Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fricy

229 bejegyzést írt és 684 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
Felhasználónk fogta magát, és bement az azonosíthatatlan építménybe, hogy kiderítse végre, ki és mire használja a bódét...
Márciusban már a második frissítésnél tart a fortepan.hu. Fantasztikus képek kerültek elő ismét. Egy tucatnyit válogattam a budapesti képekből, még több cikk a poszt végi albumban! (A kép azonosítóra kattintva nagyobb változat is megtekinthető.) 134539: Az Alagúthoz érkező buszon a 4-es szám…..
2017. december 9-én két új szakasszal bővült a stuttgarti U12-es Stadtnahn vonal. Átadták a Hallschlag és Wagrain- äcker megállók közötti új szakaszt és az átépítés alatt álló Hauptbahnhoftól északra fekvő Europaviertel városrészen átvezető alagutat. Ezzel együtt…..
Az Építős blog egy csokor képpel eleveníti fel az utolsó UV-s napot a 49-es villamos vonalán. 10 évvel ezelőtt, 2007. március 30-án jártak utoljára a mai napig közkedvelt öreg járművek a 49-esen. A Szent Gellért téren...
Valamivel több mint 750 milliót kér a tulajdonosa az ingatlan.com-on az Astoria melletti kilenc szintes szellemházért. Tudjátok, ez az, amelyiknek az aljában a Meki van. Hogy mennyire van igény itt egy újabb szállodára azt nem tudom. Az Astoria Szálló mindenesetre nem csapott le az…..
Legutóbbi szemlém után elfogott a vágy, hogy ismételten meglessem a kettes vonali kivitelezési munkálatait. Egy erősen szeles pénteki napon vettem szemügyre a történéseket, ezúttal Aquincumtól Ürömig.  Megfesteni egyszerűbb egy álmot, mint időben kivitelezni. Ha volna…..
Már írtam arról, milyen nagyszerű dolog, hogy a különböző külföldi villamosbarátok nem egyszerre jártak Magyarországon, mert így szinte teljesen mást láthatunk Geoffrey Tribe '69-es, Peter Haseldine '76 februári, és Ab van Donselaar '76 augusztusi felvételein. Geoffről és Abról már írtam korábban,…..
2014. február 19-én adták át az utazóközönségnek a franciaországi Lyon városában a T1 jelű villamosvonal új szakaszát. A 2,3 km-es új vonalrésezn 4 új megállót alakítottak ki és 64 millió €-ba került. Ebben a költségben egy új híd is építése szerepelt a Rhone…..
Becsky András az elmúlt napokban zseniális videókat töltött fel Youtube csatornájára. Én most azokból a videókból válogattam össze ezt a bejegyzést, amin a Könyves Kálmán körút Üllői út és az akkor még Lágymányosi híd közötti szakaszának építése látható. Az első…..
A 41-es villamos nyomvonala mellett folyó Hosszúréti-patak évek óta problémát okoz a hirtelen, nagy inteznitású esőzésekkor fellépő patakmeder eroziós jelenségek miatt. A 2013 július közepén levonuló ár Rózsavölgy-alsó és Budafoki elágazás megállók között oly…..
2013. augusztusában megkezdődött a Thököly út Hernád utca és Dózsa György út közötti szakaszának teljes felújítása. A Budapesti Közlekedési Központ beruházásában történő felújítás során megújul az út és a járda is. Az egyébként 2008 óta, a Baross téri M4-es…..
2013. augusztus 14-én átadták Soroksáron a Külső keleti körút 0. ütemét. A rövid útsazakasz a Nagykőrösi út és az M5 autópálya melletti bevásárlóközpont feltáró útja között épült meg. A 2x1 sávos út az Immochan Magyarország Kft. és a Budapest Főváros…..
Az UITP (Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetség) Genfben 2013. május 26-30. között rendezett 60. világkonferenciáján és az ahhoz kapcsolódó kiállításon mutatta be a Hess autóbuszgyár és az ABB elektornikai cég új közös fejlesztését, a TOSA (Trolleybus Optimisation Système…..
Calatrava stílusa utánozhatatlan, azt hiszem. Fehér, egyedi, íves acél tartószerkezetek jellemzik az építészetét, ráadásként igen aktívan mozog a közlekedés világában is, több hídnak és vasútállomásnak is a tervezője volt. Utóbbiak között meg kell említeni a lisszaboni…..
HamPLÓ Berlin, Alexanderplatz 2013.06.13 18:00:00
Régebben írtam egyszer a tönkreépítészkedett lipcsei Augustusplatzról, nemrég szerepelt a Karl-Marx-Alle, most pedig egy még extrémebb "városdobozosítási" program eredményéről mutatnék néhány képet. A berlini Alexanderplatz néhány lépésre van az óvárostól, a városházától, és nem volt sokkal…..
Nemrég arról elmélkedtem, hogy milyen keveset változott gyerekkorom óta a magyar vasút (Nohab és Szergej Kelenföldön), és most szombaton megint ilyen érzésem volt: A Győr és Siófok közti nyári fürdősvonat legalább annyira a vasútbarátok szórakoztatását szolgálja, mint az…..
2010 végén felkapták a fejüket az új villamosok gyártása iránt érdeklődők. A Helsinkiben kiírt villamostendert ugyanis a helyi finn Transtech cég nyerte, olyan villamosgyártásban nemzetközi szinten jelzett cégeket maga mögé utasítva, mint a Bombardier, a CAF, a Skoda, vagy a…..
A londoni metrótérkép a világ egyik legismertebb, de minden bizonnyal a legtöbbször feldolgozott közlekedési térképe. Az idén 150 éves londoni metróhoz kapcsolódóan (Londonban épült a világ első metrója) számos esemény zajlott már le a brit fővárosban, a legújabb a TfL és…..
Fricy 2013.06.16 20:50:05
2013. április 7-én a nagyközönségnek is bemutatkozott Stuttgart új Stadtbahn járműve. Az egyik kocsit Killesberg állomáson tekinthették meg az érdeklődők. Forrás: www.gablenberger-klaus.de Még 2011-ben írt ki az SSB (Stuttgarter Straßenbahnen AG) pályázatot az új…..
Fricy 2013.04.15 21:33:28
@Petyat:
Az első bekezdésben van egy link. Abban vannak képek a régebbi kocsikról.
E "A kelenföldi Bikás Park, a Tétényi út és az Etele út találkozásánál Újbuda egyik legfontosabb közparkja, ami ma is kedvelt és sokak által használt, de jelentőségét a négyes metró várható indulása még tovább fogja növelni. A kapcsolódó területek…..
Fricy 2013.03.20 18:03:24
2013. március 18-án átadták a francia nagyváros új hídját (térkép). A Garrone folyó felett átivelő híd középső, 117 méter hosszú darabját a néyg torony között fel lehet emelni. A híd zárt állapotban (Forrás: flickr.com/lacub) Az alapkőletétel 2009. december 9-én…..
Vendégposzt az Építős blogon Müller Péter tollából billentyűzetéből. Olvassátok! Egykor híd állt itt, mely nemzeteket kötött össze, egykor meg ugyan azok farkasszemet néztek egymással. Stílusosan a Szabadság Kerékpáros Híd nevet kapta az Dévényújfalut és Schlosshofot…..
2012 késő őszén kezdődött meg a Budapest Szíve projekt keretében a Ferenciek tere átépítése. 2013. február 9-én látványos szakaszába érkezett az átépítés. Lezárták a tér nagy részét a közúti forgalom elől. Az Astoria felé csak egy sávot hagytak... ... ennek…..
Az Építős blog több alkalommal beszámolt már arról, hogy az ausztriai kisvárosban úgy döntöttek, hogy a belváros szélén az 1970-es években épült több, mint egy kilométer hosszú felüljárórendszertt és annak részeként a Mura folyó feletti hidat elbontják. Az új híd,…..