Regisztráció Blogot indítok
Adatok
puccdamer paprikasch

10 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A női labdarúgó világbajnokság alatt igazi hot topic lett a női futballisták igazságtalan helyzete. A nyugati online sajtó liberálisabb szegmense a maga módján próbálja kivenni a részét az egyenlőségi küzdelemből. A Guardian például rendszeresen beszámol az eredményekről, a Spiegel pedig az oldal…..
Vagyok tehát. Elmútnyócév 2018.03.10 22:48:22
2010 áprilisa. Hatalmas tömeg, köztük közeli barátaim a Vörösmarty téren hallgatják Orbán Viktor győzelmi beszédét, harsog a “Viktor, Viktor!”. Ünnepelik a kétharmadot, heteken át a rendszerváltás befejezéséről, egyedülálló történelmi lehetőségről beszélnek. Ma már komikusan hangzik , de Orbán “nem…..
Vagyok tehát. A Gattaca világa 2017.12.21 15:44:03
A „nem túl távoli jövő” társadalma a genetikailag tökéletesített emberek köré szerveződik. Ebben a világban a természetes úton született Vincent Freemannek nem sok babér terem. Vincent emberfeletti akarattal, őrült áldozatokat hozva azonban megkísérli meghackelni a rendszert, hogy elérhesse álmait.…..
puccdamer paprikasch 2017.12.24 15:22:10
@SZPIITII: Pont ellentétes véleményen vagyok. Túl azon, hogy egy elnyomó rendszer sosem lehet legitim, racionálisan gondolkodva is érdemes a genetikailag "jobb" egyedeket versenyeztetni a "gyengébbekkel", mert az adottság közel sem minden, a teljesítmény számít. "Ezzel lehet növelni a siker lehetőségét."
puccdamer paprikasch 2017.12.24 16:49:01
@SZPIITII: "Itt nem arról van szo, hogy nem lehetsz orvos, vagy programozó (...)" - de, epp ez kepezi a film alapjat.
Vagyok tehát. Haragban a világgal 2017.05.06 10:20:34
A hetekben olvastam az a hangzatos kijelentést, miszerint Magyarországon kormányzás nincs, kizárólag politikai kommunikáció van. Bár a fenti mondat hatásvadász, kétségkívül elgondolkodtató. A harmadik Orbán-kormány regnálása alatt egy olyan Magyarországon élünk, ahol egy maréknyi karrierpolitikus és…..
puccdamer paprikasch 2017.05.08 09:45:43
@Brix: Háború elől menekülőkkel szemben nem lehet a "zéró tolerancia elvét" vallani, ez azt hiszem nyilvánvaló. A kérdés az, hogy mely államok és hogyan segítsenek az arra (leginkább!) rászorulókon anélkül, hogy a saját lakosságukat felesleges veszélynek tennék ki. Mint a posztban is megfogalmaztam, az uniós menekültpolitika számos aspektusával lehet (és kell is) vitázni, de kijelenteni, hogy ebből mi, magyarok egyáltalán nem kérünk, struccpolitika. A magyar határzár hatékonyságát amúgy pontosan demonstrálta a "főpróba", amikor az érkező tömegek egyszerűen megkerülték. Ezzel szemben azt is láthattuk, hogy eredményeket a nemzetközi együttműködés képes elérni.
A "menekültek által" elkövetett bűncselekmények szintén a német-uniós modell gyengeségeit tükrözik. Tömeges, ellenőrizetlen bevándorlásnál sajnos természetes, hogy az igazán rászorulók helyett sok vállalhatatlan egyén is Európában kötött ki, szerintem ezen kell változtatni. A hozzászólás második felével így egyetértek, ám az, hogy kizárólag (vagy akár nagyrészt) terroristák és körözött bűnözők jöttek volna be, egyszerűen nem igaz. Emberek érkeztek, köztük olyanok is, akik veszély jelentenek társaikra és a befogadókra is, de ez egy "hangos" kisebbség.
puccdamer paprikasch 2017.05.08 09:51:15
@Jakab.gipsz: Két közhely között a világ akadémiai elitjét "lebutított bunkónak" beállítani elég merész vállalkozásnak tűnik.
Vagyok tehát. 6. rész 2017.01.21 00:23:36
… akkor is, ha nem ellenzed a budapesti olimpiát. Csalódott vagyok és értetlen. Úgy látom, nincs értelme a kommunikációnak. Szakmailag megalapozott, tényekkel alátámasztott kérdésekre ködös demagóg, szakmailag dilettáns válaszokat kapunk, nem is a feltett kérdésre. Tarlós István Elfogult…..
Vagyok tehát. 5. rész 2015.12.03 20:15:49
Az egyenlőség biztosítása, a szolidaritás, az elesettek felkarolása fantasztikus civilizációs vívmányok. Évezredek koncentrált tapasztalása. Mégis gyakran érzem úgy, hogy e vívmányok, alkalmazott módszereik által és gyakorlati céltalanságuk okán sok esetben a demagógia…..
Vagyok tehát. 4. rész 2015.09.27 23:52:46
Mikor fél Koszovó minden különösebb indok nélkül megindult az EU felé, még nem sokan gondolták, hogy a tömeges bevándorlás rohamléptekkel növi ki magát napjaink meghatározó problémájává. Európa elemi érdeke, hogy okosan válogassa meg, kiket fogad be, menekült státuszt…..
Vagyok tehát. 3. rész 2015.09.10 00:24:45
Az elmúlt hetekben, hónapokban a világ feszült figyelme a határok felé fordult. Sátortáborok a török határon, feltorlódott tömegek a görög szigeteken, kerítésépítés a schengeni övezet déli peremén... Léteznek kevésbé kézzelfogható, ám legalább ilyen fontos…..
puccdamer paprikasch 2015.09.11 21:20:35
@Erő e-meló: ausztria merőben más helyzetben van, mivel 3 hónapra bármikor lezárhatja az őt érintő belső schengeni határokat, nekünk ugyanerre a szerb határon nincs lehetőségünk. a magyar kormánynak hosszú hónapok álltak rendelkezésére, hogy megfelelően felkészülhessen erre a helyzetre.
a szemetelő migránsok pedig szerintem joggal bosszantanak minden magyar embert, de a problémákra a saját szellemi és kulturális színvonalunkon kell reagálnunk.
puccdamer paprikasch 2015.09.11 21:27:20
@Szvidrigajlov: persze, hogy idegesítő helyzet, ugyanakkor az ország vezetésének az erre való felkészülésre (elegendő férőhely, gyors regisztráció, stb.) kellett volna felhasználnia a rendelkezésére álló időt.
puccdamer paprikasch 2015.09.11 21:36:17
@♔bаtyu♔: "Mo-n a szabályosan közlekedő menekültek ellátása megfelelő. Mégis mi a lófaszt csináljanak, vigyék a kajákat, ágyakat azok után akik nem hajlandók regisztrálni, ujjnyomatot adni? "

jogos lenne a kérdés, ha valóban megfelelő lenne, de sajnos nem az.
Vagyok tehát. 2. rész 2015.05.26 22:34:00
A Saul fia egy hét leforgása alatt, szinte a teljes ismeretlenségből vált a közelmúlt egyik legnagyobb magyar filmsikerévé Cannes-ban. A szakma elismerése és a pozitív kritikai visszhang mellett a hazai fórumokon azonban ismét, menetrendszerűen buggyant a felszínre a magyar…..
Vagyok tehát. 1. rész 2015.05.22 18:32:07
„Madách egész élete reménytelen harc magányába húzódó természete és világba űző nagy ambíciói között. Az ember egyéniség és egyben társas volta őt is felőrölte, mint hősét, Ádámot.” (Szerb Antal) Minden kezdet nehéz, különösen egy bevezető felvezetése. Mert…..