem keverendő össze a kondicionált elmetartalommal. ;)

Privátban megadhatom a bankszámlaszámom, ahová a söröm árát utalhatod. Köszi! ;)
A Sea Orgban még mindig szokás toborzóleveleket írogatni válogatás nélkül mindenkinek. A 33 éve halott Hubbard lefektette ezt az irányelvet, úgyhogy most már örökre így marad. A levelet elolvasva látni, hogy mit tesz 11 év Sea Org tagság az emberrel. Például azt, hogy nem tudja helyesen leírni a…..
PTS level III. 2019.01.24 17:23:22
@free spirit:

Ó, ez miatt ne kérj elnézést! ;) Én például kétszer írtam le az "egyszer" szót egyetlen mondaton belül. A bakim után megfogadtam, hogy telefonálás közben soha nem fogok hozzászólást írni. :D
PTS level III. 2019.01.24 17:29:11
@Orbánviktor:

A cirkusz és a kenyér hatékony figyelemelterelő praktika még az "egyház" berkein belül is.
Amíg tapsolnak és ünnepelnek, addig se fáj a valóság.
Sokat látott (és olvasott) tartalomfogyasztóként is bátran kijelenthetem, hogy a szcientológusoknál egyre szürreálisabb irányt vesz a belső propaganda. Semmi nem mutatja jobban, hogy a rendszer egyre belterjesebb, és egyre messzebb távolodik a valóságtól, mint a saját hivatalos weboldalukon…..
Már volt szó arról, hogy miért nem jótékonykodik a szcientológia egyház egyáltalán. A "szentírások" (Hubbard írásai) szerint az alacsony statisztikát büntetni kell, a magas statisztikát jutalmazni. Ilyen bölcsességeket lehet megtudni tőle: [...] amikor jutalmazod az alacsony statisztikájút,…..
Érdekes dologra derült fény az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által kiadott Nemzetközi jelentés a vallásszabadságról – 2017 c. dokumentumból. A Magyarországról szóló rész a fenti hivatkozásra való kattintással olvasható el az amerikai nagykövetség weboldalán. Őszintén szólva számomra…..
PTS level III. 2018.12.04 17:03:16
@büdös zokni:

Az a durva, hogy ezt a megmaradt kb. 1500 fundamentalistát még a tények sem ábrándítják ki a "clear Magyarország" rögeszméjéből: kudarcot vallott az összes tisztességtelen gyakorlatuk, amiket az elmúlt 27 évben alkalmaztak ebben az országban, és valahogy mégse ismerik fel a következményt: a társadalmi elfogadottság totális hiányát.
Nem is értem, miért görcsölnek még itt, és miért nem húznak el inkább Amerikába? Ohhh wait! Leah Remini és Mike Rinder lehet az oka...?
PTS level III. 2018.12.14 16:26:55
@TellVilmos:

Az én egykori szci-világomban - mivel szerencsére sose voltam sea org member - a realitás sokkal kézenfekvőbb és érzékelhetőbb volt: a propagandamagazinok áradoztak terjeszkedésről, égboltot megrengető sikerekről, ám az eladott könyvek statisztikáját valahogy mégis csak a családtagjaink, rokonaink nevére kiállított adományszámlával tudtuk "fellendülésbe" vinni hetekig tartó laposkúszás (értsd: 0 db eladott könyv) után... :D

Az engem felébresztő kínos kérdések egyike mindig is a saint hill size orgokra lejmolt, és soha meg nem valósult projektre vonatkozott. Még csak nem is az a legzavaróbb, hogy a mai napig nem kaptam választ erre a kérdésre, és az ot ix-x-et nem nyitották meg 30 éve, hanem hogy "odabenn" ezt senki se látja?
Hiába no, nem vagyunk egyformák. :D
Előzmények: Pénz visszakérése az egyháztól A múltkori tájékoztató mellé itt a teljes dokumentáció - ezen a folyamaton kell lépésről lépésre végighaladnia annak, aki pénzt kér vissza az egyházhoz, és a csatolt nyilatkozatokat kell aláírnia és aláíratnia. Talán annyi újdonság van a 225 dollár…..
PTS level III. 2018.12.12 17:50:48
@znagy6666:

Nem akarom alábecsülni az elért eredményeid, azonban emlékeztetni szeretnélek egy vitathatatlan lépéselőnyre: téged az "egyház" a remélt bevétel miatt tart távol magától, mint minden elnyomóvá nyilvánított személyt.
Fogalmam sincs, te mit vesztettél a vegytiszta erőviszonyokon alapuló egyszemélyes háborúdban a szervezettel szemben. Ami engem illet, aggódom amiatt, hogy láthatom-e a gyerekem felnőni, ha kivont karddal rájuk rontok. A kapcsolatmegszakítás intézménye gyengíti az elszántságom. Az ellopott fiatalságomért és a szeretteimtől megvont időért amúgy se várok kárpótlást tőlük...
Igazából már azzal is beérném, ha megvalósulna egy szci-mentes élet. :)
PTS level III. 2018.12.13 15:50:54
@TellVilmos:

Azért azt is vegyük figyelembe, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek (például érzelmi-lelki mélyponton) nem biztos, hogy a realitásérzékük és felelősségtudatuk teljes birtokában hozzák meg a döntéseiket. Értem én, hogy soha senki se szegezett pisztolyt azok tarkójához, akik a pénzüket a szcire költötték, de például a pszichés manipulációra kiképzett regisztrátorok módszerei azért etikai-morális szempontból vitathatók adott helyzetben, nem? ;)
PTS level III. 2018.12.14 15:52:09
@TellVilmos:

Megértelek, az érveléseid helytállóak.
Velem például az volt a bajuk, hogy a havi keresetemhez képest túl keveset "adományoztam" a szervezet magasztos céljaira. Szívesebben költöttem a pénzem a modern technika legújabb vívmányaira, mint Hubi bácsi sokadszor kiadott, "ez már tényleg a sztenderd fordítás"-típusú könyveire és tanfolyamaira, mivel a pénzlehúzás szándéka világosabb volt számomra a napnál is.
A rájuk elkótyavetyélt időért valóban csak magam okolhatom, mert éveken keresztül nem voltam hajlandó tudomást venni a bennem üvöltő, kézzel-lábbal hadonászó és tiltakozó, kíméletlen racionalitásról: sokáig vívta harcát a mesterségesen létrehozott szci-bűntudat érzésével, míg végül győzni tudott.
A rájuk költött pénz mellékes és elhanyagolható, legalábbis az én esetemben. Meg aztán vegyük figyelembe, hogy nem mindenki ennyire szerencsés, mint te vagy én. Még mindig élnek a földön olyanok, akik potenciálisan veszélyeztetett balekok: egymilliárd évre szóló szerződést íratnak velük alá, hogy aztán napi 16 órában robotoljanak az "emberiség jövőjéért", vagy akikkel jelzáloghitelt vetetnek fel, hogy szabaddá váljanak az "egyetlen működőképes technológia" által.
A blog célja is ez: nem hagyni újra és újra megtörténni valamit, ami törvénytelen és erkölcstelen, csak mert azt oltalmazó "vallási" burokban követik el...
Előzmények:Leah Remini: A szcientológia és utóhatásai Tegnap, az előre bejelentett dátumon két különleges rész után elindul az első résszel a "Leah Remini - A szcientológia és utóhatásai" dokusorozat 3. évada. Egyelőre várjuk az angol feliratok megjelenését, hogy aztán azokból magyar felirat és…..
PTS level III. 2018.11.28 18:08:41
@büdös zokni:

Biztos izgalmasabb műsor lesz, mint a szci propagandavideók... :)
PTS level III. 2018.11.28 19:39:34
youtu.be/QymxkplHi6E?t=2086

Reformer! Amíg a 3. évad magyar feliratozása elkészül, addig is nincs kedved egy nyilvános beszélgetéshez Puzsér Robival? Szerintem Majercsik Vili nem elég hiteles. :D
PTS level III. 2018.11.30 17:20:12
@Reformer:

Túl nagy ellenállásba biztosan nem ütköznél. ;)
Az a szervezet teszi ezt, ahol a kapcsolatmegszakítás része a "szentírásoknak", és abszolút nem tűrik a leghalványabb kritikát sem, az őket bírálók szerintük bűnözők, a velük szembeforduló volt tagokat pedig "elnyomó személynek" bélyegzik, és interneten publikálják a gyónásaikat. Őszintén? A…..
PTS level III. 2018.11.24 15:50:32
@Bgisi:

Klassz kép! A börtönök boldog smasszerei vághatnak ilyen pofát rabverés után...
PTS level III. 2018.11.27 17:47:16
@Elemer Tibor Balla:

Elképzelhető, hogy a blog olvasóinak többsége tájékozottabb a témában, mint te. ;)

Az a baj a szcientológusokkal, hogy túlságosan egyoldalúan értelmezik a vallásszabadság fogalmát. És mi a helyzet azokkal, akik nem szeretnék ideológiai buborékvilágba zárni magukat? Gondolj csak bele logikusan! Hogyan valósulhatna meg a "clear bolygó" eszménye (és feloldhatatlan ellentmondása), ha ez az alávaló szervezet tiszteletben tartaná a szabad választás jogát?
Eljutott hozzám az a hivatalos belső összefoglaló, amely megadja az "egyháznak" befizetett pénz visszakérésének lépéseit. Persze ez is tele van szakszavakkal, de a lényeg változatlan: - a fel nem használt, szolgáltatásra befizetett pénzt elvileg 100%-ban visszafizetik- az elvégzett szolgáltatások…..
PTS level III. 2018.11.18 05:39:29
@atomic squirrel:

Aki pénzvisszafizetési kérelemmel fordul az "egyház"-hoz, arra minden vár, csak a nyugalom nem. :D
A szcik ilyen esetben megpróbálják "kezelni" az akadékoskodót, és olyan könnyen nem adják vissza, mint ahogy a publikus iratokban olvasható. ;)
November 24-én tartják Budapesten, "Az Út a Boldogsághoz Magyarország" szervezésében és az iskolai agresszió csökkentése a téma. Nem nehéz kitalálni, hogy milyen megoldást javasolnak ("Az út a boldogsághoz" könyv olvastatását a gyerekekkel, így népszerűsítve Hubbardot, ami ennek a fedőszervezetnek…..
A szcientológia egyik legvállalhatatlanabb vonása számomra a képmutatás és az erkölcsi iránytű teljes hiánya volt - azaz szinte bármilyen kétes húzás belefért a házon belül elfogadott cselekedet közé, ha az hasznára vált az egyháznak. Hubbard magyar tanítványai közül van egy, aki kiemelkedően…..
PTS level III. 2018.11.03 21:25:47
@Gyaloghuszár:

"Igen, a szcientológia sikerének titka, hogy a tagjai gyorsan és ügyesen vannak átnevelve a szemrebbenés nélküli hazugságra."

Épp ma tudtam meg (bizalmas forrásból, egy őszinte beszélgetés keretein belül), hogy a szci semmiféle jelentősnek mondható sikert nem könyvelt el Magyarországon az elmúlt években. Egy clear tanya sem fog összejönni nekik, nemhogy egy egész ország. Többek között ezért kényszerülnek bele a saját etikai irányelveiket meghazudtoló pr-jótékonykodásokba (pl. az ominózus pokrócgyűjtögetés hajléktalanoknak). A szcik a lelkük mélyén rühellik az ilyesmit, mert egyrészt bevételt nem hoz a világ legetikusabb szervezetének konyhájára, másrészt pedig saját tanítómesterüket köpik arcon azzal, hogy ennyire ráfeszülnek erre a társadalmi közmegítélést javító színjátékra.
Az indítékok tisztázatlanok, a kívánt eredmény elmarad, az ellentmondások feloldhatatlanok..., de ők mégis nyomatják a játszmát végkimerülésig.

"a vallás kiválóan alkalmas mind ama problémák megoldására, amelyek nem léteznének a vallás nélkül"
A Budapest Org ("Szcientológia Egyház Budapest") Google-oldalán véleményezni is lehet ezt az intézményt. Aki ismeri a témát, azt nem lepi meg, hogy leginkább kétféle vélemény van: ötcsillagos és egycsillagos. Az ötcsillagos vélemények általában teljesen elvakult, kritikátlan rajongást fogalmaznak…..
PTS level III. 2018.10.20 09:18:55
@norbert79:

Na, ez már igaz! Még egy sea org szerződésben is csak egymilliárd év garanciát vállal az "egyház".
PTS level III. 2018.10.20 18:58:52
@Gyaloghuszár:

"Viszont nem tudják moderálni."

Sajnos tudják.
Szerzői jogok megsértésére való hivatkozással (és egy esetleges per kilátásba helyezésével) bármelyik bejegyzést töröltethetik onnan. Például az én régi bejegyzéseim is "rejtélyes módon" tűntek el. ;)
Nem mellesleg a 200-at alig meghaladó ötcsillagos vélemény különösebb okot nem ad az aggodalomra... nem kritikus tömeg. :)
PTS level III. 2018.10.20 20:47:16
@Gyaloghuszár:

Fogalmam sincs, hogyan történhetett meg, de mégis levakarták valahogy a hozzászólásaim. :) Talán nem kellett volna a xenu.net-en elérhető "bizalmas" anyagot linkelnem? A scientologyban a szerzői jog kimerül ennyiben: ha nem fizetted ki a borsos árat érte, ne is olvasgasd! ;)

Hubbard nem kulázott azért akkorát, hogy ötmilliárd légy izgalomba jöjjön tőle. ;)
Amióta kukába dobtam a szci magazinjait, azóta vagyok ennyire biztos a dolgomban, mert hús-vér emberekkel értekezem egy nyomasztó realitásban a szcientológiáról. Majd akkor lesz okunk az aggodalomra, ha a szci pr-platformokon megjelent, a becsült tagságra vonatkozó eltúlzott kijelentéseik 5%-a megvalósul egymilliárd éven belül. ;)